Fulguleti de nov-dec 2006 (229)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danutz spune:

Si ce ma mai doareee capul, parca cei 10 negri mititei si-au facut de lucru sa bata la tobe in capul meu! Si nasul imi cuurge ca o cismea... si ma scutura niste frisoane mama mama...si-mi lacrimeaza ochii iar toti muschii ma dor...dar tot tin sa scriu pentru LAURA
draga mea draga, eu vad 2 rezolvari care amandoua sunt extreme:
1. nu-l mai duceti deloc la gradi, deloc, pana la anul pregatitor, sau cu noroc pana spune el ca vrea. Sa stea Geta cu el, sau altcineva daca gasiti mai breaz, sa-l invete cantecele, poezioare, sa danseze, sa picteze sa modeleze, sa stea cu voi si sa-l iubiti iar in capsorul lui sa-i intre foarte clar in timp ideea ca nu va trebui sa mearga acolo unde nu-i place decat daca el ALEGE ASTA.
2. duceti-l la gradi si aplicati metoda lasat sa planga in ideea ca pana la urma se va obisnui odata si odata! Sincer, ma indoiesc ca va tine la Dani fiindca el deja "STIE" ca exista si posibilitatea sa nu-l duceti acolo. Si ca sa-l faci sa nu mai "STIE" presupune timp mult, rabdare si nervi de otel si cel mai important: tu si tati sa ganditi/actionati la fel.
Stiu ca sunt copii care nu se acomodeaza la gradi si pace, am in jurul meu multe astfel de exemple, iar parintii au gasit diverse modalitati de ai tine acasa ocupati, pana au inceput scoala.
Astea 2 altervative sunt extremele, ar mai fi altele gen: schimbat gradinita, sau schimbat educatoarea, sau Geta sa stea o vreme cu el la gradi (greu de spus ce inseamna "vreme"), sau tratament homeopatic pt tratamentul "dependentei" de voi. Stiu ca ce scriu eu acum pare extrem de dur, dar sincer, nu stiu ce altceva fata de ce ai facut pana acum, ai putea sa faci, decat sa te inarmezi cu tone de iubire, rabdare, intelegere si intelepciune.
Si sanatate, ca-i cea mai buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura13 spune:

Citat:
citat din mesajul lui danutz

Si ce ma mai doareee capul, parca cei 10 negri mititei si-au facut de lucru sa bata la tobe in capul meu! Si nasul imi cuurge ca o cismea... si ma scutura niste frisoane mama mama...si-mi lacrimeaza ochii iar toti muschii ma dor...dar tot tin sa scriu pentru LAURA
draga mea draga, eu vad 2 rezolvari care amandoua sunt extreme:
1. nu-l mai duceti deloc la gradi, deloc, pana la anul pregatitor, sau cu noroc pana spune el ca vrea. Sa stea Geta cu el, sau altcineva daca gasiti mai breaz, sa-l invete cantecele, poezioare, sa danseze, sa picteze sa modeleze, sa stea cu voi si sa-l iubiti iar in capsorul lui sa-i intre foarte clar in timp ideea ca nu va trebui sa mearga acolo unde nu-i place decat daca el ALEGE ASTA.
2. duceti-l la gradi si aplicati metoda lasat sa planga in ideea ca pana la urma se va obisnui odata si odata! Sincer, ma indoiesc ca va tine la Dani fiindca el deja "STIE" ca exista si posibilitatea sa nu-l duceti acolo. Si ca sa-l faci sa nu mai "STIE" presupune timp mult, rabdare si nervi de otel si cel mai important: tu si tati sa ganditi/actionati la fel.
Stiu ca sunt copii care nu se acomodeaza la gradi si pace, am in jurul meu multe astfel de exemple, iar parintii au gasit diverse modalitati de ai tine acasa ocupati, pana au inceput scoala.
Astea 2 altervative sunt extremele, ar mai fi altele gen: schimbat gradinita, sau schimbat educatoarea, sau Geta sa stea o vreme cu el la gradi (greu de spus ce inseamna "vreme"), sau tratament homeopatic pt tratamentul "dependentei" de voi. Stiu ca ce scriu eu acum pare extrem de dur, dar sincer, nu stiu ce altceva fata de ce ai facut pana acum, ai putea sa faci, decat sa te inarmezi cu tone de iubire, rabdare, intelegere si intelepciune.
Si sanatate, ca-i cea mai buna!

Danutz, mami de Maria-sa Rares (14.12.2006)

www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank"> fulguleti

pentru raspuns. si multa sanatate iti doresc.
din pacate, spun din pacate pentru ca altfel ar fi f usor sa iau decizia de a-l retrage, stiu ca "dispozitia" lui se datoreaza obisnuintei. obisnuinta de a sta cu geta, de a sta acasa, de a se juca incontinuu cineva cu el.
azi mi-a spus ca au fost la expozitie si ca a venit geta ... asa natural, ca si cum stia.
si mi-a mai spus ca maine el va plange.
si ma ingrozesc ca vine weekend-ul si luni va fi mai rau.
deocamdata, dam inainte, explicam, povestim, santajam (cotiera cu genunchiera si casca) si vom vedea.
dar iti multumesc tare, tare mult.

Laura lui Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel

slideshow Daniel

Mamici din Iasi

www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

MIRUNA,DASTEFA MA GANDESC LA VOI !

LAURA imi pare rau ca ai probleme cu adaptarea la gardinita..Nu stiu sa iti spun daca sa il mai duci sau nu...dar incearca sa nu va certati nicicum de fatza cu el exact atunci cand face el crizele.chiar daca nu coincideti,chiar daca tu zici una si tati zice una,deja el vede ca sunteti pareri diferite,nu accentuati cu cearta,adica ma gandesc ca e greu sa ajungeti la un numitor comun,asta e daca nu puteti si aveti reactii diferitw,dar las-o asa cum a cazut ,el face crize,pleaca la gradi,si apoi voi va certati si vedeti daca reusiti sa aveti aceeasi atitudine.
pana la urma,e clar ca nu merge nici atitudinea ta,nici a lui,nu ca ar fi gresite,dar pur si simplu nu e pe lungimea lui de unda la ora asta,asa ca nu are sens sa va certati ca niciunul nu da rezultate
Sper sa se adapteze repede...incercati sa vorbiti si acolo cu educatoarea sa nu il bruscheze,sa il ia mai usurel daca e el mai sensibil ,sa il atraga cumva,ca daca si acolo il repde,clar ca nu mai vrea in veci !
bafta si sper sa treaca repede,poate mai vorbesti cu mame care au trecut prina sa ceva de lunga durata!
of,imi inchipui cat va chinuiti,e f greu sa fii calm mai ales diminetile..

22+
Sofia (2ian2007) ,Andres(22mai2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia-stefy spune:

Am vorbit acum cu Mihaela, Miruna are de ieri,cateter fixat pe vena jugulara, i-au facut anesteziie totala ca sa il fixeze. Astept SMS cu nr. de cont, ca duc munca de lamurire cu Mihaela, ca ii e cumva.... Acum manca putin.....micuta. Ne sa iasa bine la tomograf diseara.

Mergi la inceput

Laura, e tare greu, dar daca renunti tu.... el stie si va mai incerca si in alte privinte.... cel putin asta am observat la Stefy.... Nu ma simt in masura sa iti dau sfaturi.... pot cel mult sa te sustin. La noi a durat mai bine de o luna reacomodarea la cresa, dupa pauza..... Si ma gandesc cum va fi la toamna cand trecem la gradinita....

Stefy de ieri acuza dureri de burtica si dimineata la trei avea peste 40 de grade..... si scaun moale.... ea care de obicei e constipata..... Astept ora 9 sa mergem la pediatra....

Mergi la inceput

Am trimis pe mail-ul comun contul Mihaelei DASTEFA, pentru cine vrea sa o ajute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizzy spune:

multumim pt cont.

pt ca nu toata lumea isi aminteste parola pt mail-ul comun, la fetele din mess-ul meu am trimis contul, chiar daca informatia se dubleaza...

eu fac deseara transfer on-line.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizzy spune:

laura scumpa mea, imi e atat de greu sa va dau sfaturi... parca nimic din experienta noastra nu se potriveste manusa altora.
pot doar sa sper ca veti gasi calea potrivita pt dani, cat mai curand.

totusi, independent de problema concreta cu care va confruntati, acum sau pe viitor, in educatia si cresterea copilului vostru, cel mai important este sa aveti, tu si florin, un numitor comun. pt ca dani are in viata lui doi parinti implicati direct, si are nevoie sa primeasca aceleasi semnale. asta va fi valabil mereu, in viata. si chiar daca in esenta veti fi mereu unul mai flexibil si unul mai rigid, sa zicem, fiecare dintre voi trebuie sa gasiti puterea de a mentine un echilibru in atitudine/comunicare fata de copil. e foarte greu, ne lovim si noi de asta zilnic, intr-o masura mai mica sau mai mare, dar am convenit sa fim deschisi si dispusi constant in a ne recunoaste greselile si in a redresa "barca" fara cearta, spre binele tuturor. si ne-o spunem unul altuia cat de des e cazul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandusa spune:

Dastefa,
mi s-a rupt sufletul cand am citit unde i-au pus cateterul,pur si simplu m-a sfasiat...ma rog la d-zeu pentru sanatatea Mirunicii scumpe,se plecati repede acasa ,sanatoase!trimit si eu banuti,azi
Chinico,
4 Iulie zici?!ieeeeeeeva asteptam cu drag!abia astept sa ne cunoastemo sa mobilizez si mama pisica,care btw,am intalnit-o de curand si arata intr-un mare fel!slabaaaa si cu alura de pustoaicaaaa,cu psihicul upppp si la fel de plina de viata cum o stiam!planuiesc o revedere si cu motanul de care mi-e dor cu adevarat
Bambo,
v-am admirat,la fel de frumoase cum va stiam!radiezi de fericire si burtica este la fel de rotunjoara ca la Antonia.
Laura,
nu stiu daca-s chiar in masura sa dau sfaturi despre gradi,dar pot sa-ti spun ce-as face eu
nu l-as mai duce la gradi!deloc!daca asta este ce il deranjeaza si o spune atat de clar,n-as sta o sec pe ganduri!as mobiliza pe oricine poate sa ajute in acest sens(geta,bunici,vecini,prieteni)sa stea cu Dani cat santeti voi la serviciu.stiu ca voua va este f greu sa renuntati la unul din joburi din cauza datoriilor,asa ca nu v-am bagat in calcul.este f clar ca gradi pt Dani este un loc de 'pedeapsa' decat un loc de joaca.nu-i face placere sa mearga acolo si se comporta in consecinta.cu cat o faceti impotriva vointei lui,cu atat va fi mai inversunat.nu cred in lasat acolo,ca se obisnuieste pana la urma!iti dai seama,ce este in sufletul lui!imi pare rau ca esti atat de constransa si ca tati nu coopereaza,din contra inrautateste situatia.

mami de Crinuta si Raducu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simo29 spune:

Neata!

IULIA te rog mult sa-mi trimiti si mie contul pe mail la adresa

camelias_curtean@yahoo.com

Multumesc mult de tot.Doamne ajuta safie bine la tomograf!!!

Simo si David(9 noiembrie 2006)

Mergi la inceput