Credem in puterea gandului pozitiv?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ionitza spune:

Spre marea mea rusine nu am citit "the secret" ..nici filmul nu l-am vazut.
Promit ca o caut maine si o sa o citesc!
Lacione, am citit se despre legea artactiei, desi sunt unele aspecte pe care inca nu le pot digera, dar imi acord, timp, avand in vdere ca nu de multa vreme am devenit atit de interesata.
Hai sa intreb pe cele mai pricepute daca o faza intamplata azi se explica prin "legea artactiei"

Mie imi place f mult sa gatesc...si azi cind preparam pt al meu sot ceva mancaruri de post, ma gindeam ca mi-ar place sa am un mic business, ceva gen PF, in care sa pregatesc eu mancaruri pentru cele f ocupate cu ore luuuungi de servici. si in seara asta a venit o prietena pe la mine, si imi spunea ca abia acum a ajuns acasa (era vreo 8 jum-9, si ca nu are timp deloc sa faca niste ciuperci, si un pilaf cu ciuperci. M-am oferit imediat sa-i fac eu o oala de mancare daca vrea...ea nu stia cum sa-mi multumeasca...si eu la fel ca are incredere in mine ca ii fac bun...nu?
Deci...a fost o manifestare a legii atractiei?
Atit de repede?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

O daaa, genul asta de intamplari sunt destul de dese, mai ales intre oameni apropiati. De ex cu sotul si cu mama mi se intampla f des. Ba ma gandesc la unul din ei si in urmatoarele minute ma suna, sau ma gandesc la ceva si vine sotul acasa si-mi spune ca s-a gandit la acelasi ceva. Nu stiu daca e vorba de atractie aici, sau de fluidul acela energetic care este generat de gandurile noastre si oamenii apropiati il pot intercepta (nu degeaba e vorba aceea cu lungimea de unda ).

_

Iubeste-ma atunci cand merit cel mai putin, pentru ca atunci am cea mai mare nevoie.

www.youtube.com/watch?v=Yo2lzhB282Y" target="_blank">Tribute to an angel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Am tot auzit de "The secret", unde pot gasi macar varianta citibila? daca nu si filmul?
Si ca sa fiu on topic, DA, cred in puterea gandului (din pacate si in cea a gandului negativ). Am fost in situatii f grele si, cum eu ma mobilizez cel mai tare in situatii de criza, am iesit din ele numai prin puterea gandului. Am fost la un pas de moarte si am scapat doar pentru ca am refuzat sa cred asta, am sfidat tot (medici, medicina) si acum sunt bine merci. Problema mea este ca sunt destul de usor influentabila (da, si eu provin dintr-o familie in care unul era mai victima decat altul, in care nu mi s-a dat nici o sansa in a-mi construi increderea in propria persoana) si din aceasta cauza am renuntat la tv aproape total (ma refer la partea cu 'stirile', caci o comedie nu refuz daca am si timp).
Avem si rugaciunea (din pacate mai mult in momentele de restriste) si, cum spunea Danat este f important sa crezi (in ceva, in ceva bun de preferat).
Ce am aplicat eu si a functionat, a fost vizualizarea si incercarea de anticipatie a trairilor implinirii a ceea ce-mi doream (si parea absolut imposibil in acel moment). S-a implinit, ii multumsc lui DD.
Pot spune ca pana acum mi s-au implinit TOATE dorintele, dar nu numai, ci si toate gandurile...asa ca mare atentie (cred ca aici s-a nascut expresia "ai grija ce-ti doresti ca s-ar putea sa se indeplineasca!"). S-au implinit si temeri, deci ganditi pozitiv, ganditi ca aveti un strop de divinitate in voi, v-ati nascut cu un rol pe acest pamant. Si, ca sa va convingeti, ascultati un copil (eu il ascult pe al meu) si veti afla ce simplu este totul.
Ca exemplu al puterii gandului negativ, este un amic care a intrat in panica cu jumatate de an inainte de criza (la gandul ca vine criza peste noi), acum este sufocat de ideea de criza si nu face nimic (nici nu mai munceste) deci automat ii este rau (in primul rad financiar, caci aici era buba), dar doar din cauza lui. Daca facea un minim de efort si isi lua un job nu mai era in starea asta - acum insa implineste propriile profetii si 'trebuie' sa faca cumva sa le indeplineasca. Eu am declarat ca pe mine nu ma va atinge criza (eee, m-a atins putin dar nu pe toate planurile, doar cel financiar) si, la finalul ei, tot aici voi fi si voi avea ce sa povestesc nepotilor.
Inchei cu alt exemplu: aveam un examen la drept, a doua zi dupa o zi ucigatoare la job, eu nu citisem nimic si nu mi-a placut niciodata dreptul Vorbesc la tel cu o pritena si ii spun ca n-am nici o sansa a doua zi, la care ea ma cearta si imi spune ca nu e constructiv sa gandesc asa, ci, din contra, sa-mi repet ca voi lua examenul si chiar cu nota mare. Pana la urma nu stiu cum am facut, decat ca am adormit cu cursurile pe nas, m-am dus la examen ascultand Oliver Shanti la maxim si am intrat asa de relaxata ca nici nu eram in stare sa scriu data pe foaie. Finalul e fericit: am luat nota 8 (dar habar nu am cum!!!) si n-am copiat
Scuze ca m-am lungit asa, dar e un subiect care-mi place (si-mi face si mie bine sa-mi amintesc din cand in cand ca fiecare gand conteaza)

mamica de sef mic (08.09.2006)
Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Asa este, cum spune si Tala, au imortanta atit gandurile pozitive, dar, pfff si cele negative. Asa ca, cel mai bine, ideal chiar (pt ca este cam greu) ar fi sa ne controlam gandurile si sa vizualizam numai lucruri pozitive.
Dar CUM? Ca asta mi se pare cel mai greu Banuiesc ca e chestie de exercitiu, ca in orice, dar pina sa exersezi trebuie sa stii si cum
Mi se intampla ca atunci cand ma gandesc la ceva urit sa si vizualizez dialoguri chiar intre mine si diverse persoane si pfuuui, imi vine sa imi dau una ca imaginatia imi functioneaza mai mult pe negative decat pe pozitive.

Si da, e foaaaarte adevarata aia cu "ai grija ce-ti doresti...." dar, Dumnezeu ne da, apoi ne lasa sa ne descurcam. EL ne arata, si astfel, ca ne iubeste

_

Iubeste-ma atunci cand merit cel mai putin, pentru ca atunci am cea mai mare nevoie.

www.youtube.com/watch?v=Yo2lzhB282Y" target="_blank">Tribute to an angel

Mergi la inceput

Stiti ce vad eu aici? multe din cele care au studiat si au invatat sa aplice se trag din familii cu parinti pesimisti, in rol de victime...etc.....si eu la fel. poate ca ne-am vazut obligate sa gasim o solutie....poate ca sunt multe ca noi dar care continua, din pacate sa traiasca la fel, si iarasi din pacate transmit si copiilor modul de gandire negativ
Si mai e un aspect...cum zicea Dana...de foarte multe ori viziualizez si eu chiar discutii, dialoguri ....chiar certuri cu unul sau altul...si-mi dau seama ca nu e bine...ar trebui sa gandesc/ sa vizualizez o convietuire pasnica si plina de bune intentii.
Ma gindeam sa inepem un fel de indrumar, sau mici lectioare, astfel incit din ce in ce mai multi oamerni sa invete ca ne putem cladi viata asa cum o dorim sa fie, sa invatam sa nu mai traim pentru a trai, sa ne aflam scopul in viata.

Mergi la inceput

Revin
am cautat si eu aseara cartea, si nu am gasit-o in format pdf pe net sa o iau, Am gasit-o doar la o editura (era cam 28 lei....o sa merg azi prin oras, si daca nu o gasesc, voi fce comanda pe net. autorul e Rhonda Byrne (prca, sper ca nu l-am pocit)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

aici puteti citi the secret=legea atractiei
http://www.scribd.com/doc/221269/LEGEA-ATRACTIEI

si aici puteti vedea
sunt puse in ordine:-)
http://dragosvoda.wordpress.com/2010/02/01/cum-va-fi-2010-cum-alegi-tu-the-secret-tradus-in-romana/

devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/

Tot ce poti cumpara cu bani e ieftin! Erich Maria Remarque.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_ene spune:

Cred si eu f mult in gandurile pozitive..desi nu sunt o persoana tocmai optimista...dar ma tratez..refuz sa mai ma uit la toate nenorocirile la telivizor si sa citesc o carte buna sau chiar o carte din care am ceva de invatat. Refuz sa mai tin in mine cand ma supara cineva si spun verde-n fata...dupa aia imi trec nervii. Refuz sa fac lucruri care mie nu imi fac placere sau nu ma fac fericita.
Cand zic ca nu sunt o persoana tocmai optimista nu ma refer ca fac o drama din viata mea..sunt eu mai sceptica.
Nu inteleg persoanele care la cea mai mica suparare li se face rau.Sa ma ierte Dumnezeu dar mie mi se pare ca de la cap li se trage, cu ca le-ar fi pe bune rau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

Da, si eu am vazut filmul The Secret. E mult bla bla si o impachetare de genul Codul lui Da Vinci, da' ideea de baza e buna. (chiar ma gandesc sa-l revad w/e asta, bine ca mi-ati amintit)

Cred ca daca te concentrezi asupra a ceva (pozitiv sau negativ, nu conteaza) mintea va incepe sa caute (in the background, cum se zice) solutii ca sa indeplinesti ceea ce ti-ai propus.

Si daca te concentrezi mult pe boli, saracie, durere, tristete, mintea ta te va ajuta sa le obtii. Daca te concentrezi pe fericire, bunastare, sanatate, bucurii etc mintea ta te va ajuta sa le obtii! Nu cred ca atragi nu stiu ce din energia universului, ci mintea ta face asta!

E chiar un citat acolo in film, din Henry Ford, parca, care zice ceva de genul: indiferent daca crezi ca poti sau nu poti, ai dreptate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana_Perianu spune:

Hm, eu azi am inceput ziua foarte prost (doua vesti proaste inca inainte de ora 9)
Mi-am zis imediat ca am o zi proasta dar totusi mi-am propus sa transform o zi proasta in una f buna
Am incercat sa zambesc chiar daca-mi venea sa stau posaca, sa fac glumite, etc dar tot degeaba.
Acum incerca sa ma relaxez pe forum si poate daca ma detasez pot sa devin si eu mai ...pozitiva !

Mergi la inceput