AJUTOOOR-CUM POT SA ADORM UN BEBE ?
Buna fetelor.Nu am mai apucat sa intru de mult pe acest forum.
Am si eu o problema am o buburuza de 4 luni si 2 saptamini si nu vrea sa doarma ziua si nu stiu cum sa o adorm.adoarme decit atit cit maninca la san si atit.Am iesit si afara si tot degeaba nu vrea sa doarma si pace.Am uitat sa va spun ca i se face somn dar nu paote sau nu vrea sa adoarma,o pun in patut sau o iau in brate si o legam si degeaba nu vrea sa doarma si pace.Aveti vreo sugestie cum as putea sa o adorm.?
Raspunsuri
bubulina1 spune:
Cand Radu era mic am avut si noi aceasta dilema. Norocul a fost ca ne-a propus cineva sa-i luam un balansoar. Si vreau sa spun ca a functionat f bine pentru somnul de zi. Cand nu vroia sa doarma leganat in patut - avem unul de plasa, nu de lemn si fiind la etajul de sus se legana - il puneam in balansoar. Ii puneam si muzica de la interfon si gata!
Mamica fericita de Raducu (11.04.2009)
Poze cu noi
alex_andra spune:
Buna:)
Sa-ti traiasca buburuza, in primul rand si sa -ti aduca numai bucurii
Eva mea nu a fost genul de copil care sa doarma. Ea mai mult era treaza si ziua si noaptea.
Eu o adormeam cu muzica de Bach data destul de tare, sau la plimbare afara, sau ma plimbam cu ea prin casa, sau pe piept.(astea mai rar aveau efect, insa Bach era de mare valoare)
Si acum ii cant cand o adorm.
Am auzit si de bebelusi care adormeau plimbati cu masina.
Oricum, in curand se face mai cald afara si poti sa stai cu ea mai mult,prin parc, pe langa copaci, la umbra.
Eu aveam o medie de 7 ore pe zi anul trecut cand avea ea cateva luni.
Aveam la mine laptic, apa, hainute de schimb, carti de citit pt mine si multa cafea, tot pt mine
Iti doresc mult succes
Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)
roli25 spune:
Tine-o afara la cat mai mult. Cand nu aveam timp prea mult de stat afara, ii tineam pe balcon.
Si eu le puneam multa muzica clasica.Bach, Mozart, Vivaldi, etc.
Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)
Gabi_K spune:
pur si simplu unii copii nu vor sa doarma si gata. Tu devii agitata ca vez doamne e ora de somn si iar te chinui, bebe simte asta si nu doarme nici de ciuda
Dar nu inteleg, de ce nu e ok daca adoarme la san. Sunt multi copii care folosesc sanul pe post de suzeta, vezi si minora subsemnatei pana la 3 ani jumate nici nu adormea altfel decat la san.
Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses3#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses4#" target="_blank">poze si mai noi
www.dropshots.com/kincses5#" target="_blank">poze cele mai noi
Povestea nasterii: Lili si Robert
Catalishka spune:
Sa iti traiasca buburuza!
In primul rand trebuie sa accepti ca unii copii au mai putin nevoie de somn decat altii (este si cazul baietelului meu).
DAR, cu toate astea, somnul este important pentru ei. De aceea foloseste-te de orice metoda care vezi ca ajuta cat de cat: dormi cu ea, chiar daca la san, ca asta nu e ceva rau, va renunta singura la un anume tipic de adormire, baietelul meu a adormit NUMAI LA SAN pana la 8 luni, dupa care singur a vrut sa adoarma cu nasucul bagat in mine, si cumanutele zgurmand in carnita de mami.
Apoi iar foarte important este sa observi semnele pe care le da atunci cand ii este somn, si abia atunci sa incerci sa o culci. Altfel se intra intr-un cerc vicios din care este foarte greu sa iesiti.
Si inca o chestie: cate ore doarme noaptea? ca e posibil ca daca ea doarme 13-14 ore peste noapte asta sa ii fie necesarul, si sa nu vrea mai mult.
Mult succes dar mai ales muuulta RABDARE
anamariame spune:
Sa-ti traiasca ghemotocul!Am avut si noi probleme de somn in timpul zilei, am incercat o multitudine de metode, dar nu toate au dat roade. Ce a mers: adormita cu laptic/ceai. Leganata pe genunchii mei. Cantat si suzi. Mers cu masina. Plimbare afara cel putin o ora, apoi in casa laptic (metoda garantata). Incearca totusi sa vezi poate nu ii convine ceva. Fa mai intuneric in camera, mai ales acum, ca vine vara, soarele poate fi chiar enervant la un somn de zi. Liniste, muzica in surdina. Incearca sa dormi si tu langa ea. Oricate sfaturi ai primi aici, tot trebuie sa gasesti tu metoda care se potriveste bebelusului tau. Si au dreptate fetele, poate ea nu are nevoie de atat de mult somn. O vezi obosita si totusi nu vrea sa doarma? Sau stii tu ca e ora ei de nani si incerci sa o culci. Eu las cel putin 4 ore intre reprizele de somn, si uneori e prea putin. Bine, noi suntem si ceva mai mari.Mult succes, si daca gazuta nu e mofturici, nu te stresa prea tare.Ana-Maria, mami de Eva Maria (23 aprilie 2009)