Hipospadias(13)
Raspunsuri - Pagina 7
narcisica28 spune:
Ma bucur nespus pentru vesti bune de la mamicile cu puiuti operati la Zalau.
Si in acelasi timp sunt trista ca eu nu pot spune acelasi lucru.Pe scurt :
La primul schimbat de pansament (numai pe prof. l-am nimerit tot timpul) arata cel mai bine dintre toti operatii in aceeasi zi cu el, ulterior a inceput sa sangereze operatia si sa faca si pipi cu sange pe sonda cateva zile, Basca il suspecteaza de hemofilie (doar dupa 1 an se poate pune diagnostic), inceput de stenoza la 3 zile dupa scoaterea sondei de la operatie, am plecat din Buc 2 sapt si pentru siguranta s-a repus sonda (culmea, nu si-a scos-o) si dupa .....cireasa de pe tort : gaurica veche e la locul ei . Mergem in weekend sa il vada Laura, dar cum exteriorul arata bine si daca interiorul nu ii va pune probleme cred ca nu o sa ii mai facem a 2-a operatie.
Roxana, ne poti trece in lista
Narcisa ......Mihnea ......hs balanic ...........2009/2010 .......Basca
Sanatate maxima la toata lumea.
Narcisa, mami fericita de Mihnea Stefan 25.05.2009
http://picasaweb.google.com/NarcisaPaterau
radusca spune:
Enni copilul meu a fost operat de dr. Basca. La momentul in care a fost operat baiatul meu nu aflasem inca de dr. Hadidi nici nu stiu daca venea pe atunci in Romania sa opereze (nov 2008).
Nu ii reprosez nimic dr. care l-a operat, rau nu i-a facut, operatia si-a indeplinit scopul, dar ca ....aspectul glandului...nu e tocmai cel asteptat si sperat.
Va multumesc pt raspunsuri, astept raspunsuri si de la mamicile copiilor operati de dr. Basca.
Ennni spune:
radusca prof. Hadidi opereaza in Romania din 2008, la vremea respectiva putina lume stia. Referitor la aspect sa stii ca putini doctori sunt preocupati de acest lucru. Sau nu au mana sa faca mai bine nu stiu ce sa zic. Insa cum spunea si Monituta prof. Hadidi aranjeaza si glandul sa fie cat mai estetic. Si pot sa-ti spun cu certitudine ca operatiile facute de prof. Hadidi nu se compara absolut deloc cu cele facute de alti dr-i. Saptamana trecuta cat a fost prof. Hadidi la Zalau, in afara de operatii a avut si vreo 30 de consultatii dintre care la vreo 15 am fost si eu de fata. Deci am vazut cu ochii mei cum arata operatiile (mai bine zis penisul) facute de alti dr-i. Nu se compara. Chiar daca operatia a reusit (in putine cazuri) estetica zero.
Eni de Raymond si Roland
Ciufik spune:
Citat: |
citat din mesajul lui narcisica28 Ma bucur nespus pentru vesti bune de la mamicile cu puiuti operati la Zalau. Si in acelasi timp sunt trista ca eu nu pot spune acelasi lucru.Pe scurt : La primul schimbat de pansament (numai pe prof. l-am nimerit tot timpul) arata cel mai bine dintre toti operatii in aceeasi zi cu el, ulterior a inceput sa sangereze operatia si sa faca si pipi cu sange pe sonda cateva zile, Basca il suspecteaza de hemofilie (doar dupa 1 an se poate pune diagnostic), inceput de stenoza la 3 zile dupa scoaterea sondei de la operatie, am plecat din Buc 2 sapt si pentru siguranta s-a repus sonda (culmea, nu si-a scos-o) si dupa .....cireasa de pe tort : gaurica veche e la locul ei . Mergem in weekend sa il vada Laura, dar cum exteriorul arata bine si daca interiorul nu ii va pune probleme cred ca nu o sa ii mai facem a 2-a operatie. Roxana, ne poti trece in lista Narcisa ......Mihnea ......hs balanic ...........2009/2010 .......Basca Sanatate maxima la toata lumea. Narcisa, mami fericita de Mihnea Stefan 25.05.2009 http://picasaweb.google.com/NarcisaPaterau |
Narcisica - dc vorbesti de Laura Topor (fosta Niculescu) iti recomand sa te ma gandesti. Noua ne-a spus la consultatie ca poate va fi nevoie si de 10 (!) operatii si sa ne apucam pana intr-un an ca sa terminam pana face Andrei 4 ani .
De asemenea, la zalau, a fost o mamica in oct cu un baietel operat de 10 ori de ea si inca nu era ok. Acum m-am intalnit cu respectiva mamica, la a 2 a operatie si spunea cat de reusita este operatia lui Hadidi comparativ cu restul 10...
Dc vrei detalii pe PM.
si sa iei cea mai buna decizie.
radusca spune:
Ciufik, dr. Laura Niculescu cea care opereaza cu dr Basca nu cred ca este aceeasi de care spui tu (dr. Topor), spun asata pt ca in perioada cat eu am fost la Buc. in casa Mc' era un copil operat de dr. Topor dar fara nici o legatura cu dr. Laura Niculescu.
Poate fi coincidenta de nume...dar cu siguranta nu este vorba de. dr. Laura Niculescu.
zmotocel spune:
dr laura topor se numea inainte laura gherghe.
dr laura niculescu este cu totul alta peroana. ea lucreaza cu dr basca.
amandoua lucreaza la sp grigore alexandrescu, dar pe sectii diferite
popa_ana spune:
Ma bucur sa aud numai vesti bune de la Zalau. Si sincer, dupa ce am citit despre cazuri cu 10, 12 sau chiar 14 operatii, parca nu mai am atitea reprosuri pentru faptul ca n-am insistat prea mult cu baiatul meu. Poate e mai bine asa, poate l-am scutit de suferinta inutila. Abia astept sa ne rezolvam si noi problema. Speram ca la toamna, daca totul va fi bine. Intradevar din ce am discutat cu Enni si Monica si din ceea ce am citit aici pe forum mi-am dat seama ca dr.Hadidi face minuni. Dumnezeu sa-i dea putere si sanatate, iar pe cel care a deschis aceasta cale pentru copii nostri, dr.Toth, Dumnezeu sa-l odihneasca in pace.
la toata lumea, sanatate multa si sa auzim numai de bine.
roxana c. spune:
Am intrat sa spun ca nu are cum ca dr. Laura Niculescu sa fie aceiasi cu dr. Topor, ptr ca Laura Niculescu a fost rezidenta lui Basca pana in urma cu 1 an sau aprox 1 an, n-avea cand sa opereze copilul respectiv de 10 ori.
In legatura cu aspectul....eu sunt multumita de aspect, singura diferenta intre copilul meu si unul fara hs este ca preputul - in al 2-lea caz vine mulat spre varf si trece de acesta cu aprox 5-7 mm, iar la Calin nu-i chiar asa de mulat , inveleste complet puta dar nu o si depaseste, decat cu f. putin- sa zic 1-2 mm. Asta e si cauza ptr care aveam impresia de puta mai micuta, am descoperit asta studiindu-l pe nepotelul meu de 2 ani
ciudi spune:
sunt si eu tatic de micut care va necesita o corectare a acestei malformatii congenitale si ca majoritata dintre voi m-am tot documentat asupra hipospadias-lui rascolind internetul si intreband in stanga/drepata.
Sintetizand am ajuns la concluzia ca desi la prima vedere nu pare ceva grav, reparatia operatorie totusi este destul de delicata si tinand cont de impactul fizic si psihic care poate sa il aibe e clar ca alegerea doctorului este o problema foarte importanta in acest caz.
Am citit o gramada de posturi si articole legate de hipospadias si din ele am tras concluzia ca alternativele sunt destul de restranse astfel principalii doctori cu experienta in acest tip de interventii care te pot ajuta la noi in tara sunt (imi cer scuze daca am omis pe cineva dar asta am gasit eu in cautarile mele):
Dr. Hadidi (are interventii de 2 ori pe an la Zalau)
Dr. Basca (Gr. Alexandrescu)
Dr. Bratu (Marie Curie)
Dr. Voinescu (Medlife)
Fiecare din acesti doctori are participari la lucrari stintifice si se pare si experienta practica pe tema hipospadias insa acum orice parinte aflat in situatia mea va dori un punct de start pentru a afla care din doctori este alegerea cea mai buna iar acest lucru este absolut imposibil de cuantificat singurul ajutor putand veni de la cei care au trecut prin experienta unei operatii .
In acest sens va intreb daca credeti ca ar fi util un chestionar ca acesta (http://spreadsheets.google.com/viewform?formkey=dDB0N2YwVnVEVlNaT05nMHVNTFVVQVE6MQ) unde cei care au trecut prin aceasta operatie sa poata sintetiza experienta lor si astfel sa existe un mijloc de a centraliza aceste date.
In cazul in care credeti ca acest lucru ar putea ajuta am sa cer sprijinul celor care vor si pot sa ne impartaseasca din experienta lor completand cele cateva puncte din chestionar (m-am straduit sa-l fac cat mai usor si putin de completat daca aveti idei pentru imbunatatirea lui sunt deschis la modificari)