Felicitari CARLA! Flori de liliac-mai-iun'10 (61)
Raspunsuri - Pagina 13
Iubirisca spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui n_a_n_a Iubirisca, nu vrei sa iti faci semnatura? Daca ai nevoie, te ajut eu Nana 32+ cu iubirici dulce, Adelina Ioanaamr: -8 ![]() |
As vrea sa-mi fac semnatura, daca esti draguta sa ma ajuti
.
Iubirisca spune:
| citat din mesajul lui ancutzicab Iubirisca, felicitari pentru prefix, avem aproape acelasi DPN! Corina - si felicitari si voua, ce daca sunteti mai in urmaAnca 30+ cu Maya Sophia si mamina lui Luca |
Cred ca suntem mai multe fete care vom naste aproape una de alta, alessico are acelasi dpn, caci o stiu de la aspirante optimiste.
Corina felicitari, si tine-o tot asa.
Alinutzaa spune:
Wow, ce viteza ati prins la scris. Am citit dar pe diagonala asa ca raspund din amintiri
Cadita - eu am avut la Tudor si o sa am si acum la fetita, o cadita absolut normala. Baie i-am facut eu de la bun inceput. O tineam cu o mana sub cap si cu cealalta o spalam. Dupa care intorceam copilul pe burtica si spalam si pe spate. Si gata! Cand a putut el sa stea in fundulet a stat in fundulet fara nici o problema, era cadita suficient de mare ca sa se balaceasca si el nitel acolo si a fost super ok. Nu stiu ce sa va zic nici de diverse suporturi anatomice din cadita nici de tummy tub.
Scos afara - eu l-am scos cam la o saptamana. Am incercat sa crestem gradual timpul petrecut afara dar nu ne-a iesit. Eu am avut probleme cu epiziotomia dupa nastere (in sensul ca s-a desfacut, am fost cusuta din nou, vreo luna de zile am mers la cabinet la gineco in fiecare zi) si luam si copilul cu mine ca na...cu cine era sa il las??? Asa ca s-a dus naibii la mine scosul gradual afara, pe la 2 saptamani de viata ale piciului mergeam cu el in carucior la cabinet, asta insemnand plimbare de vreo ora. Era august, era frumos, cald si nu am avut nici un fel de problema cu el.
Iar cu fetita probabil ca va fi aproximativ la fel, in sensul ca tinand cont ca trebuie oricum sa il scot pe Tudor afara in fiecare zi pentru ca altfel se urca pe pereti, iar la el plimbarea in parc inseamna cateva ore bune...inseamna ca si fetita va petrece muuuuult timp afara de la bun inceput.
Nico, Flory va multumesc pentru raspunsul cu clexane dragelor. M-a trecut si pe mine dna doctor pe Clexane de 0,2 si habar nu am cum se administreaza injectia aia minunata. Eu o sa mi-l fac in picior, dar explicati-mi si mie va rog cum se face, care e treaba cu bula aia de aer plus orice sfat considerati ca mi-ar fi de folos. Aici sau pe PM, cum vreti voi. Multumesc mult mult de tot.
Dupa ce o sa il cumpar, ca aseara nu l-am gasit in farmaciile de prin zona, o sa incerc si la medicul meu de familie, poate stie ea cum se face injectia aia si ma duc la ea sa imi arate dar nu ma bazez pe chestia asta.
Va multumesc pentru felicitari si incurajari fetelor. Da, stiu ca mai sunt copii care s-au nascut cu circulare de cordon (Tudor a avut circulara simpla) dar eu din propria mea experienta stiu ce inseamna sa iti intre copilul in suferinta fetala in timpul travaliului, toata lumea sa se precipite in jurul tau pentru ca trebuie scos "acum", la sfarsit sa astepti cu sufletul la gura plansetul ala minunat etc etc etc. Sincer, nu mai vreau sa trec prin asta.
Aseara am fost si noi la gineco la control, cu rezultatele de la morfofetala bineinteles. A zis ca ar mai fi timp sa se desfasoare, nu mi-a dat clar verdictul de cezariana. Eu am insa miopie (-5) si va trebui sa tinem cont si de parerea medicului oftalmolog. Daca el imi va recomanda cezariana, atunci indiferent de circulara bebelinei, tot la cutit ajung.
M-a trecut si pe clexane pentru ca am o problema cu varicele. Am o glezna care e destul de busita, nu stiu cat o sa mai recuperez din ea dupa nastere. Am inceputuri de varice si de vase de sange sparte si in alte locuri - astea sunt super discrete, nu e nimic problematic. Am insa varice muuuuulte si uraaaaaate si usor dureroase si in zona vulvei. Asa ca a zis ca in aceste conditii e mai bine sa nu riscam sa fac eu vreun accident vascular si mi-a dat clexane timp de 30 de zile. 

Asta e! Le-oi face eu si pe astea!
M-am intins cat o placinta. Fug la treaba!
toate fetele
Alina, mamica mandra a piciului Tudor si
32+
Handmade by Alina
dana81 spune:
Buna burtici!!!
Va citesc si ma amuz..m,a vad pe mine la prima sarcina ce stresata eram, cum imi pregatisem totul, cum calcam..hihi,vremuri.Acum lene mare scrrie pe mine domle!!!
Scosul afara de la 5 zile, gradual..ca si Alinutza..era august si foarte frumos, acum voi face la fel mai ales ca o plimb pe Clara zilnic.asa ce ma bucur ca nasc vara![]()
Musafiri nooooo, am grest la Clara de am avut casa plina copil agitata, eu obosita,deprimata..de data asta gata, vor avea timp de vizite si dupa 1-2 luni sau chiar la botez.
Calcat eu nu suport sa calc, asa ca la Clara am calcat la inceput si apoi gata, acum calc doar daca e necesar.Si slava domnului am un copil sanatos cu o pielicica perfecta.Nu zic ca nu e indicat...
Molifta eu la 9 zile l-am trimis pe sotz la biserica si a venit acasa cu aghiasma si busuioc, si la 40 de zile am fost eu cu copilul in bratze de mi s-a citit.
Caditza am avut una cu suport, mi-a fost de mare ajutor pentru inceput, fiind la primul copil si eu fara ajutor doar cu sotzul, doi invatatcei,e important ca bebe sa fie in siguranta in caditza si parintii relaxati cu mainile cat de cat libere.Acum voi avea o caditza normala, zic eu ca am mai prins experienta.
Pfiu ca nu mai stiu ce vroiam sa zic...
27+
RIANA &
CLARA 06.08.08
r_ocsy spune:
Am revenit si acum ma chinui sa citesc din urma ![]()
Virgi : felicitari pentru bebelina cea grasuta !
Sabina : hai ca mai ai putin ; cu Ale sunt sigura ca se vor descurca cat stai in spital![]()
Mira : iti prieste statul acasa la mama , nu ne mai bagi in seama ![]()
R_ocsy
32 +
Ana Sofia
AMR 7 saptamani !
n_a_n_a spune:
Iubirisca, ti-am trimis PM in legatura cu semnatura
.
Nana
32+ cu
iubirici dulce, Adelina Ioana
amr: -8
mamanati spune:
Sorana, vezi ca se obisnuieste copilu la gradi, ca nici nu vrea acasa! Mie una imi e mai usor cu Cami la gradi. Acasa, nu vrea aia, nu mananca aia, la gradi insa, mananca tot, fara pretentii, iar eu imi fac treaba linistit acasa.
nana, nici nu m-as fi gandit vreo data ca ai trecut prin atatea la nastere la ce mandrete de fata esti acum!
Crissy, eu nu stiu de la ce pot fi petele maronii, nu am avut niciodata, dar sper nu mai apara, si fiti amandoua bine, tu si bebita!
Nico, eu la Cami am avut ceva gen burete de forma lui bebe, care il puneam in cadita, sa nu lunece Cami. Cred ca si acum voi cumpara asa ceva, a fost util. Si apoi are o forma ca sta bebe doar cu capusorul deasupra apei, iar corpul e in apa pana la gat.
www.dropshots.com/mamanati" target="_blank">POZE
Nati, mami de zvapalici
Camelia-Nicole si
cu
29+
Iubirisca spune:
| citat din mesajul lui n_a_n_a Iubirisca, ti-am trimis PM in legatura cu semnatura Nana 32+ cu iubirici dulce, Adelina Ioanaamr: -8 ![]() |
Nana sper ca am inteles
Iubirisca
30+ cu
papusica mica, Cristina Alexandra
Aniska80 spune:
Nu reusesc sa ingros literele,nu reusesc sa scriu colorat,nu reusec sa maresc literele!!!!

Anamaria,mami a lui Denis(22.04.2003)&
33+cu
MELISSA
pisi-pis spune:
Anca, pai eu exact la concediu la 6 saptamani ma gandeam
, pentru ca numai in august are sotul meu concediu, si bebelina se naste la mijlocul lui iunie. Dar bine, ca eu nu ma gandeam la un concediu clasic, ci practic sa ma mut de acasa cu toate tarabutzele, intr-un apartament inchiriat la mare, la 45 km distanta, mai putin de 30 min pe autostrada. Era doar un mod de a nu pierde sentimentul de vacanta, pentru ca in rest, tot rutina bebelusului trebuie respectata, nu imi fac vise, adio plaja anul asta. Dar noi avem avantajul de a sta destul de aproape de ocean, oricum e mai aproape decat unde sta familia sotului. Femeile care stau in oraselul respectiv tot la maternitatea de la mine din oras nasc, deci drumul asta e batut zilnic de bebelusi nou-nascuti.
Nu stiam ca botezul se face traditional la 6 saptamani, mi se pare foarte devreme. Mie imi place traditia nostra cu scufundatul in cristelnita, dar pentru bebelusi mai mari, gen 6 luni, la 6 saptamani nici nu-si tine capul. Ciudat, prin traditie nu il poti scoate 40 de zile din casa, dar cand l-ai scoti il duci drept in biserica, il dezbraci si il mai si scufunzi in apa de 3 ori.
Noi inca nu ne-am hotarat daca o botezam pe bebe ortodox ca mine sau catolic ca sotul, dar daca o vom boteza ortodox oricum nu voi putea calatori cu bebe atat de mic pana in Romania. La catolici varsta botezului e in general mai mare, am prieteni care si-au botezat si la 7 ani, ceea ce la noi este foarte foarte rar. Oricum, dupa cate stiu,ortodoxii si catolicii isi recunosc tainele unii altora, deci si botezul.
Eu nu ma stressam inca cu botezul, nici nu imi imaginez ca ar fi fost de la sine inteles sa fie asa devreme, desi vad ca mama se mira ca nici nu ne-am gandit la nasi. Ma gandeam ca se face devreme numai la bebelusii cu probleme de sanatate, ca sa ii ajute cititul si ca sa nu se intample ceva rau, Doamne fereste! - oricum nu e cazul nostru.
Alina, cu epizotomie puteai sa mergi o ora pe jos??? Asta da mamica eroina. Asta imi da sperante ca nu e dracul atat de negru, si ca nu e chiar asa grea recuperarea. Oricum cazul tau banuiesc ca a fost ceva exceptional, sa ne ajute Dumnezeu sa avem nasteri usoare!
Imi pare tare rau de varice, sper din tot sufletul sa se rezolve rapid.
Ana 29+ cu