Nu mananca!!!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ciarli spune:

Buna, eu nu am probleme cu papusile mele.
Insa avem probleme cu somnul. Dr. ne-a recomandat Peritol, si ... surpriza mancau de rupeau (cica face poftade mancare), inutil sa spun ca avem aceleasi probleme cu somnul.

Incerca si cu vitamine, ii stimuleaza pofta de mancare si tine-l afara cat mai mult, daca poti sa-lduci si la munte ar fi ideal.

Succes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crialex06 spune:

Mita.2000,sa stii ca si eu ma intreb de multe ori de unde are atata energie,si cum de nu are carente de vitamine,avand in vedere ca nu mananca nici fructe si ici legume de nici un fel...nu stiu,nu-mi explic.
Sanatate multa fetitei tale,si cine stie,poate dupa ce va merge la gradi,va incepe sa manance mai bine.

Ciarli,am incercat si eu mai multe vitamine,la indicatiile medicului,dar degeaba.
Peritol nu am incercat din cauza efectelor adverse,desi am mai auzit de el...oricum banuiesc ca,chiar daca s-ar vedea ceva rezultate,ar fi doar pe durata tratamentului,si eu nu vreau asta.
Nu vreau sa inceapa sa manance cat nu a mancat in 3 ani,vreau doar sa-l vad gustand cate putin din toate,sa vada ce ii place si ce nu,sa-l vad si eu ca mananca cu placere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dennissa spune:

Peritolul nu este medicament pt pofta de mancare....este un fel de sedativ. Noua ni l-a recomandat pediatra pt avea o perioada agitata, nu dormea bine, nu se odihnea (era de la dinti). I-am dat cateva zile fff putin (1*3 ml/zi) dar a devenit un "ostatic al somnului", dormea toata ziua, casaca intr-una..si bineinteles ca i-am spus medicului si a spus sa-l opresc, l-am oprit si nu i-am mai dat niciodata. Intr-adevar face pofta de mancare, dar exact cat este perioada de adimistrare (pofta de mancare este efectul secundar al medicamentului). Sincer, eu nu l-as recomanda nimanui..numai poate in cazuri foarte "speciale"

crialex06- vad ca tu ai incercat TOTUL cu puiul tau. Concluzia: fii multumita si linistita ca ai incercat tot ce este omeneste posibil si puiul tot asa mananca. Eu zic sa-l lasi in voia lui, o sa vezi ca undeva la adolescenta isi va reveni (cunosc cazuri). Nu o spun sa te dezamagesc, dar atata timp cat spui ca este un copil vioi, sanatos, sprinten..stai linistita (cel putin incearca, ca stiu cat este de "aproape imposibil").

Eventual, daca te ajuta, incearca cu produse naturale, de exemplu, ceaiul de cimbru (20 ml/zi simplu, fara alte adaosuri) este un stimulent natural al poftei de mancare si asta nu are nici un efect negativ. Dar sa nu te astepti la minuni intr-o saptamana, stii ca produsele naturale isi fac efectul intr-un timp mai lung decat celelalte. Poate pe noi si asta ne-a ajutat sa ne revenim, eu i-am dat destul de mult tim, cu pauze de cate o saptamana, sa nu "se foarte obisnuiasca" organismul cu el

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alex@Sara spune:

subiectul nostru preferat.Am si eu un terorist,care la 4 ani jumate are aproape 1m si maxim 13,2 kg .La fel si el mofturici si scarnav la mancare de cum am inceput diversificarea.L-am dus la medic aproape lunar,cand programez fetele il programez si pe el.I-am facut analizele,e ok,vitmine si stimulente pt pofta d emancare.....nu stiu daca mai or fi vreo 2-3 produse pe piata pe care sa nu le fi incercat.in ianuarie i-am dat BIO CIN si sanasol si o perioada imi cerea el mancare.A trebuit sa intrerupem 10 zile apoi dupa ce am reluat nu a mai avut efectul asta .Acum ne-a dat Infant flu si Alive si pt imunizare ca dupa Paste mergem la gradi-acolo mi-e speranta ca se va apuca de mancat.Pediatrul nostru incerca sa ma linisteasca de fiecare data,ca sa las copilul in pace ca asta e ritmul lui,dar zau ca nu pot.Acum sa ne vina produsele astea sa fac experimente si cu ele,ca zau ca nu mai stiu ce sa fac.

tero Stefan-Alexandru 02.09.2005
shoricica Sara-Maria
30.05.2008

trompetzica Daria-Ioana 03 08 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

si eu ma inscriu in club,cris[5 ani].a avut la nastere 465kg.la 1 an avea 8kg500.n a baut lapte decat in somn si pana la 4 luni,cand am inceput diversificarea,a fost un chin..il plimbam din 4 in 4 ore cu masina sa adoarma,sa i pot da laptele... a fost un cosmar...pana la 2 ani si 7 luni a mancat numai pasat...dupa ce am renuntat la pasat,in afara de cereale cu lapte si carne n a mai mancat nimic...niciun fel de mancare gatita,niciun fel de iaurt,branza,cascaval,oua..in schimb,ii plac dulciurile...,dar nu am abuzat niciodata de ele..daca ma credeti ca ma bucuram ca manca o clatita,ca macar de aici sa manance ou..
in septembrie am ajuns cu el la budimex,cu glicemia 40 ,pt ca a contactat un virus stomacal , pt ca n a vrut sa manance nimic de regim,cerea doar cereale cu lapte..si cum le manca,cum le voma...pana s a deshidratat si era s o patim rau de tot,am ajuns cu el aproape lesinat...,la un pas de convulsii hipoglicemice,care l ar fi afectat pe viatain spital,a stat 2 zile la terapie intensiva,pt ca refuza tot ce era de regim...nu puteau sa inteleaga dr cum de nu i place nimic,nici branza,nici pilaf,nici banana,nici mar copt,nici supa...
abia a 4 a zi de stat in spital a inceput sa manance niste grisine,covrigi etc...
mai multi dr ma intrebau de ce e asa de slab,ma simteam ca naiba[dupa ce l au vazut pe sotul meu cand a venit in salon,au inteles-sotul meu are 52kg]
ideea e ca de ceva timp cris a inceput sa manance mai bine,mananca ciorba[pasez toate legumele dupa ce le fierb intregi,ca sa nu le vada,mananca fasole verde cu pui,cateva guri de omleta[sunt singurele mancaruri pe care le accepta,in afara de carne,nu e mult,dar e un pas important.].si mananca fructe[mere,pere,nectarine,portocale,acum cateva zile a gustat si niste capsuni pe care am presarat niste zahar brut],plus ca mananca gulii si uneori cateva guri de morcov.plus cereale cu lapte si dulciuri,tb in fiecare zi sa i dau ceva dulce[kinder,de obicei].ma santajeaza cu asta,imi spune''mananc daca mi dai ceva dulce''.si-ce n am crezut niciodata,imi spune ''mi e foame,da mi sa mananc''...asa ca,dragi mamici,mai aveti ceva de asteptat.si -are 16 kg,iar la 4 ani avea 14 kg500.
de fiecare data analizele i au iesit bune,n are carente de fier,chiar se mira dr de la budimex''aschiuta nu e anemic'',am incheiat citatul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Si eu am avut un nemancacios. Are acum 3 ani si 10 luni si are 16 kg. Nu e chiar atat de rau, dar situatia a fost si la noi dramatica. Pur si simplu a refuzat si inca refuza gusturi noi. Nici macar nu le gusta, incepe sa planga daca ii spun ca ceva e bun si macar sa puna pe limba. Cand era mai mic l-am obisnuit cu 'forta' cateva gusturi. I-am bagat in gurita cartofi piure si clatite. Dupa prima impresie si cu lacrimi in ochi a deschis gura sa-i mai dau. Cartofii piure sunt meniul nostru in care mai ascundem ce putem, carne facuta marunt sau legume. Morcovii ii plac, doamne ajuta.... In orice caz eu am gasit o metoda care noua ne-a adus lumina in tunelul intunecat Lui ii plac bombonelele acelea colorate, un fel de M&M's. De fiecare data cand refuza mancarea, ii puneam vreo 4 bombonele langa farfurie pe masa. Puneam conditia ca le primeste pe toate dupa mancare daca mananca tot din farfurie. La inceput a mers asa si asa, dar la un moment dat a devenit un ritual si copilul meu a inceput sa manance mai bine Nu i-am dat niciodata ciocolata sau dulciuri intre mese. Numai la ocazii speciale. Dupa aceea am descoperit un iaurt care-i place f. mult. Si pe ala il primea numai daca manca mancare calda. Poate ca se merita sa incerci sa descoperi ce dulciuri ii plac foarte mult si sa le folosesti ca metoda de ademenire. Acum nu mai folosesc metoda pt ca nu mai este nevoie. Mananca mancarea cu care este obisnuit la orele de masa. Foarte rar mai trebuie sa apelez la ademeniri Problema mea este ca refuza orice este nou.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crialex06 spune:

Fetelor,astazi am avut o zi buna,dar mi-e si frica sa ma bucur.
Sa va spun exact ce a mancat copilul meu:
*ora 8-200 ml lapte
*ora 10-2 cremwursti de pui si un iaurt
*ora 14.30-un bol de supa cu 2 galuste mici
*ora 15(inainte de somnul de dupa-amiaza)-100 ml lapte
*ora 16.30(cand s-a trezit)-150 ml suc de portocale
*ora 19.30-putina musaca si o felie de paine cu unt
*ora 22-200 ml lapte.

Pe langa astea,m-a vazut azi cand mancam un mar,si l-am intrebat(pt a mia oara in 2 ani de zile) daca vrea si el si surpriza...a vrut!Nu a mancat decat 2 feliute mici,dar atat de mult m-am bucurat...ma rog la Dumnezeu sa il tina asa,poate incet,incet ajungem si noi la normal.

Denissa,multumesc pt sfaturi.
Peritol,asa cum am mai scris,mi-a fost si mie recomandat,dar nu i-am dat,si nici nu am de gand sa-i dau.
De ceaiul de cimbru nu stiam,dar sigur o sa incerc,numai sa vrea sa bea,ca nici ceaiurile nu-i plac.

Alex@Sara,sa-ti traiasca mofturiciul si sa creasca mare si sanatos,la fel si fetitele tale.
Ca sa te incurajez putin,desi nu sunt deloc in masura sa fac asta,sa stii ca baietelul meu mananca mai bine la gradi decat acasa,sut multe feluri de mancare pe care acasa nici nu le gusta,dar acolo le mananca.
Cunosc treaba cu doctorii care-ti spun sa lasi copilul in pace,in ritmul lui...cand avea Cris 1 an-1 an jumate,doctorii nici nu ma credeau ca nu mananca,avea analizele ok,arata bine,toti se uitau la mine si dadeau din umeri.
Acum,la ultimul control,mi-a spus pediatra ca poate,cu timpul va incepe sa manance mai bine,dar la cat de energic e,nu se va vedea nimic la cantar.

Monalac,e bine totusi ca baietelul tau mananca fructe.
Asta e durerea mea cea mai mare,ca nu mananca fructe si legume,mi-ar placea sa-l vad ca mananca macar un fruct pe saptamana,nu zic mai mult,si sa guste si el ceva legume proaspete,sa vada macar daca-i plac sau nu.

Amonar,am incercat si eu cu recompensele,dar nu a mers,caci nu e interesat nici de dulciuri prea mult...daca--i dau o bomboana,bine,daca nu-i dau,nu sufera.
Ii plac ciocolatelele Kinder,dar nici daca i-as promite 10 cutii nu ar manca o felie de rosie,de exemplu.
Si pur si simplu,nu am cum sa il pacalesc,am incercat in fel si chip,dar am capitulat in fata lui,nu pot si gata.

Deja,dupa ziua de azi,sunt mai linistita,sper sa o tina tot asa si sa pot sa vin si eu sa dau sfaturi la subiectul asta...sau sa inceapa sa manance toti copilasii,sa putem inchide subiectul definitiv.

Multumesc tuturor pt raspunsuri,va doresc multa sanatate si pofta mare la masa!!!

Va pup,
Alexandra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eduardpsih spune:

Buna ziua tuturor mamicilor si taticilor de pe forum.
Am si eu doua problemute cu miracolul meu in varsta de 16 zile: refuza sa suga la san, plange de zici ca-i picurat cu ceara, si il hranesc suplimentar cu lapte HUMANA. Lapte matern bea de doua ori pe zi caci mi-am cumparat aparat de recoltat. Cea de a doua problemuta este constipatia si colicile pe care le are. Sunt oare de la laptele humana? Caci daca da il schimb cu altceva mai sanatos. Astept sfaturile si posibilitatile cele mai realiste si serioase caci sunt "incepatoare" la acest capitol al vietii. Multumesc mult de tot si va doresc sanatate maxima voua si copiilor vostri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Eduard, puiul plinge pentru ca are colici. Pune-i cirpe calde pe burtica (sau vezi ca se gasesc niste saculeti care se incalzesc la microunde sau altii in care se pune apa calda). Picaturile din pacate nu ajuta prea mult, dar sigur le incercati si pe alea. In rest, lui ii face bine sa stea la sin, incearcati sa nu-i mai dati biberonul. Cind e mai necajit pune-l cu burtica goala pe burta ta sau a mamei, se va linisti mai repede. Constipatia in cazul copiilor alaptati exclusiv e ceva normal, de fapt nu e constipatie, doar asimileaza tot ce maninca. In cazul copiilor hraniti mixt, nu stiu exact ce sa-ti spun, doar ca e mic si in timp se regleaza si scaunele.
Oricum, sfatul de baza e sa-l puneti la sint, lasati aparatul de muls. Nu exista bebelus sa nu-i placa sa suga, doar ca el are dureri de burtica si in plus a descoperit ca exista o cale pe care laptele vine mai repede. La 16 zile nu tine minte prea mult timp ca a vazut biberon, trebuie doar sa faceti voi un efort sa uite de el.
Hai, capul sus, peste citeva luni o sa va cunoasteti mai bine si o sa intelegeti mai bine ce vrea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miillyy spune:

Si noi cu probleme de greutate...Mihnea avea 8.5 kg la 1 an, 10.5 la 2 ani si acum, la 2 ani si 9 luni are 12 kg. Am incercat vitaminele la recomandarea doctorului si nu s-a prea vazut mare lucru. Pana acum cateva luni cand doctorul de familie ne-a recomandat o cura de 2 luni cu ulei de spirulina, ulei de catina si vitamine naturale de macese si catina. A fost o revelatie, in sensul ca acum mananca normal. Poate va ajuta si pe voi informatia asta.

Mergi la inceput