Licurici de ianuarie-februarie 2009 (98)
Raspunsuri - Pagina 19
micola spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ariya program de masa miguel(amedeo,annamaria cand erau mici): 8,30-9 -lapte cu biscuiti 10,30-11 - fructe 13-13,30 - pranz si somn 2h-2,30h 17 -iaurt 20-cina 21,30-lapte cu biscuit si somn neintrerupt pana dimineata Asta e programul lui oriunde si oricand...nu mai e voie sa li se dea lapte noaptea la varsta asta...intrebati si voi pediatrii daca nu ma credeti ca,altfel,o sa o tina asa...nici la 6 ani n-o sa scapati de laptele noaptea!copilul meu doarme mult si bine si orarul asta si l-a facut singur...iar eu i-l respect pt ca e perfect...eu daca nu ii dau cina,face ca trenul noaptea pt ca ii trebuie burtica plina sa poata dormi bine si sa fie sanatos si nemarait... de exemplu ,marti,a fost ziua mamei mele si am fost la restaurant...acolo i-am dat mancare din borcanel ,cu care el nu e obisnuit si nu a mancat bine...eh.noaptea s-a trezit plangand de foame...cred ca exemplu mai bun ca asta nu puteam sa va dau... eu sper ca intotdeauna,experienta mea sa va ajute pt ca,i-am crescut SINGURA pe toti 3,cautand intotdeauna sfatul pediatrilor pe care i-am ales dupa recomandarile oamenilor cu experienta...si in italia si aici ,am incercat sa ascult ce-mi spuneau dr si,daca simteam ca nu e ok primul sfat,apelam intotdeauna si la celalalt pediatru... amedeo 12ani,annamaria 8 ani,miguel adriano 27/01/2009 sunt o mama implinita! |
asa ceva vreau eu, recomandari de la mame cu pici mai mari

dar, dupa laptele de dimineata, mai mananca fructele??? de maine incerc si eu programul asta cu al meu Alexutu, Doamne ajuta sa se mai linisteasca si el si sa adoarma mai usor..
noi stam asa:
9-9.30:fructe, adica: mar cu biscuite (care cand era mic nu-i placea deloc deloc)/o banana/un kiwi;
13-14:pranz, care e cel mai consistent si mancat cu cea mai mare pofta: ciorbita din gaina de tara (preferata)/pilaf, tot din carne de tara,spanac cu ou/diverse pireuri;
18: iaurt/ o banana;
21-22: lapte cu cereale, de curand 300-350 ml;
o sa incerc chiar de azi sa-i dau seara mai consistent..tot am facut azi budinca de paste cu branza..
Laptele cu biscuiti i-l pui in biberon sau cu lingurita?
Miguel cum adoarme?
anna-mama spune:
Avem poze de azi dimineata http://family.webshots.com/photo/2115371780106226777bqLdNJ
Ariya, esti minunata cum reusesti sa fii o mama asa bua, te admir si te apreciez 
Aalina, pacat ca nu putem sa hoinarim impreuna prin parc
Cum te mai simti cu raceala?
Selene_Bunny spune:
Cum la noi s-a facut cald bine, am inceput sa iesim afara in intervalul 12-2, la plimbare cu tricicleta. Ca o fi de la plimbari, ca nu, Daria doarme la amiaza, de vrei 3 zile incoace, 5 ore. De la 2, 2.30 la 7, 7.30. Se culca la 12 noaptea si se trezeste a doua zi la 9. De mult nu s-a mai trezit peste noapte.
Dar ea nu bea apa, isi umple gura cu apa, dupa care o scuipa pe bluza. In schimb, bea freshuri de portocale, grapefruit.
Un puc mititel / Face numai ce vrea el!
Daria Nandini
http://lb2f.lilypie.com/77K3p2.png
Lucrusoare de daruit
Particip la bazaruri
ariya spune:
MICOLA,nu ii dau biscuiti decat in lapte...am unii care se topesc in lapte...mai ales ca al meu e si barosan...asa ca ...mai ieftin cu biscuiti,cereale-de exemplu eu nu i-am dat, pt ca a zis pediatra ca e prea barosan si nu ii fac bine...o ascult pt ca e si nutritionista si,la sfatul ei,am reusit sa o fac si pe fi-mea mai subtirica...asta e o namancata,nene...cand vine de la scoala nu spune buna ziua,urla ca ii e foame!!!si nu-si capata dulciuri,o data pe sapt are voie ciocolata sau inghetata...nu sucuri,doar fresh de portocale facut de ma-sa...cam asta...
pup ca-mi scot gashca la plimbare!
amedeo 12ani,annamaria 8 ani,miguel adriano 27/01/2009
sunt o mama implinita!
micola spune:
ariya, scuze, scrisesem gresit, am editat, dar a aparut tarziu..ma miram ca dupa laptele cu biscuiti mai mananca fructe, asa repede..
Fetelor, mai dati-mi si mie idei de adormit copii
, va rooog! stiu ca am mai cerut si alta data, si am si primit (multumesc), dar iar nu am metode...pt somnul de dupa amiaza a trebuit sa-l scot cu carutul afara ca sa adoarma..si apoi sa urc cu el cu tot 3 etaje..si acum doarme dus, ca s-a culcat la 15.30 (ca pana atunci am incercat eu toate variantele de adormit in casa, mai putin leganatul, de care as fi vrut sa scap cumva..)...iar se trezeste tarziu, iar scandal diseara la somn
...
multumesc anticipat
Ma bucur de ledi ca e mai bine

crisspy spune:
Micola, draga mea, daca as sti ce sa te sfatuiesc ti-as zice cu draga inima...
Insa dupa cum stii noi adormim inca ziua pe picioare, leganati...seara adoarme singur, insa daca peste noapte se trezeste daca il deranjeaza ceva tot pe picioare aterizeaza
Crisspy,
fericita de
Razvi
Porumbita spune:
aryia da concret in cazul nostru cum sa facem?
ca el suge dimineanta (undeva intre 4 si 7) cum ziceam, la 8:30-9 nu mai pot sa ii dau iar lapte;
de sculat se scoala undeva intre 7 si 8:30
apoi seara la 8:30 de regula e in lumea viselor; miercurea ce adoarme mai tarziu pt ca am eu ore pana 7 si abia la 8 fara zece ajung acasa
editez
el inca are 2 somnuri pe zi (unu in jur de 11 si unul in jur de 2-3); mai sunt si zile cu un somn, dar mai rare;
somnurile sunt de la juma de ora la o ora si un pic;
DarkBendis spune:
LA MULTI ANI ROXANA!!! 

Sper ca se lasa cu chef in week-end, nu? ![]()
Delia, total David! Mi-a si imaginez pe tati lui la pravalie ![]()
Naty, sper ca a iesit bine RMN-ul!
Ledi, mult ma bucur ca esti mai bine!
Programul nostru de masa e cam asa:
intre 6 si 7 laptic la san (cu mami in pat)
in jur de ora 9, mic dejun la Lynn: iaurt cu piure de fructe in care punem cereale (de fapt biscuitii weetabix) si o lingurita de mascarpone
(dar de multe ori jupan atenteaza la micul meu dejun de la ora 7 si se alege cu cate o bucatica de paine prajita sau o bucatica de banana... ca altfel nu scap de el si nu pot manca in liniste)
in jur de ora 12 gustare de fructe
cam pe la ora 2 masa de amiaza: mancarica (ceva ce sa contina legume si carne si fie orez/paste/cartofi) eventual dupa primeste desert (custard cream, clatita, jelly etc)
cam pe la 4 jumate gustare iaurt cu piure de fructe sau fromage frais, sau rice cakes, sau biscuiti si o bucatica de banana
la 7 jumate cina acasa: cereale cu 200 ml de lapte cu o lingurita de mascarpone (chestia asta are consistenta unui piure mai gros, deci se mananca cu lingurita), gris cu lapte, mamaliguta cu branza si smantana, orez cu lapte etc, dupa care primeste o cutiuta de 50 gr de fromage frais si un biscuit (pe care uneori il mananca, uneori nu)
cam pe la 9 jumate sau cel mai tarziu la ora 10 lapticul de la san si ... somn de voie pana a doua zi.
In timpul zilei Mister bea apa din canita (rar bea cateva gurite de lapte la pranz) si suc de fructe diluat (dar numai daca reuseste sa sterpeleasca vreo canita de-a fetitelor de la Lynn, i s-a pus si lui suc in cana dar de acolo nu a vrut. ce sa-i faci, de la altii e mai bun
)
Noi nu suntem prea mari... 75 cm la 13 luni si un pc si vreo 9 kile jumate (drept e ca in ianuarie pierduse cel putin juma' de chil cu rotavirusul si raceala) dar Mister niciodata nu a fost "bebe mare", iar in familia sotului (si de fapt si a mea) cam toti bebelusii au fost de categorie usoara (ceea ce nu i-a impiedicat sa creasca si sa se dezvolte bine). Vora asistentei de la clinica: e activ, creste, e sanatos, papa cat ii trebuie, deci e bine!
Editez sa scriu si ca Mister doarme cam ora - o ora si ceva dimineata (din pacate la noi desteptarea se da la 7 dar el mai trage un nani la Lynn dupa micul dejun) si eventual o ora sau doua dupa-masa de amiaza

Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008) 
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
micola spune:
i-am luat Cavit de la Sensiblu...3 cutii la pret de 2, am dat 16 lei pe el..pot sa-i dau? ca scrie ca intre 1 an si 14 ani..mi-a zis farmacista sa-i dau 1 jumatate de tableta pe zi si sa nu-i mai dau altfel de Ca. oricum nu-i dadeam...
daca nu e bine sa-i dau i-l dau lui Vladut..
I-am dat fagaras u un pic de peste la 8 si acum i-am facut lapticul..daca l-o mai vrea...sper sa-l vrea..