Credem in puterea gandului pozitiv?
Raspunsuri - Pagina 4
alba_ca_zapada spune:
Voiam sa va transmit ca va sfatuiesc sa cititi "Autocontrolul prin Metoda SILVA" de Jose Silva.
Tala spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alba_ca_zapada Voiam sa va transmit ca va sfatuiesc sa cititi "Autocontrolul prin Metoda SILVA" de Jose Silva. cineva acolo sus, ne iubeste! |
Exista cumva si in format electronic aceasta carte?
http://tabloute.blogspot.com/
Bucurie!
ionitza spune:
ooo! de cind nu am mai fost pe-aici, ati tinut viu subiectul. e superrr. Mi-a placut mult povestea cu varza, si cea cu bursa. am vizualizat o placinta cu mere citeva zile, pina la urma am mancat, dar facuta de mine nu cred ca se pune, nu?
eu acum sunt intr-o mare dilema a vietii mele...nu intru in detalii...incerc sa vizualizez ceea ce imi doresc eu sa am (ca si rezolvare) cum anume se va rezolva, nu stiu, sincer. E modul corect de a actiona cf legii atractiei? vizualizez ceea ce imi doresc, cum doresc sa traiesc, si modul de a a obtine, va veni.?
Daca nu mai apuc sa intru, va doresc de-acum,
Paste Fericit!
roxx26 spune:
Va recomand cateva articole extraordinare pe aceasta tema, pentru cand aveti timp, pt ca sunt destul de multe, dar foarte interesante:
http://www.rasunetul.ro/search/node/nina+may
Mai sunt greseli de exprimare pe alocuri, insa nu esentiale, intrucat autoarea articolelor nu este romanca.
UrmaResc subiectul pentru ca il consider foarte interesant si voi mai reveni cu opinii, insa acum imi e cam greu sa scriu (am mana dreapta in ghips..:(
Pana atunci...THINK POSITIVE!
asteptam cu nerabdare un bb
Tala spune:
citat din mesajul lui ionitza ooo! de cind nu am mai fost pe-aici, ati tinut viu subiectul. e superrr. Mi-a placut mult povestea cu varza, si cea cu bursa. am vizualizat o placinta cu mere citeva zile, pina la urma am mancat, dar facuta de mine nu cred ca se pune, nu? eu acum sunt intr-o mare dilema a vietii mele...nu intru in detalii...incerc sa vizualizez ceea ce imi doresc eu sa am (ca si rezolvare) cum anume se va rezolva, nu stiu, sincer. E modul corect de a actiona cf legii atractiei? vizualizez ceea ce imi doresc, cum doresc sa traiesc, si modul de a a obtine, va veni.? Daca nu mai apuc sa intru, va doresc de-acum, Paste Fericit! http://decoratiuni-pentru-copii.blogspot.com/ http://gospodina-bubulina.blogspot.com/ |
Ionitza, ce ai spus tu e ok insa de baza este ca tu sa incerci sa traiesti bucuria rezolvarii situatiei tale. (ca si cum ai cumparat un bilet la loto si nu te gandesti ca mai sunt cateva milioane de oameni care au cumparat, ca se vor alege 6 numere din 49 ci doar ca tu incasezi cecul cel mare). Cred ca daca te complici cu incercarea 'vizualizarii' modului de a obtine ceva, mai mult de incurci - pt ca rationalul it va spune mereu si ceva de genul "aaa, nu, asta e mai greu sau nu se poate etc" si astfel te infranezi. Esential este sa te gandesti ca ceea ce iti doresti tu se indeplineste pentru ca asa este normal sa se intample, la fel de normal ca respiratia, sa zicem. Bucura-te de pe acum de momentul implinirii, simte emotiile, fericirea, multumirea, cum povestesti tu la toata lumea ce bine e acum ca s-a rezolvat, cum te privesti in oglinda si realizezi ca nu poti sa-ti stergi zambetul de pe fata...absolut tot in amanunt (lasa detaliile rezolvarii pe seama subconstientului tau - caci in cartea lui J Murphy asta spune: ai grija doar ce comanda dai subconstientului, de restul, adica de rezolvare, se ocupa el).
Am intrat asa in detalii pt ca asa am procedat eu si a functionat de minune.
Imi spunea cineva la un moment dat ce iti scriu eu tie acum si ca exemplu a dat ceva de genul: daca vrei sa-ti gasesti un job, acesta vine la tine (eu, sceptica, ma gandeam: cum? daca nu fac nimic vine pur si simplu?) Am probat si s-a intamplat (si am mai trait muuulte multe situatii de genul asta)
Iti doresc sa ai suficienta incredere in tine in primul rand ca sa ti se indeplineasca dorinta
Bucurie!
danat spune:
citat din mesajul lui Tala [br.............. Imi spunea cineva la un moment dat ce iti scriu eu tie acum si ca exemplu a dat ceva de genul: daca vrei sa-ti gasesti un job, acesta vine la tine (eu, sceptica, ma gandeam: cum? daca nu fac nimic vine pur si simplu?) Am probat si s-a intamplat (si am mai trait muuulte multe situatii de genul asta) ....... http://tabloute.blogspot.com/ Bucurie! |
Tala poti detalia chestia asta cu ganditul pozitiv legat de un job ? Cum ai probat tu?
Multumesc
_
Iubeste-ma atunci cand merit cel mai putin, pentru ca atunci am cea mai mare nevoie.
ionitza spune:
Tala, multumesc mult! Poti detalia oricit de mult, mie imi e de folos. Foarte adevarat ca si stilul meu rational ma cam impiedica, si cu siguranta trebuie sa ma straduiesc destul de mult sa ma pun in situatia si mai ales in feelingul situatiei rezolvate. Aici dau mare dreptate: "whatever mind can conceive, mind can acieve" (e posibil sa fi gresit ceva), dar ideea asta e.
Intre timp am reusit sa vad si filmul "the secret" dupa cartea rhondei byrne, ar trebui sa-l mai vad sau sa-mi iau cartea si sa o am la indemana sa subliniez pe ea tot ce mi se potriveste mie si trebuie sa bag la cap.
Acum mi se intampla destul de frecvent faze de genul: "sunt sigura ca asa o sa se intample asta" si asa se intampla....Acum intrebarea e daca asta-i vre-un feeling asupra a ceea ce urmeaza sa se intample, sau se intampla asa pentru ca asa m-am gandit eu.
Tala spune:
Danat, pur si simplu! Copilul avea 1 an si jumatate si sugea 10 ore pe noapte (adica eu eram suzeta lui cu spatele intepenit), eu stateam acasa de 2 ani si jumatate si cam ajunsesem la o limita. Am inceput sa ma gandesc ca poate e timpul sa ma intorc la job (neluand in considerare ultimul caci mi-a lasat un gust amar), sa incerc sa rup cordonul ombilical inca foarte zdravan dintre mine si copil (deh, asa gandeam atunci dar eram inpragul depresiei). Situatia, privita pragmatic era urmatoarea: nu mai aveam pic de incredre in mine (n-as fi aplicat nici pt un post de femeie de serviciu, dar'mite pt ce lucrasem eu anterior) insa imi doream un job. Asa ca am renuntat sa ma gandesc cum il voi obtine, ma gandeam la ce voi face cu copilul cat sunt eu la serviciu, cum ii voi pregati mancarica de seara, am inceput sa fac antecamera pe la soacra-mea (maaare greseala). In maxim 2 saptamani m-a sunat un fost coleg si mi-a oferit un job, m-a sunat o prietena a carei prietena cauta pe cineva pt o colaborare si a mai fost o situatie dar nu o mai tin minte (perioada pre si post natala pana pe la vre-o doi ani e cam in ceata pt ca memoria mi-a facut mari feste atunci si o sa va povestesc si de ce). Concluzia: am primit 3 oferte de job, am acceptat-o pe cea mai ok, am fost 3 saptamani la serviciu (dar am renuntat dupa ce am constatat ca soacra-mea nu hranea copilul - care era intr-adevar un mare mofturici, asteptand sa-i dau eu tzatza cand ma intorceam acasa).
Iar legat si de puterea gandurilor negative, vine ce spuneam mai sus: cum mi-am pierdut eu memoria: eram gravida, o prietena/vecina si ea gravida. Ne intalnim, vorbim, barfim si printre altele imi spune ca a facut un curs (in ultimele saptamani) dar nu mai stie despre ce era vorba in el pt ca uita f tare de cand e insarcinata. Din acel moment am inceput sa uit si eu (in asa hal incat eram la volan si l-am intrebat pe sotul meu unde e frana). M-a tinut mult si dupa sarcina (numai sotul meu stie saracul cate povesti i-am spus de nu stiu cate ori, eu incantata prezentandu-i-le ca pe o noutate. Mi-a trecut cand am constientizat ca eu mi-am indus acest blocaj si acum e ok.
Sper ca n-am greseli prea mari dar a apasat fii-miu pe o tasta (sau 2) si mi-a micsorat groaznic scrisul (aproape ca nu vad ce sriu) - daca stie cineva cum fac la loc....please help
Bucurie!
ionitza spune:
Aseara am cautat si am gasit Jose Silva pe scribd. Insa mie imi cam suna a autohipnoza....adica...no way....sincera sa fiu.
Apoi din una in alta, cautand informatii despre Siva, am dat si de alte opinii, unele pe "sfaturi ortodoxe" parca....unde nu vorbea prea de binedespre aceste metode, va dati seama.
Important ramane sa luam din toate aceste informatii ceea ce ni se potriveste fiecaruia, si sa fim pozitivi, sa fim oameni cu suflet cit mai bun (vezi si la noi e vb aia..."cine se aseamana se aduna")