De la titi la biberon
Buna tuturor,
Am si eu o intrebare. Am un baietel minunat de 10 luni. Acum se trezeste inca de 3-4 ori pe noapte ca sa suga. Eu insa am lapte tot mai putin, iar el refuza orice alternativa (suzeta, biberon - de la 4 luni bea apa din pahar si a renuntat la biberon). Peste zi, singurul lapte alternativ pe care il accepta este laptele de vaca, pe care il mananca doar daca inmoi in lapte cu biscuiti sau cozonac, si oricum mananca cu lingurita. Noaptea insa e tragedie, pentru ca nu mai prea are ce sa suga, iar lapte simplu din biberon nu accepta. Are cineva vreo solutie? Va multumesc anticipat!
Raspunsuri
Luna1 spune:
Aici dupa 6 luni se recomanda trecerea direct de la san la canute cu cioc tip Avent (in caz de intarcare).
Parerea mea e sa incerci asa, ori din canute speciale, ori direct din cana normala.
Are deja 10 luni, e pacat sa-l treci la biberon si apoi sa te chinui sa scapi de el (biberon).
Pt orele de noapte, daca spui ca deja nu mai are ce suge, eu personal te-as sfatui sa nu ii mai dai lapte ci direct apa, astfel nici nu isi va forma un obicei sa se trezeasca pt supt, in plus ii protejezi dintisorii. Normal seara ar trebui spalat pe dinti inainte de culcare (chiar daca are si doar un dinte) si apoi sa nu mai bea decat apa pana dimineata.
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)
Maya25 spune:
Noi avem un an si o luna si sugem noaptea cel putin de 5 ori si bineinteles ca nu acceptam altceva, nici macar apa. Nu stiu ce ne-om face si noi cand va veni intarcarea. Lapte mai am dar ar cam fi cazul sa renuntam. Ma gandesc la asta cu groaza...
Chuny spune:
Buna, sa stii ca totul e relativ cu intarcarea: une bebei dorm mai bine, altii se trezesc la fel de des si faci rondu' cu ei prin casa sa-i adormi. De ce vrei sa-l intarci? mananca bine? esti prea obosita?
Curaj!
Sib http://aripicarecrescinnoi.blogspot.com/ ***** www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">MULTUMIM PT CEEA CE ATI FACUT PT SONIA
Nasterea ariciului Vladimir ***** ***** Anna, o nastere cu viteza
Sabina spune:
daca o sa vin sa-ti spun ca el are ce suge noaptea o sa zici ca sunt extremista;)
Suptul de nopate este suptul care mentine lactatia, si nu ar suge daca nu ar avea ce.
Sanul moale nu inseamna san fara lapte, laptele se produce permanent acolo.
Apropos de ce spune Sybille, la ambii mei copiii intarcarea n-a avut nici in clin nici in manace cu trezitul noaptea.
Fimea s-a trezit pa al a 4 ani iar fimiu de 2 ani jumate are nopti si nopti....
Mai e ceva, daca ai reinceput serviciul,sa spunem, se scoala noaptea sa recupereze timpul cu tine.
Sau pur si simplu achizitiile de peste zi il agita si se manifesta prin trezit noaptea.
Nu are nicio legatura cu ce laptic bea.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
mihuta spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Luna1 Pt orele de noapte, daca spui ca deja nu mai are ce suge, eu personal te-as sfatui sa nu ii mai dai lapte ci direct apa, astfel nici nu isi va forma un obicei sa se trezeasca pt supt, in plus ii protejezi dintisorii. Normal seara ar trebui spalat pe dinti inainte de culcare (chiar daca are si doar un dinte) si apoi sa nu mai bea decat apa pana dimineata. Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007) |
Luna, pai Sophiei i-au aparut primii dinti la 4 luni, asta inseamna ca ar fi trebuit sa o intarc noaptea de atunci ? Pana si stomatoloaga Sophiei care e super stricta nu recomanda sub un an chestia cu spalatul pe dinti si apoi doar apa.
In plus laptele de mama nu cauzeaza carii, s-au scris zeci de articole pe seama asta.S-au facut si experimente, dintii tinuti in lapte de mama nu s-au degradat, s-au comportat ca si cei tinuti in apa. Laptele de mama contine lactoferina care impiedica proliferarea bacteriilor. DAR, laptele de mama amestecat cu chestii dulci este reteta de carii aproape sigura. Sau dintosorii ciobiti pot sa se macine intr-adevar si de la laptele de mama.
Mami _G, ai doua solutii, ori intarci noaptea (cauta pe google night weaning si o sa gasesti metode de intarcare treptata) ori continui cu alaptatul si iti garantez ca lapte o sa fie.
Luna1 spune:
Mihuta m-ai inteles gresit, eu spuneam sa nu ii mai dea lapte in sensul sa nu ii inlocuiasca sanul de noapte cu biberonul, adica daca tot nu ii mai da san sa ii dea doar apa.
Daca insa are lapte in contiunuare normal ca sa il alapteze.
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)
anna-mama spune:
Fetelor, ma descurajati Baiatul meu are 1 an si o luna si inca suge. Se trezeste noapte din ora in ora pt san , ziua mananca ffff putina mancare solida Imi propusesem sa-l intarc dupa Paste in speranta ca va dormi si va manca mai bine. Imi refuza orice alt lapte Si voi imi spuneti acum ca sunt sanse chiar daca il intarc sa nu rezolv nimic?
Auzisem ca nu e bine sa manance noaptea ca ar putea face enterocolita, voi ce stiti despre asta?
Mami_G, asa cum ti-au spus si fetele, lactatia se mentine tocmai datorita suptului noaptea, asa ca nu-ti face griji Cred ca la 10 luni nu ar trebui sa inlocuiesti suptul de noapte cu mese de lapte praf, ci sa le scoti definitiv daca nu vrei sa-l mai alaptezi.
Citesc cu interes subiectul in continuare.
OanaRusu spune:
Anna-mama, curaj ca poti Ana mea a supt unele nopti de m-a capiat (ii cresteau diverse in gingii, dinti, canini, maselute) acum, la 1 an si 10 luni, doarme unele nopti complet - de la 9 seara la 6-7 dimineata, iar in altele se trezeste de n-shpe mii de ori; n-are treaba cu cat a mancat. Are bufet deschis - adica suge cand ii casuneaza ei..
www.la-taclale.ro" target="_blank">Oana, mami de Ana Maria (intr-o zi de 13... 13 iunie 2008) si Paul-Victor (ziua cea mai lunga: 21 iunie 2006)
Priveste partea buna a lucrurilor
Bee spune:
Si eu am o experienta nefericita cu trezitul noaptea dupa intarcat. Eu am intarcat baiatul dupa un an, cand am ramas gravida cu al treilea copil. A fost groaznic fara suptul de consolare! Se trezea noaptea, plangea, ii dadeam si lapte din biberon. Nici acum nu e linistit noaptea. Are 2 ani jumate si are nopti cand cere lapte, noaptea e agitat si vorbeste in somn.
Deci grija mare, nu intotdeauna intarcatul si trecerea la biberon rezolva problema somnului de noapte. Il vad pe cel mic, noaptea nu suge neaparat de foame cat "de consolare". Dupa 1-2 noaptea la noi incepe distractia cu suptul pana dimineata.
www.dropshots.com/dochia" target="_blank">poze1
poze2