Crestinismul si evolutia spirituala 5

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamabear spune:

Beren, omul dupa ce ajunge la credinta , dupa ce crede cu toata fiinta sa, nu mai cauta si alte puncte de vedere, caci nu-i sunt folositoare, il indeparteaza de Dumnezeu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Beren, te respect enorm, dar trebuie sa intelegi ca noi suntem ancorate extrem de mult in credinta. Este o modalitate de a trai, de a respira, nu o idee, ok?
A incepe sa accept alte idei, peste trairea mea, inseamna sa ma indepartez de credinta, ori eu zic;
"Cred, Doamne, ajuta necredintei mele"
Nu este aroganta. Aroganta este ceea ce vine peste Hristos, ori pe mine de Hristos nu ma va indeparta nimeni, poa' sa aiba ce nume doresti.
Ce sa fac, oricine ma poate numi orice doreste, sa ma numeasca inculta, adancita in obscurantism religios, etc. Dar sa nu uite ca am credinta in Hristos. Atata tot.

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Citat:
citat din mesajul lui Iasmin08

Nu se arata ca inger deloc... decat daca vrea sa ispiteasca, se foloseste de o alta infatisare care nu ii apartine de drept.
Si nu sorry, nu cred ca Tolkien a avut asa o sansa sa i se reveleze tocmai lui ce a fost si cum a fost... Nici macar ca simbolistica.
Noi avem cu totul alt fundament, revelatiile de care depindem noi si crezul nostru au aparut la mai multi sfinti, la martiri, la cei care au petrecut multi ani in asceza si lupta cu sinele.
Eu nu pun egal intre un filolog (crestin) si un preot, sau un sfant, sau un martir...

Mama, cat ati scris...., nu am avut timp sa citesc.
Iasmin, cine nu ia infatisare de inger? diavolul?

Crinuta si minunea ei

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

Second chance

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

www.valentina-sydneyseer.com/messages_2010.htm" target="_blank">2010 messages

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
Noi avem cu totul alt fundament, revelatiile de care depindem noi si crezul nostru au aparut la mai multi sfinti, la martiri, la cei care au petrecut multi ani in asceza si lupta cu sinele.
Eu nu pun egal intre un filolog (crestin) si un preot, sau un sfant, sau un martir...

eu pun doua semne de egal, ba chiar trei! creatia umana e damnatie, iar marii artisti trec drept damnati pentru ca revelatiile si chinurile si lupta cu sine sunt grele ca o cruce de doua tone. daca sihastrii L-au gasit in lipsa cuvantului, in lipsa hranei, in lipsa solidaritatii umane, artistii L-au gasit aruncandu-se de pe stanca, da, ispitind pe Dumnezeu, dar cautandu-L cu toata fiinta. artistii care L-au cautat, desigur, nu vorbesc despre atei. gresesti enorm, Iasmin, tu nu stii prin ce trece un scriitor care Il cauta - asta, btw de miracolele mele. si cand Il gaseste, scrie ca Tolkien sau Augustin sau Pascal sau...Spinoza chiar. de unde crezi tu ca au scriitorii harul scrisului, nu de la Dumnezeu? ce erau copistii de inceput ai Bibliei, nu scriitori sub dictare? crezi ca e vreo deosebire? doar daca vrem noi sa fie, ca ne e teama. in prezenta Cuvantului stau scriitorii, tot un fel de martori, tot un fel de apostoli ai adevarului revelat (fiecaruia dupa nivel, na). o pilda spusa de parintele Cleopa e o tot ca o poveste cu Melkor si Eru!

"noi" avem doar un cod diferit, nu un fundament diferit. eliminam din multimea posibilitatilor tot ce suna strain si necunoscut. poate de-aia s-a si simtit eva atrasa de sarpe: suna oarecum familiar, dar intr-o alta limba.

mamabear, nu m-ai suparat, eu ma gandeam ca v-am suparat, deja pe Iasmin mi-o imaginez rosie la fata si infierbantata si regretand ca a deschis cutia pandorei. :-)) poate ca beren ar trebui sa deschida topic separat, ca sa nu il tulburam pe acesta. iar eu daca stau, altfel nu pot sa vorbesc despre Dumnezeu, pur si simplu. asa vorbesc eu, asa mi se imbarliga gandurile. sa vezi cand o veni Katya si-o vedea.

Nikole, cosmarurile sunt normale in sarcina, mai ales in ultimul trimestru. mai e si luna plina azi, tu esti nelinistita ca se apropie marele moment, asta cauzeaza stress. incearca sa te odihnesti si nu te mai uita la filme care nu trebuie si nu mai citi discutii...inutile. :-)

Mergi la inceput

Nikole, nastere usoara. Sa ne tii la curent. Ce frumos ca vei naste in perioada asta.

Crinuta si minunea ei

Second chance

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

Mergi la inceput

Conchita, cu toata dragostea si respectul, daca tu pui egal intre cuvantul lui Dumnezeu, intre apostoli si scriitori.... daca pentru tine postul, rugaciunea, luptele face to face cu cel rau sunt identice cu o bauturica intr-o crasma, inseamna ca avem o viziune diferita asupra crestinismului.
Sa vina un oarecine ca a avut el viziune peste noapte? Stii in ce conditii apar aceste viziuni, aparitii?
Pui egal intre parintele Cleopa si ...whoever? Inseamna ca nu stii nimic despre ce este monahismul. Dar deloc, stii cum???

Mergi la inceput

mamabear, Crinuta, cine pune acuma de cafeluta pentru capitolul 6? Cine e de rand?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:

Conchita, cu toata dragostea si respectul, daca tu pui egal intre cuvantul lui Dumnezeu, intre apostoli si scriitori.... daca pentru tine postul, rugaciunea, luptele face to face cu cel rau sunt identice cu o bauturica intr-o crasma, inseamna ca avem o viziune diferita asupra crestinismului.
Sa vina un oarecine ca a avut el viziune peste noapte? Stii in ce conditii apar aceste viziuni, aparitii?
Pui egal intre parintele Cleopa si ...whoever? Inseamna ca nu stii nimic despre ce este monahismul. Dar deloc, stii cum???

ha. Sfantul Augustin a fost un flusturatic inainte de. Apostolul Pavel pe pariu ca mai poposea si la carciuma. toti apostolii au fost inainte oameni normali, cu pacate, n-a fost niciunul sfant! "oarecine"??? cum oarecine, Iasmin?? Iisus se lasa spalat pe picioare de o prostituata! a venit pentru cei din urma, deci pentru oarecine si whatever si nu suntem noi in masura sa stim cui ii vorbeste si ce spune si cui i se reveleaza.

pe langa ca ideea asta a mantuirii in functie de fapte e tare protestanta. :-))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beren spune:

Nu vad nici o contradictie si-mi face placere sa va intorc complimentele . Puncte diferite de vedere si discutii civilizate sunt foarte utile oricui, inclusiv celor foarte ancorati in credinta: nu stii niciodata cum, dintr-o asemenea discutie aparent incomoda, primesti inca o confirmare revelatorie a propriei tale credinte.

Mai mult, increderea in baza ta de valori ar trebui sa permita participarea la discutie, fara indoieli. De exemplu, in cazul discutiei de fata, ma asteptam sa propuneti o explicatie de genul "drumul catre adevarata destinatie poate parea anevoios si plin de pericole, care-si au rolul lor". De-aia incape si sarpele bine mersi in poveste, ca e nevoie de el. Iar saracul Tolkien nu face decat sa explice asta. Dar s-o lasam pentru alta zi, alt anotimp, alti nori. Peace!

Mergi la inceput

Eu mi-am pus acum filmul " Patimile". Vai ce muzica extraordinara. of, nu pot face abstractie de muzica, never.
Ah, nu stiu daca stiti, dar la noi se fac adoratii Euharistice.
Ei bine, intr-o zi veneam de la pelerinaj din Nusfalau ( langa Zalau, de la Muntele Sfintei Treimi), ne-am oprit in Zalau si am intrat in Biserica romano catolica, unde stiam ca va fi adoratie.
Am plecat gresit de la ideea ca ma voi plictisi, nu aveam atunci chef de asta, eram obosita, ne astepta drum lung, insa, a fost extraordinar.
Muzica pe fundal, rugaciuni extraordinare, o adevarata adoratie.

Conchita, sarpele a fost satana. Putea lua orice forma. Si-a pus in aplicare planul de la inceput. Satana uraste omul, i-a urat nespus pe Adam si Eva.

Cred ca, in aceasta saptamana ar trebui sa ne focusam pe Patimi, sa meditam la ele.....

Crinuta si minunea ei

Second chance

Mergi la inceput