Tenerife cu copiii? ;)

Tenerife cu copiii? ;) | Autor: lizzy

Link direct la acest mesaj

In luna iunie vrem sa mergem in Tenerife, impreuna cu cei doi pitici, de 3.5 si 5.5 ani. In principiu am ales hotelul, este din lantul Iberostar (de serviciile caruia am fost multumiti in trecut) iar locatia ar fi Costa Adeje.

M-ar interesa daca ati fost cu copiii in Tenerife si ce este interesant de facut in program de familie? Gasesc detalii pe google, dar mi-ar place si o parere proprie...

Multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Noi am fost de doua ori pana acum - ce-i drept in luna februarie - eu am mai fost o data si vara. Cred ca este destinatia ideala pentru iarna (pentru cei ce-si doresc sa faca plaja), cea mai apropiata de Europa.

Ultima data (anul asta in februarie, deci recent) am stat 3 saptamani, am fost in perioada carnavalului si timpul parca a zburat.

Ce-ti recomand:
- Loro Parque (gasesti informatii in internet) - doar prima intrare platesti biletul intreg, apoi ai posibilitatea pt 10 EUR de adult sa revii in termen de 10 zile fara sa mai platesti costul intreg; sunt minunate spectacolele cu balene, lei de mare, delfini.
- Jungle Park - este diferit de Loro Parque mai ales pentru show-urile cu vulturi

Poti sa iei bilete combinate, pentru ca fiecare propietar de parc cu animale si-a deschis si un aquaparc. Noi nu am mers la acquaparc acum in ferbuarie (daca poti sa crezi ca in 3 saptamani nu am mai apucat?! prima perioada inchiriasem masina si ne-am plimbat pe insula, apoi a inceput carnavalul...) dar pe pliante arata minunat!
Depinde totusi ce varste au copiii tai si daca le-ar place atractiile dintr-un water park. Daca imi amintesc bien este unul in care pot sa inoate cu delfinii.

Cele doua parcuri se numesc: Siam Park (poti lua Twin Ticket cu Loro Parque) si Aqualand (twin ticket cu Jungle PArk).

Apoi poti sa inchiriezi masina si sa mergeti pe insula - nu trebuie sa ratati vulcanul Teide, cu peisajele sale selenare, capitala Santa Cruz.

Locul nostru de suflet este Puerto de la Cruz cu salba lui de piscine (Piscinele Martianez - daca dai un google ai sa vezi despre ce este vorba) - iar la recomand cu caldura.

Distractie placuta!

Mergi la inceput

Ah uitasem, daca inchiriati masina pana la urma neaparat sa mergeti sa vedeti si Masca - este un sat foarte pitoresc construit in munte! Aproape ca nu-ti vine sa crezi ca poate exista asa ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Citat:
citat din mesajul lui lizzy

M-ar interesa daca ati fost cu copiii in Tenerife si ce este interesant de facut in program de familie? Gasesc detalii pe google, dar mi-ar place si o parere proprie...

Multumesc

Sigur ca potzi face program pt copii. Subscriu la tot ce a scris Adina. Mergetzi neaparat in Loro si Siam park. Sunt absolut superbe. Iar in Siam chiar au si atractii pt cei mai micutzi. Noi amfost in iulie anul trecut in Puerto de la Cruz. Piscinele Martinez sunt f frumoase (desi apa, pt "gustul" meu a fost f rece).

Stiu ca, pe linga ce a scris Adina, mai putetzi lua o excursie pe mare si copii pot vedea/juca cu delfinii. (daca aveti si noroc sa fie in zona)

Mergi la inceput

Da, apa din piscinele Martianez este cam rece (o pompeaza zilnic din ocean), insa una din piscine are apa incalzita - noi am folosit-o mai ales pe aceasta.
Plus piscina pentru copii, unde apa e mica si se incalzeste usor.

aici link cu piscinele Martianez:
http://www.youtube.com/watch?v=bdYRWC50zeg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Monkey Park. Nu e foarte popular, nu se face prea multa reclama. Ajungi cu taxiul, din Plaja de las Americas (lipit de Costa Adeje) costa cam 10 euro. Cumperi mancare (1 sau 2 euro o punguta) si apoi intri intr-un fel de sere unde maimutele sunt libere. Si testoase si iguane, se plimba pe acolo. Maimutelor le dai de mancare din mana.

Dupa ce iesi de la Monkey Park poti sa mai urci un pic pe sosea si ajungi la alt parc, au si acolo maimute si cactusi. In plus, acum 3 ani, cand am fost eu, cei de acolo, in pretul biletului de intrare, te duceau si inapoi in statiuni. (Mai vizitezi ceva si faci economie de cei 10 euro, taxiul la intoarcere.)

Mai este un parc, o denumire legata de banane (aoleu, ce informatii mai dau si eu....)..."Bananera" sau asa ceva. Acolo copiii pot vedea cum cresc bananele in pom si florile de bananier (care sunt spectaculoase) iar voi veti primi o "mostra" de lichior de banane (si dupa asta veti cumpara, probabil...).

Si mai este un parc unde se poate calari pe camile (aici nu am fost, nu au existat amatori) - dar se face reclama, te iau cu masinile lor din statiuni.

Si te poti plimba cu submarinul (nici asta nu am facut, nu primeau copii sub 2 ani).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciarli spune:

Super informatii, va multumesc si eu fetelor. La anul planuiam o vacanta cu piticele mele in Tenerife, o sa aiba aproape 4 ani si sper ca o sa se distreze cu toate maimutele astea si delfinii de care ziceti voi.

Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crystall spune:

Eu am cautat mai demult putin si am gasit urmatoarele impresii

http://supereva.ro/spania-pareri,8/tenerife,37,237/drumetii-tenerife,930/impresii-sejur-si-fotografii-vacanta1348.htm

http://supereva.ro/spania-pareri,8/tenerife,37,237/drumetii-tenerife,930/impresii-sejur-si-fotografii-vacanta1348.htm

Poate mai gasiti si altele pe-acolo, este bine ca turistii le impartasesc cu noi

VERZE
simtul umorului nu a murit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Am fost cu copiii in 2008. Atunci aveau 5,5 si 3 ani. Am stat 2 saptamani, in septembrie. De atunci, vacanta ideala pentru ei ramane Tenerife.
Cazarea am luat-o in zona de nord a insulei, mult mai verde, in Puerto de la Cruz. Citind postarile anterioare, pot sa va zic ca nu ne-a tentat deloc sa intram la piscinele Martinez. Am avut hotelul in fata plajei cu nisip negru Playa Jardin, langa Loro Parque.

Parcuri: Am fost in Loro Parque (si ne pare rau c-am stat doar o zi), in Jungle Park - poduri de liane, bob prin jungla...super pt copii, plus spectacol cu acvile si tot soiul de pasaroaie (sa va asezati in randul 1 si sa aveti sapca pe cap) si Aqua Park - spectacole superbe cu delfini (poate mai tari ca cele din Loro) si tobogane pentru toate varstele. Siam Park nu m-a atras deoarece am oroare de chinezisme.

Plimbari cu masina: - zona centrala - vulcanul Teide (puteti urca si cu telefericul pana aproape de varf) si coborare pe la Los Gigantes. Alta excursie in Garachico (o masa de peste eccelenta) apoi La Masca - traseu incredibil. A trei excursie cu masina a fost in masivul Los Mercedes - zona de padurea racoroasa- si apoi pe plaja cu nisip adus din sahara, langa Santa Cruz.

Plimbare cu submarinul - superb. De recomadat sa faceti rezervarile pe net ca sa aveti si reducere. De fapt asta a fost cadoul facut sotului meu cand a implinit 40 ani. De ziua lui l-am dat cu submarinul . E adevarat, ca e comerciala treaba, dar cum nu prea gasim submarine pe toate drumurile...Copiii s-au distrat cu niste pisici de mare imense.

Plimbare cu catamaranul. Am luat plimbare de 1 zi cu all inculsive. A fost singura excursie luata prin agentie si a fost ok. Au avut si meniuri pt copii, program de pictat pestisori...oprire pentru baie, safari de delfini...

Financiar, zona de nord a insulei este si mult mai ieftina decat cea sudica (prea mult turism).

Daca vrei mai multe amanunte...cu placere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura T spune:

Noi am fost acum de Revelion, am stat 10 zile, din care 6 in Puerto de la Cruz (H. Las Aguilas 4* - il recomand din suflet, acolo toate camerele sunt de fapt apartamente mari, piscinele superbe, mancarea -demipensiune- f buna, pret excelent) si 4 zile in Playa de las Americas (H. Granada Park 3* - apartamente super mari cu bucatarie utilata, 3 camere, 2 bai mari). Noi mai fusesem in iulie 2006 (dar fara copii) tot in playa de las Americas, H. La Siesta 4*, si acesta ff bun. Acum am fost si cu fetele, mai mari ce-i drept (7 si 10 ani), si le-a placut enorm. Am fost la renumitul Loro Park, la Siam Park (e super fain, merita), la crescatoria de banane de care s-a mai vorbit, la Teide, la Piscinele Martianez, la plaja Las Teresitas, ne-am plimbat prin Santa Cruz, am facut si ceva shopping, am mai fi stat inca o saptamana cel putin...
Este o destinatire super atat pentru adulti cat si pentru copii. Merita drumul lung.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunnyday07 spune:

mi-a placut muuult tot ce-am citit!

Exista cursa charter pana in tenerife sau se schimba avionul pe undeva (Madrid)?

Mergi la inceput