Bobocei de sept-oct 2008 (270)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns piolica spune:

Babytza, multa sanatate soricelului si voua mult curaj. Nepotica mea a avut o chestie de genul asta, nu a mai mers o perioada mica de timp, dupa ce a stat internata citeva zile in spital. Totul a revenit la normal in scurt timp.

Joy, felicitari pt simburel.

Fetelor, va multumesc pt sustinere, eu am avut niste dureri de mijloc acum 2 zile de am crezut ca mi se rupe spatele in doua, asa ca nu sper prea mult luna asta. Adevarul e ca nu prea sint pregatita de rusi, cu toate ca mi-am propus sa nu ma ia valul si sa fiu cit se poate de cu picioarele pe pamint. Nu cred ca ma voi duce maine sa fac testul Beta Hcg, pt ca nu cred ca voi avea rezultatul imediat, iar aici laboratoarele de analize sint deschise numai de dimineata simbata, deci, daca nu ma viziteaza nimeni in weekend, ma duc luni. Sper sa nu o iau razna intre timp.

Am si eu o mare, mare intrebare, daca ma puteti ajuta. Ieri seara am reusit sa ajung la un pediatru homeopat pt tusea Elsei. Mi-a dat tratament, mi-a explicat multe chestii apropos de laringite si mi-a zis ca Elsa poate sa tuseasca noaptea si de la refluxul de lapte, asa ca mi-a spus sa-i scot biberonul de lapte de seara, spunindu-mi ca la virsta asta poate sa aiba numai un biberon dimineata. Eu nu sint deloc de acord, insa ea mi-a explicat cum dupa ora 5-6 o enzima care digera laptele nu mai este secretata indeajuns de catre organism si la un copil cu laringita numai asta mai lipseste, refluxul de lapte.
Ce naiba sa fac? Ma gindeam sa i-l scot treptat, doctora mi-a zis sa-i dau supe, iaurturi, alte chestii seara inainte de culcare, dar cred ca Elsa o sa-mi dea cu ele in cap.
Va rog frumos sa va dati cu parerea. Voi mai dati biberon seara? Sint copii care refuza lapte seara? Ce le dati sa manince? A mea maninca masa de seara, iar dupa baie are un biberon mare, mare de lapte...

apropos de tratament, daca va intereseaza ce mi-a dat pt tuse + imunizare, sa-mi spuneti si va scriu reteta.

Piolica si Lizuca (12.09.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyanira spune:

Piolica noi tinem pumnii in continuare
Cu laptele de seara Andrei sigur nu ar renunta usor el e mare fan lapte si la pranz doarme numai daca bea putin laptic.Nu stiu ce sa zic de explicatia dr dar iti zic sincer nu mi se pare f buna adica nu cred ca Elsa are reflux.Si nu cred ca i-ar fi mai util sa manance supa decat sa bea lapte seara dar noah e doar o parere dar banuiesc ca tu asta ai si vrut sa auzi diferite pareri

Diana

mamica fericita de ANDREI TUDOR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristineescu spune:

Joy, felicitari pentru samburel. Sa fiti sanatosi si sa va bucurati de fiecare etapa pana ajunge bebe in brate la voi.

Piolica, asteptam si de la tine vestea cea mare.

Nerantula, noi cam 3 treziri pe noapte pt tzitzi dar e mai ok pt noi ca dormim in acelasi pat si de multe ori adorm si eu in timp ce suge, asa gramada, unul peste altul.

Babytza, sunt cu gandul numai la voi si va astept cu vesti bune.

Nerantula, pt DA noi am mai incercat crema baby soft de la Seba Med. Stii ca e bine sa alternezi cremele, poate de asta nu mai functioneaza Exomega. Si vad ca da rezultate tratamentul homeopat (uneori) cu Sulfur. Am consultat medicul si ne-a recomandat sa incercam asa. Din fericire, lui H ii prieste vremea calda si DA s-a mai retras. Dar oricum mergem cu creme si solutie in apa de baie.

Harri Alexandru (10.09.2008)

Aici sunt eu, Harri, la motz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laureta spune:

piolica tinem pumni stransi. Biancu a renuntat la bibele de seara, incet incet va renunta si la ala de dim ca scade cantitatea sau scuipa tetina. Unica rezolvare a fost lapte cu cereale date cu linguritza. Asa mai baga niste laptic in burtica.

joy felicitari pt inimioara mica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristineescu spune:

Abe, cu unghiile la inceput era tare greu, se impotrivea total si de aia le taiam in somn. Apoi m-a vazut pe mine si a devenit curios. I-am dat sa tina forfecuta, i-am explicat ce facem, l-am facut "responsabil" sa o puna si sa o ia de la locul ei, repetam "tzac - tzac" zgomotul pe care il face, etc si cu niste Pocoyo la calculator se rezolva acum fara prea mare scandal.

In urechi nu il curat asa de des cu betisoare pt ca il spal la baie. Iar buricul, hm, e doar material didactic: "unde e buricul?" Nu il spal im mod special, deci tot la baie si atat.

Harri Alexandru (10.09.2008)

Aici sunt eu, Harri, la motz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Xor spune:

Piolica - pana nu apar uratii nu poti considera totul pierdut...noi tinem pumnii. Cu laptele de seara nu stiu ce sa spun...o fi studiat ceva pediatra respectiva, nu cred ca a vb pe de rost....Mark refuza laptele (nu-i place) si l-am inlocuit cu un biberon de...iaurt....incerca, poate ii place si te incadrezi si in ce a spus dr..

Mergi la inceput

Abe vroiam sa iti raspund si eu cu unghiile stam bine adica stie deja ca trebe sa le taiem si sta cuminte si se uita la mine ce fac cu forfecuta, la picioare se cam gadila si acolo il mai pacalesc cu un filmulet.La buricut spala tati la baie si atat, iar in urechi il curat dupa baita si cand il vad ca se scarpina in ureche cu betisoare din alea de bb.
Babytza asteptam vesti.
Lumi cum mai sunt hunii?
Nocom duamna si teren aveti de vanzare???Deci nu ma mai joc si masini si terenuri pai de aia nu mai intrati asa des ca stati sa numarati banii
Noi azi suntem destul de bine dupa ce ieri v-am zis ca stranuta la greu si mucea azi s-a trezit tare bine i-am dat aseara un oscillo si seara la culcare nurofen si vad ca e ok deocamdata.

Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piolica spune:

va multumesc pt raspunsuri, in ce am scris mai devreme s-a strecurat o mica greseala, in sensul ca pediatra mi-a sugerta initial sa-i dau laptele de seara la gustarea de dupa amiaza, insa spunindu-i ca Elsa merge la cresa, iar la grupa ei nu se da lapte la gustare, iar ca sa le cer asta educatoarelor mai mult rau o sa-i fac Elsei, ca mai mult ca sigur va pofti la ce vor minca colegii ei, pediatra mi-a sugerat sa-i dau lapte la gustare numai cit sta cu mine acasa, iar zilele cind merge la cresa sa fie fara. (mama ce fraza lunga, sper sa intelegeti ceva, noroc cu virgulele astea.. pe care, de multe ori, le pun aiurea)

Piolica si Lizuca (12.09.2008)

Mergi la inceput

Si pt ca tot e in discutie subiectul vreau sa intreb si eu mamicile cu 2 copii
Pana la ce varsta au baut lapte din biberon??Si pana la ce varsta au baut lapte seara la culcare???
Va spun si de ce intreb deja aud in jurul meu chestii de genu mai bea din biberon????ca ai cu mai are suzeta????am mai discutat-o

Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 300 spune:

Dya eu n-am doi copii dar mama are 6 si fi-sa cea mica a baut pana la 3 ani si ceva si uneori cere si acum si n-o refuza, a facut 4 ani luna asta.

eu mor de enrvi, mi s-a formatat cardul de la telefon si acum stus a reuperez date si dupa ce ca dureaza mult fisierele par corupte, trebuie sa mai incerc cu un program. Protestez...ma duc s-o culc pe anda ca sa iesim la joaca pe seara, ca eu sunt mama denaturata.

edit: piolica, fruntea sus! A propos de reflux, se poate diagnostica dar, daca apare doar noaptea nu prea vad cum sa te convingi ca e asa. :) oti incerca una-doua-trei zile cum a zis dr si vezi daca-ti mai tuseste.

dya, voiam sa subliniez ca fiecare copil e diferit si parintii se muleaza pe copilul lor nu pe al altora.

Mergi la inceput