Tenerife cu copiii? ;)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lizzy spune:

va multumesc mult de tot! biletele le-am luat deja, costa adeje este in sud, nu-i asa? cel putin eu stiu ca aterizam in sud... avem deja masina rezervata pt 11 zile, inclusa din agentie, deci vom fi cat se poate de mobili si vreau sa profit la maxim, mai ales ca drumul e lung de tot...

sunnyday iti pot spune doar cum e zborul nostru
otopeni-madrid (escala vreo 5 ore parca) - tenerife
si inapoi la fel dupa 11 zile...
deci e lung si cred ca va fi dificil pt copii, sper insa sa merite, toate parerile au fost cu plus

anya m-ar interesa detalii despre rezervarea on-line pt submarin. iti dau PM, in caz ca nu mai citesti aici. merci.

stie cineva despre scufundari? daca nu am mai facut niciodata, stiti cumva cum se procedeaza? in creta sotul meu a facut scuba diving dupa vreo 4-5 ore de instructaj in piscina. eu fiind la vremea aia insarcinata, n-am avut voie. si-mi doresc tare sa recuperez!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Submarin: Submarine Safaris / San Miguel / Tenerife
M-am uitat pe raspunsul la cererea de rezervare si reducerea a fost de 15% la rezervarea pe net. In plus , va trebui sa confirmi cand ajungi in Tenerife ("Once you arrive on the island, you will need to call our office on 00 34 922 736629 to confirm your arrival and obtain bus pick up details if you require this service.
Our office is open everyday from 9am until 7pm.
Please note that we will have to cancel your reservation if we have not received a confirmation call from you within 48 hours before your dive.")
Deoarece vei locui in sud, transferul de la hotel il vor face ei cu autocarul. Daca iti programezi scufundarea dimineata, in ziua respectiva poti face si alta excursie, pt ca pe la 11 vei fi gata.

Despre zbor..si eu ma gandeam ca va fi f greu cu piticii, dar nu a fost chiar asa. Am avut grija sa am niste jucarii noi si mici pitite ca sa le dau cand ii vad ca se plictisesc. In plus, amandoua zborurile la dus si zborul Tenerife/Barahas au fost operate de Iberia. Cei de la Iberia au fost draguti cu copiii; le-au dat la urcarea in avion o bomboana/avion, o fisa de colorat + creioane colorate..asa ca si-au mai facut de lucru. La check-in sa ceri locuri la geam pentru amadoi copiii ca sa nu se certe care sta la geam. Pe Barahas s-ar putea sa trebuiasca sa schimbati terminalul - ia mai mult de jumatate de ora daca nu gresesti drumul (asa ca daca aveti timp scurt va trebui sa cam alergati si sa intrebati). Intre terminate exista un tren automat - fara conductor - sa stati in partea din fata ca sa vada tunelul .
Cursele Barahas - Tenerife sunt considerate curse interne asa ca nu veti primi mancare gratuit (doar apa). Sa iei ceva de mancare pt copii. Oricum Barahas e un aeroport mare, cu magazine, loc de joaca (bani sa ai) - nu se plictisesc copiii.

Uf, ce te invidiez ca pleci .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Trenul de care vorbeste anya este doar intre terminalul 4 si satelitul sau 4s. Esti obligata sa-l iei, pentru ca din 4s nu ai cum sa iesi decat prin terminalul 4.

Pentru schimbare de terminal sunt autobuze. Intr-adevar, nu ia mai mult de 1/2 h, maxim 1 h. de la terminalul 4 la terminalul 2 (de exemplu).

Problema este ca daca iti iei 2 bilete de zbor separate (Buc-Madrid si Madrid-TNF) nu iti face transferul de bagaje automat, deci trebuie sa iei bagajele de la terminalul 4 si sa faci din nou check-in la noul terminal (probabil 2).

Exista posibilitatea sa iei si un singur bilet Buc-tNF cu escala in Madrid si nu ai problema bagajelor- dar eu cand am incercat varianta asta imi dadeau costuri de vreo 600 -700 euro biletul, spre deosebire de 200 si ceva, maxim 300 luat cu segmente de zbor separate (adica vreo 150 euro dus-intors un segment).

Si eu te invidiez ca pleci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Atentie ca inainte de aterizare, anunta cursele pentru care au legatura si la ce terminat trebuie sa ajungi. Cred ca noi am avut bilete Buc - Tenerife Nord pt. ca n-am plimbat bagajele prin aeroport. Le-am luat direct in Tenerife (recunosc ca aveam emotii, dar n-au fost pb.). Ca masura de precautie le-am invelit in folie pe aeroport (cu un an inainte pe doua rute diferite am avut surprize cu bagaje taiate).
Costa Adejde e in sud si tot in sud e cel mai utilizat aeroport. Noi am cerut pe nord ca sa avem transferul mai scurt. Sa ceri o harta rutiera cand iei masina si pentru ca esti cu copii sa ceri si scaune auto speciale. Noi am platit 2 euro pentru scaunelul de bb si ne-au dat gratis inaltatorul pt celalalt copil. La un moment dat nu stiu ce i se parea sotului meu ca are masina (eu n-am remarcat) si s-a dus la agentie si in 5 minute i-au dat alta, fara comentarii. Cat despre drumuri, sunt foarte bune. Autostrada e bine marcata, iesirile sunt semnalizate si nu ni s-a intamplat sa le ratam. Drumul pe La Masca e incredibil (facut de austrieci acum multi ani). Ne-am incurcat doar in Santa Cruz (capitala). Benzina era mai ieftina ca pe continent (sub 1 euro) - nu stiu cat o mai fi acum.

Mergi la inceput