Trombofilia o cauza a infertilitatii - 24 -
Raspunsuri - Pagina 17
balanta_tm spune:
bb_wanted, avand in vedere ca nu esti din Bucuresti, ca sa fii sigura ca o gasesti pe dr Uscatescu, ar fi fost bine sa ii fi scris un mail in prealabil, sa o intrebi.
Ar mai fi varianta sa suni la una din asistentele ei sa intrebi daca maine o gasesti pe d-na dr. Daca vrei nr de telefon al uneia din asistentele ei, zi-mi si ti-l trimit pe mesaj privat.
mutatia MTHFR C677T heterozigota + mutatia protrombinica (G20210A) heterozigota + mutatia PAI 4G/4G homozigota
insuficienta venoasa cronica bilaterala
floaredemac spune:
| Citat: |
| [ floaredemac, daca te uiti pe prima pagina a topicului, ai sa vezi ca pt trombofilie, fata de ceea ce ai scris tu, ar mai fi de facut APCR, APTT, INR plus mutatiile de la Biologie moleculara: mutatia factorului V Leiden, mutatia protrombinica, gena MTHFR, mutatia factorului XIII. In afara de cele enumerate, eu am facut si gena PAI. Mda...sunt multe si scumpe...Tu faci cum crezi; eu doar ti le-am enumerat. mutatia MTHFR C677T heterozigota + mutatia protrombinica (G20210A) heterozigota + mutatia PAI 4G/4G homozigota insuficienta venoasa cronica bilaterala |
Multumesc pentru raspuns! Eu ma gandeam ca pentru inceput nu ar fi nevoie chiar de toate, atat de amanuntite. Adica: daca le fac doar pe cele enumerate de mine, se poate deduce ca ar fi o problema de trombofilie, si ca urmare sa fie necesare mai multe analize pentru a vedea exact despre ce este vorba? Sau din cele pe care le-am enumerat eu un medic nu isi poate forma o opinie? Tu ce crezi, avand in vedere experienta ta? Multumesc inca o data
balanta_tm spune:
floaredemac, analizele enumerate de tine sunt doar o parte din analizele ce pot stabili un diagnostic de trombofilie. Insa, la fel de bine, trombofilia ta s-ar putea ascunde, bine-merci, sub una din mutatiile trecute pe prima pagina, la 'Biologie moleculara'.
In cazul meu, daca e sa privesc lucrurile 'cantitativ', majoritatea analizelor de trombofilie mi-au iesit ok; prost au iesit cele 3 mutatii care se vad la semnatura...
mutatia MTHFR C677T heterozigota + mutatia protrombinica (G20210A) heterozigota + mutatia PAI 4G/4G homozigota
floaredemac spune:
| citat din mesajul lui balanta_tm floaredemac, analizele enumerate de tine sunt doar o parte din analizele ce pot stabili un diagnostic de trombofilie. Insa, la fel de bine, trombofilia ta s-ar putea ascunde, bine-merci, sub una din mutatiile trecute pe prima pagina, la 'Biologie moleculara'. In cazul meu, daca e sa privesc lucrurile 'cantitativ', majoritatea analizelor de trombofilie mi-au iesit ok; prost au iesit cele 3 mutatii care se vad la semnatura... mutatia MTHFR C677T heterozigota + mutatia protrombinica (G20210A) heterozigota + mutatia PAI 4G/4G homozigota insuficienta venoasa cronica bilaterala |
ok, acum am priceput, multumesc inca o data pt rabdare
balanta_tm spune:
floaredemac, din pacate si eu m-am lovit de atitudinea: " Asa, ai trombofilie, si? Daca o sa pierzi vreo sarcina, crezi ca ai fi singura?" Cuvintele astea mi le spunea fostul meu ginecolog care evident ca nu auzise de sarcina tinuta sub Clexane...Ma uitam la el siderata si nu-mi venea sa cred cat e de crud, pe mainile cui m-am lasat in ultimul an...
Si eu stau cu inima cat un purice: mi-a reusit FIVul, dar am trombofilie; sper sa ma ajute Dumnezeu sa duc sarcina cu bine pana la capat. Fac Clexane, iau vitamine...Fac tot ce depinde de mine.
floaredemac spune:
| citat din mesajul lui balanta_tm floaredemac, din pacate si eu m-am lovit de atitudinea: " Asa, ai trombofilie, si? Daca o sa pierzi vreo sarcina, crezi ca ai fi singura?" Cuvintele astea mi le spunea fostul meu ginecolog care evident ca nu auzise de sarcina tinuta sub Clexane...Ma uitam la el siderata si nu-mi venea sa cred cat e de crud, pe mainile cui m-am lasat in ultimul an... Si eu stau cu inima cat un purice: mi-a reusit FIVul, dar am trombofilie; sper sa ma ajute Dumnezeu sa duc sarcina cu bine pana la capat. Fac Clexane, iau vitamine...Fac tot ce depinde de mine. mutatia MTHFR C677T heterozigota + mutatia protrombinica (G20210A) heterozigota + mutatia PAI 4G/4G homozigota insuficienta venoasa cronica bilaterala |
Of, imi vine sa plang cand ma gandesc prin ce trebuie sa trecem si cum suntem tratate pe banii nostri! Fara pic de compasiune, fara pic de omenie... de parca am fi niste animale, macar ca si ele sufera cand isi pierd puii. M-am hotarat aseara sa fac toate analizele (profil trombofilie ereditara II si profil sindrom antifosfolipidic), plus restul care le-am enumerat (cele care se fac de regula inainte de sarcina). Asa cum spui si tu, vreau sa fac tot ce tine de mine. Cu restul ma las in voia lui Dumnezeu si a naturii. Iti doresc multa sanatate si sa dea Dumnezeu sa iti strangi in brate minunea ta cat de curand! Multumesc inca o data!
bb_wanted spune:
balanta_tm, multumesc de raspuns
chiar as avea nevoie de aceste informatii; credeam ca le au (nr tel, adresa mail) doar pacientele doamnei dr....
te rog, daca poti, sa-mi trimiti pm 
PS: eu am alte probleme de infertilitate, ca aderentele si astenozoospermie, dar as vrea sa fac mai multe analize inainte de a face fiv, ca asta ma cam paste...![]()
bb_wanted spune:
...plus o sarcina pierduta
sanatate multa si sarcina usoara, sa-ti tii bebelul in brate la sfarsitul acestei curse cu atatea obstacole, din pacate...
balanta_tm spune:
floaredemac, bb_wanted, multumesc pt gandurile bune
.
bb_wanted, ti-am scris pe mail detaliile legate de dr Uscatescu, fiindca nu ai activat optiunea de mesaj privat.