Hipospadias(13)
Raspunsuri - Pagina 5
cristidogaru spune:
Buna ziua tuturor si Hristos a Inviat!
Sunt alaturi de toate mamicile si puii care urmeaza sa treaca prin operatie! Fiti tari si optimiste.Bafta multa.
Darius nu prea pot sa va spun ce mai face cu jetul (are 1 an si 3 luni de la operatie, si am avut si 11 zile montata o sonda in decemrie 2009 sa tina fortat uretra larga). Sambata a implinit 2 anisori. Creste frumos, dar un pic alintat. Nu prea am avut timp sa-l vad la jet, pentru ca la olita nu face sub nici o forma (nu vreau sa-l fortez), iar pe acele paturici nu pot sa-l pun decat dupa somnul de pranz, ori in ultimul timp week-end-ul am fost ffff ocupata si n-am avut timp de el.
Sper sa ma linistesc putin si sa ma uit si la pipi. In rest, ii dam lichide la greu: suc, ceai, compot, apa....
Am convenit cu dl. dr. sa ma duc la Bucuresti cand observ ca se subtiaza jetul, deci termen nu am, totul depinde de mucoasa de pe uretra!
Sper sa fim in regula, pentru ca nu prea sunt pregatita pentru o operatie iar (uretra se va taia, se va monta cu o sonda mare, legata , nu prea stiu).
Sanatate tuturor.
Cristina si Darius (10.04.2008)
nawel spune:
Am ajuns la Zalau.Suntem programati pentru operatie astazi,pe la 12.In principiu,e nevoie doar de circumcizie,dar dl.dr.ii va verifica si uretra.Sper sa trecem cu bine si peste asta.
O sa intru mai tarziu cu detalii.
roxana c. spune:
Nawel, bafta, tinem pumnii.
Dar ptr ce vrei si circumcizie, ce-a spus Hadidi, e necesara?
Asteptam vesti
aleccxia spune:
Buna tuturor!Am fost si noi la consultatie luni la dr.Hadidi si ne-a zis ca are hp gr.1,in toamna mergem la operatie.Raul are 11 luni si intervalul optim ar fi pana la 18 luni asa a zis Hadidi,il opera si acuma dar..nu am fost pregatiti.Asta e...bine ca mai opereaza in Romania.Oricum nu il operam la alt doctor mai ales dupa cate am auzit de la altii ce li s-a intamplat cu copii lor..
maddy81z spune:
Buna! Am fost si noi la Zalau;prof.Hadidi a spus,ca Darius are hp.gr.1 ca operatia ar dura 45 min...mi-a desenat si imi explica gradele de hp(le stiam ca citisem pe net)dar l-am lasat sa-mi explice dansul,ca daca vreau poate sa-l opereze acum, dar nu ne-am dus pregatiti pt.operatie psihic si nici financiar.Darius are doar 6 luni,iar sotul e reticent in ceea ce priveste operatia si l-am intrebat pe prof.Hadidi ce se intampla daca nu il operam? Care sunt riscurile?Mi-a spus ca se va dezvolta normal, ca va putea avea copii, dar ca probleme ar fi cele pshice pt ca, chiar daca va functiona normal niciodata nu va arata ca un penis normal.Deci nu stiu ce sa facem? Pana in toamna cand mai vine avem timp sa ne decidem, sper.Voi ce spuneti?
aleccxia spune:
Buna!Aceasi problema o avem si noi..Nu stim ce sa facem...Totusi pentru binele copilului mergem in toamna la operatie.
Pentru cine vrea sa discutam despre subiectul acesta las adresa mea de mess: aleccxia
Multa sanatate tuturor!
filofteia spune:
Citat: |
Buna! Am fost si noi la Zalau;prof.Hadidi a spus,ca Darius are hp.gr.1 ca operatia ar dura 45 min...mi-a desenat si imi explica gradele de hp(le stiam ca citisem pe net)dar l-am lasat sa-mi explice dansul,ca daca vreau poate sa-l opereze acum, dar nu ne-am dus pregatiti pt.operatie psihic si nici financiar.Darius are doar 6 luni,iar sotul e reticent in ceea ce priveste operatia si l-am intrebat pe prof.Hadidi ce se intampla daca nu il operam? Care sunt riscurile?Mi-a spus ca se va dezvolta normal, ca va putea avea copii, dar ca probleme ar fi cele pshice pt ca, chiar daca va functiona normal niciodata nu va arata ca un penis normal.Deci nu stiu ce sa facem? Pana in toamna cand mai vine avem timp sa ne decidem, sper.Voi ce spuneti? |
Eu nu l-as fi operat daca lucrurile stateau asa.
Ce inseamna penis normal? Este curbat? Are prea multa pielita. Ce arata asa diferit?
In epoca mea de nelinisti stateam numai cu ochii pe penisurile copiilor pe plaja si am constatat ca toate sunt altfel.
Nici la baiatul meu, dupa operatie nu arata exact ca unul nascut fara HS si sincer nu cred ca se poate asta, oricat de meserias ar fi doctorul.
Parerea mea desigur.
Baiatul tau ar putea face pipi din picioare? Iti poti da seama de asta daca jetul este in fata.
Faptul ca sotul tau este reticent inseamna ca lui nu i se pare chiar asa de diferit.
Va doresc sa alegeti solutia cea mai buna.
Ce mai fac restul copiilor de la Zalau? Astept numai vesti bune.
Roxxy80 spune:
Buna.
Exact asta mi-a explicat si mie dr Basca. Numai gandul ca ar putea fi afectat psihic ma termina. La 10 luni l-am operat si sunt f f multumita ca am luat aceasta decizie.
Citat: |
citat din mesajul lui maddy81z Buna! Am fost si noi la Zalau;prof.Hadidi a spus,ca Darius are hp.gr.1 ca operatia ar dura 45 min...mi-a desenat si imi explica gradele de hp(le stiam ca citisem pe net)dar l-am lasat sa-mi explice dansul,ca daca vreau poate sa-l opereze acum, dar nu ne-am dus pregatiti pt.operatie psihic si nici financiar.Darius are doar 6 luni,iar sotul e reticent in ceea ce priveste operatia si l-am intrebat pe prof.Hadidi ce se intampla daca nu il operam? Care sunt riscurile?Mi-a spus ca se va dezvolta normal, ca va putea avea copii, dar ca probleme ar fi cele pshice pt ca, chiar daca va functiona normal niciodata nu va arata ca un penis normal.Deci nu stiu ce sa facem? Pana in toamna cand mai vine avem timp sa ne decidem, sper.Voi ce spuneti? |
Ennni spune:
tuturor
Sa-ncep cu vesti despre noi. Am fost operati luni dimineata (primii) se pare ca totul a decurs foarte bine, puiutul a fost cam agitat dupa ce s-a trezit din anestezie, in rest totul ok. Azi dimineata ne-a scos sonda si maine plecam acasa. Sa ne ajute Dumnezeu sa nu apara complicatii.
Dintre puisorii care au fost operati luni, marti sau miercuri cativa au fost deja externati, asteptam vesti de la ei.
roxana.c as avea o rugaminte la tine. Daca se poate pe prima pagina in dreptul prof. Hadidi sa pui linkul cu pagina lui (www.hypospadias-surgery.com), deoarece cateva mamici care au venit la consultatie cu puiutii (si au aflat de prof. Hadidi de pe forum) spuneau ca nu au gasit site-ul lui. Prof. Hadidi m-a intrebat daca de pe forum poate fi accesat site-ul lui si n-am stiut exact, dar acum cand m-am uitat pe prima pagina vad ca nu apare. Mersi mult.
Sanatate multa tuturor
Eni de Raymond si Roland
Ciufik spune:
buna si de la noi!
noi suntem acasa. ne-am internat marti, miercuri ne-a operat, miercuri seara ne-a scos sonda ca ne udasem si joi ne-a externat.
pentru noi a fost a 2 a operatie si ultima, de cosmetizare (prima a fost la Prof Hadidi in oct - am postat aici detalii la acel moment). operatia asta a constat in cosmetizare gland, aranjare piele si verificare grosime uretra.
acum asteptam sa ne videcam si gata cu HS!
andrei e super-bine, ieri si in ziua op se parea ca il jeneaza cand facea pipi, azi nu mi-a s-a parut sa mai aiba alt disconfort.
multa sanatate tuturor!
o sugestie: as prefera sa postam aici si nu in privat parerile noastre despre op, dr si orice ar putea ajuta si alti parinti cu copii cu HS in viitor .