Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (151)
Raspunsuri - Pagina 12
cleo78 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Doloress : educatia e importanta, e important sa inveti, sa ai note bune, .... De exemplu dorinta asta (secreta, ca eu n-o recunosc niciodata) pentru copii mei, sa mearga la o universitate buna, sa aiba un job bun, sa aiba un viitor material asigurat ..... Desi si eu ma autoeduc mereu in sensul asta, sa-i las copilului libertatea sa aleaga ce-l va face fericit, nu pot sa neg ca educatia in stil romanesc si-a pus mult amprenta si as fi de-a dreptul dezamagita, daca nu fatis, macar secret asa, daca Patrick n-ajunge doctor sau avocat Mami de pitic Patrick (29.04.2008) |
ei, astea is de la saracie. Adicalea, in copilarie: doctorii/avocatii aveau masini de nu stiu care, aveau haine de nu stiu care etc - lucru care impacta cand veneam cu sapa de la camp murdara si flamanda si uscata de oboseala. De aici cred, mi se trage ambitia fantastica de a face facultate (ca nu is desteapta).
pe de alta parte, musulmanismul nu e o religie atat de dura, sunt o parte fundamentalisti in prezent care au dus la extremismele de astazi. ba chiar e f. apropiata de crestinism - sunt f. multe elemente comune. Ba mie mi se pare o religie mai rea crestinismul.
o
soarele din viatsa noastra mamica natanga de pe 9.05.2008
Simonix spune:
Da, da, faza cu integrarea asa este: copiii lu' tanti marocanca sunt toti la scoli catolice
Daca astea sunt cele mai bune - acolo se duc. Iar cu asemanarile - si aici dau dreptate: de exemplu, indopatul copiiilor se practica si la marocani, ca la noi in Ro, cu bunicii
(tanti se plange mereu de mama ei care la randul ei se plange ca piticul Ilies nu este sufiicient de dolofan pt standardele lor..) La fel cu imbracatul, cu vorbitul, cu multe chestii. La fel cu pupatul - pai chiar ieri in parc am vazut o mama care isi pupa copilul de zor, il alinta, se jucau si mereu se atingeau, se imbratisau etc - imi zic "fac pariu ca asta nu e belgianca la cat contact fizic au (bine, se vedea pe fatza ei ca nu era
)" - era turcoaica tipa. Copil super durduliu de 16 luni care era MAI GRAS ca al meu - cand ne-am dezvaluit varstele ma uitam cu ochii cat cepele - era mai mare ca fiu-miu de 24 de luni :) si i-am zis ooo e arata tare bine, dar cat cantareste ? Ea: ei, media (yeah right
)
Simona cu Robertzel baietzel frumos
Cum a venit Robertzel in viata noastra
Poze cu noi toti si Poze cu bebe
Lilly79 spune:
magdone felicitari!!! Wow ce bebe mare si lung
Sa creasca mare, sanatos, sa aiba noroc in viata si sa se inteleaga bine cu fratiorii.
cenia felicitari pt printesa!!! Sa creasca mare, sanatoasa, sa fie frumoasa
si sa a iba parte de tot ce e mai bun pe lume.
danicris nastere si recuperare usoara.Sa ne tii la curent.

Care-ati avut copii cu greva foamei ce le-ati dat sa manance/bea? De ieri Julia e in greva foamei.Astazi a consumat asa: lapte maxim 100 ml si ala cu desene animate, pt ca altfel e bleah, ceai vreo 100 ml si de mancat am pacalit-o cu 4 patratele de ciocolata si-apoi i-am dat musli cu ciocolata din care-a luat 2 lingurite si o bucata fornetti cu caise.Si in rest medicamente bagate cu forta cu seringa
Mainile ei nu mai au pernute de grasime, i se vad coastele, ii dispar pliurile de la picioare.Sa va mai zic ca aseara avea 39.1 si era ca o planta ofilita?Au vazut-o 2 doctori, si vestea buna e ca nu are nimic la plamani sau la urechi.Of, of, urat virus a luat de la gradinita.Acum ii fac o supa de pui sper sa bea 2-3 lingurite si sa muste dintr-un morcov ca nu mai stiu ce sa-i fac si ce sa-i dau.Ieri i-am facut mancarurile ei preferate: dovlecel cu ficat, gris cu lapte, dar...acolo au ramas neatinse.
Sper sa se puna pe picioare pana de pasti, iar la gradinita nu mai mergem pana dupa pasti.Nu mai am curaj sa incerc saptamana asta chiar daca i se opreste tusea.
Ma duc sa spal vreo 2 geamuri, desi cred ca vine ploaia.
Spor la treaba tuturor si multa, multa sanatate ca e mai buna decat toate.
Lilly, mami de
Julia (30.05.2008)
Doloress spune:
Lily
pupici grevistei, sa-i treaca repede!
Al meu e in greva foamei din ianuarie. Noroc cu gradi ca mai mananca ceva, ca acasa cred ca ar ajunge schelet. Cu penumonia a slabit 3 kg, a ajuns la 9 kg (finuta mea Sofia la 6 luni are aproape 8). Pernute nu a avut niciodata, insa inainte de boala arata si el putin "invelit".
Nu-ti mai povestesc cate feluri de mancare am incercat. Am 4 feluri in frigider, duminca am incercat cu de toate, nimic. Am mers in oras, s-a infiintat la MacDonald's si a inceput sa urle, i-am luat un sandwich de pui cu carotfi prajiti, sandwichul nu l-a mancat deloc, numai cartofii, ma durea inima cand vedeam cum baga in el sare cu lingurita efectiv, erau sarati de-ti sarea palaria. Acasa ii fac carotfi prajiti si nici nu se uita la ei. Insa nu pot sa-i imbib de sare totusi.
Of, e greu. In continuare il urmaresc prin casa cu lingurita, ia maxim 2-3 lingurite, daca ia, apoi gata. Ii dau si eu ce-i place : paine cu unt si miere de albine, paine cu unt de arahide si miere de albine, fasole (bors nu vrea de nici o culoare, numai pescuieste fasolele din bors si le mananca asa goale, eu ma bucur ca sunt singurele legume ce le mananca) Fructele le pun in muffins si asa chipurile mananca si el o fructa acolo. Iaurtul care era preferatul lui, doua-trei lingurite. A inceput si carnea sa o refuze, numai peste (somon si conserva de ton, atata) mai mananca cum trebuie.
Deci duminica a papat asa : o felie de paine cu unt si miere dimineata, carotfi prajiti pe la ora 5 in oras si 3 linguri de iaurt seara. Nu ma intrebati cu ce traieste ca nu stiu. Mai nou, are niste cearcane la ochi si ochii infundati asa in orbite zici ca pierde noptile la discoteca. 
Am reusit sa ma relaxez, ii ofer ttot felul , il alerg cu lingurita, doar doar o lua ceva, si asta este, mergem inainte. Reusesc cu greu sa nu mai plang.
Lorich spune:
Lily sa-ti raspund eu ca abia am scapat de ea, greva. Cat sunt bolnavi nu papa, pofta se duce (ma rog, cu exceptii cum e Lorelai) si o parte imp a problemei e sa nu disperi tu - ei nu mor de foame. Spre exemplu, Robert papa cam 100 ml lapte cucereale dim si alta suta seara; nici biscuitii leibnitz, pref lui nu prea ii voia, mi-i dadea sa-i punla loc. Sfatul meu ar fi da-i ce vrea si cat vrea, lapte, cereale, biscuiti, vreun fir de carne, de fruct, de paine (zicea pediatra sa-i pun multe chestii pe tava ceva-ceva poate baga). Pe mine ma luase disperaeea nu pt ca nu manca, ci pt ca in alea 100 g trebuia sa-i pun antitermicele, antidiareicele si sarurile... daca nu manca practic nici nu-si lua medicamentele.
Mai incearc-o cu gratarel de pui, supa de pui (aia e tare buna la raceli), dar fii tare daca nu are pofta, cam asa va fi pana treece viruselui. Sanatate multa!!
Daca ma auziti ca zic ca Robert nu-i cuminte sa-mi dati cu caramida la cap...am spalat tot balconul (geam, tamplarie, pereti) cu el acolo, punea carlige e rufe in cutie, si tot asa; cat a dormit el nu am putut sa fac, eram prea obo, nu stiu de ce, am dormit cot la cot ![]()
Edit: Dploress aoleu..cu grevele de lunga durata... Doamne Dumnezeule...nu stiu ce as face!!! Eu sunt in general tare afectata daca nu papa, doar la viruselul asta am reusit sa ma focusez ca asa e, nu papa ca-i bolnav si am incercat sa nu disper. Nu vreau sa stiu ce as face in locul tau... niste vitamine, poate? Analize i-ai facut? Totusi..e mult din ianuarie.... off.te pup mama eroina!
Lori, mami de Robert din 9.06.2008
Copilul nu datoreaza parintelui viata, ci cresterea (N.Iorga)
Doloress spune:
Lily eu zic sa o lasi deocamdata, cat are febra. Al meu n-a mancat saptamani de-a randul mai nimic cat facea febra. Eu ma invinovatesc ca poate atunci am insistat prea mult, ca era un soc pentru mine, el mereu a mancat cum trebuie, si atunci am insistat la greu si poate asa i-am provocat o aversiune fata de mancare. Nici eu nu mai stiu, nu pot zice clar ca a fost treaba asta, insa ma gandesc ca e o posibilitate.
Pur si simplu nu inteleg ce s-a intamplat, cum manca el inainte de toate, si cate 8 fructe pe zi, si in Romania cand am fost se speria lumea (si acolo oamenii isi indoapa copii, nu gluma) cat era in stare sa manace. Supa si legume manca un castron mare cu varf. Acum nimic, 3-4 linguri si gata, i-a trecut infectia, i-a trecut pneumonia, otita, toata lumea mi-a zis asteapta ca o sa-i revina pofta de mancare, ai sa vezi, o sa recupereze, el mananca din ce in ce mai prost.
Doloress spune:
Lorich pai analize nu i-am facut ca doctorii se uita aici crucis la tine daca vii cu chestii din astea. Aici unde obezitatea e in floare la copii, ti se rade in fata daca le zici ca ti se pare prea slab, ca nu mananca, doctorul mi-a zis ca el nu si-ar face griji din cauza asta, ca nu moare de foame, sa stau calma, sa-l las sa manance cat vrea. Ba chiar din ce-mi zicea el ma simteam mama denaturata, ca cica el n-ar chinui coplilul cu analize, ca asta e o trauma pentru copii, ca trebuie luat din vena, nu se poate numai din deget, asa ca n-am mai insistat. Si fara trimitere nu te poti duce aici la nici o analza.
Vitamine i-am dat dupa ureche, o sticluta, acum am mai citit ca vitamina D ar inhiba pofta de mancare deci parca nu i-as mai da.
Ce sa zic, o iau si eu incet, une journée à la fois si ma rog sa fie sanatos. Acum a racit toata gradinita din nou si vad ca el e OK, numai cativa mucisori si tuseste din cand in cand. NU ma asteptam, eram convinsi ca urmeaza iar o raceala sanatoasa, insa vad ca e OK Nu zic nimic deocamdata, mai asteptam.
Lorich spune:
Dolores as fi zis si eu la fel, lasa-l in pace, ca asa suntem noi obsedate sa manance copiii, dar ma pune pe ganduri ce povestesti tu, cum manca inainte si mai ales cat, parea tare mancacios si stiu asta si din povesti mai vechi de la tine, iar acum... nu stiu, poate asa o fi, or avea dreptate doctorii (sper sa nu vorbeasca numai asigurarile din ei).
Lori, mami de Robert din 9.06.2008
Copilul nu datoreaza parintelui viata, ci cresterea (N.Iorga)
Lilly79 spune:
Ce m-as face eu fara voi?
Cand mai citesc experiente de-ale voastre ma mai calmez si astept cu rabdare sa treaca boala.
doloress acum nu mai are febra.A avut febra duminica seara, luni dimineata si luni seara.Crestea brusc intr-un sfert de ora si venea la mine si se cerea in brate si isi punea capsorul pe mine si-atunci imi dadeam seama ca are febra mare desi o tot verificam cu mana pe frunte.
Si Patrick e in continuare in greva? Hm...eu cred ca m-as urca pe pereti in locul tau.
Da, stiu ca in boala copiii nu mananca nimic, dar nici lapte, nici lichide? E prima data cand e in asemenea greva.Trebuie sa ma inarmez cu multa rabdare si sa astept sa treaca boala.
lorich exact asa e si Julia de obicei inebunita dupa biscuitii leibniz cu animale.Acuma cand ii dau in mana, se uita la el eventual ce animal e si mi-l da inapoi.Am mai incercat si alte feluri de biscuiti, grisine, piscoturi sa vad ca baga ceva in gura, nimic.Cu fructe as mai incerca eu, dar a cam inceput sa le respinga de dinainte de-a fi bolnava.Se saturase saraca de mere/pere/banane.Astept sa apara capsuni/piersici/pepeni/caise/cirese 
Ce baiat cuminte ai.Si eu am trebaluit astazi prin balcon, dar fara spectator, pt ca spectatorul mic inca doarme.Hm...au trecut 3 ore de cand a adormit.
Si eu am cautat tricicleta pe net pana m-am plictisit, si mi-am dat seama ca una buna costa mult, iar una mai ieftina mai bine nu o cumperi.Am vazut in carrefour cu 149 cred, era toata numai plastic.Nu stiu ce sa fac.oricum pana la pasti nu avem de unde sa-i cumparam tricicleta, asa ca mai cautam, sau abandonam ideea.
Lilly, mami de
Julia (30.05.2008)
simonacip spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Andrada79 Moama ce de vesti frumoase! Magdone felicitariiiiiiiii !!!!! Bine ai venit pe lume Adam Leo !!!!Cenia va urez o viata frumoasa si plina de bucurii alaturi de minunea mica Sophia !Dani nastere usoara si asteptam vesti !!!!!! Pupici multi, multi, multi !!!!! ![]() ![]() Alysh nastere usoara cumnatei tale si astept sa beau !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ma apuca emotiile cand citesc asa vesti frumoase. Abia astept luna iunie cand o sa nasca si sora mea dar pana atunci mai am, mai intai sa o vad eu ca vine inapoi in tara sa imi cunosc si eu prima nepotica ca o stiu doar de pe camera web ! Simonacip ai intrebat de cauterizare. Eu am facut in 2007 prin martie cu doctora cu care l-am nascut pe Tiberiu. Din pacate acum lucreaza la Anais unde sunt preturi ffff mari. Am intrat pe site la Medlife ca au preturile si vad ca scrie asa: CAUTERIZARE COL 15 min 0 zi(le) 275 RON........ma intreb daca dureaza mai mult de 15 min cat costa????? Ce preturi!!!! |
ANdrada, hai ca mai e asa putin pina in iunie...Si o sa apucati si voi sa stati mult ca din cite stiu sora ta va sta la voi. Ce frumos!!!
Mersi si de info privitoare la cauterizare, nu mi-a dat prin cap sa verific si la Medlife. Aici unde am facut analizele mi-a spus intre 330ROn si 440Ron. Mi se pare scumpicel...
Simona, mami de baieti

"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."
"Tine mintea ta in iad si nu deznadajdui"