Ce inseamna sa mananci sanatos?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui Allure

"din carti" in sensul ca asa consider eu un meniu sanatos
si imi place tot ce maninc DAR nu maninc tot ce imi place. get it?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ce-ti place asa tare dar refuzi sa mananci? Nici macar asa, ocazional nu te resfeti? Nu-i pacat, pe bune?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Allure spune:

nu sarim, doar comentam...ea poate sa manince ce vrea dar untura de porc, dulciurile cu carul, untul, sunca, etc in fiecare zi NU e mincare sanatoasa.
aici venim cu idei de mincare sanatoasa conform regulilor de nutritie, nu exceptiilor care maninca si nu se ingrasa.
zic si eu.

True health is a journey not a destination, a process not an event, a habit not a diet.

"Man, you can do anything for 30 seconds!" Tony Horton, P90X

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina-bubulina spune:

Parerea mea este ca tine si de gena.Eu pot sa spun ca sunt o norocoasa ca seman cu tata, mama a fost si este mai plinuta, dar asta nu inseamna ca nu sunt atenta la ce mananc. Imi place mancarea gatita in casa in general si nu consum mancare de la fast food.Imi incep ziua cu cereale cu lapte sau unt cu magiun si lapte. Mai pot sa spun ca lucrez noaptea adica mananc numai noaptea.Mi-am luat de la real o tigaie anul tecut cand a fost promotia la tigaile thomson(sper sa fi scris corect) si nu mai prejesc nimic ci le fac in tigaia aia fara ulei numai cu apa(tot ce tine de carne) asta nu inseamna ca nu mai mananc cartofi prajiti si oua ochiuri. Si sa stiti ca au un gust deosebit in rest nu am renuntat la pui cu smantana la piure cu copanele sau aripiore nebunii de genul asta. Si inca ceva 'nu trebuie sa termini tot din farfurie atunci cand te pui la masa tot timpul sa te ridici cand inca mai simti ca mai poti sa mananci ceva'Fiecare stie ce este mai bun pentru el atnci cand vine vorba de mancare de sanatatea lui in general.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

Allure, eu cred ca cine munceste la camp poate sa manance linistit untura de porc. In cantitati rezonabile, bineinteles;))

asa nici E-urile in cantitati rezonabile nu ucid, asta nu inseamna ca sint "sanatoase"

mie o grasime plina de toxine nu-mi suride. mersi. destul o am pe a mea personala dar fiecare cum considera, of corz.

True health is a journey not a destination, a process not an event, a habit not a diet.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

eu n -as compara E-urile cu untura facuta de taran la el acasa.

In momentul in care badea Ion da la coasa si praseste nonstop, el are nevoie si de niste grasimi ca sa faca efortul asta.
Noi care stam la laptop nu prea avem nevoie de untura aia, sunt de acord.

Alta idee despre cum e sa mananci sanatos cica ar fi sa mananci ce apartine locului unde te-ai nascut. Mi se pare draguta teoria asta, pare sa aiba sens.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Citat:
citat din mesajul lui Allure

"din carti" in sensul ca asa consider eu un meniu sanatos
si imi place tot ce maninc DAR nu maninc tot ce imi place. get it?

Ce-ti place asa tare dar refuzi sa mananci? Nici macar asa, ocazional nu te resfeti? Nu-i pacat, pe bune?

am scris deja ca maninc 80/20...adica 80 % cum am scris si de restul mai bag un dulce de casa, un pahar de vin rosu, o budinca facuta de mine, etc
ce imi place si nu (prea) maninc: torturi si prajituri de la bakery, cu unt, frisca si alte "necazuri" pline de ZAHAR ALB...pe astea le evit cit pot! Nu e pacat sa ma abtin fiindca stiu ce daunatoare sint.
Daca vrei sa arati si sa te simti bine, nici un sacrificiu nu e prea mic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

Dana, Monica cse in cadreaza in categoria celor cu arderi puternice,asa este al meu,acum se ridica de la masa si desi e satul mancanca biscuiti,saratele si alte crantanele.

Si eu inteleg prin a manca cat de cat sanatos, renuntatul la bauturile acidulate si indulcitori(eu una am renuntat la cola acum 8 ani,dar rar mai beau sprite,poate asa de max 3 ori/an),cat mai putine grasimi(nu mananc decat carne de curcan/pui, peste si vita,plus fructe de mare aproape saptamanal, foarte rar de porc si aia fara grasimine), mananc multe salat.La zahar nu pot renunta(folosesc brun) ca beau cafea si nu o pot bea fara.Dulciuri mananc foarte rar.La categoria miscare stau mai prostr,dar incerc sa remediez.

Oricum disctii pro si contra mancat sanatos or sa existe fiinca fiecare vede diferit acest concept

"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karla2007 spune:

Alimentatia sanatoasa este perceputa diferit de fiecare individ in parte.
Eu,de exemplu,consum des fructe si legume bio(atat cat se poate)alimente cat mai putin procesate,lactate fermentate 1,5%-3,5%,branzeturi mai putine,grasimi bune(nuci,alune de padure,arahide crude nesarate,neaprajite)desert facut in casa,nu consum zahar,proteina animala..carne de vita,peste, si pui mai rar.
Multa lume confunda mancatul sanatos=dieta,nimic mai fals.Nu conteaza ca avem o greutate normala sau suntem supraponderali,e foarte importanta calitatea alimentelor,dar depinde cat de mult tinem la propria sanatate.
Mancatul sanatos e un subiect controversat,sunt multe aspecte de discutat,si e interesant in ce fel percepe si ce inseamna pentru fiecare mancatul sanatos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Tocmai vorbeam astazi cu sotul meu despre un coleg de-al lui, care acum vreun an si ceva a luat hotarirea sa "manince sanatos". Si de atunci a mincat numai legume si fructe, nuci, seminte, neprelucrat termic.
Acum se pare ca are mari probleme de sanatate :(

Deci, eu as zice ca uneori poate e bine chiar sa mai "bicium" organismul si cu cate o porcarie gen: un pahar de cola, o prajitura, o felie de sunca, o pizza...

_

Iubeste-ma atunci cand merit cel mai putin, pentru ca atunci am cea mai mare nevoie.

www.youtube.com/watch?v=Yo2lzhB282Y" target="_blank">Tribute to an angel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

ce probleme are, Dana? (daca sunt indiscreta, scuze)
ca eu cunosc omanei care invers, s-au vindecat de buba mare de tot mancand asa....

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput