dr Catalin Haiduc ( 3)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns _walpurgis spune:

ionela.n, multumesc mult si iti doresc sarcina si nastere usoara Eu la spital am fost saptamanal pentru control din saptamana 36. Pana atunci am mers o data pe luna la Medical City pentru consultatie si, eventual, ecografie.
Pe mine m-au ajutat informatiile de la cursurile de educatie prenatala, am incercat sa tin cont de ce mi s-a parut mie important... Cele mai importante sunt tehnicile de respiratie si, de asemenea, sa nu intri in panica. Restul merge aproape de la sine, daca nu sunt probleme.

alinushca, da, mi-a facut epiziotomie. Eu am intrebat dinainte daca o face si a raspuns ca da, in 90 % din cazuri. Am spus ca prefer sa nu o faca, dar ca dumnealui decide cum e mai bine in momentul acela. Eu am avut incredere in el ca va face cum e mai bine, si asa a fost.
Pe langa taietura pe care a facut-o el am mai avut si o mica ruptura pe undeva pe care a trebuit sa o coasa, deci a cam fost nevoie. Nu am simtit deloc cand a taiat pentru ca, pe de-o parte, a facut o mica injectie cu xilina, pe de alta parte atentia mea era in alta parte, o taietura mica nici nu mai conta :) Nu imi amintesc sa ma fi durut cand a iesit copilul, cred ca intrasem intr-o stare anume... Insa la cusut recunosc ca m-a cam durut. Am avut si fire care se scot (mi le-a scos, acum sunt OK), iar taietura se vindeca f bine, nu stiu daca ramane semn sau nu dar arata foarte bine. Domnul dr. are mana buna!
La spital am ajuns.. nestiind daca nasc sau nu. Nu aveam inca dilatatie, m-am dus pentru control, care era programat chiar in acea zi. Aveam niste crampe usoare, ca la menstruatie, de o zi jumate, care nu evoluau in contractii... am banuit ca se pregateste nasterea, pentru ca eram la termen. Dupa control m-a internat si, ca un facut, cam la 2 ore, au inceput contractiile! Pe la 10 m-am internat, iar la ora 13:00 am fost controlata si aveam dilatatie 5! Iar eu stateam cu ideea ca cine stie cand o sa nasc, noaptea sau a doua zi! Dupa inca o ora, ajunsa la camera de travaliu, aveam dilatatie 7, iar peste inca 2 ore am nascut. Deci asta a fost
Doctorul a venit cand aveam dilatatie 8, el nu era de garda insa a fost sunat de moasa si a aparut imediat. A stat cu mine, a contat enorm ca era aproape, pentru ca aveam foarte mare incredere in el. Cred ca am avut noroc, ma gandesc ca se putea intampla sa nu vina imediat (avand in vedere cat de repede s-au desfasurat lucrurile...). Dar anterior am avut o discutie si mi-a zis ca in cazul in care nu este de garda si nu poate veni, ma lasa pe maini bune, sa nu imi fac griji. Eu eram pregatita si pentru varianta asta, fiind foarte hotarata sa nu las nimic sa ma demoralizeze
Cat a durat expulzia... dupa dilatarea completa a colului au fost vreo 4 sau 5 contractii pe care am impins, fiecare a durat cam 2 minute cu pauza de 3 minute intre.... deci maxim jumatate de ora. Eu am perceput totul ca derulandu-se foarte repede, insa. Moasa m-a ajutat atunci, mi-a aratat cum sa stau si cum sa respir, a fost foarte OK.
Nu iti face griji, poti pune cate intrebari vrei, iti raspund cu placere

dianuzza, si eu am zis la fel, ca vad in momentul nasterii cum e cu epidurala, dar in proportie de 99 % eram decisa sa nu o fac. De asta nici nu am cumparat-o, pentru ca oricum, daca vei simti nevoia sa o faci pana la urma, au ei la spital si o platesti dupa... (eu aveam bani la mine extra, si pentru cazul acesta).

Va pup, si multa bafta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

Si eu am avut epiziototmie, din aceea mediana, cred. La mine a fost mai nasol ca a prins in cusatura si un hemoroid. Nu va puteti imagina ce dureri groaznice am avut. Mi-a explicat ca nu a avut ce face, ca mi-a facut o epiziotomie 'frumoasa', ca e mica si arata f bine. Pt ca m-a 'mancat', cd am ajuns acasa m-am uitat cu o oglinda ...si in zapaceala mea nu mi-am dat seama ca ma uit cu partea care marea a oglinzii. Am avut un soc...Din cauza hemoroidului n-am mai suprtat cusatura si m-am dus mai devreme sa-mi scoata atele. Din momentul in care mi-a 'eliberat' hemoroidul din cusatura, am reinviat. Nu am avut nici o problema cu taietura. Ma asezam normal pe scaun, fara sa am dureri, doar o jena. Aceeasi jena o aveam cd stateam mai mult in picioare.
Luni de zile nu am avut curajul sa ma uit, ca aveam imaginea aia in minte. Si, dupa ce am fost o data la control, mi-a zis ca arata f bine, nici nu se cunoaste Am prins curaj si m-am uitat. Nu mi-a venit sa cred ca nu se mai cunostea...
Eu am facut si epidurla, dar nu am avut absolut nimic de la ea. Poate doar o stare de eurofie mai accentuata, ca nu ma durea nimic si aveam si cea mai frumoasa bebelina, evident.
Va doresc la toate nasteri usoare!
Walpurgis, sa-ti traiasca comoara!

==========
Corina
Mamica de Arianna Maria si 16+

POZE CU PRINTESA
BEBE2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns draguta_23 spune:

_walpurgis felicitari pt bebelina, sa fie sa sanatoasa si sa te bucuri de ea.
dianuzza nastere usoara
si la restu viitoarelor mamici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinushca spune:

walpurgis, multumesc frumos pentru timpul pe care ni l-ai acordat raspunzand la intrebari. sigur vor fi de folos si altor fete care vor vrea sa decida daca sa il aleaga pe dl. dr sau nu.
dianuzza, cand vei putea, te asteptam si pe tine cu detalii despre cum a decurs marea intalnire cu fetita ta (parca ai fetita, nu ? sper ca nu fac o boacana).

Mami de (28.10.2008) si bb2 15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianuzza spune:

buna fetelor!
Draguta_23 multumesc pt incurajare! Sarcina usoara si toate cele bune.
Walpurgis, ai nascut cumva joia trecuta? Te intreb pt ca eu am fost la control la spital joi in jur de ora 10 si inaintea mea a intrat o graviduta care, a iesit ulterior cu Dr Haiduc, comunicandu-i taticului ca mamica va ramane internata in spital. Ma gandeam ca poate erai chiar tu :). Iti multumim pt toate informatiile.
Alinushca asa este, fetita am. :) Ca majoritatea gravidutelor din perioada asta. Personal, am intalnit numai o graviduta care avea baietel, in rest toate mamicile au fetite, cel putin in cercul meu de cunostinte. Mai am foarte putin si cu siguranta voi reveni sa va impartasesc si voua experienta mea.
Pana atunci va pe toate si va doresc o sarcina usoara si sanatate!

Mergi la inceput

Da, intr-adevar, multe fetite pe aici, si in general anul acesta.. am si eu cateva prietene care au nascut de curand, dintre care doar 2 baietei si 4 fetite (fara sa o pun si pe a mea la socoteala).
BraveGirl, si eu am probleme cu hemoroizii dupa nastere, se pare ca de la efortul de impins... imi fac un tratament acum si e mai bine. Asta e o parte neplacuta la care nu ma asteptam. Daca e sa zic ce a fost mai deranjant pentru mine legat de nastere, clar cusutul firelor si hemoroizii! Eu mi-am facut curaj si m-am uitat la taietura, dar dupa ce mi-a scos firele - m-am linistit, nu arata rau, cum credeam!

Multumesc mult, draguta_23!

dianuzza, nu eram eu :) Am nascut acum 2 saptamani, miercuri, si am ajuns singura la spital.. . sotul a venit mai tarziu cu bagajul, el isi imagina ca nu voi naste chiar atunci . Dar este posibil sa ne fi intersectat pe la camera de garda, eu am fost saptamanal la control in ultima luna, dimineata, si erau mereu si alte gravidutze la dl. dr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns draguta_23 spune:

_walpurgis cum e ca proaspat mamica
si eu o sa am o fetita dar mai prin august daca nu o sa vrea sa vina mai devreme.... apropo ai nascut la termen (se zice ca fetitele se nasc mai devreme)
bebelina e linistita?

Mergi la inceput

Sa ai parte de o nastere usoara si de o bebelina sanatoasa, draguta_23
Ca mamica este mai bine decat ma asteptam. Nimic nu mai e ca inainte, prioritatile se schimba, la fel si modul de viata, dar e minunat sa iti tii puiul in brate si sa il vezi cum creste! Nu este asa stresant si obositor cum am mai auzit, chiar daca dorm in reprize si uneori ma simt coplesita... numai privind-o cum doarme se sterge orice disconfort as putea avea.
Micuta doarme si mananca, si in afara de ceva dureri de burtica seara, dupa masa, cand are gaze, si imi ia 1 ora / 2 sa o adorm, e foarte cuminte. Cred ca agitatia va veni mai tarziu, cand va incepe sa umble prin casa!

Am nascut fix la termen, la 40 de saptamani. Si eu ma asteptam sa vina mai devreme, dar nu e relevant ce se spune.. Am o prietena care a avut sarcina depasita cu fetita, a trebuit sa faca cezariana dupa 2 saptamani de la termen.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinushca spune:

am uitat sa intreb ce ma interesa foarte tare ... cum este cu sistemul rooming-in ? dr. a fost usor evaziv si mi-a zis printre randuri ca da, ca functioneaza. trebuie sa iti rezervi loc in rezervele de 1 sau 3 paturi ca sa beneficiezi de asta sau merge si la un salon normal ?... la cf2 erau doar 2 paturi in camera standard si a fost ok... dar ma gandesc ca 4-5 intr-o camera e cam aglomeratie si nu e un loc bun sa stai si cu bebe mic?..
rezervarea daca e, se face prin medic? am vazut pe site-ul lor ca e 90 de euro pe noapte rezerva de 1 pat... hai ca nu e chiar hotel de 5 stele...

Mami de (28.10.2008) si bb2 15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tamaryllis spune:

Am si cateva intrebari: dr Haiduc da nr de telefon pacientelor pt situatii de urgenta? Cum comunicati cu el in afara consultatiilor?
Recomanda pe cineva anume pt eco morfofetala?
Va multumesc si va doresc copilasi sanatosi!

7+
incepand cu anul 2010 voi fi o fericita!

MTHFR C677T heterozigot, proteina S 51%, PAI 4G/5G heterozigot
Am avut un vis: mergeam pe o plaja iar Dumnezeu pasea alaturi de mine, iar pasii ni se imprimau pe nisip, lasind o urma dubla... Atunci mi-a trecut prin minte ideea ca fiecare din pasii nostri reprezentau o zi din viata mea. M-am oprit ca sa privesc in urma... Dar am observat ca in unele locuri in loc de doua urme nu mai era decit una singura.Am revazut filmul vietii mele. Locurile in care nu se vedea decit o singura urma corespondeau cu zilele cele mai intunecate ale existentei mele: zile de neliniste si de rea-vointa, zile de egoism sau de proasta dispozitie, zile de incercari si de indoiala, zile de nesuportat... Zile in care eu fusesem de nesuportat. Si atunci intorcindu-ma spre Domnul am indraznit sa-i reprosez: Totusi ne-ai promis ca vei fi cu noi in toate zilele! De ce m-ai lasat singur in zilele cind aveam cea mai mare nevoie de Tine? Iar Domnul mi-a raspuns: Dragul meu, zilele pentru care n-ai vazut decit o singura urma de pasi pe nisip sunt zilele in care te-am purtat pe brate...
Dupa Ademar Barros, poet brazilian.

Mergi la inceput