Licurici de ianuarie-februarie 2009 (98)
Raspunsuri - Pagina 20
Ciufik spune:
Rox! Sa ne traiesti si sa infloresti! 
Micola - cu adormitul cred ca trebuie sa creezi o rutina, mai ales seara, mai putina agitatie inainte de ora de somn....iar la pranz o plimbare buna inainte. Succes! Hai ca ai reusit tu cu alaptatul, cu diversificatul dupa ce te-ai luptat cu toti, razbesti si cu asta!
Andrei la pranz adoarme destul de usor ca e obosit ca-i trezit de la 6 juma-7 (in we la tzatza), iar seara de la 8 juma incepem pregatirile: il iau la plimbare prin casa: in baie sa pregatim cada, in dormitor sa pregatim patutul, apoi baie, uns
, intuneric, mufat, plimbat prin pat, pus capul pe mine, dat cap de perete sin greseala
si intr-un final pica.
In ceea ce priveste programul de masa, seamana cu al lui Mister (chiar si ca ore), numai ca noi seara mancam iaurt cu cerealesau cu paine urmat de un codru de paine. Bine, el mananca paine oricand, nu conteaza ca e satul.
maine mergem la control, vroiam sa fac ROR-ul dar cum ne operam in 2 sapt, il amanam pana dupa op. Nu cred ca are mai mult de 9 kile, hai 100-200 gr, iar ca lungime e maruntzel.
Dc va e dor de el
:
http://entertainment.webshots.com/photo/2874668780103740486GHznvI
Sanatate tuturor!
PS: Dark - da, tot hadidi, tot la zalau, cu un chirurg din sibiu care va prelua sectia de la zalau (mai multe nu stiu). 
IRA_LIZA spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Porumbita nu e prea devreme fructe la 8 sau 8:30? eu ii dau la 9 si tot mi se pare cam devreme dar laptele il suge intre 5 si 7 dim si nu as putea sa ii dau mai tarziu fructele insa ma gandesc ca pt viitor idel fructe ar fi pe la 10-11 |
Porumbita, de ce sa fie 8-8.30 devreme pt fructe? eu calculez distanta intre mese incepand cu biberonul de lapte de la 5 dim, astfel incat am minim 3 ore de la biberon la masa de fructe. Sigur, situatia se poate schimba in timp, schema asta de alimentatie este cea de acum.
Ira, mamica Elizei
IRA_LIZA spune:
| citat din mesajul lui ariya program de masa miguel(amedeo,annamaria cand erau mici): 8,30-9 -lapte cu biscuiti 10,30-11 - fructe 13-13,30 - pranz si somn 2h-2,30h 17 -iaurt 20-cina 21,30-lapte cu biscuit si somn neintrerupt pana dimineata Asta e programul lui oriunde si oricand...nu mai e voie sa li se dea lapte noaptea la varsta asta...intrebati si voi pediatrii daca nu ma credeti ca,altfel,o sa o tina asa...nici la 6 ani n-o sa scapati de laptele noaptea!copilul meu doarme mult si bine si orarul asta si l-a facut singur...iar eu i-l respect pt ca e perfect...eu daca nu ii dau cina,face ca trenul noaptea pt ca ii trebuie burtica plina sa poata dormi bine si sa fie sanatos si nemarait... de exemplu ,marti,a fost ziua mamei mele si am fost la restaurant...acolo i-am dat mancare din borcanel ,cu care el nu e obisnuit si nu a mancat bine...eh.noaptea s-a trezit plangand de foame...cred ca exemplu mai bun ca asta nu puteam sa va dau... eu sper ca intotdeauna,experienta mea sa va ajute pt ca,i-am crescut SINGURA pe toti 3,cautand intotdeauna sfatul pediatrilor pe care i-am ales dupa recomandarile oamenilor cu experienta...si in italia si aici ,am incercat sa ascult ce-mi spuneau dr si,daca simteam ca nu e ok primul sfat,apelam intotdeauna si la celalalt pediatru... amedeo 12ani,annamaria 8 ani,miguel adriano 27/01/2009 sunt o mama implinita! |
Ariya, eu cred ce spui, si minunat ar fi fara bibe de noapte! Eliza a avut o luuuunga perioada de timp in care dormea de la 9-9.30 pana la 6 dimineata, nu imi amintesc cand si cum s-a produs modificarea asta.
Fapt este k, la masa de seara, NU mananca mai mult decat urmatoarele: 4 linguri cu varf de cereale dizolvate in cca 100 ml laptic & cca 200 ml lapte. nu vrea si gata! Am incercat si nu tzine! Nu intotdeauna termina cerealele, nu intotdeauna termina biberonul. Intr-o vreme ma mai duceam dupa max o ora de somn si ii dadea si restul de lapte si il bea in somn, insa acum nu mai vrea. Am sesizat pe perioada ianuarie - martie k, daca mananca mai consistent la masa de ora 6, sunt sanse sa nu se trezeasca noaptea. Tre' sa ma reorganizez, clar! astept sa citesc ce dau la masa si celelalte fete bebeilor.
Multumesc pt pont

Ira, mamica Elizei
IRA_LIZA spune:
| citat din mesajul lui Porumbita am fost si eu cu robert la pediatra la un an si 2 luni (fara 2 zile ieri) are 82 cm si 11.8 kg (in cdt in care dupa saptamana aia de cosmar care a urmat infanrixului de la un an scazuse la 10 kg); acum, nici nu stiu, sa imi fac griji ca a luat asa mult? de 2-3 sapt programul lui de masa e asta: intre 4 si 7 dim san (depinde ora) la 9:00 o banana + un sfert de mar + 2 lingurite de branza fagasas (sau para sau kiwi sau portocala) blenduite intre 13 si 15 200-250 g de piure cu carne (o data pe sapt spanac cu cartof si ou intreb) la 17:00 un iaurt (uneori cu banana, alteori simplu, alteori cu 1-2 biscuiti nestle) la 19:00 360 ml lapte humana de seara cu 4-5 lngurite cereale la 20 (sau 20:30) san in general pana spre 4 dimineata nu ii mai dau san (dar mai sunt si nopti in care ii dau, cand nu reusesc sa il culc la loc doar cu apa etcca de sculat tot de 2-3-4 ori pe noapte se scoala) e prea mult? intre mese nu mananca rar ii mai dau in parc dupa amiaza bucatele de mar apa bea adunat pe toata ziua cam 100 ml (max 150) si a doua chestie care ma cam nelinisteste e ca de vreo cateva sapt are asa o miscare din cap, ca atunci cand scuturi capul sau faci nu nu ... are zile cand nu face de loc, dar are si zile cand face de mai multe ori (fara sa fieasociata unei miscari/actiuni anume doctora zice ca poate e un tic, ca sa il mai urmaresc ai vostri fac asa? |
Porumbita, cand am plecat din matrnitate am primit 2 broshurele; in cuprinsul uneia dintre ele e o schema cu greutatea & inaltimea copiilor fete/baieti. Vrei sa o scanez si sa o trim pe mailul comun? k sa vezi unde se incadreaza Robert; de ce spui k a luat mult?
Miscarea aia din cap o are si Eliza! numai k ea se si amuza de cele mai multe ori, mai ales atunci cand misca din cap si se uita in oglinda. Asa k (deocamdata) nu m-am ingrijorat.
Ira, mamica Elizei
cami_antonia spune:
ciufik minunat bebe
e un scump si un dragalas
pupici de la mine si de la antoniaaaaaaaa
SPUNETI O RUGACIUNE PENTRU ALINA - operata pe creier SI ADRIAN - sa aibe putere sa o ingrijeasca
DOAMNE AJUTA!
DONEAZA 2 EURO LA SMS 879 PANA LA SFARSITUL ANULUI PENTRU ALINA DONESCU
povestea ei la www.alinadonescuumanitar.blogspot.com
ariya spune:
Porumbita,decaleaza programul...miguel bea laptele pe la 9,robert pe la 7,deci tu da-i fructele pe la 9 si tot asa...eu cred ca boierul meu are un ceas in burtica-daca nu-i dau papa la ora care trebuie are un tzignal ,frateeee.....eu pot sa nu ma uit la ceas ca stiu de la el cat e![]()
![]()
![]()
![]()
ROX ,am probleme cu coloana,mai ales ca miguelito are un miliard de kg si ma rupe...sa-ti zica Irina cum e miguel ca au facut cunostinta azi...daca nu as avea durerile astea,ar fi ok...si nu am timp sa ma duc sa o iau iar de la capat cu investigatiile,plus ca si costa mult...o sa treaca tim[pul si o sa vad ce si cum...ce sa fac?nici nu am cu cine sa-i las,asta e...pup mult!si pup-o si pe ladi daca vb cu ea...![]()
amedeo 12ani,annamaria 8 ani,miguel adriano 27/01/2009
sunt o mama implinita!
Selene_Bunny spune:
Daria are, la 15 luni, 10 kg 600 g, 47 cm perimetru cranian, 49 la piept - sper ca le-am nimerit, si cam 82 de cm, ca nu sta sa o masor...
Un puc mititel / Face numai ce vrea el!
Daria Nandini
http://lb2f.lilypie.com/77K3p2.png
Lucrusoare de daruit
Particip la bazaruri
micola spune:
| citat din mesajul lui Ciufik Micola - cu adormitul cred ca trebuie sa creezi o rutina, mai ales seara, mai putina agitatie inainte de ora de somn....iar la pranz o plimbare buna inainte. Succes! Hai ca ai reusit tu cu alaptatul, cu diversificatul dupa ce te-ai luptat cu toti, razbesti si cu asta! Andrei la pranz adoarme destul de usor ca e obosit ca-i trezit de la 6 juma-7 (in we la tzatza), iar seara de la 8 juma incepem pregatirile: il iau la plimbare prin casa: in baie sa pregatim cada, in dormitor sa pregatim patutul, apoi baie, uns |
aoleu..m-ai facut sa-mi amintesc ce stres si atunci cu alaptatul si completarea

acum cine e consilier in alaptare pe la prietene?
ii ia ea in brate si zice ca nu au luat suficient
si cand una din ele a facut rost de un cantar si l-a cantarit...stupoare: copilul a luat 800 g in prima luna! Noroc ca am stat de capul ei sa nu-i dea completare, pana faceam rost de cantar...s-a convis si ea..si acum bebe suge fericit
Asa il adormeam si eu cand era mai mic, dar pana pe la 8 luni , cand s-a ridicat pe patut...de atunci nu mai sta in pat seara...se ridica in picioare, se agata de tot ce ii iese in cale, merge prin pat, vrea jos..etc etc
Azi-noapte a fost iar cu cantec...cand e vorba de culcare incepe si urlaaaaaaaaaaa
...daca il mai las oboseste prea rau..om trece noi si peste asta, ca acus trebuie sa incepem sa facem la olita

Frumos Andrei, delicios

Selene, e bine fata, noi nu cred ca am ajuns la 9 kg