Dulceturi & papanasi (381)- Alexia, bine ai venit

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns papanash spune:

hai sa va pove un vis, care ma framanta de ceva zile, poate gasiti voi o interpretare.
L-am visat pe tata, eram undeva intr-o casa , dar nu in apartamentul meu, nici in al parintilor. Ne pregateam de culcare. Eram eu, mama, sora cea mare si cea mica, stateam toate in pat si ne uitam la Adi care se juca pe langa pat. Tata si mamaie (mama mamei, care a murit acum vreo 20 ani) erau tot acolo in camera, se uitau la un cuier cu haine, era un cuier pom pe care l-au avut ai mei demult, in copilaria mea. Si ia tata un cojoc (blana alba si pielea vopsita albastru) si zice 'uite mai Simona, cojocul tau a facu molii' si eu ma ridic din pat si merg la el, intr-adevar am vazut molii pe el. Zice "ma duc sa-l arunc, se strica toate hainele de la el" si iese din camera. Eu ma intorc in pat si zic (mamei si surorilor) " mai,eu sunt nebuna? v-am zis ca tata e mereu langa noi, numai eu il vad si vorbesc cu el ? voi nu-l vedeti sau de ce nu-l bagati in seama ?" Si m-am trezit.
zau daca stiu ce-o insemna asta. dupa ce a murit, mama i-a strans toate lucrurile (si avea multe) si o mare parte le-a dat deja de pomana, altele urmeaza. ca asa zic babel;e de pe la noi, ca se dau cu ros, laanumite date fixe,pana implineste anul trebuie sa dea tot. Cojocul nu l-a dat, il pastreaza sa-l dea in noiembrie,la pomana de an,ca atunci e si vremea pentru el,de purtat.

............................................................
Mama de papanas Andreiutz ( 02.10.2007 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentina_22 spune:

Buna seara si de la noi!

Yaia, daca nu mai apuc sa intru pana la marele eveniment, uite si de la mine o si multi asa de incurajare.
Gabita, minunate papuselele tale!
Erina, i-am admirat si pe puiutii tai, adorabil micutul si dulcica Daria.
Idem si pentru Piciu, m-am topit la vederea bravilor flacai.
Sabina,mi-au placut mult pantofiori albastrei!
Simona, multa sanatate si refacere cat mai grabnica.
Sanatate si tuturor bolnaviorilor, Andrei de mami Rox, Adi de mami Simona,iar daca am uitat pe cineva rogu-va iertare!
Sanatate tuturor mari si mici!

Ema,Simona, multumim de intrebare stam binisor, eu ff obosita dar tin capul sus ca nu am ce face. Cei mici sunt raciti, trecuti pe aerosoli si tone de siropele, acum sunt mai bine, ce a fost mai greu pare sa fi trecut.
Eu prinsa pana peste cap cu gimnastica baiatului, munca la atelier si apoi gospodareala de acasa. Am inceput curatenia de Pasti, dar ne miscam mai greut, ce fac pe o parte se murdareste pe cealalta.
Descopar la noul job satisfactii necunoscute mie pana acum. Munca de birou imi ocupa putin timp, asa ca marea majoritate a timpului mi-o petrec cu pensula in mana, croind sau decupand diverse. Ca sa va faceti o idee despre ce ies din manutele a doua persoane, aruncati-va o privire www.zazastudiodesign.com/toate_colectiile.html" target="_blank"> aici. Pictura ii apartine amicei mele, in rest la toate celelalte produse mi-am adus si eu contributia. Acum lucram la foc continuu avem o comanda de vreo 100 de genti asa ca va dati seama cat de ocupata sunt. Ma simt o mica Levintza si am o mare satisfactie cand vad ca un lucru gandit si lucrat de mine, produce asa o bucurie.
Deocamdata cu Andrei sta mama, insa nu ma mai poate ajuta decat vreo doua saptamani. Incerc acum sa fac rost de vreun loc la cresa sau gradinita. Nici nu vreau sa ma gandesc ce se poate intampla daca nu gasesc o solutie salvatoare. Nu vreau sa renunt acum la munca.
Astazi am fost in Iris sa vedem iepurasii. Andrei a fost asa de incantat de micutele ghemute de blanita incat, abia am reusit sa-l iau de acolo. I-a tinut in brate, le-a dat sa pape morcovei si frunze de salata. Alexandra ii tinea isonul.Am facut si cateva pozici pe care incerc sa le postez mai tarzior. Acum fug sa le fac aerosolii copiilor si apoi sa-i culc. Sper sa pot intra cat mai curand.

Unde omul se multumeste, acolo raiul îl găseste.

Vale, mami de ALEXANDRA - NICOLETA si ANDREI - GABRIEL
cum creste Alexuta
cat de mare este Andu

Mergi la inceput

Valentina,m-am plimbat pe site si imi place. Ma bucura faptul ca astfel de hand-made-uri mai au cautare, pe vremurile astea pestrite (si financiar vorbind). Si mie mi-ar placea sa fac asa ceva, din pacate nu am timp deloc.
E un virus naspa prin bucuresti, la tot pasul aud de laringite, bronsite, etc. Multa sanatate !

Mergi la inceput

in alta ordine de idei, ma oftic rau ca nu vrea la olita, da' nu vrea absolut deloc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Valentina, acu ce ma fac, ca vreau geanta!! da neaparat:)))

Pot sa vin la voi la atelier? te sun maine?

Yaia, sper ca nu mai pui si geanta d-asta pe lista:), am intrat acu special sa vad cum stai, stai bine observ:D

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

papanash, eu stiu ca e de bine cand visezi pe cineva drag care a murit

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SabinaY. spune:

Citat:
citat din mesajul lui Gabriela77

http://www.flickr.com/photos/14057076@N07/?saved=1

Si niste poze cu mamarutele

Gabriela, mami de Sara Ioana (29.08.2007) si Ana Sofia(21.01.2010)
cum au venit pe lume printesele mele

Vaaiii ce ai tu acolo,doua minuni!

"Bataia este rupta din rai...dar nici nu foloseste la nimic"
"Palmele nu sunt argumente tari,ba mai mult,nu rezolva nimic."

Jurnal de "mogalnete"
Japonia prin ochii unui amator

Sabina Y.mami de www.desprecopii.com/info.asp?id=1269" target="_blank">Erika Ilaria(31 august 2007) si Lisa Maria(23 iulie 2009)

fosta devylla

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui papanash

SabinaY, ai zis ca ai cumparatmulte ,dar n-ai dat detalii despre sedinta, cum, ce, cu cine stau copiii , pana la ce ora, ce mentalitati au educatorii acolo ( tot cu pedepse cape-aici ?)

[b]Mama de papanas Andreiutz
( 02.10.2007 )

Din ce stiu,de la rude si cunostinte,n-am auzit sa se aplice pedepse sau sa atinga copilul.Missele incearca sa ii stapaneasca prin alte metode.
Nu stiu cum functioneaza gradinita aceasta.Asta n-am intrebat,daca ii pedepseste :D.
La sedinta a fost o discutie asa mai de suprafata,legata de activitati in general.La ce ora mananca,cand ies in parc,cum se joaca,cand au ora de somn.
Programul e normal.De la 7dimineata-6 seara,cu o ora prelungire(care costa 3 dolari pe zi,daca e cazul).Eu o voi duce inainte de 8 dimineata si o voi lua pe la 5.
E gradinita mare,sunt vreo 150 de prichindei din cate am inteles.De toate varstele,de la sugari de 4 luni,la copilasi mari de 5 ani.Sunt impartiti pe grupe,in functie de varsta.Grupa Erikai este "Iepuras" si inca nu ni s-a spus cati sunt.Asta aflu maine.

Au masa de pranz asigurata plus doua pauze de "oyatsu"(snack time).
O data pe luna au program pana la pranz si suntem anuntati din timp.
Vor iesi in excursii si atunci trebuie sa pregatesc "bento"(cutiuta cu pasa de pranz).
Exista un carnetel,in care educatoarea va nota chestii importante de peste zi si eu voi nota la randul meu din timpul dupa-amiezii si serii.
Maine e festivitatea de deschidere.I-am cumparat si ei hainute elegante,ca nu avea.Si aici asa impune eticheta,la astfel de festivitati,tinuta formala obligatorie(adica costum si cat mai sobru,io ma duc in rochie sa le fac in ciuda,unele mamici imbraca chiar kimono-ul)...ma simt de parca ma duc la o nunta sau asa ceva
Ieri am stampilat la haine cu numele de mi-a venit rau.Mai am trei sertare pline de stampilat azi!Y. a scos etichete la imprimanta si se apuca sa le lipeasca pe toate creioanele si cariocile si caietele si cutiile,munca nene!
Cand ma gandesc ca ma asteapa aceeasi munca cand se schimba sezonul

Mai vin cu detalii pe parcurs.Deocamdata e o noutate pt toti,suntem emotionati si ne chinuim sa facem pregatirile cat mai bine.Ma uit si la sot,ca incearca sa nu-si manifeste interesul atat de intens,ieri a venit acasa cu mainile pline de cumparaturi.Si emotionat imi arata prosoape si batistute.

Jurnal de "mogalnete"

Sabina Y.mami de www.desprecopii.com/info.asp?id=1269" target="_blank">Erika Ilaria(31 august 2007) si Lisa Maria(23 iulie 2009)

fosta devylla

Mergi la inceput

Papanash si eu am avut astfel de vise,des in perioada imediata dupa moartea tatei sau a bunicului.
Poate ca e dorinta lui sa dati acel cojoc mai repede de pomana.

Jurnal de "mogalnete"

fosta devylla

Mergi la inceput

Sambataam fost la Maria,sa mancam impreuna.Copii se jucau,noi vorbeam...ne-am asezat la masa si Erika a inceput sa spuna sa deschidem usa de la hol,ca este acolo un prieten.Eu si Maria am schimbat niste priviri...Am crezut ca i se pare,usa are un geam fumuriu si pe alocuri parti in care ne oglindeam noi,cei de la masa.
Dar a mai insistat de cateva ori,ba chiar a spus si ceva de un mosulet-tataie.
Am fost cu ea,i-am deschis usa,am aprins lumina si am intrebat-o daca e cineva.Atunci mi-a spus ca nu...a plecat.

Apoi seara a decurs normal,n-a mai zis nimic,insa la plecare.."pa Maria,pa Lari,pa Leon...Pa ojiisan(tataie)"

Cand am venit acasa,i-am spus sotului si el a intrebat-o cum era prietenul,daca s-au jucat impreuna,cum arata.A spus ca era un batran care "arata ca bunica".De unde eu am dedus ca se referea la bunicul meu.
Io una nu prea cred in chestii de genul asta,in spirite care umbla si isi viziteaza rudele,dar episodul asta chiar ca m-a lasat cu gura cascata.

Jurnal de "mogalnete"

fosta devylla

Mergi la inceput