Gravidute de Noiembrie- Decembrie 2010 (4)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ioanast spune:

Sashenka, stai absolut linistita ca e totul ok.
Eu am fost azi la ecograf si s-a vazut asa: ca este sarcina unica (nu gemelara), implantata in uter. Activitatea cardiaca nu se vede inca (desi am 6 saptamani si o zi) si doctorita mea mi-a explicat asa. Eu avand ciclul menstrual la 32 - 36 zile, adica foarte lung ovulatia este tarzie: cel mai devreme in ziua 32-14 = 18, si nu in ziua 12 cum ar fi normal la un ciclu de 28 de zile. Si chiar mi-a spus, ca eu voi declara de acum incolo ultimul cm pe 18 feb, si nu pe 11 cum a fost de fapt ca sa nu incurcam calculele pentru triplu test si ce alte analize mai facem. Deci desi eu aparent acum as fi in 6 sapt si o zi de fapt sunt in 5 sapt si asa si arata sarcina. Apoi sa stii ca depinde mult si de ecograf, cat de sensibil este. Tu ai idee in ce zi a fost ovulatia ta? La cate zile ai CM?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunset_zuzi spune:

miruna cand anunti la birou ca esti anunti ca vrei si reducere de program la 6 ore?

Doamne ai grija si de noi 5+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirunam spune:

Citat:
citat din mesajul lui sunset_zuzi

miruna cand anunti la birou ca esti anunti ca vrei si reducere de program la 6 ore?

Am vrea noi . Nu, cand se stabileste mai mult sau mai putin real ca ai sarcina cu probleme si ca un program de 8 ore pune in dificultate santatea mamei si a fatului atunci iti da dr. adeverinta.

Pentru sarcina cu risc, deci situatii complicate in care trebuie sa stai cumintica in pat, obtii concediu medical.

Acum sincer, cred ca orice medic iti da o asemenea adeverinta si fara sa ai mari probleme. Pana la urma, 8 ore sunt obositoare. Dacai prestezi munca de birou statul pe scaun nu este neaparat sanatos. Daca ai activitate intensa nici asa nu-i bine...

Eu cred ca mai bine stam acasa si

Ma primiti si pe mine in clubul fetelor cu greturi ??

MIRUNA cu Alexandru si Aricelul 7+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinushca spune:

sashenka, si eu zic sa stai linistita. probabil ai ovulat mai tarziu decat ti-ai imaginat!

va recomand cu caldura ca atunci cand duceti la serviciu adeverinta de la medicul de familie ca sunteti insarcinate sa duceti si o cerere de reducere a programului la 6 ore. pe asta tot de la medicul de familie o obtineti. mie mi-a ajutat foarte mult reducerea asta. in plus mai aveti dreptul prin lege la 2 zile libere suplimentare pe luna pentru analize si teste! profitati!

Mami de (28.10.2008) si bb2 6+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatrice75 spune:

Asa este, nimeni nu este de neilocuit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana_Mami spune:

Buna Mamici ,
sashenka si eu zic sa te duci la inca un eco (sigur nu dauneaza lui bebe) decat sa stai sa te stresezi ...
Ce zi frumoasa..
EU am anuntat la servici ieri ... a fost tare bine (am anuntat doar sefu si HR i-am rugat sa fie confidential ptr restul colegilor)...reactia minuntata si chiar ca m-am super linistit acum

Fericita +7

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinushca spune:

Si tot la capitolul drepturi, pentru sf sarcinii... sotii vostri au dreptul la inca 10 zile de concediu pe langa cele 5 standard, daca duc la serviciu o adeverinta de la medic ca au facut cursuri de puericultura. Le va fi util ca vor fi la fel de chiauni ca voi in zilele alea. Si de la serviciu aveti dreptul (tot contra unei cereri) la un salariu mediu pe companie bonus la nastere. In functie de companie ar putea fi o suma chiar frumushica.

Mami de (28.10.2008) si bb2 6+

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mirunam

Citat:

Am vrea noi . Nu, cand se stabileste mai mult sau mai putin real ca ai sarcina cu probleme si ca un program de 8 ore pune in dificultate santatea mamei si a fatului atunci iti da dr. adeverinta.

Pentru sarcina cu risc, deci situatii complicate in care trebuie sa stai cumintica in pat, obtii concediu medical.

Acum sincer, cred ca orice medic iti da o asemenea adeverinta si fara sa ai mari probleme. Pana la urma, 8 ore sunt obositoare. Dacai prestezi munca de birou statul pe scaun nu este neaparat sanatos. Daca ai activitate intensa nici asa nu-i bine...

miruna pai tocmai de asta zic...daca tot ii anunt sa ii anunt cu totul daca il "vrajesc" pe medicul de familie....eu toata ziua stau pe scaun la birou si cateodata ma doare spatele tare rau...ma gandesc ca si 2 h in minus conteaza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirunam spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui mirunam

Citat:

miruna pai tocmai de asta zic...daca tot ii anunt sa ii anunt cu totul daca il "vrajesc" pe medicul de familie....eu toata ziua stau pe scaun la birou si cateodata ma doare spatele tare rau...ma gandesc ca si 2 h in minus conteaza

Cum sa nu conteze, chiar daca nu ai probleme te odihnesti. Inca trebuie sa apara perioada oboselii cronice cand vom dormita non stop .

Ma gandesc sa fac si eu ca tine. Ii anunt cu tot cu cele 6 ore. Nu am medic de familie dar cred ca e ok si de la ginecolog. Dr. mi-a si recomandat sa stau cuminte cat mai mult pentru ca am colul contractat asa ca ar fi la fix.

Trebuie sa ma grabesc totusi ca a, facut burtica foarte vizibila!!

Mergi la inceput

miruna la 7 sapt deja se vede

Mergi la inceput