Dovlecei de septembrie-octombrie2009 *118*
Raspunsuri - Pagina 14
liliac1 spune:
santo sa stapaniti sanatosi masinuta. Si ce frumos atipetrecut pe malul marii
fraguta bucatareasca sefa, ti-a iesit ceva-ceva la tortul ala? Ai refacut bezeaua?
Despre sfaturi si critici de la binevoitori: luati-le ca atare si nu va mai faceti sange rau din orice. Incerc sa va "spun" din experienta mea anterioara, ca si eu am trecut prin astfel de etape si stiu cat m-am consumat
Cat despre lasat copiii si in alta parte...incerc sa creionez ceva in cateva cuvinte...dar va rog sa nu o luati ca pe un afront ci...ca pe cateva cuvinte aruncate.
Copiii cand sunt mici se ataseaza f usor de anumite lucruri, cum ar fi patutul, paturica, mama, veioza, castronelul, lingurita, etc...
Eu am incercat sa nu ii las la indemana prea multe fetisuri...si sa-i explic ca si alta paturica este buna, si alt castronel, etc...
Se iveau situatii cand nu puteam sa plec cum aveam eu chef de la serviciu sau de unde eram iar chstiile astea marunte i-ar fi creat un disconfort. Asa ca am obisnuit-o cu..de toate, de oriunde, oricand. Nu zic ca este ideal, Doamne-fereste. Pe partea cealalta, am o prietena care din diferite a fost nevoita sa nu lase o anumita libetate copilului. Ei, a avut maaaari probleme de integrare la gradinita, trebuia sa isi ia castronul, nu putea sa doarma, plangea din orice...ca sa nu mai zic ca nu interactioneaza cu alti copii decat aca este mama lui sau tatal cu el de mana.
Ei, saraca prietena mea era sunata aproape zilnic la serviciu sa se duca la gradi ca i se facea rau copilului, cu voma, cu stari de lesin...aiurea rau de tot.
Au discutat cu un psiholog-pediatru si acum sunt intr-o etapa de a-l invata pe copil independent.
Este bine sa va ganditi totusi...si sa faceti cum considerati ca este mai bine pentru copil.
Eu chiar daca uneori plangeam ca trebuia sa plec, macar eram linistita ca Andra e in regula, e vioaie, se integreaza, comunica.
Liliana, Andra-Maria (29.09.2003) & Radu-Mihai (21.10.2009)
Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!
D'ale Andrei
Vremuri
madalina84 spune:
Buna seara si de la noi
ANCO incep cu tine caci te inteleg atat de bine si stiu prin ce treci(desi in perioada aia nu aveam baiatul),stiu ca e greu dar sper sa ai putere sa treci peste toate si sa-ti indrepti toata atentia catre baietei tai care merita tot ce e mai bun.Stiu ca iti doresti si un tata pentru ei(ca doar nu i-ai facut singura)dar daca omul ala nu vrea sa fie langa ei nu ai ce face.Ti-as spune ca indiferenta doare cel mai tare dar stiu ca nu ai cum sa fi indiferenta si nu are cum sa nu te doara,chiar daca nu te doare pe tine ca femeie te doare ca mama dar fi puternica
UKA ce plimbareate ati fost voi,ma bucur ca Carina a fost cuminte si v-ati simtit bine
HEPILICA multa bafta la vaccin maine si sa nu o doara pe Maia vaccinelul.Referitor la trecerea laptelui la 2,eu sincer nu am facut nici o combinatie(nu stiam ca trebuie) si vad ca Iri nu a avut nici o problema sper sa nici nu aiba
LAURA78NICO sa-ti traiasca fetita si si sa aiba parte numai de zambete alaturi de fratiorul ei
FRAGUTZA felicitari pentru tort,nu stiu daca m-as incumeta sa-l fac ca mi se pare tare complicat
RALUK ma bucur ca mai iesiti dar imi pare rau ca Alex e tot marait si tu foarte obosita,te inteleg cu rusinea sa ceri ajutor dar eu zic sa nu eziti
CLAUCIA eu nu stiu cum reusesti sa faci atatea si cu 2 mandre,felicitari si pentru sport desi nu ai nevoie la ce bine arati
SANTORINI bravo si voua pentru plimbarea in Mamaia,am vazut si poze frumoase cu o familie fericita
IULIKA ce nasol ca iar ninge la voi dar cred ca tu esti obisnuita cu vremea asta,ce mai face juniorul nostru?
LILIAC si tu ai fost plimbareata,bravo
Binenteles ca si noi am fost plimbareti,in mall si apoi prin fata blocului.Iri a fost foarte cuminte in mall,a stat chiar si in carucior,a ras,a papat si a dormit.Eu am facut tiramisu pentru maine seara si maine la pranz ne ducem la ziua baietelului prietenei mele la care sunt moasa.Inca nu mi-a venit cadoul,sper sa am maine o surpriza si sa ajunga
liliac1 spune:
anco nasol moment si probabil ca numai sufletul tau stie cat se chinuie. Eu doar tac (ca mi-e greu sa-ti spun prea multe intr-o astfel de situatie) si doar te strang puternic in brate, te las sa plangi (ca stiu ca trebuie) apoi, imi dai voie sa-ti sterg lacrimile si sa te rog sa zambesti pentru cele mai frumoase minuni ale vietii tale?? Aici ai prietene adevarate.
D'ale Andrei
Vremuri
madalina84 spune:
Si eu sunt de acord cu ce spune LILIAC si cum bine ati observat las copilul la mama de cate ori fac curat sau sunt prea obosita si Irinelul meu nu are probleme in a sta cu ei sau in alta parte,a stat chiar si cu tacso desi nu il cunostea.Si eu cunosc cazuri gen a ce-a povestit Liliac si e foarte greu sa-l integrezi si sa socializeze cu alti copii.
carinablanca spune:
Am revenit dupa plimbarici si gustarea de seara.
Iulika, imi pare tare rau ca ninge iar la voi. Iti trimitem un suflu proaspat de primavara.
Techila, am urmarit filmarea voastra si a fost super cum povestesti. Si ce chiote am auzit. Maria statea si se holba ca nu intelegea ce se intampla.
Raluk, deci asa, inteleg ca e mai rau cazul vostru ca nu doarme afara. Eu pe Maria o culc la 2 ore/2 ore jumate si incerc sa ii fac un program insa zilele astea insorite ma dau peste cap ca iesind afara ea adoarme si la jumatate de ora de cand s-a trezit. Oricum vad ca suntem caz fericit. fata obosita si cere si tu ajutor familiei in zile grele, mai ales ca sunt asa de aproape de tine.
Apropo de starea mea de blue, nu stiu ce sa zic, parca nu aveam chef de nimic si imi venea sa plang din nimic. Dar pe dupa-amiaza mi-am mai revenit la plimbarici. Cred ca e astenie de primavara ca eu ttotdeauna sufeream de ea si acum e mai ciudat ca nici macar nu sunt la servici sa fiu intre oameni.
Raluk, nu ai incercat cu baia de tarate? Ca si eu pot sa zic ca Maria nu mai are aproape nimic si sunt 99% ca asta a fost catalizatorul in vindecare. Bine ca acum are buburuze pe barbita si obrajori ca atat se joaca cu suzeta aia pana se irita toata.
Anco, imi pare tare rau de supararile tale si stiu ca nu te putem ajuta mult dar macar cu o imbratisare si un .
Lullaby, dupa cum spuneam mai sus eu zic ca suntem bine cu DA si daca i-a trece si iritatia de la suzi o sa potconcluziona 100% ca Mariae ok. Multumim de intrebare. In rest Maria creste, a inceput iar sa aleaga la papa solida (bine ca mananca laptic acum) si azi noaptea ne-a innebunit ca se tot intorcea pe burta si ea nu doarme asa si incepea sa urle, o intorceai pe spate iar urla iar se intorcea pe burta si tot asa. Sper sa avem o noapte mai buna.
La multi ani Ramona de Laura!!!!!!!!!!!!!
Greiere, da situatia e la fel si la noi. Sau nu cumva sa stea mami pe banca in parc. Ca nu e de bine.
Santonrini, super tari pozele!!!!
Mamici si dovlecei va urez o noapte buna ca ma bag si eu la somnic.
Carina de scumpete de in Maria (31.08.2009)
http://lb1f.lilypie.com/wr9Bp2.png
liliac1 spune:
ralukule ai grija, mamis, de sanatatea ta! Gandeste-te ca Alex are nevoie in primul rand de o mamica sanatoasa, odihnita, cu chef de viata. Chiar daca iti este greu, cere ajutor!!!! Oricand, oricui. Lasa rusinea la o parte si striga cat te tin plamanii.
Nu vreau sa plictisesc lumea cu povestile mele...dar crede-ma ca am trecut prin aceasta situatie Acum, doar un pic daca simt ca imi vine "neputinta" chem ajutoare. Recunosc ca-s mai relaxata si parca l-am crescut pe Radu mult mai usor. Nici nu am simtit cand a trecut timpul.
D'ale Andrei
Vremuri
Iulika29 spune:
Liliac sunt de perfect de acord cu tine in legatura cu independenta copilasilor.
Uite eu am exemplu pe nepotica mea de 8 anisori, care a dormit pt prima data in alta parte decat acaså( adica la noi) la varsta de 7 ani.Nu intru in detalii cam cum a dormit si ce a facut, nu a fost extrem de rau, dar nici bine nu a fost.Imi aduc aminte , la botezul lui Bruce, ar mai fi vrut mama ei så mai stea putin,chiar astepta så se distreze si ea putin ,dar nu s-a putut.Chiar la un moment dat pt ca intarziase putin cu plecatul/fugitul cat mai repede acaså la ea in patul ei , så se culce( era ruptå de obosealå;noi aveam camera pt ea daca voia nani) a inceput så urle.Nu intelegea nimeni ce vrea, nu mai vorbea coerent.Si asta doar ca era obosita( era ora 20) si nu voia nici in ruptul capului så doarma in alt pat.Nu va mai spun så mai fi fost si fara parinti.
Acum nu stiu daca neapårat solutia salvatoare e så il lasam pe unde apucam, doar så se invete så doarma si in alta parte,mai depinde si de copil.
www.webshots.com/user/IulikaB" target="_blank">POZE
Iuliana, Cea mai Fericitå de Bruce Nicholas (14.08.2009)
Bruce, minunea noastrå
Fragutza spune:
Da mai, am refacut bezeaua si a iesit asa cum trebuie. Am lasat-o in cuptor mai bine de 3 ore , dar a iesit ok.
Inteleg ce zici cu independenta copilului, dar in momentul asta nu as sta linistita sa o las la bunici si eu sa plec. Cu siguranta ar face tot ce i-as ruga eu sa nu faca..adica sa nu-i puna mana pe fatzuca, sa nu-i dea mancare, sa nu-i dea apa. Asta incearca si cand suntem noi, d-apoi dc nu am fi...
Subiectul e delicat, depaseste de departe diversificarea si eu mi-as dori sa mai aud si alte pareri si alte experiente!
If your baby is "beautiful and perfect, never cries or fusses, sleeps on schedule and burps on demand, an angel all the time," you're the grandma.
liliac1 spune:
carinablanca ma bucur sa aud/citesc ca sunteti din ce in ce mai bine. Doamne-ajuta sa fiti asain continuare. Cat despre rasucit in somn..incearca sa o baricadezi intre paturi/perne si poate nu mai face flic-flacuri in somn.
Ca mi-ai amintit de bubute la gurita...a facut si-al meu Si nici macar nu papam suzica I-au aparut cateva bubite si pe sprancene si, pe frunte...
Dar si eu mama tampita, l-am scos dimineata intr-un costumas grosut si cred ca i-a fost cald si-a transpirat. Dupa ce m-am prins ca nu e bine, am dat-o in tendinte de primavara-vara
D'ale Andrei
Vremuri
raluk16 spune:
Lili tare ma binedispun postarile tale, asa de fain imi imaginez tot ce povestesti!
Santo am vazut niste poze superbe! Si voi vi le puteti face poster, ca si Uka. Minunate! Si voi sunteti asa frumosi! Bineinteles ca Andrei va intrece, ii sta asa bine imbracat asa smecher! Sa folositi sanatosi caruciorul!
Ralu si nu ne dai si noua macar o poza cu tortul? Daca as fi in Bucuresti sigur as veni la tine . Tort nu pap, dar as vrea sa il te vad . Puiul de o vreme nu mai voia in wrap si sling tot din cauza curiozitatii. Am observat cand am fost la Cluj ca accepta wrapul doar cand ii e somn tare. Dar el doarme doar o jumatate de ora, cel mai lung somn. Si dupa aceea nu mai suporta wrapul. Am patit-o vineri, noroc ca ajunsesem deja aproape de casa. Maraia sa-l scot de acolo imediat dupa trezire... Eeee, cu alaptatul... mama lui Relu ma intreaba aproape la fiecare convorbire telefonica "da tu mai ai lapte?". Nu "da tu mai ai lapte destul..." sau alte variatiuni. Deci se presupune ca se termina brusc . Acuma inteleg si eu intrebarile astea, ca am niste tzitzi miiiicii ca inainte de sarcina, doar mai lasate . Ce-i drept ca am in jur doar femei care la primul plans al copilului lor au sarit "vai, nu se satura, dam lapte praf". Sau care atunci cand le spuneam ca Alex vomita ma intrebau "dar de ce chinui copilul, da-i lapte praf anti-regurgitare", "nu te pricepi deloc, la laptele de mama nu-i poti da dupa nevoie, uite la laptele praf ce fain e ca sunt sortimente diferite, daca e constipat, daca ii merge burta, daca are alergii...". Mai-mai sa-mi spuna ca sunt o mama denaturata (mi se pare chiar distractiv contextul alaptarii naturale ca fiind o denaturare ) si chinui copilul sa-mi fac eu mofturile . Da, mama lui Relu ma intreaba constant cand o sa-i dau carne, si eu inca n-am inceput nici cu marutul... Sau cand am mers in Ungaria, o prietena de familie ma auzea ca sunt stresata cum va manca pe masina, ca el papa numai in camera lui "pai da-i mar cu biscuite sau banana cu branza". Eu i-am spus ca n-am inceput inca sa-i dau altceva decat laptic. Dupa ce a trecut marea minunare, ca ea la 3 luni i-a dat la copil mar cu biscuite, mi-a zis ca pot incepe si acum. Am incercat sa-i spun ca e bine de la 6 luni, ca si atunci se face treptat, nu bagi doua alimente deodata. Nu am inceput povestea cu biscuitele si glutenul si zaharul si e-urile. Ca nu aveam cu cine, oricum o sa-i par bizara. Mai ales ca are doi copii sanatosi .
Chestia asta ca i-ar da cineva ceva de mancare... o zicem ca gluma, dar sa stii ca se poate, ca astia chiar cred ca i-ar face bine copilului. De cate ori imi spune mami ca sunt bizara ca sunt asa categorica, o intreb de ce cei care se distreaza asa "ia sa vedem ce zice copilul de mancarea asta" o fac cu alimente nesanatoase? De ce nu auzi pe nimeni "ia sa vad cum se stramba daca ii dau o felie de piersica"? De ce toti ii incearca pe micuti si li se pare distractiv sa le dea de exemplu prajitura, snitel, carnati prajiti, tigari, alcool,... Eu spun ca e pentru ca ei se simt slabi ca au niste vicii si nu se pot mobiliza sa traiasca sanatos. Si au impresia ca daca fac asta nu se vede slabiciunea lor. Numai asa imi pot explica. Am vazut de multe ori "da da-i si lui un pic de tort". Sau de cate ori nu am patit-o eu! Nu am papat zahar aproape 3 ani (pana in sarcina cand am incercat o inghetata, si acum de Craciun am papat ceva dulce). Daca trecem peste abaterile astea, as fi avut 4 ani si ceva fara zahar deloc deloc, nici mustar nu foloseam ca are zahar, am renuntat la multe chestii din comert ca aveau zahar. Si toata lumea sarea pe mine "da hai gusta un pic, ce ti se poate intampla?". Eu asta nu o inteleg. Pai gustat de ici, de colo, se aduna, si nu mai e ala lasat de zahar. Si mai ales ca nu imi era pofta. Parca mai mult sufereau oamenii aia decat mine ca nu pap. N-am inteles. La fel mi se intampla cu carnea, de atatia ani deja. Sau cu alcoolul, si in sarcina si acuma "dar un pic, de gust". Si mie chiar nu imi trebuia. Nu mai spun de perioadele de Post in care mi se oferea "hai sa-ti prajesc niste cartofi in uleiul asta in care am facut gratarele, sa aiba si cartofii tai putin gust". Trecem peste faptul ca nu sunt sanatosi cartofii prajiti, si chiar si peste faptul ca nu pap carne de atatia ani. Cand posteste cineva sa insisti atata doar pentru ca tu nu poti sa tii Post...
Am povestit atatea aiureli doar ca sa spun ca mie mi se pare o dovada clara de slabiciune a celor care vor sa dea intentionat de mancare nesanatoasa la pui, doar de distractie, ca "uite ce pofta ii este!". I-ar fi pofta si de nisip daca te-ar vedea cu el in farfurie. I-ar fi pofta si de droguri, daca te-ar vedea cu ele. Unde e limita? El de fapt are chef sa imite, sa isi bage in gura lucruri, ca asa cunoaste el lumea...
Scuzati postul plictisitor... am vrut sa sterg dar mi-e mila de degetele mele care au scris atata
Mami fericita de minune Alex (16 octombrie 2009)