Gravidute de Noiembrie- Decembrie 2010 (4)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns allexxia_m spune:

'Neata fetelor!
Da, Mirunam poate ai dreptate, sunt putine analize, oricum nu am de unde sa stiu, este primul BB si deci nu am cu ce sa compar...
Poate este asa pentru ca doctora care imi urmareste sarcina mi-a fost recomandata de un prieten si el cadru medical, si deci poate din cauza asta nu m-a impovorat cu analize.
Am mai cautat pe net, se pare ca multe din cele de pe lista mea sunt cele obligatorii si care posibil sa fie si gratuite prin trimitere de la medicul de familie:
- HLG
- GRUP SANGUIN RH
-VDRL
-GLICEMIE
-CALCEMIE
-TGO,TGP
-ACID URIC
-CREATININA
-AH HBS,AG HVC
-HIV
-sumar ex. urina
-urocultura

astea sunt si pe lista mea.
In plus eu am si complexul TORCH care am inteles ca sigur se plateste si anul trecut era undeva in jur de 280 deci poate anul asta platesc 300 ron sau mai mult.
Va tin la curent cand am sa ma duc la medicul de familie sa vad exact pe care mi le da gratuite.

8+

Mergi la inceput

Cine se ocupa de lista de la inceput, puteti sa puneti si la mine data nasterii: 10.02.1980, va rog!

8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sashenka_h spune:

adevarul este ca te omoara cu analizele. la celelalte 2 sarcini faceam numai analize fara eco de aproape 1000 ron pe luna, norocul meu este ca sotul meu are o asigurare la medsana full si nu a trebuit sa platesc nimic si nici ecografii ca daca nu cred ca o luam pe miriste

Mami Andreea 5sapt si 4 zile+, Iustin Nicolae (03.04.2006) + Sasha Andrei (30.12.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirunam spune:

Citat:
citat din mesajul lui sashenka_h

adevarul este ca te omoara cu analizele. la celelalte 2 sarcini faceam numai analize fara eco de aproape 1000 ron pe luna, norocul meu este ca sotul meu are o asigurare la medsana full si nu a trebuit sa platesc nimic si nici ecografii ca daca nu cred ca o luam pe miriste

Mami Andreea 5sapt si 4 zile+, Iustin Nicolae (03.04.2006) + Sasha Andrei (30.12.2008)

Wow! Sunt mirata ca asigurarea acopera analize si ecografii pentru gravida. Eu am tot evaluat sa ma abonez intai la Euroclinic si apoi la Medlife dar in ambele cazuri daca ramaneai insarcinata nu primeai nimic, eventual felicitari

Medsana nu am studiat-o, am mers de mult la ei si era foare foarte aglomerat insa aveau si medici foarte buni... gasisem un pediatru super dar care ma suprataxa fiind profesor

Alexxia, probabil ce ai tu acolo e normalitatea, nu ca la mine

MIRUNA cu Alexandru si Aricelul 7+

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui allexxia_m

Cine se ocupa de lista de la inceput, puteti sa puneti si la mine data nasterii: 10.02.1980, va rog!

8+

Modificat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sashenka_h spune:

miruna, sotul meu are aceasta asigura care intra in pachetul oferit de servici, iar pachetul ofera gratuitate la 99 % din analize si consultatii ptr el si sotie + copii pana in 18 ani, iar restul de 1% are reducere 50%. sincer cred ca aceste abonamente sunt oferite doar corporatiilor f mari. spre exemplu eu de la servici am o asigurare la CMU dar nu este atat de vasta ca cea a sotului meu, dar oricum puteam sa fac gratis toate cele necesare sarcinii, iar asigurarea mea ma vizeaza doar pe mine fara familie. numai ca am fost de vreo 2 ori la CMU si sunt groaznici asa ca prefer sa ma duc la medsana une mi s-au parut super ok. acolomerg si cu copii la pediatru si sunt super multumita.

Mami Andreea 5sapt si 5 zile+, Iustin Nicolae (03.04.2006) + Sasha Andrei (30.12.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns douradoudou spune:

buna pranzul..azi m-am trezit la 8 si m-am culact la loc pt ca mi-era rau...nu pot sa dar cum ma trezeam simteam o greata ..acum sunt un pic mai bine..am baut un iaurt si mi-a fact bine...nu mai stiu cine zicea de trigliceride si colesterol...pai e bine sa le faci pt ca daca sunt crescute nu e bine deloc(impreuna duc la risc pt boli cardiovasculare si chiar atacvascular).in sarcina cred ca valorile lor cresc din cauza luarii in greutate ...mda analizew si eu am facut f multe nci nu le mai stiu pe toate dar f multe erau cateva pagini dar mai bine asa decat sa ai vreo surpriza..hai va

Alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri

Mergi la inceput

Multumesc pentru modificare!
Am gasit o lista de preturi pe net de la SYNEVO:
- GRUP SANGUIN - 15 lei
- RH - 11 lei
- VDRL - 30 lei
- GLICEMIE - 33 lei
- TGO,TGP - 8 lei + 8 lei
- ACID URIC - 8 lei
- CREATININA - 8 lei
- HIV - 45 lei
- sumar ex. urina - 9
- urocultura - 37 lei

- complex TORCH - 290 lei
Deci fara complex TORCH ar fi 212 lei
Iar cu acesta ar ajunge la 502 lei
Mai sunt cateva analize de pe lista mea la care nu am gasit preturile:
- HLG
- CALCEMIE
- AH HBS,AG HVC

Eu sunt din Craiova si mi s-a recomandat sa ma duc sa-mi fac analizele la Euromedica, cica ar avea preturile la jumatate fata de Synevo.

8+

Mergi la inceput

douradoudou pentru greturi mari mie mi s-a recomandat sa tin langa pat si sa mananc imediat cum ma trezesc, pana sa ma ridic umpic macar cativa biscuiti populari, din aia simpli, patrati. Eu iti spun ce mi s-a spus si mie, incearca si asa, poate functioneaza. Cica mai absorb din aciditatea aia.
Sa speram ca iti trec repede starile astea. Multa bafta!

8+

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui sashenka_h

miruna, sotul meu are aceasta asigura care intra in pachetul oferit de servici, iar pachetul ofera gratuitate la 99 % din analize si consultatii ptr el si sotie + copii pana in 18 ani, iar restul de 1% are reducere 50%. sincer cred ca aceste abonamente sunt oferite doar corporatiilor f mari. spre exemplu eu de la servici am o asigurare la CMU dar nu este atat de vasta ca cea a sotului meu, dar oricum puteam sa fac gratis toate cele necesare sarcinii, iar asigurarea mea ma vizeaza doar pe mine fara familie. numai ca am fost de vreo 2 ori la CMU si sunt groaznici asa ca prefer sa ma duc la medsana une mi s-au parut super ok. acolomerg si cu copii la pediatru si sunt super multumita.

Mami Andreea 5sapt si 5 zile+, Iustin Nicolae (03.04.2006) + Sasha Andrei (30.12.2008)

Ai dreptate, asemenea pachete nu sunt pentru persoane fizice. Pana la urma o corporatie cu sute de angajati din care nici 50% nu merg vreodata la dr. este un castig si isi permit asemenea facilitati. Si sotul meu a avut dar nu a mers nimeni niciodata...el era din cei avantajosi

Eu m-am reprofilat pe Medlife, sunt foarte buni si au o clinisca speciala de Pediatrie unde nu am avut probleme.

Ma bate gandul sa si nasc acolo, dar daca aflu d eun pret civilizat. Cineva zicea 4000 Ron. Ok. Dar am gasit pe site 7500 Ron

Voi ce mai papati? Pe mine m-a lovit pasiunea fructelor...pe care inainte nu o aveam.

Mergi la inceput