Bobocei de sept-oct 2008 (272)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

Nocom, sa fie Daria bine! Poate nu e nevoie sa va retina la spital... ooof...

Gaia, mumã pentru voi:
Bebeloi si Bebedoi , poveste despre inceputuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andy_galro spune:

Salutari! scuze de absenta dar nu am prea avut chef de scris...nu am avut o stare prea buna....in fine...am avut si sefa venita din Anglia aici in inspectie....au trecut toate...
pe cand credeam ca e bine Andrei a facut un rosu in gat de nu putea inghiti nici apa...asa ca si saptamana trecuta a stat in casa si cu antibiotic si asa de muuuult a slabit daaaaar macar acum e binesi toata ziua imi cere cate ceva sa rontaie....cred ca recupereaza saracutzul
de luni a reinceput cresa si e tare incantat

babytza ma bucur ca sunteti bine...am citit din urma si am vazut ca ati facut febra musculara...bine ca a trecut
diana la multi ani cu intarziere!!!!Sa fii sanatoasa, fericita alaturi de familia ta si sa ti se indeplineasca tot ce iti doresti!!!

nu ma stiu ce vroiam sa scriu

multa sanatate boboceilor bolnavi dar si mamicilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyanira spune:

Nocom am intrat sa vad daca nu ai postat vesti.Sper sa fiti bine.
Ada e neplacut intr-adevar modul in care TL ia masa cred ca nu are rost sa iti spun ca ar trebui sa incerci sa ii schimbi obiceiurile ca banuiesc ca ai facut-o deja.Din pacate de obiceiurile dobandite in copilarie se scapa ff greu.Are si TA unul si anume sa taie pe o tabla de lemn tot ce mananca si sa manance de acolo ma refer la chestii de genu branza, cascaval, sunca, rosii etc in loc s ale puna pe farfurie.Eu mai ascund tabla de lemn si sa vedeti ce disperat il cauta ca la ei acasa au una mare rotunda isi taie acolo si mananca de acolo mie mi se pare disperant.Ma bucur ca am reusit sa il scap cat de cat de obiceiu asta.
In rest e ok spune tot timpul la masa ff bun , e buna asta imi place, la sfarsit zice sarumana pt masa deci e ok nu ma plang.Insa tot trebe sa ma plang de cevanu spune niciodata ce ar vrea sa amanance a doua zi el zice ce vrei tu chiar aseara am avut discutia ca l-am intrebat daca vrea ceva pt Pasti.Ma enerveaza chestia asta ca uneori mi-ar prinde bine sa zica ce vrea sa manance ca si asa sunt eu in pana de idei.
Andy_g multumesc mult.Ma bucur ca acum sunteti bine chiar am intrebat acu cateva zile de voi.
Miruna nu vreau sa zic ca ma bucur ca esti si tu in situatia mea dar nu pot sa mint si sa nu zic ca intr-un fel mi-ai mai ridicat moralul.Eu sunt tare necajita pe situatia asta cred ca e fara rezolvare oricum.Asta e...o sa ne vedem mai rar si vom vb si mai rar.Sper ca din toamna sa il pot aduce pe tata aici la noi sa stea cu noi.
Kllemi ce puternica esti.

Eu am terminat si ultimul geam si ultima perdea de spalat sunt la zi.

Diana

mamica fericita de ANDREI TUDOR

Mergi la inceput

Alina am uitat sa iti zic multumesc de retete prajitura suna ff bine mi s-a facut o mare pofta
Babytza suna tare bine friptura de miel poti sa imi zici exact cum faci.Chiar vroiam sa va intreb retete ca eu nu am mai facut friptura de mielanu asta e in premiera.Puneti vin la ea???

Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babytza spune:

Miel la cuptor cu vinete si ciuperci

Pulpa miel, 2 vinete mari, cateva ciuperci mari,usturoi, o cana de vin rosu.

Se unge pulpa cu ulei, se cresteaza si se baga usturoiul taiat pe lung , apoi se da cu condimente de miel. Se adauga apa. Se baga la cuptor . Se stropeste des cu apa.
Cand e aproape gata, se pun vinetele taiate rondele mari si ciupercile intregi sau taiate pe jumatate. Se mai baga la cuptor 30 min.
Cu 5 minute inainte de a opri focul se adauga vinul.
Pofta buna

Babytza si puiiValentina David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexa si mami spune:

yumii Roxi!
Dati carnita de miel la copii?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui babytza

Miel la cuptor cu vinete si ciuperci

Pulpa miel, 2 vinete mari, cateva ciuperci mari,usturoi, o cana de vin rosu.

Se unge pulpa cu ulei, se cresteaza si se baga usturoiul taiat pe lung , apoi se da cu condimente de miel. Se adauga apa. Se baga la cuptor . Se stropeste des cu apa.
Cand e aproape gata, se pun vinetele taiate rondele mari si ciupercile intregi sau taiate pe jumatate. Se mai baga la cuptor 30 min.
Cu 5 minute inainte de a opri focul se adauga vinul.
Pofta buna

notat si cu siguranta executat reteta asta

Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Xor spune:

Si noi prin zona....cu un inceput de raceala...adica stranut si nitelusi muci (la Mark, nu la mine....i-am dat osccillo, nurofen si propolis c....sper sa scapam repede...) as iesi cu el afara dar bate tare vantul si imi e teama sa nu ii agravez raceala....Inca nu a inteles cum e cu ora asta noua...se culca tarziu seara....
Ehehe...se dicuta despre pretentii si mofturi la masa?? Eu sunt campioana...am ff multe mancaruri pe care nu le mananc...drept pentru care Mark intai se uita la aspect, apoi miroase, apoi pipaie cu buzele/mana si apoi trece la mancat...in cazul in care toate celelalte probe au fost trecute...am mai spus si repet...sunt disperata, nu stiu ce sa ii mai gatesc...daca nu ii place sta flamand si tot nu gusta
Si ca sa fiu "linistita" de sarbatori, ieri m-a sunat de la serv ca ar fi bine sa vin din aprilie la munca...deci probabil ca vom incepe gradi de pe 12 apr... mai e asa putin......si ca sa intareasca ideea, azi m-a sunat si m-a chemat miercuri sa mi se prezinte nu stiu ce program
Deci...am o inima cat un sambure....
Nocom - ce ati facut la medic? Sanatate va doresc!
Nerantula - ai vazut azi printesica? Gruia a vrut sa dovedeasca noaptea trecuta ca el e...fratele cel mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babytza spune:

Alina soricelul nu cred ca o sa vrea, iar Tina nu se omoara cu mielul. O sa il incerc, daca vrea ii dau si lui sa pape.
Azi i-am facut musaca si a papat vreo 5 lingurite Apoi am continuat cu borcanelul lui....

Dya e foarte simplu de facut si iese foarte gustos. Eu fac reteta asta de vreo 5 ani, am furat-o de la o prietena. imi ploua in gura deja

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudinna spune:

Doamne, Nocom, sper sa scapati repede!!

Ada, ce sa zic, cred ca trebuie sa te obisnuiesti...poate copiii sa-i schimbe obiceiul, cu timpul
din punctul meu de vedere, tu poti sa ai grija ca baietii sa aiba niste repere, sa manance impreuna, sa manance din farfurie...iti inteleg frustrarea

piolica, R mananca pasat acum doar carnea, pe care bineinteles ca nu o pasez singura, ci cu ceva legume, insa, pana nu demult manca si fructele pasate si legumele...de cand i-au crescut cat de cat maselele (care desi au dat de acum 3 luni, au crescut lent si nu-l ajutau prea mult), se descurca foarte bine daca mananca o mancare ca atare. si el manca inainte paine, biscuiti, stiksuri, fara probleme, dar in mancare ii era dificil, se ineca.
de vreo luna, sa zic, nu a mai avut probleme nici cu bucatelele din ciuorba, mancare de legume...
ii mai terciuiesc fructe dimineata, dar pentru a le putea amesteca cu iaurt si biscuit, insa el mananca si fructul ca atare
daca copilul mananca bucatele cu mana e ok. problema mai este si de dinti, ti-am zis, la R asta am observat, dar mai este si de gusturi, poate ei ii place fin. usor usor va vrea sa manance si nepasat, mai ales daca-i dai din mancarea voastra...R manca la un moment dat legumele din ciorba cu mana si ciorba i-o dadeam sa o bea din castronel...cred ca asa a prins curaj, mancand singur si mancand exact ce mancam si noi
despre ciocolata, nici eu nu i-am dat decat o data- de 2 ori pana acum. mi-e teama de alergie, in primul rand, dar si de un obicei nesanatos. daca Elsa a mai mancat cu cacao/ciocolata si n-a patit nimic, n-o fi foc daca papa si ea un pic de Paste, ca asa e traditia. poate ca va asocia cicolata cu ouale si atunci daca nu are oua de ciocolata, nici nu va tanji sa manance.
mie imi place f mult traditia asta cu cautarea oualor si cand R va fi mai maricel, o sa facem si noi ceva de genul. am vazut la noi oua mici, mici de tot...

laureta, cat stati la Craiova?? daca la intoarcere dati prin Caracal, da-mi de stire!!

Dya, de Paste eu voi face prajitura cu foi Lica, cred ca un chec, reteta de la baby_boy si un tort, fie cel cu ciocolata, fie diplomat, ca abia am facut de Florii si a iesit super bun!
am mai facut de Florii o rulada cu spanac, o bunatate (am pus retetele la mine pe blog) si cred ca o voi face din nou, plus icre, salata boeuf si salata de vinete. soacra-mea face friptura...inca nu stim daca de miel sau de curcan, ciorbita de curcan si drob. ma gandeams a-i fac lui R drob din ficat de pasare...chiar nu stiu daca sa-i dau miel sau nu
tu dai, Alina??

Mergi la inceput