Credem in puterea gandului pozitiv?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maria_ene spune:

O zi proasta poate incepe si daca te lovesti la deget cand te trezesti din pat...asa suntem noi oamenii, sau poate noi romanii...Intotdeauna cand merg in strainatate raman perplexa cat de relaxati si Zen sunt oamenii..si ii invidiez!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chiquitita spune:

Eu am citit si cartea The Secret si am vazut si filmul. Deh, am zis sa aprofundez . Am mai citi o carte, Puterea extraordinara a subconstientului tau, de Joseph Murphy si Pe culmile succesului, de Pavel Corut. Cu mici diferente, toate ar cam fi pe aceeasi idee, ca puterea schimbarii sta in noi, ca atunci cand ne nastem avem in fata o foaie nescrisa pe care o umplem noi. De asemena, e foarte importanta si credinta.
Cand dorim sa ni se intample ceva bun, sa vizualizam deja trairile implinirii, sa ne exprimam la prezent, nu la viitor. Inainte de culcare sau dimineta imediat dupa trezire sa ne repetam o propozitie in minte, ceva de genul: sunt sanatoasa, fericta, reusesc sa fac tot ce imi propun etc.
Referitor la experiente neplacute, Pavel Corut spunea ca fiecare eveniment din viata noastra are exact amploarea pe care i-o dam.
Jospeh Murphy, parca, dadea un exemplu cu tatal lui caruia ii ghicise o vrajitoare ca va muri intr-o luna. Marea greseala a tatalui a fost ca a inceput sa se pregateasca parca de moarte: si-a facut testament, si-a pus in regula afacerile, a inceput sa se simta slabit etc si a si murit. Autorul asta incerca sa descrie ca si-a insusit o ideea si s-a comportat corespunzator. Parca a atras moartea. Poate par aiureli la prima vedere, insa eu uitandu-ma in jur la oamnei care sunt optimisti si povestesc ca le merge mereu bine, asa li se si intampla.
A, mai scria in carte ca nu trebuie sa visam la lucruri irealizabile: adica sa nu iti repeti ca vei fi actor atat timp cat esti constient ca nu ai pic de talent, nu te atrage foarte mult si nici nu faci ceva in sensul asta, gen cursuri etc.
In The Secret, cineva spunea ca si-a propus sa castige un milion de dolari, insa nu a stat sa ii pice para malaiata si doar sa repete ca papagalul textul asta. Era scriitor, alerga pe la edituri sa i se publice cartile, scria mereu, cauta subiecte din ce in ce mai bune. Adica cumva vii si tu in intampinare cu un ajutor ceva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Da chiquita, e ca in bancul acela cu Itzhak si Dumnezeu: Itzhak se tot ruga sa castige la loto si nimic, si tot asa pana s-a suparat si l-a intrebat pe Dumnezeu de ce nu-l ajuta, la care Dumnezeu i-a spus ca daca si-ar cumpara macar un bilet, l-ar ajuta...
Si eu am citit cartea lui J Murphy si despre asta vorbeam ca m-a scos dintr-o situatie <imposibila>, am facut-o posibila doar pentru ca mi-am dorit f mult si pentru ca in fiecare moment al meu inchideam ochii si traiam bucuria implinirii acelei dorinte (si am anticipat-o foarte corect).
Trebuie sa scapam de barierele pe care 'civilizatia', ratiunea, parintii si anturajul nostru le-au pus in calea desavarsirii vietii noastre. Eu una am auzit de multe ori "n-ai sa poti", "nu stii tu sa faci asta", "Cuuum? tu ai facut asa ceva?", sau, eternul IMPOSIBIL - pur si simplu nu exista. Si mai cred in "Nimic nu e intamplator pe lumea asta" - daca stau si-mi analizez viata (si o fac f des) imi dau seama ca e ca un mare puzzle cu fiecare piesulita bine pusa la locul ei. Incluziv necazurile pe care le-am avut la un moment dat m-au ajutat - serios! n-as fi crezut atunci, cand situatia parea foarte neagra, dar acum ii multumesc lui DD ca asa s-a intamplat.
Trebuie sa luam lectia si sa o invatam din tot ce ni se intampla si se cernem lucrurile cu adevarat importante (care sunt extrem de putine) si sa ne bucuram de ele. Intr-adevar, oricand poti alege intre jumatatea plina si cea goala, intre ceea ce ai si ceea ce n-ai.

http://tabloute.blogspot.com/
Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Imi place ce ati mai scris fetelor!
Am citit si eu cartea lui Joseph Murphy si o rasfoiesc uneori cand mai ma apuca deznadejdile.
De asemenea, o carte foarte buna este si "Formula fericirii" de Stefan Klein unde este evidentiata la fel, credinta si puterea acesteia de a ne sprijini in momentele grele (si nu numai).

Tala total de acord cu ce ai scris acum, nimic nu e intamplator. Dupa ce trece vremea, ne dam seama de ce s-a intamplat ceva anume, chit ca a fost greu... nu avem noi stiinta si intelepciunea de a intelege la momentul acela. Suntem prea copii intr-ale spiritului.

_

Iubeste-ma atunci cand merit cel mai putin, pentru ca atunci am cea mai mare nevoie.

www.youtube.com/watch?v=Yo2lzhB282Y" target="_blank">Tribute to an angel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Allure spune:

Citat:
citat din mesajul lui carolinah

Da, si eu am vazut filmul The Secret. E mult bla bla si o impachetare de genul Codul lui Da Vinci, da' ideea de baza e buna.

si eu am aceeasi impresie...e multa gargara dar sint si chestii super adevarate! eu am luat invataturile bune si am dat la o parte garbage-ul si am avut o experienta fenomenala pe care n-am timp acum s-o povestesc...altadata.

mi-a placut asta: "Whatever the mind can conceive, the mind can achieve"

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

True health is a journey not a destination, a process not an event, a habit not a diet.

"Man, you can do anything for 30 seconds!" Tony Horton, P90X

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

Un coleg a vrut sa incerce asta cu The Secret. Si a inceput cu vizualizarea locurilor de parcare la Carrefour. Si ii iesea mereu.

Apoi a inceput cu mancarea de la cantina. Cand ii era pofta de varza de ex, incepea din ziua anterioara sa vizualizeze varza (cica sa aiba aia de la cantina timp sa o prepare). Si era varza a 2-a zi la masa...

Nu mai stiu ce s-a mai intamplat, ca si-a schimbat serviciul, o fi vizualizat el ceva si pe zona asta.

Mergi la inceput

eu cred in telepatie...cred ca are de-a face cu frecventele pe care "lucreaza" creierul (undele alea masurabile cu nu-sh ce aparate: alpha, beta...) ca si frecventele radio...cred ca poti indeplini multe prin "puterea gindului" dar ca nu oricine are aceste skills-uri

imediat dupa ce am ascultat The Secret (am un CD audio) am zis sa incerc si eu sa "fabric" niste bani cu puterea gindului si am inceput sa astept banii, pur si simplu, asa cum scrie la carte "expect the cheque"...de fiecare data cind ma duceam sa-mi ridic posta vedeam cecul cu $$$$...prostia mare a fost ca n-am vizualizat o suma anume, una maaaare Anyway, nu mai stiu cit a durat, citeva saptamini, pina intr-o luna, cind am primit o scrisoare de la National Student Loan prin care ma instiinta ca m-am calificat sa primesc un "grant", un fel de bursa de $1,500 . Fara nici o explicatie, fara sa specifice motivul...asa pur si simplu, m-am calificat

Bineinteles ca am facut ochii mari si am zis ca e o greseala...stiam criteriile de bursa (medie peste 90%, eu terminasem colegiul cu 84%, ori saracie lucie, ceea ce nu era cazul meu)...basca terminasem studiile de un an de zile, licenta luata, practicam bine mersi si faceam bani frumosi deja, decit ca imi plateam lunar imprumutul facut pentru studii care fusese de vreo $15,000 pe 2 ani. Deci... care sa fi fost motivul unei pleshti asa din senin? De la Guvern!! Ha! Cind da guvernul bani pe de-a moaca? NEVER!
Asa ca io, fata cinstita, am pus mina pe telefon si am sunat sa intreb care, ce si cum...ma temeam sa nu fie vreo greseala dar mai ales voiam sa aud explicatia de la ei, motivul...in hirtie nu se specifica nimic clar.
Explicatia pe care am primit-o a fost una complet fantezista: cica din pricina ca am imprumutat de la stat o suma mai mare de $14,000 pe 2 ani
Bine, zic. Si ma apuc sa intreb toti colegii mei care stiam ca au imprumuturi de la aceeasi sursa (OSAP - guvern) si care facusera aceleasi studii, acelasi program, in aceeasi perioada cu mine. Toata lumea avea bani imprumutati de la $15,000 in sus, ca facusera scoli si mai scumpe ca mine, dar nici unul nu primise nici o bursa!!
Deci motivul pica...Nici pina astazi n-am inteles cum au hotarit ei sa ma cadoriseasca cu banii aia. Total nejustificat.

Banii i-am primit indirect, peste vreo 3-4 saptamini de la primirea scrisorii, mi i-au virat ei direct in contul datoriei ce o aveam la stat cu "student loan"-ul de rigoare...deci am terminat de platit mangafaua mai repede.
Nu-i poveste, am pastrat scrisoarea de la guvern

Does The Secret work? You be the judge...
Coincidenta? Hhmmmmmmmmmmmmmmm...Prea mare si prea cusuta cu ata albastra. Eu cred ca mintea mea are puteri magice Am tot timpul experiente de telepatie din cale afara de S.F.

True health is a journey not a destination, a process not an event, a habit not a diet.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Carolina tare povestea cu varza

Allure buhuhuuu ia vezi ce mai gandesti

_

Iubeste-ma atunci cand merit cel mai putin, pentru ca atunci am cea mai mare nevoie.

www.youtube.com/watch?v=Yo2lzhB282Y" target="_blank">Tribute to an angel

Mergi la inceput

povestile gen "varza de la cantina" sint la ordinea zilei la mine

acum ma concentrez pe sanatate ca e mai importanta decit banii ;)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alba_ca_zapada spune:

Sigur ca "puterea mintii" ne ajuta in rezolvarea unor situatii. Trebuie insa indeplinite cateva conditii: in primul rand trebuie sa ne dorim cu adevarat rezolvarea situatiei respective, trebuie sa fim constienti ca depinde de noi sa rezolvam acea situatie si nu in ultimul rand trebuie sa fim constienti ca este ceva important pentru noi (chiar daca pare de importanta minora - ex. trebuie sa gasesc urgent un loc de parcare altfel intarzii la o intalnire f. importanta).

Sa fiu sincera, cu multi ani in urma nu credeam in asa ceva, dar viata mi-a demonstrat de multe ori, puterea mintii.

Va sfatuiesc sa cititi Sigur ca "puterea mintii" ne ajuta in rezolvarea unor situatii. Trebuie insa indeplinite cateva conditii: in primul rand trebuie sa ne dorim cu adevarat rezolvarea situatiei respective, trebuie sa fim constienti ca depinde de noi sa rezolvam acea situatie si nu in ultimul rand trebuie sa fim constienti ca este ceva important pentru noi (chiar daca pare de importanta minora - ex. trebuie sa gasesc urgent un loc de parcare altfel intarzii la o intalnire f. importanta).

Mergi la inceput