*Cozonacei iubiti de nov-dec 2008 (107)*
Raspunsuri - Pagina 17
anca_27 spune:
Ce de fete harnice! Multzu de
, Gynie!
Io am rezolvat simplu batista bebelusului.
Atata am fiert-o pana s-a albit si varfurile le-am pierdut, pe rand, unul la mama si unul pe-aici, am tras pat, dulapuri, nimic, l-a inghitit pamantul.
Asa c-am cumparat altul nou care e altfel. Alti bani, alta distractie. Cel vechi il luasem cu 40, pe asta mai modern, 50. 
Tot vroiam sa va zic de albastru de metil/violet de gentiana. Am vb cu o cunostinta asistenta la o sectie a unui spital de pediatrie in oras si mi-a spus Dne fereste sa le mai folosesc ca uz intern, pentru ca sunt toxice, afecteaza ficatul copiilor. Cica s-a descoperit de curand si medicii sunt oripilati de faptul ca toti copiii care le vin sunt albastri/violeti in gat, si le tot trasnsmit medicilor de familie sa nu mai recomande. Na, asta mi-a zis ea...
Bebeii vostri vorbesc in somn? Azi-noapte, muncind la ceva hartogaraie, am auzit-o pe z, de vreo 2 ori, o data `caca` (pt ea tot ce e pe jos e caca, chiar si-o scama. zilele trecute s-a zgariat la un deget si i se facuse zgaiba - sa mor daca stiu denumirea stiintifica la asta - si vreo 3 zile mi-a tot aratat caca de pe deget si-l scutura sa cada
), o data `gu-gu`(gugustiuc). Poate mai vb si-n rest dar eu sunt setata sa aud doar maraielile de plans cand o cere pe tz.
Mami de Sara (8 dec 2008)
============
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici
Otiliav spune:
Neata!
Eu la
, am intrat in concediul de paste, ca aici se serbeaza anticipat
.
Eu batista bebelusului am rezolvat-o simplu, nu am avut niciodata ![]()
![]()
Cine imi da si mie idei pentru inrosit oua, n-am vopsea. Cu ceapa nu cred sa iasa o culoare intensa.
Mami de Ana Maria(18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008) si 21+
Iulia Alexandra
bertha spune:
Otilia, stiu ca am mai spus cuiva...evident ca nu mai stiu daca aici sau in alta parte.
Eu am rosut oua punandu-le in fiertura de sfecla rosie, nu stiu daca poti gasi in Norvegia.
Bertha, mami de frumuseti rare -
Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si
Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)
poze
Cum s-a nascut Ioana
aleinad.g spune:
Ginye, multumim pentru cafeluta! Ce mai face puiul? A inceput sa pape? Ma bucur ca doctorul nu a gasit nimic in neregula, mergi pe preferinta lui pentru alb si, din cand in cand, mai adauga-i cate o culoare, poate revine la sentimente mai bune. N-am inteles totusi pentru ce ii dai ciprofloxacina. 
Bertha, saru'mana
, la malai nu m-am gandit. De partea aia lunga flexibila ma plangeam, eu o splam mereu cu apa fierbinte si sapun asa cum zice Criss
, dar faptul ca a ramas umeda in interior, probabil si ceva spori, bacterii sau mai stiu eu ce pitici, nu l-am folosit vreo 2 luni si cand am avut nevoie era negru pe interior, parca avea mucegai.
Ce face puiuta, i-a trecut eczema? A mancat ceva interzis, ai descoperit cauza? Ati atins pragul 10 la greutate? Teodora are 9.700 si 82 cm, mai asteptam pana luna viitoare atingerea pragului.
aleinad.g spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui anca_27 Tot vroiam sa va zic de albastru de metil/violet de gentiana. Am vb cu o cunostinta asistenta la o sectie a unui spital de pediatrie in oras si mi-a spus Dne fereste sa le mai folosesc ca uz intern, pentru ca sunt toxice, afecteaza ficatul copiilor. Cica s-a descoperit de curand si medicii sunt oripilati de faptul ca toti copiii care le vin sunt albastri/violeti in gat, si le tot trasnsmit medicilor de familie sa nu mai recomande. Na, asta mi-a zis ea... Bebeii vostri vorbesc in somn? Azi-noapte, muncind la ceva hartogaraie, am auzit-o pe z, de vreo 2 ori, o data `caca` (pt ea tot ce e pe jos e caca, chiar si-o scama. zilele trecute s-a zgariat la un deget si i se facuse zgaiba - sa mor daca stiu denumirea stiintifica la asta - si vreo 3 zile mi-a tot aratat caca de pe deget si-l scutura sa cada ), o data `gu-gu`(gugustiuc). Poate mai vb si-n rest dar eu sunt setata sa aud doar maraielile de plans cand o cere pe tz. |
Anca, si eu stiam de violet de gentiana ca e toxic intern, de albastru de metil nu stiam, dar e posibil sa mai fi descoperit si in domeniul asta ceva. Eu am mai zis ca in materie de crescut copii si medicamente totul se rezuma la moda, am constatat ca ceea ce era super bine la Bogdan, acum e rau sau chiar interzis. Ca sa nu mai vorbesc de ceea ce era bine/rau cand eram noi mici.

De vorbitul in somn ... pe Teodora n-am auzit-o inca, dar ea e mai mutulica si ziua, in schimb Bogdan a vorbit de mic, mai are si acum momente cand e foarte obosit sau stresat.
aleinad.g spune:
| citat din mesajul lui Otiliav Cine imi da si mie idei pentru inrosit oua, n-am vopsea. Cu ceapa nu cred sa iasa o culoare intensa. |
Eu nu am folosit metode naturale dar uite ce am gasit cautand pe net.
"- Ouale albe se coloreaza mai bine insa se pot folosi si oua mai inchise la culoare. Va trebui sa lasati ouale in vopsea pe durata noptii.
- Ouale se aseaza intr-o oala. Se adauga apa pana ouale sunt acoperite.
- Se adauga doua lingurite de otet. (Otetul alb este cel mai indicat).
- Se adauga vopseaua naturala in functie de preferinte. (Cu cat vopseaua este mai concentrata, cu atat mai intense vor fi culorile.)
- Se lasa apa sa fiarba pana da in clocot, se reduce focul si se lasa 15 minute. Se strecoara si se lasa pana se raceste. Peste ouale fierte se toarna vopseaua naturala pusa deoparte. Se pun in frigider si se lasa pana ce culoarea este cea dorita.
Roz: coaja de ceapa rosie, sfecla proaspata
Portocaliu: coaja de ceapa alba, morcovi
Galben: coaja de portocale sau lamaie, morcovi
Verde: foi de spanac (sau alte legume cu frunza verde)
Albastru: frunze de varza rosie
Maron: ceai negru sau cafea"
SAU
"Pentru culoarea rosie puteti folosi apa in care ati fiert o sfecla rosie timp de 20 de minute. Pentru culoarea galbena, fierbeti o lingura de sofran sau chimen in apa, apoi o lasati sa se infuzeze 20 de minute, dupa care fierbeti ouale in acea apa. Iar pentru culoarea albastra puteti folosi varza rosie. Taiati marunt cateva frunze de varza rosie, le puneti la macerat in apa o zi, dupa care le fierbeti. In fiertura obtinuta puteti vopsi ouale."
Spor la treaba si daca reusesti sa ne impartasesti si noua din experienta.

Amalia spune:
Pupici mamicutelor!
Otilia sigur iti vor iesi niste oua frumoase, dupa sfaturile primite! Ma bate gandul sa incerc si eu la anu'.![]()
Noi maine plecam la socrii, de indata ce iese David de la scoala. Deci pana luni suntem in deplasare si e posibil sa intru rar sau deloc...motiv pentru care vreau sa ma urez de pe acum sa aveti parte de sarbatori fericite alaturi de cei dragi voua si sa fiti sanatosi!

Va pup pe toate, sa ne auzim cu bine!
poze aniversare 1 an
ginye55 spune:
| citat din mesajul lui aleinad.g Ginye, N-am inteles totusi pentru ce ii dai ciprofloxacina. ![]() |
Pt muci urati verzi...cauza cred ca e tot stafilococul acela.

Flori, mami de
Eduard Stefan (12.10.2008)
Otiliav spune:
| citat din mesajul lui Ramo2007 Fetelor aveti idee de la ce varsta se da ulei de peste la copii? Ramo mami fericita de Sara Maria 02.12.2008 Visul meu implinit, Sara Maria! Poze cu printesa mea |
Aici am primit sticla cu ulei de peste sa-i dau de la 6 saptamani. E din cel imbunatatit cu vitaminele A, D, E.
Mami de Ana Maria(18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008) si 21+
Iulia Alexandra