Pufuleti de ian-feb 2010 (20)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andre_lina spune:

Citat:
citat din mesajul lui mamidepuiuti

andre_lina ca ai rezistat ieri la atata birocratie!

sa va spun ce am facut in dimineata asta...... dupa dush m-am epilat cu martor ,am dus balansoarul in baie...s-a speriat la inceput de zgomot,dar apoi nu a mai avut treaba...important era ca e cu mine......iar acum doarme,ca este tare greu cu epilatul asta...

cornelia,mami de Radu (30.07.2000) si Alexander (05.01.2010)
www.flickr.com/photos/43575800@N02/" target="_blank">poze

asa creste Alex

multumesc... acum astept din zi in zi INSPECTORUL COMISARUL.. ANCHETATORUL SOCIAL... va dati seama...

cati copii traiesc in conditii mizere cu parinti casatoriti... si nu mai ancheteaza nimeni... ii astept cu mare drag uufff

cunoastem, martori la baie, tudor sta in scoica auta in baie 90% din dati cand suntem singurei... ca altfel ma spal in 30 de secunde... asa mai vorbim si noi ca fetele la naiba

VAND 3 INFACOL CU 50 LEI SI LIVRARE IN BUCURESTI SAU IMPREJURIMI... SUPEROFERTAAAA 3 LA 50, CINE MAI DORESTEEE....

Andreea, de BEBE PATRIOT Tudor Andrei, grabitul odiseei (01.12.2009)
Doamne, iti multumesc pentru fiecare zi in care sunt mama!
toate pozele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micki_mica spune:

David de Lalitica2000
Miruna de Dastefa

danasor, rlc_sandor eu spuneam ca daca bb face kk verde, e ok. am intrebat eu pediatra, acum 2 sapt cand am fost la control.

ana_g sper ca sunteti mai bine. cu mucisorii am rezolvat cu vibrocil(1 picatura doar), dar atentie ca da dependenta. deci pauza intre etapele de tratam, si nelipsitul ser fiziologic. stodal iau eu dar lui piti i-a prescris zyrtec(cate 5 pic peste care pun eu laptic de la mine in lingurita), humex(ii place) si eurespal(mai cah la gust). astea i le dau 10 zile. ideea e ca bb a facut raceala (muci+tuse ne- si apoi productiva) dar eu ...pneumonie (deci antibiotic pe care l-a servit si el prin lapte, sirop).

briani bine ai venit. nu renunta la alaptat. maki greu l ainceput, pana isi da drumul glanda, dar apoi sa vezi ce bine o sa ii fie. musai multa odihna (cat se poate), relaxare, bb e mic si daca are si icter ia mai incet in greutate. si laptele de la mama e PERFECT ptr bb, daca nu ai tu hepatita sau mai stiu eu ce, sa ai interzis la alaptat. eu am iesit din spital cu bb la 1 sapt de la nastere si nu avea greutatea de la nastere (decat in hartii). si cristies are dreptate, bb e cea mai buna pompita. si al meu bb scoate mai bine decat pot eu sa mulg manual sau cu pompa . si din cate stiu productia de lapte se regleaza pe la 6 sapt.

floricel79 sper ca te-ai linistit ca 37.4 nu e temperatura.

Ruxita noi decalotam usor la baie. eu am inceput de la o luna, ca era prea mic piciu. dar decalotam usor la ficare baita, in apa ca il deranjeaza mai putin. la inceput nu decalotam bine si mi-a arat pediatra cum se face. eu ii fac mai cu mila, dar ii fac. decat sa se infecteze la putza...mai bine decalotez si eu cum pot sa il spal. si sa zica "merci" nor-mea, mai incolo. si cum adica ii atingem in locuri indecente? dar ei pe unde au iesit nene?!? si la baie il speli cu ochii inchisi? ideea e ca si pe masura ce creste puta isi face loc. dar prefer sa decalotez si sa clatesc locul de saruri ramase de la pipi si acopar la loc. acum depinde de cat de acoperita e la fiecare baietel.

Nik0le sper ca sunteti mai bine si mai linistite.

Mihaela, de Florin Cristian (16.12.2009) poze si povestea piticului

"Consecintele furiei sunt cu mult mai grave decat cauzele ei" (Marcus Aurelius)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andre_lina spune:

Citat:
citat din mesajul lui xela_07

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui cristies

Ratusca, bafta si azi! Eu zic ca merita sa mai incerci... Cat despre alaptat, eu ieri am alaptat intr-un parculet d-asta de cartier, plin cu mosi care jucau sah.

_
Cristina, de gargaritz Alexis.

Povestea zilei de 6.01.2010

Cresc

felicitari!
io n-am curaj...

asa creste Alex

eu la Andreea am fost foarte pudica, acum nu mai sunt ... nu stiu de ce dar e mai bine. unde cere copilul aia e ... o sa-mi iau si o esarfa cum zicea miki ca daca ne apuca prin locuri super aglomerate soarta ...

Xela, mamica de Andreea (aug 2007) si Cristian (ian 2010)

eu alaptez unde ne apuca foame, no shame.. asta e, daca asta papa el, ce sa ii fac?! pana acum aveam un shal, sau un fular lat, dar de cand a dat soarele tzitzi la vedere heheeeeee

VAND 3 INFACOL CU 50 LEI SI LIVRARE IN BUCURESTI SAU IMPREJURIMI... SUPEROFERTAAAA 3 LA 50, CINE MAI DORESTEEE....

toate pozele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xela_07 spune:

Citat:

andre_lina ca ai rezistat ieri la atata birocratie!

sa va spun ce am facut in dimineata asta...... dupa dush m-am epilat cu martor ,am dus balansoarul in baie...s-a speriat la inceput de zgomot,dar apoi nu a mai avut treaba...important era ca e cu mine......iar acum doarme,ca este tare greu cu epilatul asta...

asa creste Alex

eu mereu ma epliez cu el, macar stiu ca tace ca-i place la max zgomotul ala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns plateea spune:

na, ca tot fara poze vin, dar... vreau sa ma bag si eu ca musca-n lapte cu alaptatul...
e crunt... dar crunt... statisticile sunt din pacate depasite! LP ia un avans nedrept in fata LM, din diferite cauze!
nu vreau sa spun nimic despre nimeni, doar ca si eu am folosit, si am in casa LP! e drept, ca in 10 sapt am folosit o cutie si 3/4 de LP, in rest... chin si pompa...

m-am chinuit... numai eu stiu cum, cu pompa, lichide in exces, nutrinatal, galafor, metoclopramid, marar, ceaiuri, bere... of... lista e lunga! am ajuns la concluzia ca am lapte destul cat sa imi alaptez exclusiv copilul, doar ca la biberon, nu la san, din cauza ca nu am fost destul de puternica sa refuz biberonul cand soacra mea l-a bagat in gura copilului. n va pot povesti si nu am destul timp sa descriu chinul meu si frustrarea cu pompa, dar nici satidfactia ca asa, bun, rau, stresat, nestresat, ii dau copilului meu ceea ce nu ii poate oferi nimeni altcineva.

incerc sa rezist (a se citi lupt mai ceva ca gherilele) cu socrii care ma toaca la cap sa ii dau copilului ceai si suc de fructe... pe motiv ca asa facea ea cu copiii ei acum 30 de ani! of...mergem duminica la dr, si sper sa fie alaturi de mine, cum a fost si pana acum!

ce e drept, e drept.. cand am simtit si am stiut ca nu ii ajunge copilului LM, am suplimentat fara nici o jena cu LP... dar am muncit, efectiv, la pompa, de mi-au sarit ochii din cap, sa produc mai mult. daca bb papa la 3 ore, eu ma mulgeam la 2, pana nu mai ramanea nici un strop in sani. si tot asa.

nu stiu, sincer, cat o sa mai reusesc. e fff greu, si nici ajutor nu mai am decat din partea sotului. socrii sunt mai mult un calvar, motiv de cearta si scandal, si de fite. mananc doar cand vine sotul, sau cand merg la mama mea. e... din pacate o experienta de viata in urma careia sa pot spune... A FOST CRUNT, DAR AM INVINS!...

imi doresc acum, doar sa imi pot intelge copilul macar asa cm o fac acum! credm si stiu, ca o mama stie cel mai bine. si chiar daca nu suntem toate medici pediatri, instinctul si dragostea unei mame poate totul...

faceti, fetelor, ce simtiti ca e mai bine pt voi si copilul vostru. nimeni pe lume nu poate sa inteleaga si nu poate sa faca pt copilul vostru ce faceti voi! ca ii dati LM sau LP, e scundar! iubiti-va mult copilul, si faceti tot ce e nevoie, ca sa nu puteti spune vreodata ca NU AM FACUT TOT CE IMI STATEA IN PUTERI!

Dumnezeu e mare si ne da putere sa luptam! EU STIU!

bafta! important nu e ce lapte folositi, important e sa fiti voi impacate. si sa fiti acolo pt copilul vostru. o mama fara regrete e o mama fericita, si va avea mereu un copil perfect!

o zi buna va doresc. scuze pt "refulare", dar... simt in postarile multora nesiguranta si neincredere. aam trecut prin asta. si incet, icet, copilul meu m-a invtat ca sunt, intr-adevar, pentru el... SINGURA MAMI! el ma iubeste neconditionat si ma ajuta. e datoria mea sa ii ofer la randul meu, tot ce pot.

revin, nu dispar de tot!
doar ca am ... mai putin timp, zilele astea...
sunt dupa cortina, si va iubesc pe toate, pana la ultima!
pufuletii minunati! si va rooog, (Cata) nu va mai luati dupa nebunii care va stabilesc targeturi pt bb... minim 500 g intr-o luna e ok...

Plateea, fluturas drogat, dependent de doza zilnica de iubirea celor 2 baieti din viata mea, bbTo ochios, si tati pentaxist ! Viata mea e mai frumoasa, cu fiecare zi care trece!

www.flickr.com/photos/23363511@N05/" target="_blank">bbTo
povestea unei pastai...numita bbTo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micki_mica spune:

noi suntem mai bine, piti aproape refacut complet. eu mai am o pastila de antibiotic si termin tratamentul.
aseara am rezistat tentatiei de a-i da LP ca aveam sanii cam goi, dar se pare ca si-a luat ce a avut intr-unul si apoi la al 2lea nu a mai dus. a adormit. i-am dar la 3 noaptea si s-a saturat.

vad ca vorbiti de AMR...eu mi-am luat un costum (taior si fusta) cu ocazia botezului si pe ala o sa il port si de Paste. ata ete! dupa alaptat trecem si la slabit. si cum inca iau vitamine si calciu... si nu iau in greutate stiu ca dupa alaptat exclusiv (sa incepem diversificarea) o sa imi revin.

nu stiu de ce imi pica ochii in gura...ma retrag...o fi de la atata citit?

Mihaela, de Florin Cristian (16.12.2009) poze si povestea piticului

"Consecintele furiei sunt cu mult mai grave decat cauzele ei" (Marcus Aurelius)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_g spune:

Citat:
citat din mesajul lui Andre_lina

fetelor, am vazut pe acasa tv o reteta faina acum cateva zile, l-am pus pe pusti in centru de activitati, si am timp sa va scriu, ca ma tin de vreo 3 zile.

nu mai stiu cantitatile, dar le zic la ochi.

6 bucati de piept de curcan
o cana de piper rosu boabe
400 ml vin alb dulce
o smantana mare (400ml)
faina, patrunjel, sare, piper, ulei de masline

vinul se toarna peste boabele de piper, se lasa 10 min la inmuiat
se sareaza si pipereaza bucatile de curcan, apoi se trec prin faina si se scutura
intr-o tigaie (mai inalta) se pune la incins o cantitate mai mare de ulei de masline
se pun bucatile de curcan la prajit pana se fac aurii si se scot pe o farfurie
in uleiul ramas in tigaie se toarna vinul cu piperul, se amesteca 3 minute, si se pun inapoi bucatile de curcan prajite
se iau cateva linguri de sos in smantana, se amesteca si se toarna in tigaie peste toate cele, se amesteca pe foc pana sosul devine mai consistent, se stinge focul
se aseaza pe un platou, se presara patrunjel deasupra, se serveste cu un pahar de vin alb
UN PAHAR AM ZIS!

arata foarte bine, cu piperul ala rosu si patrunjelul verde peste sosul ala alb... mmmmmmmhhh

vreau sa o fac sambata.

Va pup!
tudor face baloane si isi umfla falcile si scoate aerul cu sunetul ala prrrr... il mananc

toate pozele

ooo, ispitaa.. curcanul e f gustos, si dupa ce il ametesti dupa cum zici tu...ooof...dar..O CANA DE PIPER?! bine, boabe, cat sa lase aroma...o sa o tin minte pentru mai incolo, sa gust macar si sa se bucure sotzul de ea.
caut un pediatru bun!!! serios...macar asa, o sugestie...stau in sect 1. ideal ar fi prin zona. ca doctorita mea..hm...am mari indoieli...nu imi inspira deloc incredere si nu-mi pot scoate ideea asta din cap. ea e f draguta si amabila, nu am ce zice...dar...deja a spus ca pe la 4 luni o sa incepem cu niste suculet de fructe...dar eu vreau sa alaptez exclusiv pana la 6 luni!!! si o sa rezist eroic oricaror sfaturi. am noroc de o soacra f cumsecade, care imi mai spune niste treburi, dar nu insista. ca i se pare ciudat sa nu-i dai ceai la copil, ca i se pare exagerat sa mai suga copilul la un an..etc...dar cum spuneam, nu insista, ma lasa in ale mele. asta mic arata bine, asa ca ce fac de 2 luni si ceva e bine si nu am de gand sa schimb metoda.

mama lui STEFAN

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_g spune:

avem poze noi la semnatura. daca vreti sa ne admirati.....sunt tare "modesta" cand vine vorba de fii-miu, dar nu exista nimic altceva cu care sa ma pot lauda mai tare!
nu prea mai suntem mucosi...sau asa mi se pare mie. vibrocil i-am pus doar ieri pe la amiaza, in rest sfantul ser fiziologic. cum dau eu bani pe medicamente degeaba...stau si ma uit acum la stodal, la nurofen, la nu mai stiu ce...dar sa fie, mai bine sa nu avem nevoie.

mama lui STEFAN

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xela_07 spune:

Citat:
citat din mesajul lui plateea

na, ca tot fara poze vin, dar... vreau sa ma bag si eu ca musca-n lapte cu alaptatul...
e crunt... dar crunt... statisticile sunt din pacate depasite! LP ia un avans nedrept in fata LM, din diferite cauze!
nu vreau sa spun nimic despre nimeni, doar ca si eu am folosit, si am in casa LP! e drept, ca in 10 sapt am folosit o cutie si 3/4 de LP, in rest... chin si pompa...

m-am chinuit... numai eu stiu cum, cu pompa, lichide in exces, nutrinatal, galafor, metoclopramid, marar, ceaiuri, bere... of... lista e lunga! am ajuns la concluzia ca am lapte destul cat sa imi alaptez exclusiv copilul, doar ca la biberon, nu la san, din cauza ca nu am fost destul de puternica sa refuz biberonul cand soacra mea l-a bagat in gura copilului. n va pot povesti si nu am destul timp sa descriu chinul meu si frustrarea cu pompa, dar nici satidfactia ca asa, bun, rau, stresat, nestresat, ii dau copilului meu ceea ce nu ii poate oferi nimeni altcineva.

incerc sa rezist (a se citi lupt mai ceva ca gherilele) cu socrii care ma toaca la cap sa ii dau copilului ceai si suc de fructe... pe motiv ca asa facea ea cu copiii ei acum 30 de ani! of...mergem duminica la dr, si sper sa fie alaturi de mine, cum a fost si pana acum!

ce e drept, e drept.. cand am simtit si am stiut ca nu ii ajunge copilului LM, am suplimentat fara nici o jena cu LP... dar am muncit, efectiv, la pompa, de mi-au sarit ochii din cap, sa produc mai mult. daca bb papa la 3 ore, eu ma mulgeam la 2, pana nu mai ramanea nici un strop in sani. si tot asa.

nu stiu, sincer, cat o sa mai reusesc. e fff greu, si nici ajutor nu mai am decat din partea sotului. socrii sunt mai mult un calvar, motiv de cearta si scandal, si de fite. mananc doar cand vine sotul, sau cand merg la mama mea. e... din pacate o experienta de viata in urma careia sa pot spune... A FOST CRUNT, DAR AM INVINS!...

imi doresc acum, doar sa imi pot intelge copilul macar asa cm o fac acum! credm si stiu, ca o mama stie cel mai bine. si chiar daca nu suntem toate medici pediatri, instinctul si dragostea unei mame poate totul...

faceti, fetelor, ce simtiti ca e mai bine pt voi si copilul vostru. nimeni pe lume nu poate sa inteleaga si nu poate sa faca pt copilul vostru ce faceti voi! ca ii dati LM sau LP, e scundar! iubiti-va mult copilul, si faceti tot ce e nevoie, ca sa nu puteti spune vreodata ca NU AM FACUT TOT CE IMI STATEA IN PUTERI!

Dumnezeu e mare si ne da putere sa luptam! EU STIU!

bafta! important nu e ce lapte folositi, important e sa fiti voi impacate. si sa fiti acolo pt copilul vostru. o mama fara regrete e o mama fericita, si va avea mereu un copil perfect!

o zi buna va doresc. scuze pt "refulare", dar... simt in postarile multora nesiguranta si neincredere. aam trecut prin asta. si incet, icet, copilul meu m-a invtat ca sunt, intr-adevar, pentru el... SINGURA MAMI! el ma iubeste neconditionat si ma ajuta. e datoria mea sa ii ofer la randul meu, tot ce pot.

revin, nu dispar de tot!
doar ca am ... mai putin timp, zilele astea...
sunt dupa cortina, si va iubesc pe toate, pana la ultima!
pufuletii minunati! si va rooog, (Cata) nu va mai luati dupa nebunii care va stabilesc targeturi pt bb... minim 500 g intr-o luna e ok...

Plateea, fluturas drogat, dependent de doza zilnica de iubirea celor 2 baieti din viata mea, bbTo ochios, si tati pentaxist ! Viata mea e mai frumoasa, cu fiecare zi care trece!

www.flickr.com/photos/23363511@N05/" target="_blank">bbTo
povestea unei pastai...numita bbTo

multe si multi pentru tine. cuvintele sunt de prisos ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamidepuiuti spune:

plateea...cum zice si xela...

asa creste Alex

Mergi la inceput