Nu mananca!!!

Nu mananca!!! | Autor: crialex06

Link direct la acest mesaj

Buna seara!
Mamicilor,va rog din suflet sa ma ajutati si pe mine cu un sfat,cateva idei,orice...sa-mi fac copilul sa manance.
Are 3 ani si 3 luni,este sufletul meu si ratiunea mea de a trai,dar ma imbolnaveste cu mancatul.
De la inceput a fost asa...nici cand era sugar nu se omora cu mancatul.
Am vrut din tot sufletul sa-l alaptez,dar il puneam la san,dadea de 3 ori din gurita si adormea.Incercam sa-l trezesc,ii vorbeam,ii cantam,chiar il ciupeam usor de talpite(cum ma sfatuise medicul neonatolog),dar degeaba.Atunci am inceput sa ma mulg si sa ii dau din biberon...sugea,dar mult mai putin decat ar fi trebuit,pediatra imi spunea,de exemplu,ca ar trebui sa bea 100 ml,el bea doar 50-60 si aia cu chiu,cu vai.
Mai are rost sa va spun ca NICIODATA nu mi-a plans de foame???Si ca a dormit toata noaptea fara sa se trezeasca inca de la 2 luni?
Ultima masa de seara era la ora 21,apoi ii dadeam eu cu biberonul,in somn la ora 1 noaptea,si apoi la 7 dimineata,tot in somn.
In fine,la 3 luni si ceva,la sfatul pediatrei l-am trecut pe lapte praf(eu nu mai aveam lapte si lua putin in greutate fata de cat ar fi trebuit).I-am dat Humana,si sugea cate 10-20 ml la 4 ore...apoi,tot la sfatul pediatrei am schimbat Humana cu Milumil.
Pe asta la acceptat mai bine,a inceput sa bea cate 120 ml la masa si am crezut ca s-a intamplat un miracol.
Cam pe la 5 luni,cand a facut 6 kg,am inceput diversificarea...putin cate putin,cu cate un aliment nou o data la 1-2 saptamani,ascultand orbeste de medic...a fost un fiasco total.
Nimic nu ii placea,abia pe la 7-8 luni a inceput sa ii placa si sa manance mai cu pofta iaurtul si spanacul cu carnita,restul dupa maxim 3 lingurite nu mai vroia.
Asa ne-am chinuit pana pe la 1 an si ceva...manca piure de fructe,supa crema,legume pasate cu carnita,toate cate 4,5 lingurite,in plus dimineata,la pranz si seara cate 150 ml lapte.
Dupa 1 an si jumatate,sa zic,a inceput sa refuze fructele,apoi si legumele.
Acum are 3 ani si 3 luni...mananca mancare gatita,dar putine feluri,nu mananca fructe de nici un fel(doar suc de portocale,fara nici un alt fruct combinat),legume proaspete nu,branza nu,cascaval nu,iaurt sa zic o data la 2 saptamani un paharel,lapte dimineata si seara(pana acum vreo doua saptamani cate 250 ml,acum doar 100 sau 150 maxim).
Nu stiu ce sa mai fac,am incercat toate variantele care mi-au trecut prin cap,l-am lasat nemancat o zi intreaga sa vad daca imi cere ceva,si abia seara a mancat cateva linguri de piure si vreo 2 bucatele de carnita,i-am spus ca trebuie sa manance sa cresca mare si puternic,dar nu l-am impresionat,i-am spus cate vitamine au fructele si legumele,dar l-a lasat rece.
Simt ca ajung la capatul puterilor,in seara asta,pentru prima oara am izbucnit in plans in fata lui,cand a refuzat iar mancarea.
Are 1 m si 13,5 kg,nu a mai luat nici un gram in greutate de aproape 1 an de zile...ultima oara cand i-am facut analizele,avea doar o usoara carenta de fier,pe care i-am rezolvat-o.
Sincer,nu stiu cu ce se hraneste copilul meu,de unde isi ia toate cele necesare organismului.
Toata lumea ma intreaba de ce e asa de slab(oare nu ii dau sa manance???),la gradi este singurul care nu mananca fructe,ultimul care se ridica de la masa,imi spun ingrijitoarele(si vad si eu acasa)ca mesteca mancarea de parca ar avea pioneze in ea.
Ce sa fac???Cum sa il ajut?

Va rog din suflet,ajutati-ma,simt ca nu mai pot.
Am crezut ca pe masura ce va creste,ii va creste si apetitul si ma voi intelege altfel cu el,dar nu este asa,e din ce in ce mai rau.

Sper sa aveti rabdare sa cititi mesajul meu,scuze ca m-am intins atat de mult,si iertati-ma daca nu sunt foarte coerenta.

Va multumesc tuturor.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

Din pacate mama mea nu e membra pe forum, ca ti-ar mai povesti muuuulte despre mine...
La doi ani meniul meu zilnic era un pahar de lapte plus 2 biscuiti. Eram cel mai cuminte copil din lume, faceam tot ce mi se cerea, numai sa nu mananc. Familia era disperata cand se apropia ora mesei...
Dar totusi am crescut mare deci exista sperante
Ti-as da un sfat: sa nu te agiti cand vine ora mesei. Sa nu fii obsedata. Vine ora mesei, pui mancarea in fata, lasi 10 minute, gata, ai luat farfuria. Pana la masa urmatoare NIMIC. Nici pufuleti, nici cioco, daca totusi i se face foame, ofera-i mere. Chiar daca nu mananca nimic timp de 3-4 zile, tine-te de program de masa, exact ca la gradinita. Nu incerca sa-l indopi intre mese cu tot felul de bunatati, nu umbla dupa el cu sandvisul. Cat de slab e acum, poate sa ajunga obez peste cativa ani, fiindca se va obisnui sa manance tot timpul.
Tine-l mult la aer curat afara, da-l la sport, cat mai multa miscare, eventual inot. O sa-i apara incet si pofta de mancare.

p.s.fiimea mananca foarte mult, cateodata chiar exagerat de mult. Nu tin minte cat avea la 3 ani, dar cam tot acolo era si ea. Ceea ce tin minte sigur, la 6 ani avea 18 kile Acum are 23 kg la aproape 8 ani, dar e foarte inalta, cred ca a trecut de 130 cm.

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses3#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses4#" target="_blank">poze si mai noi
www.dropshots.com/kincses5#" target="_blank">poze cele mai noi
Povestea nasterii: Lili si Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Crialex, stiu ca e greu. Am fost si eu pe-acolo. Al meu pui a supt pana la 6 luni si ar mai suge si acum, si probabil si la pensie, insa l-am intarcat la 1 an si jumatate pt ca nu intelegea mancare altceva in afara de san (iar eu am plans de nenumarate ori din cauza ca imi refuza mancarea cu incapatanare)
Ce pot sa-ti spun insa este ca la 3 ani (acum are 3 ani si jumatate) avea cam aceeasi inaltime si greutate ca flacaul tau, iar acum pot spune ca mananca. Si al meu a stagnat aproape un an (a fost si agresat de viroze anul trecut in primavara si slabeste imediat la boala)
Eu insa am insistat f tare cu fructele (imagineza-ti ca ii place avocado chior) si le-am probat pe toate pana am dat de ceva care sa-l multumeasca. Bea sucul de portocale in rand de dragul ritualului. Dar n-are rost sa ne dam pe noi exemplu, ce pot sa te sfatuiesc este sa intrebi pediatrul (am citit la un moment dat ca exces de vit D poate genera lipsa apetitului...ca un exemplu). Eu insa n-am incercat prea tare niciodata pt ca oricum daca nu vrea n-am cum sa-l indop, apoi am exemplu in familie de copil indopat mic, si obez acum si mi-a mai spus pediatra la un moent dat: nici un copil n-o sa moara de foame (voit).
Puiului meu ii creste apetitul cu cat stam mai mult afara, sfatul cu dusul la innot iar e f bun caci atunci cand mergem trebuie sa am provizii serioase in masina (si pt mine) pt ca nu mai poate astepta pana acasa. Noi am schimbat vigantolul cu ulei de peste si de atunci multe schimbari benefice s-au intamplat in viata baietelului meu, intreaba si despre asta (inclusiv cresterea apetitului - nu fantastic, ci cat sa stau eu linistita ca nu lesina de foame).
Inca un exemplu, azi a fost prima data in viata lui cand a spus "mi-e foame!" (repet, are deja 3 ani si jumatate); si altul nu prea incurajator: doctorii nostri de familie au un baietel de 9 ani (infiat) care cred ca in toata viata lui a mancat mai putin decat a mancat baiatul meu in 3 ani. Cu toate ca face f multe sporturi si este extrem de energic. Pur si simplu sunt copii/oameni care nu au nevoie de mancare sau de somn. Tu trebuie sa te linistesti si sa te bucuri de el, de varsta lui care este delicioasa si sa-l lasi in legea lui (nu transforma momentul mesei in cosmar, caci te simte). Tenteaza-l periodic cu diverese noutati (al meu nu e curios din fire legat de mancare, dar daca mestec eu cu pofta ia si el o gurita si asta e tot ce-mi doresc, sa aflu macar daca-i place sau nu) si nu compara cantitatile de la mesele 'traditionale' - romanii oricum mananca prea mult si isi indoapa si copiii.
Eu am ajuns la concluzia ca daca nu tinem cont de doleantele copiilor pur si simplu le ucidem instinctul care ii apara. Copilul meu cere si mananca cu pofta spanac doar cand are nevoie, iar atunci imi refuza oul fiert si branza (eu inca nu stiu ca este constipat) - asta e doar un exemplu. Are momente cand imi refuza fructele si cate 2 saptamani; lapte nu bea cu lunile, iar cand bea se intampla doar 2 seri, dar ti-am zis, am ajuns la concluzia ca el stie mai bine (probabil or sa-mi sara in cap niste pareri contra, dar la mine e probat)
M-am intins mult, stiu ca ori ce ti-am spune nu te linisteste (si eu ma impacientez cand nu-mi mananca, ma gandesc imediat ca poate e bolnav - caci atunci chiar nu deschide gura si o saptamana intreaga, de-l alerg si cu ciocolata numai sa bage ceva in stomac), dar fa-i analize (cat mai putin invazive) ca sa te mai linistesti si lasa copilul in pace (sa nu ajunga sa creada ca e ceva in neregula cu el, sau ca greseste cu ceva, sunt sensibili si iau totul 'personal')

http://tabloute.blogspot.com/
Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonapreda spune:

Offfff,fetelor si noi avem problema asta. Tot asa am ramas si eu fara lapte(desi eram Milka) ,tot asa am plans si mi-am dat cu pumnii in cap...Nu mnanca nici acum,are 1,3 luni,dar parca m-am mai obisnuit cu ideea. Cand era mai mica ,credeam ca innebunesc...Aveam 3 cantare laun moment dat in casa. Ii faceam proba suptului si aveam notite peste notite...Vai de capul meu !!! Acum ma mir ce sa-i mai pregatesc de mancare si cu ce sa o mai rog, degeaba, ia 3-4 lingurite si gata. Sucul de fructe,de pe la 10 luni a inceput sa mai bea, pana atunci...10 -20 ml si gata. Am observat ca-i plac mancarurile mai acrisoare si insist pe asta (ciorbe acrite,fructe acrisoare). I-am luat scaun pt masa de la 7 luni si e si acum neatins,il tinem de ornament,iar sonia mananca numai in brate la mine si plimbata prin toata casa. Stiu ca nu e bine ceea ce fac si mi-e cumplit de greu,dar am zis ca tot tot o fac sa mai ciuguleasca. Fetita mea e si ffffff energica si mi-a zis pediatra ca si din cauza asta nu ia in greutate. Laptele ...la fel bea pt inceput 10o-150 maxim seara(dim bea mai bine) apoi astept sa adoarma si-i dau adormita.Stiu ca nu e bine nici asa...dar altfel nu bea orice i-as face. Am lasat-o si nemancata,sa i se faca foame ...degeaba ...Asa ca stau toata ziua cu mancarea dupa ea prin casa. Ma gandesc ca se aduna acolo..De curand am descoperit ca are giardia,sincer m-am bucurat,ma amagesc ca din cauza asta nu mananca. Am inceput de 2 zile tratamentul cu flagyl si abia astept rezultatele,desi ma indoiesc sa fie asta motivul...ea nu a mancat de cand am nascut-o...Devenisem obsedata de asta...cand intalneam o mamica cu un copil,prim intrebare era : cate kg are?Sunt multe de povestit...Acum asteptam rezultatele tratamentului...Dupa 2 cure de tratamnet ,ne-a zis pediatra,cea de-a doua, ca ii vom face o cura cu vitam,dar parca nu i-as da vitamine...Am multe exemple de copii care ,in urma tratamentelor cu vitamine , au devenit obezi...Imi pare rau ,dar plange sonia,mai vb....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crialex06 spune:

Fetelor,ma multumesc din suflet pentru raspunsuri.

Gaby,m-ai facut sa rad putin cu mesajul tau,iti multumesc mult.
Stiu ca nu trebuie sa ma agit,sa ma simta copilul stresata,incerc dar nu prea imi mai reuseste.
Crede-ma ca nu ii dau prostioare intre mese,si sa vreau n-as avea ce,pentru ca nu ii plac nici biscuitii,nici pufuletii(ii cumparam pt jucarie),nici alte dulciuri,in afara de ciocolata,dar o primeste intotdeauna doar dupa masa,si nu mai mult de o bucatica pe zi.
Farfuria oricum i-o iau din fata cand vad ca nu mai vrea,nu ma rog de el,il mai intreb o data daca a terminat si atat.
Mere nu am cum sa ii dau,nu le vrea sub nici o forma...desi cumpar sa am tot timpul in casa fructe,inca mai sper ca intr-o zi se va intampla o minune.
La innot m-am gandit si eu sa il dau,mi-as dori din tot sufletul,insa acum nu imi permit dpdv financiar...oricum,incerc sa-l tin cat mai mult afara,mai ales acum,ca s-a incalzit vremea.

Tala,si eu insist cu fructele,am in casa tot timpul si mananc in fata lui,ii explic cat sunt de bune,cum au o gramada de vitamine care-l ajuta sa creasca mare si puternic,ca sa poata merge pe role(isi doreste mult)...dar degeaba.
Mancaruri noi nici macar nu gusta,sunt multe lucruri carora nici macar nu le stie gustul,caci nu vrea sa incerce.
Incerc pe cat pot sa ma linistesc,sa il las in pace in legea lui,dar am momente cand efectiv simt ca o iau razna.

Ramona,sanatate multa micutei tale ,poate in urma tratamentului va incepe sa manance mai bine.
Si eu i-am facut de mai multe ori coproparazitologicul,coprocultura,chiar si antigen giardia,speram chiar sa fie pozitiv,sa am pe ce sa dau vina ca nu mananca,dar nu are nimic.
La sfatul medicului(si eu am schimbat 3!)am incercat mai multe vitamine,de-a lungul timpului,dar nu am avut nici un rezultat.

Inca o data,va multumesc tuturor pentru raspunsuri si pentru sfaturi si va doresc tuturor sa aveti copiii sanatosi si mancacioasi.

O zi cat mai placuta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

Daca nu sunt "finante" pt inot, scoate-l la alergat. Macar faci si tu miscare si te mai relaxezi un pic, n-o sa-ti stea capul tot timpul la meniul juniorului

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses3#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses4#" target="_blank">poze si mai noi
www.dropshots.com/kincses5#" target="_blank">poze cele mai noi
Povestea nasterii: Lili si Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dennissa spune:

crialex06- te inteleg mai mult decat "foarte bine"
Si noi am avut aceasta problema cu nemancatul multa vreme...acum are 1 an si jumatate, dar de la 4 luni pana la 1 an a fost un chin groaznic. Mancatul era o povara pt amandoi, si masa se termina plangand amandoi, eu nervoasa, el si mai si....Ma ingrozeam numai cand ma gandeam ca vine ora mese...
Laptele il bea plangand..bea..se oprea..plangea si tot asa. Mancarea solida..cateva lingurite si "sanatate" si si alea cu insistente...Simteam ca o iau razna. I-am facut toate analizele la 5 luni, i-am dat Vitamine muulta vreme (VITAM si cure de calciu gluconic, OSTEOCARE pt ca avea un usor rahitism...)
La 11 luni i-am repetat analizele, pana atunci a tooot facut tratament cu Vitam (20 zile tot la doua luni), calciu nu mai stiu, dar cate 10 zile pe luna..nu mai stiu cat timp..picaturi de fier (5 pic/zi) de la 6 luni la 1 an si 2 luni
Analizele erau bine (deficienta de fier doar..ff mica pe care au rezolvat-o cu Ferum Haussman) si rahitismul care la un an a disparut..isi facuse efectul Calciul, Vigantolui (4 pic/zi) si Vitamul, doar ca el in tot acest timp (cu toate vitaminele administrate) nu manca numai cat sa supravietuiasca si nu iti spun cum erau orele de masa....deci practic vitaminele mi se parea ca nu-si fac nici un efect
Acum cand ma gandesc cate vitamine i-am dat..ma ia cu durere de cap, dar toate au fost la indicatia medicului (un singur medic l-a supravegheat in tot acest timp..si am avut incredere in el)
Dupa ce a facut un anisor ..surpriza..manca din ce in ce mai bine pana am ajuns sa mancam foarte bine si de 6 luni nu mai avem nici un fel de problema..mananca bine, aproape orice si nu am avut nici o problema de sanatate cu el. Ideea este ca si vitaminele alea au rolul lor, la copiii care nu papa ma refer. Trebuie sa-si ia vitaminele de undeva..al meu nu manca fructe, legume, de unde sa-si ia vitaminele necesare? din aer? Laptele nu prea..normal ca avea deficienta de fier...
Parerea mea este ca daca ai norocul sa dai de un doctor bun care sa-i prescrie un tratament OK si sa te tii de el cum spune o sa se vada rezultate.
La noi problema nu s-a rezolvat "de la sine", am facut "tratamente" ne-am tinut de ele si pana la urma s-au vazut rezultatele... Poate ca am crezut "prea orbeste" in medicul micutului, dar eram DISPERATA si trebuia sa fac ceva..
De 6 luni nu a mai luat nici o vitamina, doar o cura de propolis cu echinaceea si Vit C pt imunitate si in rest Vigantol 2pic/zi si atat.

Sa nu ma intelegi gresit, nu iti recmand sa dai copilului vitamine FARA INDICATIA UNUI MEDIC si fara a face in prealabil analize, iti spun doar ca sunt copii care chiar au nevoi de ele..cum a fost al meu.
El la 5 luni era palid, fara vlaga, "moale" si muuult sub limita de greutate normala (deci chiar avea o problema), asa a tinut-o pana la 11 luni, apoi a inceput sa puna pe el incet si acum la 1,6 luni are 83 cm si 10,3 kg.

Asta a fost cu puiul meu, nu toti copiii sunt la fel normal
Sunt copii care asa sunt ei, nemancaciosi si asa vor fii toata viata, dar asta nu inseamna ca nu sunt sanatosi. Eu cand eram mica nu mancam APORAPE NIMIC si mi-au dat la vitamine..de mi se face rau cand imi spune mama...si nu am devenit nici obeza (am 47 kg) dar nu sunt bolnava aproape niciodata.

Sa-ti mai spun o ultima treaba si gata ca m-am intins...studiile arata ca aproape toti copiii mai slabuti au un tonuls MUUUULT mai bun si o rezistenta la boli mult mai mare decat copiii grasi. Deci..nu inseamna ca daca un copil este slabut are o problema si daca este "pufos" este sanatos, este chiar invers.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ank999 spune:

Crialex si noi tot la 3 ani si apropape 4 luni, 105 cm si vreo12.5-13 kg. Te imteleg perfect. Si a mea a inceput de la nastere cu nemancatul si a fost asa tot timpul. Din cate zici al tau mananca mai multe decat a mea. Ea a renuntat si la sucul de portocale din iarna si mai suge doar 2-3 felioare din cand in cand. Si eu m-am stresat foarte rau, dar acum nu o mai fac atata timp cat copchila e energica, se joaca mult, nu e bolnava mai deloc si ei ii este bine asa.
Cat despre ciocolata...ii place la nebunie, asa ca cu 1/2 dintr-o cioco pt copii in mana ii dau mancarea, iar ea nu-si da seama ce face si baloteaza tot (bineinteles ceva ce ii place), in iaur ca sa-l ia pun cateva m&m si ma fac ca le caut si asa il ea. Daca ii e foame cere doar paine. Mai mult ...carne nu mananca decat nenorocitii de crenwursti de pipt de pui. Ceea cema bucura nespus e ca a inceput sa guste diverse chestii. Casacval- nu, dar la toster cu paine unsa cu unt-da, struguri-dar scot samburii si curat coaja, a redescoperit la nepot branza de vaci cu mar ras, biscuite +banana. Mancaruri gatite:pilaf, piure, tocanita, ciorba pui/vita - cam asta este; Lapte 250 ml/zi. Deci...noi mancam mai putin dar reiau...marea bucurie e ca la gradi gusta din mai multe feluri (chiar dc doar gusta) a inceput sa manance mamaliga (desi goala), macaroane si a gustat chiar si fasole verde sau mazare
A...mie in deplasare nu-mi mananca nimic, la gratar doar alearga, la mare/munte slabeste si atat.
Am uitat sa spun...mancarea preferata - castraveti murati, iar dc ma vede ca ma enervez sau sunt stresata- masa s-a terminat inainte sa inceapa

Anca cu Erica Elena Nicoleta (06.12.2006)www.flickr.com/photos/9330118@N03//" target="_blank">poze,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Eu nu pot sa-ti dau sfaturi, pentru ca nu am "rezolvat" problema ci doar m-am relaxat.
Nu a mancat niciodata piure ceva.
La 9 ani cat are acum, are foarte putine alimente pe care le manaca, mancaruri si mai putine. Meniul sau este foarte exact si fara prea multe variatiuni. I-am oferit tot ce sa poate... spun i-am oferit, pentru ca 90% din ele nici nu a avut curiozitatea sa le guste. Soacara-mea l-a fortat odata sa guste ceva si a vomitat. Si tot soacra, atunci cand a fost nevoita sa stea cu el o zi la 1 an, a spus ca nu si-a imaginat ca nu-i poti baga lingurita in gura... pana atunci s-a plans la toti ca nu-i dau eu sa manace.
In schimb mananca din ce in ce mai multe fructe si legume. Nu a mancat din toate de la inceput, a adauga asa cate 2-3/ an . Eu am intotdeauna in casa cel putin 3 feluri de fructe, de baza le spun eu... mere, banane, portocale, la care se aduga destul de des altele.
Uneori masa lui de seara este o salata verde sau o salata de varza...
Daca a fost mereu asa este greu sa-l schimbi, mai bine ar fi sa te relaxezi tu. Exista si un avantaj, cel putin la noi, nu manca prostii... nu a fost nevoie sa-i interzic sa-si cumpere una sau alta si daca si-a luat o punga de snacksuri, mananca din ele 2-3 si gata...
Tati mai rade de el "Ce fel de copil esti tu daca nu esti in stare sa mananci o inghetata?" Inghetata este alimentul lui preferat , dar nici din asta nu poate manca prea mult.
Totdeauna a fost mai slab, la 7 luni i-am facut analize ca avea cu 1 kg sub greutatea normala...au iesit foarte bune.
A... si a fost alaptat pana la 1 an. Dar nu l-a apucat mancatul dupa aceea.
I-am dat si vitamine... degeaba... in perioada cu vitamine mananca si mai putin ca-si ia energia necesara din ele.
Sta destul de mult afara, chiar si acum cu toata scoala si temele, este genul sportiv, catarator, tot timpul in pomi, merge cu role, bicicleta, patine de gheata... nu il fac sa manance mai mult.

Deci pot sa-ti spun doar sa te relaxezi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mita.2000 spune:

Buna - ma intereseaza foarte tare acest subiect. cred sincer ca fetita mea este cea ma slabanoaga de pe forum. are 2ani jumate si 10.9kg.
cu mancatul am avut totdeauna probleme - nu-i face placere pur si simplu sa manance nimic. nici macar ciocolata. nimic - mancatul este o obligatie. si am incercat sa-i dau alimentele si amestecate, si separate, si ornate si impopotonate - degeaba. si am incercat si cu ore regulate, si cand vrea ea si cu TV si fara. nimic.
si eu i-am facut tot felul de analize - a mea nici lipsa de fier n-are. deci pe bune nu stiu ce sa ma mai fac. aaa mai are cate o saptamana la 2 luni cand mananca si ea cam cat un copil de 1 an . si in rest...dezastru. m-a sfatuit o doamna doctor sa notez timp de o saptamana pe un caietel tot ce mananca in fiecare zi - ca in felul asta o sa constat ca totusi mananca cate ceva si nu o sa ma mai stresez. din contra - m-am stresat mai rau!!!ce sa mai zic....in rest e un copil energic - nu stiu de unde are energie...zic si eu slava domnului ca-i sanatoasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crialex06 spune:

Offf,da,aveti dreptate,se pare ca va trebui sa ma linistesc si sa accept faptul ca niciodata nu voi avea un copil mancacios.
De fapt,eu nici macar nu imi doresc sa fie macacios,ci doar sa-l vad ca incearca si el diverse mancaruri sau alimente,macar sa-l vad ca gusta si apoi spune ca nu-i place...m-as resemna si atat.

Denissa,sanatate multa baietelului tau si sa dea DD sa nu mai ai probleme cu el.
Este bine ca nu te-ai chinuit decat 8 luni,la mine tine de aproape 3 ani jumatate.
In legatura cu vitaminele,si eu i-am dat diverse siropele,mai ales in perioadele reci,am sperat ca vor avea ceva rezultate,dar degeaba.
Si culmea,analizele ii ies bunicele,nu a avut decat o usoara carenta de fier pe care i-am rezolvat-o cu Fier Haussman si Viusid.
In plus,pana pe la 1 an si jumatate,arata atat de bine,incat nici un doctor nu ma credea cand ii spuneam ce si cum mananca...
Stiu ca un copil sanatos nu trebuie sa fie neaparat gras,nici macar nu-mi doresc asta,tot ce vreau este sa-l vad mancand putin,dar cu placere si macar un fruct sau o leguma.

Ank999,si baietelul meu mananca mai bine la gradi decat acasa,ma refer la mancarea gatita,am avut o perioada cand ma gandeam ca poate nu-i place mancarea mea,felul in care gatesc,dar am invitat la noi cativa copilasi de la el din grupa(cu o fetita chiar avem o legatura mai stransa,si ne vizitam des)si toti au mancat fara probleme,deci mancare mea e comestibila.
Pe el nu am cum sa il pacalesc orice as face,nici macar dulciurile nu ii plac,sa zic ca il amagesc cu ele...ii plac ciocolatelele Kinder si stie ca ii dau doar dupa masa,daca mananca,dar daca nu ii dau nu plange,nu insista...deci nu ar manca nici macar pt bucatica aia de ciocolata.
Cand mergem in concedii,e durere...daca mananca o data pe zi cateva linguri de ceva,sarim intr-un picior de bucurie,l-am dus la mare in fiecare an,si erau zile intregi cand tot ce manca era laptele,o felie de toast cu unt si anul trecut,2 porumbi fierti,in plus.
Multa sanatate tie si fetitei tale,sa creasca mare si sa fie sanatoasa,si poate incet-incet va incepe sa manance mai binisor...la noi,cam slabe sperante.

Filofteia,as vrea sa ma relaxez si eu,dar tot sper ca poate,poate va incepe si el sa manance mai bine...sper sa nu ajungem si noi la 9 ani tot asa ca acum.
M-ai facut sa rad cu soacra ta...si pe mine ma intreaba multa lume de ce e asa slabut,cand le spun ca nu mananca,raspunsul lor e invariabil acelasi "eeee,cum sa nu manance????nu stii tu cum sa-l iei"
Ma bucur ca baiatul tau mananca legume si fructe,al meu nici nu vrea sa le vada,nu stie ce gust au...nu a pus in gura o feliuta de rosie niciodata,dar nici nu vrea sa guste.
Nici Cris,baietelul meu,nu mananca prostii...nu-i place mai nimic,nici chipsuri,nici biscuiti,nici pufuleti,nici bomboane,nimic.
De exemplu,vara,imi place sa merg la Mc'Donalds sa mananc inghetata...auzisem de multi copii care papa cu placere cartofii si sandwich-urile de acolo,cu toate ca acasa nu se omoara dupa ele.Ei bine,i-am cumparat si lui sa vad ce reactie are...cartofi a luat doar 4-5 bucati,iar sandwich-ul nici nu l-a gustat.

Multumesc mult tuturor pentru sfaturi,se pare ca singurul lucru pe care pot sa-l fac e sa ma relaxez,pentru linistea noastra,si sa sper ca intr-o zi,va fi mai bine si pentru noi.

Multa sanatate va doresc,voua si copilasilor si multi,multi pupici din partea noastra.

Cu drag,
Alexandra si Cris.

Mergi la inceput