Ce inseamna sa mananci sanatos?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui danat

Monica70 acum tu vrei sa ne faci in ciuda sau ce?

Sincer, la cat si la ce maninci, e ciudat ca nu te ingrasi...exista vreun altfel de consum? nervos? ca inteleg ca la sport nu esti chiar prima

Nu am probleme cu glanda,presupun ca la hipertiroidie te gandisi.Mi-am facut odata analiza cu pricina si a iesit ok.(Edit: scuze am vazut ulterior ca nu tu ai intrebat de asta ... )

Consum nervos pot zice ca da ,exista.Adica sunt iute de fire , pe toate le fac cam pe fuga - vorbesc,mananc,merg,lucrez,scriu etc. super rapid Sigur gena de oltean a lui taica-meu ca mami e bihoreanca din aia care se misca mai tango
Si un serviciu oleaca stresant am - director economic,deci contabilitate si raspundere la birou plus inca la o firma tin acasa.Momentan nu-s la birou,dar am si doi strumfi atomici in gestiune.Cu cel mic sunt chiar in brate,de-o ora ma chinui sa il adorm
Acum cca 15-20 de ani cand nu aveam atatea pe cap ma mentineam intre 53 vara si 56 iarna, dar dupa aia m-am blocat la 50-52 exceptand sarcinile.
Si nu va luati de unsoarea mea ca la 7 luni dupa ce am nascut am deja iar doar 54 de la 70 ,daca ajung iar la 52 pana la vara cand merg la mare fac cu nervii
Totusi asta cu consumul nervos e relativ,doar e plin de oameni cu meserii mult mai stresante si care stau bine cu kilele

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009)

www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE

www.mihaieminescu.ro/opera/poezia/glossa.htm" target="_blank">

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Eu am fost crescuta cu delicatese ardelenesti, deci inchipuiti-va cum m-as simti eu fara smantana
Mananc si prajit uneori.De ciorbe, nu mai zic, sunt la ordinea zilei. Nu-i bai ca se duc vitaminele, mie imi place ciorba si tare ma simt bine dupa ea. :))

La asta subscriu si io

Mergi la inceput

Citat:
Monica,cat de mari sunt portiile pe care tu le servesti pe zi?

Pai depinde cat mi-e de foame.O farfurie plina de ciorba si daca mai pot felul doi,sau daca nu mai pot mananc felul doi dupa o ora doua trei ... La felul doi iar depinde cat mi-e de foame si ce mancare e ... Daca imi place ceva mult gen ciorba de fasole uscata bag si doua farfurii odata chiar daca e ora 23 . Daca am cartofi cu carne pane ,cam doua felii de carne imi pun.Nu am o regula,uneori mananc cat un lup,alta data daca is prinsa cu ceva mananc pe fuga ce apuc,un sandwich-doua sau rontai piscoturi ...
De exemplu am lucrat 7 ani la o firma italiana si am mancat zilnic acolo la amiaza cate o farfurie plina de paste de toate felurile si asta era doar felul intai Apropo,chiar asa,daca chiar vreti mancare sanatoasa nu uitati de bucataria italiana!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui Allure

Daca vrei sa arati si sa te simti bine, nici un sacrificiu nu e prea mic.

Prea mare ai vrut sa spui?:-)

Uite, exact despre asta e vorba. Eu mananc destule porcarii, rar desigur, dar pot sa spun ca mananc. Si eu ma simt bine. Pentru ca am o limita.

Mi-ar parea rau de mine sa fiu o femeie obsedata de greutate, care-si refuza o savarina din cauza mustrarilor de constiinta de dupa. Asta e o boala, apropo.
Cunosc persoane care-si numara caloriile din farfurie si nici sa le pici cu ceara nu iau o gura de...cafea peste limita permisa. Oau, asta e stres pur.

Dana, zic ca ai dreptate.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Allure

nu sarim, doar comentam...ea poate sa manince ce vrea dar untura de porc, dulciurile cu carul, untul, sunca, etc in fiecare zi NU e mincare sanatoasa.
aici venim cu idei de mincare sanatoasa conform regulilor de nutritie, nu exceptiilor care maninca si nu se ingrasa.
zic si eu.

De acord,dar partial.
cu untura e o exceptie ca n-am mai mancat de ani de zile,dar cand eram mica mancam des asa ceva mai ales la tzara in vacanta .
Daaaar ... inainte de '89 se gatea cu asa ceva,cel putin in zona noastra pentru ca - daca mai tineti minte - nu se gasea ulei Deci pana la '19 ani am mancat si mai nesanatos

Deci acum nu mai prea mancam untura,dar in schimb mai mancam clisa (adica slanina afumata ) cu ceapa,dar si asta cand ne amintim de ea si ne apuca pofta, asa de maxim cateva ori pe luna sau chiar mai rar.
Dar o felie-doua de paine cu unt si una de sunca deasupra ,nu mi se pare asa de nesanatos chiar de s-ar manca zilnic.Mai ales ca langa mai pui o rosie,un ardei,sau ridichi plus branza evident ...
Dulciurile "cu carul" presupun ca nu-s chiar sanatoase,dar depinde ce dulciuri.Eu consum ciocolata ,dar mai rar prajituri si astea mai mult din cele facute acasa si in cantitati mici (exceptie cand imi place mult ceva ca atunci pot baga juma' de tava pe loc ) . Nu ma omor dupa cele cu creme,frisca etc. dar daca e cazul mananc si asa ceva,dar mai mult de o felie nu prea pot odata,exceptie cand e ceva bun de tot Alte dulciuri nu prea consum,doar piscoturi sau ceva de genul asta,mai sec.Exceptia a fost sarcina cand am consumat in disperare zilnic 3-4 felii cu paine cu unt si gem dimineata,nu mai zic la biscuiti/napolitane/fursecuri si ma rog ce venea la rand dar dupa ce am terminat cu alaptatul,pur si simplu "nu mi s-a mai cerut" sa mananc asa ceva si atat de mult.

Mergi la inceput

Am mai citit demult undeva o teorie,pe langa cea ca cea mai sanatoasa mancare e cea provenita din tzara/zona unde te-ai nascut/ai crescut.
E vorba despre cine gateste si ce sentimente are in momentul respectiv.Adica de ce cea mai buna mancare ni se pare cea "de la mama de-acasa" ? ... Fiindca o face cu dragoste pentru copiii / sotul ei.
Ma rog,ideea e ca atunci cand gatesti sa nu fi agitat,nervos,suparat pe ceva / cineva ca astfel transmiti mancarii energia ta negativa.
Daca se gateste "cu drag" orice s-ar gati,aia iti va pica bine
Ma gandesc ca si de-aia poate mancarea de la fast-food sau de mai stiu eu de unde poate nu e asa de sanatoasa,ca cine stie cu ce chef o fi gatit bucatarul respectiv,ca doar era "la lucru"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Allure spune:

Citat:

Mi-ar parea rau de mine sa fiu o femeie obsedata de greutate, care-si refuza o savarina din cauza mustrarilor de constiinta de dupa. Asta e o boala, apropo.
Cunosc persoane care-si numara caloriile din farfurie si nici sa le pici cu ceara nu iau o gura de...cafea peste limita permisa. Oau, asta e stres pur.

Dana, zic ca ai dreptate.

nu sint nici obsedata de greutate, nici nu-mi refuz dulciuri, decit ca aleg din cele facute in casa si nu in fiecare zi.
nici nu am mustrari de constiinta daca merg la un restaurant si maninc o felie de tort cu ciocolata.

am cunoscut persoane obsedate de fizic care nu maninca paiine/ paste deloc, sare, zahar nici sa-i pici cu ceara...fac sport intens si arata...ma rog, intr-un mare fel; eu aleg sa fac sport decent si sa maninc cum am spus pe considerent de sanatate intii si apoi de look

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

True health is a journey not a destination, a process not an event, a habit not a diet.

"Man, you can do anything for 30 seconds!" Tony Horton, P90X

Mergi la inceput

Ah si extrapoland,normal ca cei ce mananca orice,oricand si oricat cu placere ,le pica bine mancarea,in schimb cele ce isi numara caloriile,sau mananca o bucata de prajitura si o mustra constiinta trei zile,n-are cum sa ii pice bine,clar ! E si chestie de psihic.Niciodata nu le-am inteles pe cele care tin 100 de tipuri de cure de slabire pe an ,in loc sa manance orice si oricand,doar sa isi micsoreze portiile si sa le imparta in mai multe mese pe zi- cica nu pot pentru ca nu se satura Mai usor e atunci sa manance o zi intreaga doar un ou fiert si un mar cand le apuca dieta ???

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui tumpi

Dana, Monica se in cadreaza in categoria celor cu arderi puternice,asa este al meu,acum se ridica de la masa si desi e satul mancanca biscuiti,saratele si alte crantanele.

Ma incadrez si eu la arderi puternice,dar nu asa ... adica mai rontai si eu "crantanele", dar de obicei pe stomacul gol.Eu ma satur repede,de multe ori chiar si dupa o farfurie de ciorba.Sau mananc o portie de felul doi si daca o bucata de 1 cm patrat de carne a ramas doar dar io simt ca m-am saturat,aia acolo ramane

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Allure spune:

deci hai sa nu mai facem comentarii despre ce maninca unul si altul si cum se ingrasa din aer sau din vinovatia de a minca o bucatica de ciocolata...

daca aveti ceva de spus la topic, bine, daca nu, nu ma intereseaza cite placinte maninca Vasilica pe zi si ce slaba este ea dupa

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

True health is a journey not a destination, a process not an event, a habit not a diet.

"Man, you can do anything for 30 seconds!" Tony Horton, P90X

Mergi la inceput