Felicitari CARLA! Flori de liliac-mai-iun'10 (61)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamanati spune:

Corina, am vazut si eu ca multi europeni folosesc tipul asta de cadita la bebei. Eu una - accept mai greu schimbarile, mai ales ca nu-mi dau seama cum sa asez in funduc un bebe pana la 3 luni in el, ca el nici capul nu tine. Si apoi mi se pare incomoda sa-l spal pe bebe. Dar asta e parerea mea.(acum am vazut ce ai mai scris, se poate sa ai dreptate, si sa-ti fie mai comod cu asa tip din lipsa de comparatie)
Felicitari pentru cele 2 trimiestre incheiate cu bine! Inca unul tot cu vesti frumoase!

nana, la botezul Cameliei, mama a vorbit cu preotul, sa nu o scufunde cu capsorul in cristelnita, doar sa-i toarne apa pe cap(i-a explicat si faptul ca pe la 3 saptamani, Cami pierduse cunostinta in baita, nu mai respira, se invinetise toata - am crezut ca mor atunci!) si el a fost foarte intelegator. Nu cred ca s-ar opune daca il rogi acest lucru!

www.dropshots.com/mamanati" target="_blank">POZE
Nati, mami de zvapalici Camelia-Nicole si cu 29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NicoletaB spune:

Pam,pam, m-am intors exact cum am plecat: tufa!

Ma duc frumusel la spital, intreb unde are doctora ecografii, era prima data in aceasta locatie si bam:"Ecograful e stricat si d-na doctor nu vine azi!"
"Asa si eu de ce nu am fost anuntata?"
"Am sunat pe toata lumea!"
"Pe mine, nu."
" Cum va numiti?"
" Nu figurati programata azi?"
"Si pe mine cine m-a sunat sa-mi zica ca pe 23 doctora e in concediu si m-a programat azi la 15? Extraterestrii?"
" Nu stim, ne pare rau!"

Asa ca am mai gasit un loc maine la 15.30 tot la doctorita mea, dar la sediul din Unirii!

Am facut un tur de maternitate, daca tot am ajuns acolo!
Super, erau 6 bebi in acavriu, unu era nascut azi! Superbi!

Mi-a aratat o rezerva, mi-a spus in mare ce si cum si am plecat tare fericita! Acum ma rog sa nasc la timp si bebe sanatos!

pis-pis- multumesc de aprecieri la adresa caruciorului. Asta mi s-a parut la fata locului cel mai util!
Alinutza- referitor la Clexane: bula de aer nu se elimina. Tii injectia cu acul in jos pana ce bula ajunge sus astfel incat sa admnistrezi lichidul si ultima data bula de aer. Daca injectiile sunt luate in cutie, ai instructiuni acolo, dar pt burta si nu picior.
La picior sa fi atenta sa nu o injectezi intravenos sau intramuscular ci subcutanat. Apuci o bucata de carne de pe pulpa, mai moale, tii carnea stransa intre 2 degete si cu cealalta mana infigi acul perpendicular. Tii de cuta de carne pana injectezi toata solutia si apoi dai drumul.
Pe tine nu te-a vazut si un hematolog? La ce probleme ai tu ar fi bine s-o faci. Concentratia de clexane se da in functie de greutate si viteza de coagulare. Eu imi fac aceste analize la Fundeni.

Daca am omis sa raspund cuiva, trageti-ma de urechi ca nu-mi mai aduc aminte!

27+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

Neata!

multumesc tuturor pentru grija

Sabina, esti fenomenala cum stai tu calma si ii lasi pe toti sa se agite; eu cred ca este ok si pe 6; dupa ce am nascut, am mai aflat si eu una alta si sunt medici ce NU recomanda nasterea gemenilor la termen; nu mai stiu acum argumentele insa fiecare dr cu ideile lui; in plus, la tine, pe uter cu cicatrice, poate chiar nu e ok sa risti.

Si eu sunt stresata cu cum o sa le fie baietilor acasa fara mine insa o sa treaca si asta.
Deja are sotul cateva planuri ptr ei (se nimereste sa stea in we acasa asa ca trebuie umplut timpul), inclusiv cadoul de la Sabina, niste desene noi aparute ce si le doresc ei si probabil iesiri pe la locul de joaca; In spital nu au voie copii asa ca o sa ma internez vineri si o sa fim "recuperate" luni.

Nati, nu a fost f rau, nici nu mi-am dat seama decat dupa.

Nana, super cu adormitul sotului; inseamna ca o sa fii super tare si cu Adelina!
Cat despre "ridichi" eu mai tot timpul am avut ba vreo pietricica ba vreun nisip insa nu au creat probleme mari.

Roxi, uite, am incheiat 35 de sapt; crezi ca-s linsitita? Nooooo, acum vreau 37!

Cadita, am avut-o ergonomica, tot de la OK, si am folosit-o pana ce au stat f bine in fund baietii; apoi am trecut la suporti cu ventuze ptr pus direct in cada (sunt suporti care ii lasa pe copii sa stea in fund), ii puneam pe amandoi acolo (fiecare in suportul lui) si tare veselie mai era;
Corina, nu stiu daca e f ok ptr nou nascut ce ai tu acolo ca si model de cadita; apoi cand mai creste si sta in fund sigur se rastoarna cu ea... iar despre nr de camere, te rog sa retii ca noi stam acum 2 adulti + 2 nazdravani in 2 camere si tot aici o primim si pe Sabina

Alina, imi pare rau ca iai probleme cu varicele, sper sa te ajute Clexane-ul.

Nicoleta, vezi, nu ai facut echo dar ai vazut maternitatea; ceva bun tot ai reusit!

O zi faina tuturor;

revin ca azi iar stau si nu fac NIMIC.

Ioana,
Philip 6ani, Yann 6ani, Sabina 35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

salutare

sa raspund si eu rapid la subiectele zilei:

- referitor la cadita, am avut una normala si ulterior am cumparat un suport anatomic cu ventuze (pe care o puneam in cadita) in care bb statea cam la 30-40 de grade fata de orizontala. suportul n-avea chestia aia intre picioare f evidenta, astfel ca nici gand sa se loveasca la podoabe. o sa pun o pozica cu el in cadita, sa vedeti.

nici eu nu cred ca m-as descurca cu o cada gen ghiveci de flori (mie asa mi s-a parut), ma cam indoiesc ca la o saptamana as putea sa las copilul in ea. de bontul ombilical am scapat la 5 zile de la nastere, f repede, din maternitate mi-au zis sa-l spal normal, ce daca n-are buricul cazut, doar sa nu-l tin prea mult in apa. se pare ca lui i-a priit din moment ce s-a vindecat asa repede.

- afara - l-am scos pe la vreo saptamana, l-as fi scos mai devreme dar nu ma simteam eu prea bine de la epiziotomie, poate mi-a fost si frica...dar n-am luat-o treptat, ci in prima zi am stat o ora . la 3 saptamani am fost la munte, am stat vreo 3 zile si apoi ne-am tot plimbat. probabil si damian va beneficia de acelasi tratament, timp si bani sa fie de plimbari.

- despre lohii - intreba cineva, nu mai stiu cine- la mine s-au eliminat cam ca la ciclu. si din cauza ca alaptam - pe toata perioada cat s-au eliminat lohiile - la fiecare alaptat aproape am avut contractii ca la nastere (dar nedureroase, doar senzatia de impins, o senzatie incontrolabila). ulterior am aflat ca aceste contractii determinate de alaptat sunt normale si sunt o reactie fireasca a uterului de a se curata.

in rest, sanatate multa fetelor care s-au simtit rau, felicitari celor care au fost la eco si au venit cu vesti bune.

Alinutza, of, imi pare rau ca te-a trecut doctorul pe Clexane si mai ales imi pare rau ca ai probleme cu varicele.

mai vroiam sa zic ceva dar am uitat .

_

Mami de pui nazdravani, David (2/9/07) + 29+ Damian
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamariam79 spune:

Hop si noi de la eco. Mor de somn, iar "pozitia dificila" a lui bebe si "varsta inaintata a sarcinii" despre care mi-a spus in repetate randuri m-a terminat de tot, asa ca va rog sa ma scuzati daca nu par super entuziasta.

Deeeci, bebe e in prezentatie pelvina (ca de obicei) si a spus sa slabe sanse sa se mai intoarca, tinand cont ca lichidul e in scadere ca si cantitate, si ca nu prea are loc pe acolo de manevre. A zis clar indicatie de cezariana. Oricum asta era si optiunea mea. Cordonul inca nu si l-a facut cravata, deci e ok pana acum. Are 2092 grame, si am intrebat 2 kile plus minus cat? (tinand cont ca si Carlei ii spusese cam 2 kile si fetele nu aveau nici pe departe atat). A zis ca nu e cu plus minus, ci atat are. Asa o fi! Sper din toata inima sa mai puna in greutate macar juma de kil in astea 5-6 sapt. cate mai sunt (la 28 de sapt. avea 1492, deci in 4 sapt. a pus cam 600 de grame).

La inimioara a revenit inca o data la final, ca la fel ca si data trecuta a zis ca este foarte foarte dificil de examinat datorita pozitiei lui bebe (cu spatele la popor, si cu placenta in spatele/fundul lui), a zis ca nu stiu ce crosa a aortei nu o poate vedea defel, dar ca avand in vedere celelalte aspecte ale inimii lui bebe, nu ar avea de ce sa aiba probleme. Sper ca e ok. Rinichii nu au dilatatie, desi unul s-a vazut mai greu.

Coloana nu i-a vazut-o defel din aceleasi motive de pozitie a lui bebe (uf, tare rau mai sta) desi la ecografia anterioara era ok.

Ca de obicei capusorul si femurul mai mic putin ca varsta sarcinii, iar abdomenul nitzel mai mare. Asta e demult asa.

Asa... si referitor la sex, m-a impuns cu conda aia dureros de tare (serios ca m-a durut) sa vada ceva ceva intre picioare. Si domnisorul statea cu laba piciorului fix in zona X. I-am zis sa impunga mai tare, doar doar l-o misca putin. A zis ca e foarte dificila examinarea la varsta asta a sarcinii si la pozitia lui bebe. Deja m-am saturat de raspunsul asta. Probabil, deci probabil, a vazut un cuc, dar tot in proportie de 51% a zis. I-am zis ca totusi, un procent mai mare asa, sa iau si io hainutze si altfel decat albe si verzi? Ca parca e ca la alegeri cu procentul asta. Data trecuta a zis 51% fata. De ce nu zice mai mult? Se uita la mine si zice, "nuuuu, la noi asa sunt procentele. Pai ce, nu e suficient 50+1?! Mai mult garanteaza tata ce a pus acolo." Uf, ma termina cand zice asa. la fel a zis si data trecuta.

Si a incheiat zicand ca urmatoarea morfologie e la 11 saptamani. M-am prins cam greu ca se referea la bebe2. Ohooo, am zis, mai e mult pana atunci.

In concluzie eu tot la nastere ma voi lamuri. Pana atunci, bine ca e sanatos si in grafic.

Ana 33+ Miruna-Nicola sau Alexandru-Nicolae AMR -6 saptamani
bebica mea mica si scumpica

ticker

Mergi la inceput

Ana, imi pare rau ca nu te-a bucurat echo; insa e clar ca bebe sau bebelina (eu zic ca e baietel ) are deja personalitatea lui si nu lasa pe oricine sa il deranjeze. O sa vezi ca o sa fie ok!
A, pe langa alb si verde mai merge si galben si portocaliu si rosu (ma refer desigur la accesorii si hainute)

Ioana,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu30 spune:

Ana ce pacat ca a ramas surpriza

am zis eu dimineata ca poate nu arata ce ascunde intre picioare

Ruxi 31 + cu
AMR ... cine stie ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamariam79 spune:

Citat:
citat din mesajul lui arturicii

Ana, imi pare rau ca nu te-a bucurat echo; insa e clar ca bebe sau bebelina (eu zic ca e baietel ) are deja personalitatea lui si nu lasa pe oricine sa il deranjeze. O sa vezi ca o sa fie ok!
A, pe langa alb si verde mai merge si galben si portocaliu si rosu (ma refer desigur la accesorii si hainute)

Ioana,

Merci Sabina, asa e, am luat si 2 bodiuri portocalii si paturica care se face si sac de dormit tot portocalie. Galben mai greu de gasit. Si am mai primit o sugestie de la cineva: mov! Ei, astea sunt de fapt mai putin importante, sa fie bebe sanatos, sa creasca, sa ne recuperam usor, sa am laptic, atat imi doresc.

ticker

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana5255 spune:

Citat:
citat din mesajul lui anamariam79

Citat:

Ioana,

Merci Sabina, asa e, am luat si 2 bodiuri portocalii si paturica care se face si sac de dormit tot portocalie. Galben mai greu de gasit. Si am mai primit o sugestie de la cineva: mov! Ei, astea sunt de fapt mai putin importante, sa fie bebe sanatos, sa creasca, sa ne recuperam usor, sa am laptic, atat imi doresc.

ticker

dai mielul?

Sabina 36+ cu gemenele Ekaterina si Iustina si mamica Alexandrei
AMR - 1 saptamana

Doamne Ajuta sa ajungem cu bine la capatul drumului si sa se nasca fetele sanatoase.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ioana5255

Citat:
citat din mesajul lui anamariam79

Citat:

Ioana,

ticker

dai mielul?

Sabina 36+ cu gemenele Ekaterina si Iustina si mamica Alexandrei
AMR - 1 saptamana

Doamne Ajuta sa ajungem cu bine la capatul drumului si sa se nasca fetele sanatoase.

Sabina, iei tu mielul, eu vreau o cioco!

Ioana,

Mergi la inceput