Hipospadias(13)
Raspunsuri - Pagina 4
theooo spune:
buna fetelor,
tin pumnii celor care merg la zalau. bafta multa ! ce bine ca mai opereaza dr hadidi !
am si eu o intrebare si sper sa nu radeti de mine. voi cum urmariti copilasii vostri daca fac pipi prin varf pe noua gaura? eu sunt tare debusolata . in februarie am fost la control la dr basca si a ramas sa ne mai ducem in iunie si mai vedem atunci cand il opereaza. atunci-in februarie, bebe al meu facea pipi ,zic eu , bine. acum pt ca a trecut destul timp de la opertie am inceput sa-l mai decalotez.
nu prea m-a lasat sa pun mana pe puta. stie ca are "buba" acolo si probabil il si durea.
la baita cand il prind facand pipi trag un pic de piele si vad jetul. am ramas socata vazand ca face pipi pe vreo 3 parti. cu jet toate. daca nu trag de piele, adica ziua cand face la olita totul pare ok. undeva sub piele jeturile se intalnesc si prin varf iese unul. nu siu daca ma fac inteleasa dar tare mult as vrea sa-mi spuneti si mie cum sunteti voi sigure ca face prin varf pe noua gaura.
imi este frica sa nu se ingusteze uretra noua acum ca face pe toate partile si vreau sa vorbesc cu dl dr sa ma duc iar la un control. dar inainte de asta vreu sa il urmaresc mai bine sa stiu ce zic.
va multumesc anticipat.
taty_alexis spune:
Am inteles de la Eni ca vor fi 5 copilasi din Bucuresti. Cei care vor sa ne combinam la drum sa plecam coloana de aici (e mai bine sa fim mai multi la drum lung, mai putin obositor) sa posteze si stabilim ora si locul de intalnire. Noi am vrea sa plecam sambata pe la 10:00 din Colentina - Obor si mergem inspre A1 Pitesti - Valcea - Sibiu - Cluj -...
Ciufik spune:
Theoo, eu zic ca e important sa vezi glandul, cate gaurele are, cat de apropiate sunt...stiu ca hadidi dupa operatie ne spunea ca e posibil sa faca ca o stropitoare, sa nu ne ingrijoram ca se va face un singur jet.
El spunea ca si in caz de fistula exista posibilitatea ca aceasta sa se inchida pana la a 2 a operatie (la unul din baietii operati in toamna, care era la a 16 (!) operatie i s-a inchis in prima luna dupa operatie).
cat de apropiate/departate sunt gaurelele? cum este jetul prin noua gaurica? e cel mai gros? neaparat sa il intrebi pe basca dc verifica grosimea noii uretre (hadidi o face la a 2 a operatie, ca sa se asigure ca nu se intoarce pipi in rinichi).
probabil ca cel mai bine ar fi sa te duci la un control, pentru linistea ta.
si multa sanatate! multumim de urari .
taty alexis noi plecam sambata, insa facem o escala la bistrita de 2 zile, avand in vedere ca vom fi operati miercuri. sa aveti un drum usor!
Eni - multumim inca o data pentru tot .
andy0107 spune:
Multa bafta tuturor la operatie!!! Va tin pumnii...si astept vesti de la voi. Ma incearca si pe mine un milion de emotii pt ca si noi suntem programati la operatie pe 23 apr.
Va pupam pe toti!!!!
roxana c. spune:
Theooo, cat aveti de la operatie? Stiu si eu ca fistulele se pot inchide, dr. Basca mai foloseste metoda aia cu furtunel pus ptr a se inchide , dar din ce stiu eu, sansele de a se inchide sunt mari atunci, imediat dupa operatie, in cel mult 4-6 saptamani, nu mai tarziu. Nu stiu sigur, sper sa nu spun prostii, dar stiu cazul unui copil caruia ii aparuse o fistula dupa cea de-a 3-a operatie, i-a pus furtunelul ala, dar tot nu s-a inchis, urma o a 4-a interventie, dar mamica s-a dus cu el la alt medic ( unde dupa operatie iar aparuse fistula, dar asa cum ii spusese respectivul dr. s-a inchis imediat, iar acum e bine ) .
Theooo, cand ai fost la control, in februarie, dr. Basca a vazut fistulele de care spui tu? Sau...mai exact: ti-a spus el ca sunt fistule sau tu i-ai spus lui?
theooo spune:
multumesc fetelor pt raspuns.
noi avem aproape 7 luni de la ultima operatie. in febr cand am fost la control se vedea o picatura , deci fistula nu era mare si dnul dr a spus sa ne mai vedem in iunie ca poate se inchide. dar intre timp am inceput sa il decalotez si asa am vazut ca pe gland este o adevarata fantana arteziana. nu pot vedea eu cate fistule sunt pt ca este destul de greu de vazut- nu sunt la suprafata . in principiu era doar una - pozitionata f nasol exact unde este pielea f subtire -acum nu mai stiu cate or fi. oricum, am vorbit si luni ne ducem la control.
va intrebam cum urmariti voi jetul pt ca ma gandesc ca poate gresesc eu cu ceva. in afara de faptul ca stau de el sa bea lichide si il urmaresc zilnic cum urineaza , altceva ce pot face? copii vostrii chiar consuma zilnic 1 l lichide? al meu cu tot cu ciorbica bea cca 700 ml.
multumesc mult.
bafta multa celor care pleaca la zalau si sa auzim numai de bine.