Hai Liliana! Bravo Mihaela, Anca!Iepu 2010 (122)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lindal spune:

Inregistrarea nasterii
Se face la Oficiul Starii Civile, la Biroul de Inregistrarea Nasterilor din sectorul/localitatea in care se afla maternitatea unde s-a nascut copilul.
Inregistratrea se face pe baza declaratiei verbale, cu prezentarea urmatoarelor documente:
• Certificatul medical constatator al nasterii intocmit pe formular tip, avand un numar de inregistrare, data certa, sigiliul unitatii sanitare, semnatura si parafa medicului
• Actul de identitate al mamei
• Certificatul de nastere al mamei - daca este divortata sau necasatorita
• Certificat de casatorie
• Declaratia de stabilire a numelui copilului in cazul in care parintii au nume de familie diferite
• Actul de identitate (buletin, carte de identitate, pasaport, etc.) al declarantului nasterii in situatia in care parintii copilului nu sunt casatoriti
• Certificatul de casatorie al parintilor
Termenele de declarare a nasterii
Copilul trebuie declarat in termen de:
• 15 zile de la nastere, daca copilul se naste viu si este in viata.
• 3 zile de la nastere, daca copilul s-a nascut mort.
• 24 ore de la deces, daca copilul s-a nascut viu dar a murit in primele 15 zile.
Daca declararea nasterii se face la mai mult de 1 an, pentru a se efectua inregistrarea este necesara o sentinta judecatoreasca.
Daca nasterea nu este declarata in termenele prevazute de lege persoanele care aveau obligatia sa faca declaratia sunt sanctionate cu amenda.
Nedeclararea nasterii în termenul prev#259;zut de lege, se va sanctiona în conformitate cu dispozitiile articolului 23 din Legea 119/1996, cu amenda.

36+ (AMR max 3+)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmine spune:

Citat:
citat din mesajul lui andira

Si deci neatza!

Jasmiiiiiiine - am reusit!!!
Deci, Berbeci, da?
Esti tot in formula 2 in 1, nu?

Yesss !!!

ne-am atins targetul : 22 martie,am intrat si in zodia berbecului,a fost si echinoctiul de primavara!

Bravos natiune!

Halal sa ne fie!

eu sunt bine,am prins tupeu si cred ca mai rezist cateva zile

plus ca dayanara mi-a zis ca o sa ajung la 39 de saptamani si miercuri abia implinesc 38

37+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annya9 spune:

"Neata"

Eu am avut o noapte de pomina! Dupa ce m-am chinuit pana la 5 dimineata sa dorm ca un om normal si n-am reusit decat sa incheg vreo 2 ore de somn, am reusit sa mai dorm legat pana la 8 juma, dar in fund. In viata mea nu credeam ca o sa patesc asa ceva. Cum stateam pe stanga sau pe dreapta, bebe incepea cu niste salturi si niste contractii, mama-mama. Pe spate nu pot sa dorm nicicum ca ma sufoc. Asa cala 5 dimineata aveam contractii din 3 in 3 minute unele dureroase si-mi era o mila de bebe de nu mai stiam ce sa fac... Cred ca l-am ametit rau de tot...nu mai zic de cum ma dureau pe mine toate cele prin burta si prin jur... Urasc patul!!! Urasc noaptea!!!

Ma gandesc sa-mi iau o perna din asta de gravida. Are cineva? E buna de ceva?

34+ Radu Alexandru
poze noi, 33 saptamani

www.contractionmaster.com/" target="_blank">calculator contractii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yaia spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui Yaia

Si e pentru prima oara cand aud de ata lasata la copii ca sa doarma. Lui Tudor nu i-a lasat nimeni nicio ata si a dormit super intotdeauna.

Cat priveste neiesitul din casa 40 de zile, mi se pare o chestie medievala si total depasita. Ar insemna sa stati in spital 40 de zile, dar uite ca iesiti ca sa mergeti acasa si nu se intampla nimic. Chestii fara explicatii logice, dupa parerea mea, intrate in folclor. Iata ca in alte tari nu exista asa ceva si atat copii, cat si mamele sunt ok. In plus, nimic nu e mai benefic pentru dezvoltatea unui bebe mic decat iesitul la aer.

De acord cu tine .

Da' pe aia cu cutitul sub cearceaful bebelusului o stii? Nu imi mai aduc aminte exact semnificatia, dar ma lasase cu gura cascata...

Ma rog, gasisem multe de-astea, dar faza cu cutitul mi-a ramas in cap...

Probabil cutitul il tii acolo sa-i sperii pe cei care vin cu 'sfaturi' pentru bebe. E ca in faza cu tatal ce-si curata pusca de vanatoare cand vine pustanul sa-i scoata fata in oras.

===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si delfinas(a)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yaia spune:

Citat:
citat din mesajul lui honeybaby
Yaia- probabil ca Tudor avea propria lui papiota

Cred ca are ditamai ghemul de ata, ca si acum doarme super bine. Sau o fi ca in reclama, cu oaia pe care o tot tunde dupa el!

===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si delfinas(a)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greenfrog spune:

Petru e constipat. O asteptam azi la 3 pe dr pediatra. Voi ati avut astfel de probleme cu bebelusii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andira spune:

Citat:
citat din mesajul lui Yaia

Probabil cutitul il tii acolo sa-i sperii pe cei care vin cu 'sfaturi' pentru bebe. E ca in faza cu tatal ce-si curata pusca de vanatoare cand vine pustanul sa-i scoata fata in oras.

Sotul meu a zis deja ca-si ia un gun... pentru 3 fete, iti dai seama ca are nevoie .

Plus ca ne apuca pe amandoi nervii cand vedem reclama aia la Jacobs, cu pustiul ala care iese de la fii-sa din camera / baie (ca n-am inteles niciodata exact), si-i face cu ochiul tatalui fetei.
Cred ca orice tata de fata s-ar umple de draci la o faza de-asta...

36+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns castelanaC spune:

Buna fetele, scriu pe bucati, v-am mai spus ca nu-mi merge calc si puf mi se stinge, asa ca "il pandesc" si eu cand s-a racit si mai dau un ochi la voi.
Ma distreaza rau de tot vorbele si toate sfaturile, toate credintele si superstitiile, important este sa nu va supere, ca asa aici pe forum sunt distractive dar sa fii acolo implicat, in plus si copilul tau... cred ca ajunge sa ti se increteasca parul, nu?
incercati sa le tratati cu indiferenta si cat mai multa nepasare, poate asa se plictisesc suratele sfatoase, nu?

Eu sunt bine, tocmai am mancat de pranz (azi am gatit romaneste: ciorbica de piu acra si mazare cu pui), apoi m-am inveselit ca a venit postasul si mi-a adus un pachetel de la mama mea, am plans sa stiti.
Nu era mare lucru acolo dar e de acasa de la mine!!
Am primit ceva pentru bebe ( cica sa aiba si le bunica), cartea mama si copilul a sotilor Capraru si o serie de ceaiuri: anason, chimen, galbenele, de colici, ce sa mai avem "di tatiiiiiiiiiii" de acuma (aici ei beai alte baliverne si eu am zis ca poate e mai bine sa beau de ale noastre)
Sunt obosituca, mai ales ca niste crampe pe gambe m-au terminat azi dimineata, in fine rezist eroic, nu ma plang.

va pupicesc si sa fiti mai dragelor sanatoase!

castelana fericita 37+

Mergi la inceput

Vreau sa felicit toate Proaspetele mamici:
Bravo mihaelagrosan!
Bravo Babyangel!
sa aveti bebelusi sanatosi si voi sa va refaceti rapid!!!!!!!!!!!

castelana fericita 37+

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Jasmine

Citat:

Si deci neatza!

Jasmiiiiiiine - am reusit!!!
Deci, Berbeci, da?
Esti tot in formula 2 in 1, nu?

Yesss !!!

ne-am atins targetul : 22 martie,am intrat si in zodia berbecului,a fost si echinoctiul de primavara!

Bravos natiune!

37+

si eu ma bucur nespus ca am ajuns pana aici, nu stiu de ce dar imi doream sa fie berbec mai mult decat peste!
Acum sa vina sanatosi toti bebeii, ne alintam si noi cu zodiile...

castelana fericita 37+

Mergi la inceput