Bobocei de sept-oct 2008 (269)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns babytza spune:

Ramo am vrut si eu sa te intreb cum mai esti , e mai bine ?

Xor pentru noaptea grea Poate scapa fara varicela de paste

Mimihoo abia vineri ???? WTF De parca astia cu bancile ma asteapta pe mine pana vineri

Babytza si puiiValentina David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mimihoo spune:

babytza, pana vineri, dar si vineri. Or avea programate anumite sume pe zi ....

cat despre plata indemnizatiei in caz ca dai copilul la cresa particulara, m-am hotarat sa nu fac valva .. ca nu cumva sa mi-o fac cu mana mea ..

Mihaela, mama de Sofia (03.10.08)
sesiune foto studio 2
poze Sofia
jurnalul Sofiei
Flickr

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicic76 spune:

babytza: si sanatate la soricel!
lumi: sanatate si las' ca aveti timp sa va reacomodati!
gaia: felicitari pentru realul succes cu gradi!
clau: hai mai mami ca ai cu ce te lauda! Razvanel este deosebit, si daca nu o faci aici, atunci unde? In parc, sa se uite mamicile urat la tine?

mimihoo: daca nu ma crezi pe cuvant, scrisesem la capitolul trecut, joi sau vineri, de astazi 23 martie se fac platile, asa ca verificati conturile incepand cu ziua de joi (cam doua zile fac banii din trezorerie pana cand sunt descarcati de banca)

nu pierzi indemnizatia daca dai copilul la gradi sau cresa particulara, sigur, nu intereseaza pe nimeni ce faci cu banii tai: ii arunci, ii dai la bona sau la gradi particulara, cred ca problema la cele de stat intervine din faptul ca ti se cere adeverinta de la locul de munca al parintilor; si atunci, tu care ai contractul de munca suspendat, ce duci? Nu poti sa spui ca esti casnica sau somera, duci doar adeverinta de la parintele care nu ia indemnizatie, care munceste, si ai rezolvat problema si acolo.
Eu am intrebat undeva, candeva, dar nu imi mai amintesc unde, cred ca la Protectia Copilului, scuzati si ultimul neuron disparut in neant, si mi s-a spus ca: daca copilul merge la cresa de stat (la gradi ii primesc de la 3 ani), pana va implini 2 ani, nu pierzi indemnizatia, acesta este dreptul mamei.

Mergi la inceput

felicic

sesiune foto studio 2
poze Sofia
jurnalul Sofiei
Flickr

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikolici spune:

Ar fi chiar absurd sa fie adevarat cu suspendarea Cicului dc. imi duc copilul la cresa.Eu pana una alta nu ma duc la munca, nu?Sunt banii mei si imi cresc copiul cum vreau eu, acasa sau la cresa.Si din cate stiu ceva bani se platesc de catre parinti la cresa de stat, in jur de 200 ron...so???

in 8s si mamica dewww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=813a99ff4d721e97009477" target="_blank"> Karinutza(14.10.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

Feli, we love you deeply!
De ieri sap si citesc la legi de am inebunit.
Si OG272 am citit si tot nu am gasit nimic.

Teo n-a vrut azi sa mai mearga (evident). I-am tot explicat, de nevoia de socializare, de ce invata el acolo, de cum se pregateste pentru scoala, facultate si serviciu... prin joaca in mod organizat si ce mi-a mai trecut mie prin cap ca sa conving baiatul ca la 3 ani e musai sa mergi la gradinita. Parea ca m-a crezut, nu a plans pe drum, a scartait putin de tot acasa... la un moment dat cica:
"gata, te-ai linistit, nu mai esti nervoasa"
intreb cine, cine e nervoasa?
si el "burtica. Acum nu mai e, s-a linistit"

Totusi la gradinita a plans cand l-am lasat, putin cand l-am descaltat, apoi a fugit la joaca... si m-a sunat directoarea sa imi spuna ca mai plange cand isi aduce aminte... cica "nimic grav"/ dar eu mor sa-l vad cu ochii rosii cand il iau.

uite ce zice marius la topicul legislativ.

Citat:

Sensul acordarii indemnizatiei pentru ingrijirea copilului minor o are imposibilitatea celui care il/o are in grija de a merge la serviciu avand timpul dedicat cresterii minorului. De aceea si paragraful " se ocupa de cresterea si ingrijirea acestuia/acestora. "

In momentul in care oficial un copil este dat spre ingrijire/educare unei institutii oficiale specializate in acest sens nu mai este indeplinita aceasta conditie legala parintele avand prin decizie proprie timp liber pentru desfasurarea unei activitati profesionale. In consecinta sistemul asigurarilor considera (pe drept cuvant) ca nu mai exista temei pentru a acorda despagubirea corespunzatoare, in consecinta o suspenda.

E destul de logic?

Gaia, mumã pentru voi:
Bebeloi si Bebedoi , poveste despre inceputuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicic76 spune:

gaia: perfect adevarat, dar nu poti spune ca daca lasi copilul la cresa 4 sau 8 ore/zi "este dat spre ingrijire/educare unei institutii oficiale specializate", cred ca se refera la internarea intr-un astfel institut, unde copilul doarme si noaptea, unde statul are grija de el 24/24. Si in Bucuresti sunt crese unde duci copilul luni dim si il iei vineri seara, asa mi se pare indreptatit sa se suspende indemnizatia, nu daca-l duci undeva pentru socializare.
Si daca ar fi adevarata treaba, ar fi scris negru pe alb, nu ar fi lasat alesii nostrii asemenea pasarica din cioc, la conditii de suspendare alaturi de:
"Suspendarea platii indemnizatiei pentru cresterea copilului are loc cu luna urmatoarea celei in care:
a) beneficiarul este decazut din drepturile parintesti;
b) beneficiarul este indepartat, conform legii, de la exercitarea tutelei;
c) beneficiarul nu mai indeplineste conditiile prevazute de lege in vederea incredintarii copilului spre adoptie;
d) beneficiarul nu mai indeplineste conditiile prevazute de lege in vederea mentinerii masurii de plasament;
e) beneficiarul executa o pedeapsa privativa de libertate sau se afla in arest preventiv pe o perioada mai mare de 30 de zile;
f) copilul este abandonat ori este internat intr-o institutie de ocrotire publica sau privata;
g) beneficiarul a decedat;
h) se constata ca timp de 3 luni consecutive se inregistreaza mandate postale returnate"

Mergi la inceput

Am citit si eu mesajul dlui marius si m-am hotarat sa o las asa, nu o sa ajungem nicaieri in discutiile cu dumnealui, se pare.

sesiune foto studio 2
poze Sofia
jurnalul Sofiei
Flickr

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikolici spune:

Asaaaa

Am dat un email la serviciul prestatii sociale si la intrebarea urmatoare:

Exista temei legal pentru suspendarea dreptului de a primi indemnizatie de crestere a copilului in varsta de pana la 2 ani (3 ani pentru copil cu handicap), in cazul in care parintii doresc sa ofere copilului educatie in forma organizata in aceasta perioada (i.e cresa sau gradinita, particulara sau de stat, program normal de 4 ore). DAca da, care este textul de lege la care trebuie sa facem referire.

am primit raspunsul urmator:

Indemnizatia se suspenda doar daca parintele are venituri impozabile.

in 8s si mamica dewww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=813a99ff4d721e97009477" target="_blank"> Karinutza(14.10.2008)

Mergi la inceput

bravo, Nikolici! poate daca l-ai lamuri si pe dl marius ...

am vazut ca esti in 8s! sa fiti sanatosi si sa-ti vezi puiul mare! si bineinteles, sarcina usoara!

sesiune foto studio 2
poze Sofia
jurnalul Sofiei
Flickr

Mergi la inceput