"mamici si burtici din brasov" (3)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tigruta spune:

Mi-a zis ca ne vedem peste 6 sapt si sa specific la receptie pt dopller...nuu nu mi-a zis ca ar fi ceva in neregula..a zis ca totul e ok..eu pe moment n-am realizat sa il intreb ce inseamna mai exact dopller..am presupus ca e morfo de trim 3..in fine cred ca totul tine de politica clinicii si de bani..pt ca acest dopler este 300 ron..
enik ms

Elena 27+ Luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns r_ocsy spune:

Sau s-ar putea sa fie politica lui .
Eu stiu despre doppler ca este o investigatie noninvaziva care masoara fluxul sangvin in anumite regiuni anatomice ale fatului (cordon ombilical, creier, ficat, cord) pentru a evalua starea generala de sanatate a acestuia. Ecografia doppler se poate realiza concomitent cu ecografia normala (de morfologie) care urmareste conformatia anatomica a fatului si foloseste de asemenea acelasi echipament.
Majoritatea aparatelor de ecografie noi, sunt prevazute si cu doppler, astfel ca in momentul localizarii unei anumite regiuni anatomice vascularizate, se poate actiona butonul special pentru doppler care va evalua fluxul sangvin la acest nivel. Cel mai des este urmarit fluxul sangvin de la nivelul arterelor ombilicale, cerebrale si cordului.
Am gasit pe net urmatoarele si de aceea nu inteleg de ce ti-a recomandat-o daca totul este ok

Cand este recomandata sonografia Doppler?
Sonografia Doppler este utilizata cel mai frecvent in ultimul trimestru de sarcina, atunci cand majoritatea organelor vitale sunt suficient dezvoltate. Este recomandata gravidelor cu risc si anume celor cu:
-incompatibilitate Rh;
-oligoamnios (cantitate redusa de lichid amniotic);
-sarcina gemelarasau multipla (feti care impart aceeasi placenta);
-malformatii congenitale cardiace ale fatului;
-anomalii cerebrale.
In anumite situatii sonografia doppler devine vitala. De exemplu, in cazul in care apare insuficienta placentara (placenta matura) si se evidentiaza de asemenea anumite modoficari ale fatului secundare acesteia, se poate stabili nasterea prematura si aparitia unor complicatii grave este astfel evitata.

R_ocsy 31 + Ana Sofia
AMR 8 saptamani !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Mie medicul mi-a zis ca nu este nevoie de Doppler in semestrul al treilea. Ca este de ajuns morfo-fetala, cu acest tip de aparat (4D, de la Eva).

-----------------------------------------------------------
Sa aveti (mai repede, daca se poate!!) o primavara minunata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Nicoleta, acelasi lucru mi s-a spus si mie. Si de fapt astea au si fost analizele "mai speciale" in sarcina: DT si ecografia morfo-fetala de trimestrul II.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns enik83 spune:

depinde de doctor..dar am observat ca astia de la Eva de regula te cam pun sa faci tot ce exista...apai nu stiu daca sunt ei chiar asa de grijulii sau ii politica lor sa faca bani pe spinarea gravidelor..

19 fix cu o minune de
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Eu nici DT nu am facut, doctorul a fost de acord. Dar nu va luati dupa mine, eu is mai sucita asa...

-----------------------------------------------------------
Sa aveti (mai repede, daca se poate!!) o primavara minunata!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui enik83

depinde de doctor..dar am observat ca astia de la Eva de regula te cam pun sa faci tot ce exista...apai nu stiu daca sunt ei chiar asa de grijulii sau ii politica lor sa faca bani pe spinarea gravidelor..

19 fix cu o minune de
poze

Iote un posibil raspuns!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina_feier spune:

Buna fetelor, am ajuns si eu acasa de la eco....un pic suparata ca nu am reusit sa aflam ce este.....ne-a cam speriat un pic bebe ca nu vroia sa se arate la eco transvaginala (si mie una mi-a cam stat respiratia) si a trebuit sa facem eco abdominala dar pana la urma l-am vazut si era tare activ.
La masuratori avem asa:
CRL:56,8 mm
TN:1,2 mm
Diametrul biparetal:19,1mm.
Maine mergem sa facem si dublu testul si costa 120 lei

Alina 12+

http://lbdf.lilypie.com/6ECdp2.png

Mergi la inceput

Alina, este bine! TN, banuiesc ca este vb de translucenta nucala, este sub 3 (limita maxima de unde incep ingrijorarile pt sdr. Down). Si oricum este un pic cam devreme pt a afla sexul copilului! Data viitoare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns r_ocsy spune:

Buna fetelor !
Am niste emotii uriase, avem prima nastere in odiseea noastra (mai iunie) ... of of of . Sa dea Domnul sa fie bine si pentru Carla si pentru mazarichile ei ca s-au cam grabit dragutzele ei !

R_ocsy 31 + Ana Sofia
AMR 8 saptamani !

Mergi la inceput