Viitoare mamici de septembrie-octombrie 2010 (29)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maya71 spune:

Burticilor... am scapat...
Am reusit sa fac ordine in sertarele cu haine, debara, camara... stresul curateniei de primavara... acum totul o sa fie mult mai usor. Fetelor, am 'pitici' pe creier cred... nu suport sifonierele ... asa ca din debara am facut 'sifonier' si am completat cu o 'chestie'luata de la Ikea ptr umerase, tare practica si pe care o mut de colo colo.. si sertare dar tot nu e de/ajuns
Tare rau cu 'cutiutele astea de chibrit'... asa le spun eu la apartamentele astea.
De fapt ma enerveaza ca nu am loc suficient si mereu trebuie sa fac schimbul de haine vara/iarna/vara/si iar iarna... N/am emoticon... sa arat ca/mi vine sa dau cu capul... glumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aniast72 spune:

Va scriam mai sus despre sacii de dormit. La www.vanstore.ro/hainute-copii-bebelusi-saci-dormit-c-81_30.html" target="_blank">asa ceva ma refeream, varianta fara maneci e cea mai confortabila.

chichutza, mai scriu da' sa ma mai inspir putin...

maya, imi aduc aminte de prima noastra intalnire si tare rau imi pare ca nu pot intra atat de des pe cat mi-as dori....

Andreea, in 17+ cu si bb Vladimir (03 septembrie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crina-s spune:

Didadi nu-ti face griji ca nu au ce sa-ti faca cei de la serviciu. Si eu am trecut prin asta, ba chiar mi-au spus cand au aflat sa renunt la functia de conducere de buna voie ca altfel nu au cum sa-mi aduca un inlocuitor timp de 2 ani, cica nu vine nimeni pe perioada determinata.
Primul pas care trebuie sa-l faci este sa-ti iei o adeverinta de la medicul ginecolog, in care sa scrie: sarcina....atatea saptamani....si sa faci si o adresa scrisa catre ei in care ii informezi de starea ta de graviditate. Dupa ce ai nr de inregistrare la acea adresa (una o pastrezi tu, si o alta o lasi la ei) nu mai au ce sa-ti faca. Ai legal dreptul la 2 ani ptr ingrijirea copilului si in primele 6 luni de cand te intorci la serviciu nu au voie sa te dea afara (numai daca fac restructurari colective).
Te pup. Ai grija de tine si nu te lasa intimidata de nimeni.

13+

crina

Mergi la inceput

Ariciule, primesti un pupic de la mine si o imbratisare?! Te rog... da un semnulet... fie el si de carte... numai sa fie si sa stiu ca sunteti bine.
Vroiam sa/ti trimit un PM dar cum nu mai am niciun emoticon... scriu acum.
Ma simteam putin vinovata... eu uram acolo chestii cu 'in fiecare zi sa fie ziua ta'...si tu erai cu 'sufletelul prastie'.
Sufletoi drag, ai dat dovada de un curaj fantastic si te admir foarte mult. Da, te Admir cu A mare... cu toata sinceritatea mea.
Sper ca nu am 'rasucit' si deranjat dar... imi pasa de tine.

Da un semn, te rog!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns didadi spune:

crina-s, foarte mult nu sunt afectata.am fost la medicul ginecolog, am dus adeverinta medicala ca sunt insarcinata si in cate luni sunt.dar, nu am luat nr de inregistrare.e putin mai complicat.eu lucrez la o firma legal cu carte de munca dar de fapt, pt alta firma, mai complicat si nici nu pot sa dau nume.....este f cunoscuta, una peste alta, nu am luat nr de inregistrare.mi-au spus ca tre sa ajunga in bucuresti, adeverinta si bla bla.eu in sept pe 20 am dpn si vreau ca din iunie la sf lunii sa nu ma mai duc.eu cred ca se poate avand in vedere cele 126 de zile.42 dupa nastere obligatoriu si restul le pot lua inainte.voi ce ziceti?

Mergi la inceput

DidaDi, Crinuta are dreptate. Nu au ce sa/ti faca, legal ai dreptul la 2 ani concediu ptr ingrijire copil si 6 luni tre. sa te pastreze cand te intorci... doar daca, dupa cei 2 ani de comun acord si prin scris renunti la post sau... desfinteaza postul, atat.
Nu te lasa intimidata, asta vor sa faca... Da/le cu 'legea in cap'... cioplesc eu una grea de o sa/i aduni cu farasul. Ce zici... o facem? Acum ma apuc... duraza ceva.

Mergi la inceput

DidaDi, din proprie experienta... eu zic sa te duci si sa iei nr. de inregistrare. Tu nu ai nicio dovada... 'Vorba volant, scripta manent' asa ca 'return' si fa totul 'ca la carte'.
Nu au ce sa faca mai ales ca e o firma cunoscuta... si tu iti cunosti foarte bine drepturile.
Stiu ca e greu si au ei o vorba 'Daca iti convine, bine... daca nu... asteapta suficienti de multi la usa...'dar la asa ceva nu au nicio sansa, crede/ma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aniast72 spune:

Citat:
citat din mesajul lui didadi

eu cred ca se poate avand in vedere cele 126 de zile.42 dupa nastere obligatoriu si restul le pot lua inainte.voi ce ziceti?

Absolut!! Iar daca duci si ceva concedii medicale cum ca ai sarcina cu risc...sau mai stiu eu ce, isi pot lua La revedere! de la tine mult mai devreme de DPN. La cat au fost de nesimtiti, eu i-as juca pe degete cu legea-n brate. Singura chestie cu care ti-ai da cu stangu'n dreptu' ar fi calcularea celor 85% din media veniturilor pe ultimul an (parca asa e) cand ti s-ar scadea putin pe motiv de acele concedii medicale. Bafta sa alegi solutia cea mai buna!

Andreea, in 17+ cu si bb Vladimir (03 septembrie 2007)

Mergi la inceput

Burtici... sunt prin preajma daca aveti nevoie de ceva. Nu pot sa dorm in noaptea acesta... nu in noaptea aceasta... poate maine seara.
Acum 6 ani... tata meu drag... mi se rupe sufletul de dor si imi aduc aminte de parca a fost ieri...

Scuze...

Mergi la inceput

Somn usor, sufletelelor dragi cu burtici!
Madutza, Iony... 'bratisari, pupici si DD e cu noi, o sa vedeti!

Mergi la inceput