Trombofilia o cauza a infertilitatii - 24 -
Raspunsuri - Pagina 20
anabel79 spune:
tamaryllisam fost deja la uscatescu si mi a yis ca trebuie sa fac rost de femibion si medyn forte, si ca discutam abia dupa ce imi iese rezultatul la homocisteina.eram curioasa pentru ca si eu ma pregatesc de FIV si sa stiu de cand se iau.o sa mi recomande si clexane de 0,4 nu stiu dc din prima zi sau ziua 5.nu am facut rost de medyn forte voi vedea....
31 ani, boala autoimuna Hashimoto,ATPO, Anti TG si ANA pozitivi, mutatia MTHFR C677T genotip homozigot nicio sarcina in 7 ani, in curand FIV 1
sufletel_80 spune:
Balanta, multumesc pentru raspuns ...
Anabel, cu o zi inainte de a recolta sange pt homocisteina trebuie consumate proteine, minim 50g ... nu e mult, dar e un aspect foarte important... am aflat acest lucru de la Dr Simona Avram
Tamy, si eu injectez intreg continutul fiolei ... tu ai inceput cu clexane de la inceputul stimularii?
Dr cu care urmeaza sa fac FIV-ul mi-a recomandat ca dupa inceperea injectiilor cu clexane sa fac si Antifactor Xa, pentru monitorizarea efectului, pt a vedea daca doza e terapeutica sau profilactica. Aceasta analiza se face doar la Fundeni.
mada, iti doresc sa gasesti cat mai usor raspunsuri la intrebarile tale ...
Miki!!!! iti simtim lipsa ...
Cu siguranta toate fetele stiu ca aceste analize de trombofilie sunt recomandate dupa 3 sarcini clinice pierdute. Eu nu am nici una... am descoperit aceste mutatii, insa dupa parerea medicului ginecolog par nesemnificative ... totusi, la insistentele mele, am reusit sa obtin o doza de 0,4, de la inceputul stimularii, care este doza profilactica pentru 50-90 kg. Vom vedea si rezultatul ....
tamaryllis spune:
Da, am inceput din prima zi de stimulare. Succes!
incepand cu anul 2010 voi fi o
fericita!
MTHFR C677T heterozigot, proteina S 51%, PAI 4G/5G heterozigot
Am avut un vis: mergeam pe o plaja iar Dumnezeu pasea alaturi de mine, iar pasii ni se imprimau pe nisip, lasind o urma dubla... Atunci mi-a trecut prin minte ideea ca fiecare din pasii nostri reprezentau o zi din viata mea. M-am oprit ca sa privesc in urma... Dar am observat ca in unele locuri in loc de doua urme nu mai era decit una singura.Am revazut filmul vietii mele. Locurile in care nu se vedea decit o singura urma corespondeau cu zilele cele mai intunecate ale existentei mele: zile de neliniste si de rea-vointa, zile de egoism sau de proasta dispozitie, zile de incercari si de indoiala, zile de nesuportat... Zile in care eu fusesem de nesuportat. Si atunci intorcindu-ma spre Domnul am indraznit sa-i reprosez: Totusi ne-ai promis ca vei fi cu noi in toate zilele! De ce m-ai lasat singur in zilele cind aveam cea mai mare nevoie de Tine? Iar Domnul mi-a raspuns: Dragul meu, zilele pentru care n-ai vazut decit o singura urma de pasi pe nisip sunt zilele in care te-am purtat pe brate...
Dupa Ademar Barros, poet brazilian.
Miha3 spune:
Va rog sa ma ajutati si pe mine. Am 35 ani si 1 trompa scoasa si 1 infundata. Am 3 FIV-uri la Szeged. La primul FIV s-au dezvoltat numai sacii embrionari, la al doilea FIV am pierdut sarcine gemelara la 20 saptamani pentru ca s-a deschis colul si la al treilea FIV sarcina s-a oprit din evolutie la 9 - 10 saptamani. Mi-a recomandat medicul urmatoarele analize:
- anticoagulant lupic NEGATIV
- antitrombina III 136 % >80
- proteina C 150 % 70-130
- proteina S 103 % 55-140
- rezistenta la proteina C activata(APCR) 4,8 >2,5
- homocisteina 7,67 µmol/L 5-12
- mutatia factorului V Leiden NEGATIV
- anticorpi anticardiolipinici IgG 1,898 GPL/mL <12 negativ
- anticorpi anti-beta2 glicoproteina 1 - IgA 3 RE/mL <20
- anticorpi anti-beta2 glicoproteina 2 - IgG <2 RE/mL <20
- anticorpi anti-beta2 glicoproteina 2 - IgM 8 RE/mL <20
Mi-a iesit deci Proteina C mai mare si nu stiu ce sa fac mai departe.
Va rog ajutati-ma cu sfaturi.
Mihaela
Miha3 spune:
In partea dreapta am trecut valorile de referinta.
Am vazut ca voi ati facut niste analize pentru mutatii dar nu stiu despre ce e vorba. La ce medic ar trebui sa merg? Si ce analize ar trebui sa fac?
Va multumesc!
Mihaela
sunshine4ever spune:
Miha3 poate ma mai ti minte de la Szeged....eu zic ca analizele ti-s ok. Si eu am avut proteina C mai mare si dr din Budapesta mi-a zis ca e bien sa fie mare, ar fi problema daca ar fi mai mica.
Eu in locul tau as mai face niste analize in plus : MTHFR , homocisteina , mutatia protrombinica(factorII), gena PAI 1 (polimorfism 675 4G/5G), mutatia factorului XIII (G102T).
Eu prima data am facut doar MTHFR si cele ce ai facut si tu . Cum vezi rezultatul mi-e la semnatura , dar la indicatia unei fete ffff draga mie am facut si restu care t-i le-am insirat si nu imi pare rau. Pentru ca stiu un lucru sigur ca o sa ma nevoie de heparina cu molecula mica in timpul sarcinii. Doar pt MTHFR nu ar fi fost nevoie.
si mult succes.
in asteptarea unui ingeras
Fiv1-hiperstimulare, Fiv2-nereusit, MTHFR A1298C heterozigot, cardiolipina pozitiv, PAI1(675 4G/5G) homozigot, mutatia V34L pozitiv-genotip heterozigot
balanta_tm spune:
miha3, subscriu la ce a zis magduta: fa si mutatiile scrise de ea (vad ca homocisteina ai facut-o deja si e ok)
magduta10, of, te-ai pricopsit si tu cu niste balarii.
8+mutatia MTHFR C677T heterozigota + mutatia protrombinica (G20210A) heterozigota + mutatia PAI 4G/4G homozigota
insuficienta venoasa cronica bilaterala
Miha3 spune:
magduta10 - iti multumesc pentru promtitudine si pentru sfaturi. Ma interesez acum cat costa analizele recomandate de tine si probabil ca o sa le fac la Synevo la TM. Te pup
sufletel_80 spune:
Miha 3, imi pare sincer rau pentru experienta dureroasa ... Am sperat ca de data asta sa fie bine .... Analizele tale sunt ok, poate ar trebui sa le faci si pe cele enumerate de Magduta. Eu am fost la dr Avram, de la coltea, te primeste doar cu programare (prin centrala ceri interior 145, laboratorul de hematologie, intre orele 10-12), sau dna dr Uscatescu. Ar fi bine cand mergi la ea sa ai facute si restul de analize. Si sa iti pregatesti un scurt istoric cu sarcini pierdute, nasteri premature, ACV-uri, tromboze, cazuri de sterilitate, etc din familia ta. Sau poate mergi in cluj, timisoara, ... la un hematolog, e mai aproape de tine
Anabel, ai reusit sa comanzi Medyn?
Miha3 spune:
balantaTM - multumesc mult. FELICITARI! si sa ai grija de voi. La ce doctor mergi la Timisoara?