Bobocei de sept-oct 2008 (271)
Raspunsuri - Pagina 13
![](images/user_woman.png)
angelynna82 spune:
va multumesc mult pt sustinere, ii va fi bine fara mine (acele cateva ore) asta stiu, plus ca va fi pe maini bune
Din pacate imi caut in alta parte, daca se poate cat mai aproape de casa...unde lucram inainte postul este ocupat si nici altceva in firma respectiva nu am ce sa fac...neavand cele 12luni in CM pentru CIC nu am putut sa tin postul ocupat...ata este, ma descurc cumva
ca tot zicea Denisa de greutate...am cantarit-o mai devreme, 12.650g are, a luat 1kg in ultimele 4 luni...zic eu ca e bine
Lumi ma bucur ca le merge bine la cresa hunilor
Nocom...nasol cu enterocolita
300 nu o fortez cu olita, daca vrea sa faca ok daca nu face in pampers, dar se uita la Boom Hop sau cantam si face
mai vroiam sa mai zic ceva...am uitat de
Crina Alexandra www.onetruemedia.com/shared?p=6c29da1dcaea711431a9cb&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Din boboc in CRIN
Bobocelul este o floricica
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
gaia.nevia spune:
ce e boom hop?
eu iar am febra... exact ca ieri!!! nu mai vreau!!!!
Gaia, mumã pentru voi:
Bebeloi si Bebedoi
, poveste despre inceputuri
mamidestefan spune:
giardia
Acest flagel numit giardia..se pare ca e mult mai periculos decit gripa porcina...aia tine 2 saptamini..dupa aia scapi..dar giardia..poate tine ani de zile..si sa lase sechele adinci in trupusorul unui copilas..poate duce la malabsorbtie, pierdere ponderala, intarzierea cresterii, deshidratare si, rareori, chiar deces.
Initial..am avut suspiciuni..pe baza de simptome...asta vara ...apoi la sfatul homeopatului (care bineinteles mi-a zis ca e ceva banal..ca nu trebuie sa ma ingrijorez..un sistem imunitar bun elimina aceast flagel in timp..etc) am luat ceva siropele..si parea ca ..dupa o perioada ..nu mai avem nimic.
Apoi simtomele au revenit din nou ...si de data asta am luat lucrurile mai in serios..am cautat mai multe informatii ..am facut tratament toata familia..o perioada destul de lunga de timp...dupa care am zis..gata ..s-a terminat..am scapat.
Ei bine...nu am scapat..simptomele au revenit la Izabella (ca ea e cea mai "receptiva" se pare la flagelul asta).
Acum punind cap la cap toata experienta noastra..si toate informatiile pe care le-am citit..stiu sigur ca suntem in categoria copiilor cu giardioza cronica cind simtomele pot sa dispara o perioada...apoi sa revina mult mai estompate..sau sa fie vorba doar de niste dureri de burtica..dar flagelul "sa bintuie" bine merci in corpul copilului.
Nu stiu daca e vina mamicilor..sau mai degraba lipsa de informare...sau lipsa de atitudine mai radicala a medicilor de familie (si vorbesc din proprie experienta)..cert e ca nu se scapa cu una cu doua...
Si cind vad ca numarul boboceilor cu giardia ..creste ..nici nu mai vorbesc de cei cu simptome...e cazul sa trag un semnal de alarma..
In concluzie...daca aveti cea mai mica suspiciune...aparent nu pare a fi ceva grav ..atita timp cit nu iese la analize...dar cind iese...e prea tirziu.....
sa mai zic ca toate simtomele initiale au aparut in primavara anului trecut dupa primele intilniri de bobocei..o sa ziceti ca sunt paranoia..dar asta e tristul adevar ....
...iar eu am fost o ignoranta ..la durerea fetei mele ..care urla noapte de noapte..de durere..si credeam ca o chinuie dintii..apoi nu a mai luat in greutate..si cred ca stiti povestea deja
in sfirsit..mamicile care au deja problema asta ..inainte de a se trata ..ar trebui sa se gindeasca la sursa de contaminare..foarte serios ..si apoi sa ia masurile de rigoare..ca nu e de joaca.
Celor norocoase ..care au scapat..sa se roage celui de sus sa nu aiba de-a face niciodata cu nenorocirea asta.
Sanatate multa si intelepciune..va doresc!
LIDIA de Izabella-Cleopatra (20.09.2008) si Stefan-Eduard (21.08.2006)
angelynna82 spune:
la mama am bagat Boom TV, precum RDS-ul, are un program de desene animate pt copii 1-3ani interesant
apropo de febra, Crina mea cand face doar mainile si picioarele ii sunt calde rau...si se inroseste la fata
multa sanatate de
Crina Alexandra www.onetruemedia.com/shared?p=6c29da1dcaea711431a9cb&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Din boboc in CRIN
Bobocelul este o floricica
mamidestefan spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gaia.nevia ce e boom hop? eu iar am febra... exact ca ieri!!! nu mai vreau!!!! Gaia, mumã pentru voi: Bebeloi ![]() ![]() |
eu ti-as zice sa iei doze dese de belladona 200 (noua ne spusese homeopatul sa ii dam izabellei la 2 ore )...dar tu faci cum crezi
![](floare.gif)
aaaa si din remediile de care ziceai tu..eu citeam in cartea mea de homeopatie ..ca se iau 2 din patru..cele cu simptomele cele mai apropiate...
FTK : sunteti multumiti? ..ati vazut ceva progrese ? ..sau e doar "altceva" ..o activitate ca oricare alta ?
![](pupic.gif)
LIDIA
![](mamica.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dyanira/dyanira.jpg)
dyanira spune:
Nikolici, Alina, Abe, Lumi, Cristina, Ramo, Tzitziri, Joy va multumesc mult pt urari.
Diana
mamica fericita de ANDREI TUDOR
gaia.nevia spune:
Lidia,
- la Fast Track am dus un copil atat de mic pentru un singur motiv: socializarea. Dupa criza din august trecut de la gradinita, cu urlete pana la voma am cautat ceva care sa-i ofere acest lucru. Sa il primeasca intai cu parintii, si sa asteptam sa se desprinda el treptat treptat.
Acum, despre program, mie mi se pare mult prea elevat pentru varsta lui. Dupa 3 ani, pentru copii care deja merg la gradinita si urmaresc o programa, e super!
Si Teo a acumulat diverse informatii, are un vocabular foarte dezvoltat (desi nu as spune ca de la fast are asta... el din prima a vorbit aproape perfect si a acumulat foarte repede cuvinte noi, si complicate.)
In rest, a invatat sa stea pe scaun cand el nu vrea sa faca asta, si sa ridice mana cand vrea sa vorbeasca in grup.... chestie care... mi se pare absurda pentru varsta lui. DAr asta e colectivitatea....
Pentru Stefan cred ca ar fi super! Invata lucruri interesante despre natura, geografie, arta, teatru, fac experimente, si activitati practice.
Invata sa prezinte un experiment (nu e cazul la Teo, iti dai seama)... sa asculte, sa lucreze cu mediu informatic modern, sa raspunda la intrebari... etc, etc. Metoda care se aplica la noi mai are (inca) ceva din ce se vrea a fi programul american... deci e ok, dupa parerea mea.
Referitor la giardia... ce tratament se poate face ca sa scapi definitiv de ea? Si cum o diagnostichezi daca nu iese in fecale? Se pot face analize de sange? Acelea sunt sigure? Adica iese din prima?
Bobocelul Radu inca mai scapa in patru labe pe alei, IOR, Herastrau, Aviatorilor... deci de unde sa luam... avem si daca nu ne intalnim cu bobocei sau nu ne ducem la gradinita.
Voi acum ati scapat?
Gaia, mumã pentru voi:
Bebeloi si Bebedoi
gaia.nevia spune:
Iau belladonna, acum am facut rost si de 200CH... dar nu vaz nimic... (poate maine, cand mi s-o dezumfla ochiul... )
Remediile mentionate de mine au fost prescrise de pediatra noasta, de luat pe rand, lachesis+cuprum, apoi apis+belladonna+merc sol, si dimineata si seara Phos + Spongia. Pe astea doua nu le-am dat acum, atunci erau prescrise pentru laringita&gat rosu&tuse.
Acum au avut doar gat rosu si raguseala(iar eu amigdalita, din pacate cu puroi)
In cartulia mea la amigdalita sunt listate toate, primele pt partea stanga, urmatoarele pt dreapta, cu febra, frisoane si puroi, plus dureri in urechi, adica fix ce am eu, mama lor de amigdale.
Daca pana maine nu ma pun pe picioare (marturisesc ca am luat si Coldrex MAx Grip... si Nurofen Forte) cred ca ma duc la dr ca nu mai suport durerile si ameteala.
Gaia, mumã pentru voi:
Bebeloi si Bebedoi
kllemi spune:
mai ange cu, ii spune la programul ala de desene ptr. copii 1-3 ani?? am si eu RDS si nu cred ca am asa ceva...merci fericita de
AMALIA-ANDREEA (12.10.2008)
Nocom spune:
Fetelor, multumesc mult pentru ca impartasiti cu mine din experientele proprii, ma ajuta chiar ff mult, indiferent daca sunt din experienta de adult sau cea a copiilor vostri. Chiar nu vreau sa merg cu ei la spital, decat vorba Adei, cand altfel nu se mai poate... De mancat nu pre au mancat in seara asta, Matei 2 guri de paine prajita cu branzica si daria jumatate de mar copt,.... nici ceai nu mai beau niciunul DELOC..
Daria a baut acum la nani un biberon de lapte normal cu biotics, sper sa nu-l vomite, nu a mai vomat de pe la 6 seara, acum a luat-o in schimb diareea...
Sunt foarte pe uga, sa nu cumva sa vomite Daria in somn, am intrat doar sa mai vad sfaturi si sa va multumesc pentru ele, ne auzim maine, mai bine, sper!!!
Noapte buna si multumesc!!