Trucuri pentru a te imbraca super (3)
cap.1,cap.2
Pentru femeile cu soldurile mai late si umerii ingusti:
-camasi cu umeri sau maneca bufanta
-fuste clos(ascund soldurile)
-pantaloni cu talie inalta si taietura dreapta
Accentul se pune pe partea de sus pentru a indeparta atentia de la soldurile prea late.(folositi acesorii-coliere, mergele, etc)
Pentru femeile cu pulpele groase:
-evitati cizmele scurte sau ghetele
-purtati pantofi cu toc(subtiaza pulpa)
-evitati fustele care acopera genunchiul
Pentru femeile cu sanii mici:
-purtati camasi cu volanase vericale la nasturi(maresc bustul, dau impresia de volum)
-evitati camasile simple, barbatesti
-purtati push up
Femeile cu picioare scurte:
-evitati pantalonii cu talie joasa
-purtati pantaloni sau fuste cu talie inalta(!)
-purtati tocuri sau platforme
Si cateva idei generale:
-pantofii cu bareta la glezna scurteaza piciorul. Evitati-i daca aveti picioare scurte
-purtati pantaloni mulati doar daca aveti o silueta fara aripioare, fara fund sau solduri mari.Altfel, arata absolut dizgratios.
-hainele tricotate te fac sa pari cu cel putin 3 kg mai grasa
http://www.fashionising.com/trends/
http://www.atrendylifestyle.com/
"capsula de supravietuire"
o pereche de pantofi negri clasici, cu toc 5-7 cm
- o pereche de pantofi fara toc
- clasica little black dress
- minim o pereche de jeansi(modelul perfect in fuctie de silueta fiecareia)
- o camasa alba fina
- un accesoriu deosebit - fie o bijuterie frumoasa, fie o esarfa fina, ceva care sa atraga atentia in mod discret intr-o tinuta banala
.....o pereche de pantofi nude(culoarea pielii) cu toc
-o pereche de pantofi rosii(sau alta culoare vie,uni) cu toc
-cel putin 2 perechi de balerini sau, daca nu purtati, alt gen de incaltaminte comoda dar sic(platforme)
-o rochita neagra, pana la genunchi, clasica, care urmareste linia corpului(s-a mai scris)
-o rochita crem(bej)alt model decat cea neagra, de exemplu mai larguta sau cu maneca trei sfert,
- o rochita cu multe floricele mici si colorate,pana la genunchi
-o rochita lunga pana la pamant de vara, colorata.
-cel putin 3 tricouri albe,din bumbac, simple sau imprimate.
-jeansi bleumarin
-camasi in cel putin 3 culori(una alba, neaparat)
- Un palton sau haina frumoasa(cel prezentat de Caro, superb pentru zilele friguroase de iarna
- un cardigan mai grosut pentru primavara si vreo 2 mai subtirele de luat pe deasupra in serile mai racoroase de vara
- un trenci negru sau maro, sau bej care merge luat oricand nu stii ce sa iei "deasupra"
cel putin un bolero cu maneca lunga pt tinutele cu maneca scurta care pot fi folosite si in perioade mai friguroase sau cu maneca scurta pt tinutele mai de sf de vara pt rochitele vaporoase
- un poncho negru(sau o culoare care va place) din lanita moale
o rochie lunga cu imprimeu floral si peste o gecuta sau un taior
- o pereche de jeansi bootcut si o camasuta in carouri (chiar am vazut zilele astea prin cateva magazine ZR , MTV ...)
-o pereche de pantaloni negri, stil barbatesc
-o pereche de blugi bleu-marin
-o pereche de pantaloni albi ( eventual in )pentru vara
-THE Little Black Dress
-o rochie rosie pentru zilele cu moralul la pamant ( a mea e pana la genunchi, si se petrece in talie: imi face o silueta de invidiat, asa ca motiv in plus sa imi creasca moralul)
-rochite usoare de vara
Ador rochiile asa ca astea pot fi cat mai multe!
-O rochie de seara ca sa luam gura targului, model in functie de ce atuu avem de pus in valoare
-O fusta simpla, pt birou/zi feminina si usor de asortat
-O fusta scurta sau orice altceva ne face sa ne simtim sexi
-O camasa alba (eventual si una neagra)impecabila si cu un usor aer barbatesc...ma simt imediat puternica si sexi, si ador sa o port cu maecile suflecate,si cu gulerul usor ridicat. Am si multe camasi in dungi, tot stil barbatesc.
-Pulovere sau jachete din material calduros dar fin, gen casmir sau lana cu matase. De purtat peste camasi, tricouri, maieuri sau pe pielea goala.
-O bluza marinareasca (cu dungi orizontale bleu-marin) Purtata a la Chanel cu un colier lung de perle si lanturi, sau mai jucaus cu margele rosii.
-Tricouri albe cu maneca scurta
- O haina de iarna de zi.
- Un palton spectacular pentru serile de iarna (eu port o pelerina de stofa neagra, pe care atunci cand imi fac intrarea, o las sa cada de pe umerii goi, si ramane prins la coate, ca un sal mare, foarte de efect)
- Un trench-coat
-o geaca scurta de piele cu un aer rock
-o pereche de incaltari negre, una nude, una intr-o culoare turbata (rosu, galben, mov, verde...)
-cizme negre, maron si tabac/camel
-o geanta mare de zi, una casual, una eleganta si un plic stralucitor
balerini, fusta clos, LBD, rochie lunga de seara, cardiganuri, blugi, topuri matase, top dantela plina, fusta pix, rochie lunga boho, pantofi negri cu platforma din piele intoarsa (a nu se confunda platforma cu talpa ortopedica), sandale nude, pantofi rosii din lac, pantofi peep-toe, conversi, geanta mare grej de zi, plic de seara negru, t-shit-uri.
"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)
Raspunsuri
puskin spune:
Tumpi, bine ca ai deschis capitol nou ca eu am raspuns la cel vechi .
M-am apucat aseara sa recitesc cartea Danei nu mai stiu cum...si am realizat ca nu am aproape nimic din cele 10 must have-uri.
Vroiam sa va fac o propunere. Sa luam must have-urile si sa le asociem si niste poze, pentru ca eu de exemplu ma simt nesigura la anumite chestii ( modele, etc).
Carmena spune:
Buna,
Lady, ai sa razi, dar am renuntat la rochita gogosar, intr-adevar nu e un model care sa ma prinda nici in conformatia pe care o am, nici la varsta pe care onorabil o conduc
Gabitza, frumoasa rochia propusa, ideea este sa o si gasesti pe la noi...Daca nu, poate iti gasesti o croitoreasa buna...Mie imi plac la nebunie hainele lucrate la croitor, sunt unice Eu zic in iulie sa renunti la palarie ziua, daca nu vei avea timp sa mergi la coafor intre cununie si restaurant, pentru ca orice pui pe cap ingrasa parul, nu mai zic ca ii strica forma...
Tumpi, nu-mi spune de genti nepractice ca am destule frumoase, dar daca imi suna telefonul...nu am cum sa il gasesc. Acum criteriul dupa care cumpar genti este si numarul buzunarelor "ascunse"
Puskin, insiruie tu must have-urile Danei Budeanu, eu nu prea le mai retin, cred ca mi le-am facut pe ale mele, tinand cont si de sfaturile ei. Si comentam apoi, am mai spus, eu nu sunt de acord cu ea chiar in toate privintele cu toate cu nu am studii de stil, dar practic, femeilor din secolul nostru ne e cam greu prezentam intotdeauna cum propune ea
Combinatia roz-gri mmm e preferata mea. Extraordinar de fina, poate ne pui o poza Puskin cu gentuta si pantofii, chiar sunt curioasa
valentinag spune:
am avut si palton fucsia care imi este foarte mare acum dar poate reusesc sa il modific ca tare drag imi este.
Sau poti sa-l dai de pomana
Si mie imi place combinatia gri-roz,este atat de fina!
Azi v-am ascultat,si blugii mei de care va ziceam ca sunt 3 sferturi,le-am lasat in jos manseta,si vin acum cumva o palme peste glezne,mi-am luat cizmele negre cu toc patratel si nu foarte inalt,o bluza de bumbac verde kaki inchis si la scirbici cu mine!Am primit complimente
Imi pare rau ca nu ma pot imbraca foarte des in rochie,mie imi place mult,numai ca nu prea merge la tonajul meu!Am una rosu grena su floricele miiiici bej,foarte draguta,pe care o iubesc rau,odata m-am imbracat cu ea,cu sanda bej si geanta asemenea!Dar am acum o nunta in aprilie,daca o fi cald,m-as imbraca cu ea,ce alta culoare de pantofi as putea asorta la ea?
"La vita e bella"
www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
puskin spune:
Carmena,incerc sa pun cateva din must have-urile pe care mi se amintesc acum si completez cand ajung acasa:
Balerini negri
Tricouri simple albe, bej, negri, gri
Pantofi rosii cu toc inalt
Jeans drepti
Jeans largi/evazati
Un cardigan din casmir/lana
Rochita neagra
Pantofii sunt intr-adevar foarte frumosi, insa acum nu am cum sa le fac poze pentru ca sunt la cealalta casa a mea ( sunt in proces de mutare). Sper sa pot face poze in 2 saptamani.
Valentina, lucrurile de suflet nu le dau. In rest, periodic duc cate ceva la ai mei ( sora si mama).
Conchita, sanatate.
Carmena spune:
Valentina nu exista silueta de femeie care sa nu se potriveasca in rochie, ideea este sa gasesti modelul adecvat Despre rochita ta, sunt convinsa ca e foarte frumoasa, eu sunt mare fun al imprimeurilor florale, dar nu as imbraca-o la o nunta, decat daca nunta e mai lipsita de formalitati asa, organizata eventual intr-o gradina deschisa, nu in restaurant. Daca este o nunta formala, intr-un restaurant, parerea mea este sa optezi pentru o rochie intr-o culoare uni, si nu o culoare puternica Daca este vara, uita de pantofi si alege sandale Acum, stii cum e, tu decizi...
Si despre must have-uri:
- balerini negri - nu am, imi gasesc f greu balerini din cauza piciorului mai lat, si negrii chiar nu am gasit. Am in schimb, maro, bej,alb si mi-as dori rosii
- pantofi rosii - acelasi considerent ca mai sus, nu am si nici nu am gasit unii care sa arate super in piciorul meu
- cardigan - da, aici da, am 2 mai grosute si mai multe de purtat peste maieuri, rochite etc
- rochie neagra- am una, just in case. Nu ma omor dupa culoarea neagra, dar in caz ca am nevoie...apelez
- jeansi am mai multe perechi decat recomanda Dana Budeanu, si drepti, si evazati, si skiny, si sport...desi pare banal, mie jeans-ul mi se pare cea mai la indemana solutie
- tricouri am multe, in toate culorile si sport, si casual. Mi-as mai dori imprimate, pana mai acum ceva vreme nu am purtat imprimate, dar au inceput parca sa imi placa
tumpi spune:
Vale, nu te mai subaprecia, nu esti chiar asa grasa,important e sa vezi frumusetea din suflet, nu kg de afara.
Sincer eu am vazut multe tipe mai grase ca mine,dar care aratau mai bine.Asa cum zicea Carmena, opteaza pt o rochita fara imprimeuri florale.Acum depinde si de gradul de rudenie,insemnatate, imprejurari.
Ruxi,Carmena, mai scrieti cum e cu must havurile astea, am sa le trec pe ptima pg.
Si eu imi caut balerini negrii,da n-am gasit nr meu, acum am vazut unii,sper sa se potriveasca.Eu n-am decat o pereche mov-lila in care ma simt excelent si unii rosii cu baretuta.
Si eu am o groaza de pereche de blugi(bine au aici mai mult in blugi ma imbrac) si da, este o solutie la indemana, pot fi luati si cu un adidas si ceva sport,sau cu camasa si tocuri si dam un aer feminin si mai aparte.
Eu am mai multe poloshirts-uri fara nasturi care imi plac foarte mult(alb,portocaliu,coral),sau mai imi plac pulloverasele cu maneca scurta care merg cu maletute pe gat(dau nu) .Am unul si sunt de-a dreptul indragostita de el.
Foarte comozi mi se par clogs-i, dar genul asta, nu astia.Sunt comozi si ultimii,da de folosit in gradina,mor cand vad lumea pe strada cu asa ceva
"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)
geniest spune:
Eu de curand am facut pasiune pentru camasile gen body. Le-as pune pe lista de must-have-uri. Am, deocamdata, vreo 3 insa sunt cu ochii cat cepele sa-mi iau niste uni-uri, am imprimate...sunt minunate, mai ales bagate in pantaloni (partea proasta la ele este ca trebuie sa aiba chilotul ffff fin sa nu se vada dunga, de preferat tanga).
Alta pasiune care a ajuns sa ma chinuie este culoarea NAVY (mai putin albastru) la genti, dresuri, pantofi, cardigane, bijuuri...mi-am propus incet-incet sa scot negrul din garderoba si sa-l inlocuiesc cu navy.
Carmena spune:
Geniest, daca iti place navy, (si mie) tocmai ieri am trecut printr-un mall si am vazut pline magazinele de culoarea aceasta, deci, vara aceasta chiar este in trend
Eu nu pot purta body, sau poate nu am gasit modelul sa ma avantajeze.(ma jeneaza). Dar port destul de rar camasa in pantaloni. Pentru o tinuta business insa, cred ca sunt intr-adevar esentiale
Tumpi, Dana Budeanu spune ca e de bun gust sa ai macar un diamant. Eu nu am, dar daca vrei sa il treci..
Eu as propune sa incepem sa facem si o lista cu ASA NU! Ai inceput-o bine cu papucii aia odiosi nu cred ca arata bine pe piciorul nimanui. Eu din ce stiu, se poarta pe plajele pietroase, acum nu stiu daca e asa, e plin vara peste tot de ei
In schimb primii saboti, desi nu ma chiar omor dupa ei, imi amintesc de copilarie, aveam asa o pereche si eram tare mandra de ei ca "tocaneau" pe scari oricum, vara aceasta cica se poarta din nou sabotii cu tocuri de lemn, asa ca daca va plac...
geniest spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Carmena Geniest, daca iti place navy, (si mie) tocmai ieri am trecut printr-un mall si am vazut pline magazinele de culoarea aceasta, deci, vara aceasta chiar este in trend Eu nu pot purta body, sau poate nu am gasit modelul sa ma avantajeze.(ma jeneaza). Dar port destul de rar camasa in pantaloni. Pentru o tinuta business insa, cred ca sunt intr-adevar esentiale Tumpi, Dana Budeanu spune ca e de bun gust sa ai macar un diamant. Eu nu am, dar daca vrei sa il treci.. Eu as propune sa incepem sa facem si o lista cu ASA NU! Ai inceput-o bine cu papucii aia odiosi nu cred ca arata bine pe piciorul nimanui. Eu din ce stiu, se poarta pe plajele pietroase, acum nu stiu daca e asa, e plin vara peste tot de ei In schimb primii saboti, desi nu ma chiar omor dupa ei, imi amintesc de copilarie, aveam asa o pereche si eram tare mandra de ei ca "tocaneau" pe scari oricum, vara aceasta cica se poarta din nou sabotii cu tocuri de lemn, asa ca daca va plac... Carmen cu Stefan si Bogdan |
Pe mine ma tine pasiunea cu navy de vreun an si ceva incoace....inseamna ca am fost inaintea modei ???!!!!
Ceva incaltaminte m-ar interesa. Niste cizmulite de piele intoarsa navy, evident, semi-cowboy (bot rotund) ai vazut pe undeva ???
Secretul la camasile body este ca trebuie sa fie suficient de lungi, asa incat sa nu devina prea intinse cand stai pe scaun sau te apleci etc...Iar eu le port la blugi, inclusiv skinny, cu virgula curele late, catarame mari...
ladyJ spune:
Carmen, imi plac sabotii cu talpa de lemn(clogs) sunt foarte comozi.
Astia mai exact:
http://i700.photobucket.com/albums/ww3/litlstrawberry/IMG_9532.jpg
Tu la ce i-ai purta?