Ce inseamna sa mananci sanatos?
Raspunsuri - Pagina 5
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/danat/danat.jpg)
danat spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Allure deci hai sa nu mai facem comentarii despre ce maninca unul si altul si cum se ingrasa din aer sau din vinovatia de a minca o bucatica de ciocolata... daca aveti ceva de spus la topic, bine, daca nu, nu ma intereseaza cite placinte maninca Vasilica pe zi si ce slaba este ea dupa ![]() ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ True health is a journey not a destination, a process not an event, a habit not a diet. "Man, you can do anything for 30 seconds!" Tony Horton, P90X |
![](radtare.gif)
![](radtare.gif)
![](radtare.gif)
_
Iubeste-ma atunci cand merit cel mai putin, pentru ca atunci am cea mai mare nevoie.
![](floare2.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
puskin spune:
Mie mi se pare foarte la obiect ce spune Allure.
LadyJ, e drept ca sunt multi oameni care mananca sanatos si au probleme cu greutatea si asta pentru ca mancatul sanatos nu inseamna dieta de slabire. Mai trebuie inclusa in ecuatie si restrictia calorica. Aici e diferenta.
conchita spune:
citat din mesajul lui monica70 De exemplu acum iar mi-e foame rau - ca am mancat cam putin azi: dimineata o felie de paine cu crema de unt,o felie de sunca,cateva felii de telemea si ridichi,plus niste kefir ![]() ![]() ![]() ![]() |
monica, hahaha, esti simpatica foc. tu rescrii definitia lu' "am mancat putin azi". daca as manca asa "putin" zilnic, in trei zile as arata ca hipopotamul Gloria din filmul Madagascar. :-)) stii de ce? pentru ca organismul meu e obisnuit sa manance sanatos-sanatos, iar asemenea cantitati si continuturi ar fi resimtite ca un atac nuclear, ar exploda metabolismul, pur si simplu. :-)) deci nu tine explicatia ta de mai tarziu ca altii nu mananca o ciocolatica pentru ca s-ar simti vinovati. eu mananc o ciocolatica, dar dupa alta definitie - si anume o patratica mica-mica de 3 cm pe 3cm, si e ciocolata neagra (nu cu 10% cacao, ci cu 70% cacao), fara nici o umplutura. ti-am citit lista de cumparaturi, ai putea hrani o armata. acum, depinde unde s-ar indrepta armata aia, ca la atata carnaraie zilnic, nu prea le vad bine inimile soldatilor.
![](icon_smile_blush.gif)
![](floare.gif)
Lady J, criteriul meu de baza este timpul petrecut in bucatarie! :-)) daca stau pana ma canta cucii, 1-2 ore pentru fiecare masa, e clar ca nu mananc sanatos la masa aia. cu cat petrec mai putin, cu atat inseamna ca hrana e naturala, de la mama ei, doar o arunc in farfurie. pardon, o aranjez estetic. :-) in principiu:
mic dejun: cereale cu fructe (fructele cel putin trei feluri, de culori diferite); cerealele sunt de tip musli.
gustare: o felie de paine prajita cu un fruct sau un iaurt/un baton/un fruct/un shake de fructe facut in casa, etc
pranz: salata de cruditati(juma de farfurie, cel putin 5 feluri de legume de diferite culori) + proteine (dintr-una din astea: ou, peste, fructe de mare, pui, curcan, rar vita, niciodata porc sau mezeluri, miel de Paste, sau fasole, linte, mamaliga etc) + fibre (orez, pita multigrain, o felie de paine multigrain, quinoa, etc)+masline.
gustare: variatii ca la prima gustare, dar inlocuiesc fructele cu legume (morcovi cu branza de vaci de pilda).
cina: la fel ca pranzul, cu singura deosebire ca legumele sunt la aburi sau la cuptor.
asta e alimentatie cam 50% raw.
cred ce spune danat despre amicul cu alimentatia sanatoasa, ca am patit-o si eu: faceam tae bo intens, cu orele, si mancam 80% raw food, ignorand total proteinele si carbs. am capatat anemie si alte probleme. deci alimentatia trebuie sa se potriveasca stilului de viata obligatoriu.
la fel de esential mi se pare si cooptarea copiiilor intr-un regim de viata si alimentatie sanatoase.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/monica70/monica70.jpg)
monica70 spune:
citat din mesajul lui conchita ti-am citit lista de cumparaturi, ai putea hrani o armata. acum, depinde unde s-ar indrepta armata aia, ca la atata carnaraie zilnic, nu prea le vad bine inimile soldatilor. ![]() ![]() |
Mai aia e lista de cumparaturi in general,de pe ea bifez ce sa cumparam cand mergem la market.Doar nu crezi ca le cumpar pe toate odata,de consumat cu atat mai putin.De "carnaraie" nici vorba de cantitati mari.Dintr-un kg de carne macinata de exemplu fac si o ciorba de perisoare si chiftele cu cartofi piure si sos si mancam trei zile din ele
![](icon_smile_cool.gif)
MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009)
www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
www.mihaieminescu.ro/opera/poezia/glossa.htm" target="_blank">
![](advocat.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/XIO/XIO.jpg)
XIO spune:
Mancat sanatos inseamna proteine , glucide , lipide , fibre , aport caloric adecvat , mancat putin si des , daca se poate din 3 in 3 ore , asa iti tii metabolismul in functiune.
Evident , depinde de persoana. Un vegetarian nu-ti va manca niciodata carne , ca "asa e sanatos" , in schimb poate lua suplimente de vitamine pt. a inlocui pierderile.
E sanatos sa mananci un ou pe zi , asa rezulta din ultimele cercetari in domeniu , cat mai multe legume si nu exces de fructe pt. ca si ele contin zaharuri.
Acum ...si eu mananc dulciuri, mancam dulciuri in prostie. Nu m-am ingrasat i n-am fost in veci grasa , dar pt. ca nu sunt sanatoase(vorba lui Allure , 2 chestii diferite total) , mananc doar in weekend prajituri si cioco , produse de patiserie samd. In timpul saptamanii cand vreau dulce mananc fructe , iaurt cu gem de afine , imi fac un shake din lapte , fructe, fructe inghetate , iaurt , un albus de ou si miere .
Eu ,ca si Conchita , daca mananc tampenii ma simt aiurea . Ieri spre exemplu mi-am cumparat un mini-tort , e putin mai lat decat o cana si arata ca un tortulet. De ieri pana azi am mancat o ciocolata alba si tortul ala plus 2 trufe. Acum dimineata am terminat partea d dulce si parca m-as arunca in pat sa dorm , ca ma simt morcovita si obosita.
Pe de alta parte atunci cand imi face mama-mea o tava de tiramisu o mananc intr-o zi , o zi jumate . Si mananc doar prajitura toata ziua si ceva sarat ca sa nu mi se faca rau . Nu-i sanatos , dar se intampla rar
***Fur is for petting**
http:/www.4animals.ro/ajuta.html/
www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro
monica70 spune:
citat din mesajul lui XIO Mancat sanatos inseamna proteine , glucide , lipide , fibre , aport caloric adecvat , mancat putin si des , daca se poate din 3 in 3 ore , asa iti tii metabolismul in functiune. Evident , depinde de persoana. Un vegetarian nu-ti va manca niciodata carne , ca "asa e sanatos" , in schimb poate lua suplimente de vitamine pt. a inlocui pierderile. E sanatos sa mananci un ou pe zi , asa rezulta din ultimele cercetari in domeniu , cat mai multe legume si nu exces de fructe pt. ca si ele contin zaharuri. |
Cam asa mananc eu
![](icon_smile_big.gif)
Dar cu multivitaminele cum e,cat sunt de sanatoase? Nu prea cred ca-s sanatoase
![](bang.gif)
Inca ceva paine de care consumati? Noi in ultimii ani cumparam din cea neagra,dar nu stiu cat de sanatoasa e si aia daca n-o fi mai mult colorant in ea de fapt.Oricum eu nu consum defel paine la mancare gatita.Consum in schimb painea unsa cu diverse (unt,crema de branza,salata de vinete,zacusca etc.) sau painea cu ou.
![](advocat.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Alina/Alina.jpg)
Alina spune:
'neatza fetele!
Monica 70,cred ca ne-am mai intersectat pe la alte topicuri legate de alimentatie si kg.Acum vad ca ai si un baietel cu 10 zile mai mic decit al meu .
Si eu sunt ca tine,am un metabolism f bun,am perioade cind maninc mult si nu se pune nimic dar si perioade cind maninc extrem de putin din cauza stressului si atunci pierd rapid kg si nu vad ca ma cintaresc,ci simt pe blugi .Am aceeasi greutate de cind ma stiu,cel putin de la 18 ani,48-50 kg la 1,64.
Insa eu am si maaare grija la alimentatie si asta de multi ani.Deci nu maninc mezeluri decit extrem de rar si atunci iau din cele bio fara nitriti,etc,nu maninc prajeli(rar de tot fac snitele),nu maninc decit iaurt simplu,nu beau sucuri,nu maninc margarina,nu pap decit ocazional praji de la cofetarie,folosesc numai zahar brun pt cafea si tot mai putin,sper ca in curind sa o pot bea fara,dulciuri nu pap decit ciocolata(nu-mi plac deloc cele cu umpluturi,egal cite umpluturi exotice au aparut acum cu cirese si piper rosu,de ex )si prajituri facute in casa,pap zilnic fructe crude si legume,piine numai neagra si cu multe seminte.
Sunt si f mofturoasa,nu maninc orice.Carne maninc putina dar totusi,nu pot fara.
Sport fac de o luna intens(fitness),in rest urcat cobort 3 etaje de 40-50 ori/zi(am scari in casa),carat copil de 11 kg si pe-acasa stepper si abdomene multe.
monica70 spune:
ALINA eu te citesc cu mare placere zilnic la zmeurici ,de cand am ramas gravi.Doar ca nu scriu si acolo,ca mi-a ajuns o odisee plina de batalii
si care acum se afla despartita in doua si nu mai scriu nici un sfert din fetele de la inceput
Si la voi au fost discutii,dar deocamdata nu chiar asa razboinice,pai de sunteti abia la inceput
Nici eu nu consum defel margarina sau sucuri si la fel prajituri de cumparat ocazional.Dar alimentele bio sau zaharul brun la noi nu prea si le permite oricine din pacate ...
ladyJ spune:
Da, si eu sunt de acord ca alimentatia trebuie in primul rand sa fie potrivita stilului de viata. Deci taranul care (inca) mai merge la coasa, poate manca linistit untura pe paine :-)
Din experiente, ce putem recomanda unei persoane sedentare? Sedentarismul face mult rau sanatatii, putem repara ceva cat de cat daca mancam ce trebuie?
Credeti ca celulita de exemplu, apare ca efect al sedentarismului, al alimentatiei sau al geneticii?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/danat/danat.jpg)
danat spune:
citat din mesajul lui ladyJ Da, si eu sunt de acord ca alimentatia trebuie in primul rand sa fie potrivita stilului de viata. Deci taranul care (inca) mai merge la coasa, poate manca linistit untura pe paine :-) Din experiente, ce putem recomanda unei persoane sedentare? Sedentarismul face mult rau sanatatii, putem repara ceva cat de cat daca mancam ce trebuie? Credeti ca celulita de exemplu, apare ca efect al sedentarismului, al alimentatiei sau al geneticii? ![]() |
Al tuturor celor trei, din pacate.
Genetica face doar sa creeze terenul prielnic, sedentarismul si alimentatia depind numai de noi.
(am vazut femei suple si armonioase dar cu celulita...asta e ...)
Editez ca m-am mai gandit un pic
![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_big.gif)
_
Iubeste-ma atunci cand merit cel mai putin, pentru ca atunci am cea mai mare nevoie.
![](floare2.gif)