"Burtici cu flori de liliac de mai-iunie 2010 (55)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ioana5255 spune:

eu cred ca functioneaza pe principiul cine da spaga mai mare. si stiu ca in orice spital ca manevrele se fac cu asistenta sefa. ia trage-ti niste sfori, poate aveti noroc, macar sa nu va mai chinuiti asa.

Sabina 35+ cu gemenele Ekaterina si Iustina si mamica Alexandrei
AMR - 3 saptamani

Doamne Ajuta sa ajungem cu bine la capatul drumului si sa se nasca fetele sanatoase.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu30 spune:

Da Carla exista rezerve, dar din pacate nu au baie.
La etajul 2 pe sectia operate sunt saloane doar cu 2-3 paturi si baie in camera si e f. curat la baie si salonul e lux, ca la privat, dar acolo nu avem cum sa prindem fiind doar cele operate.
Eu am fost intenata acolo acum 2 ani, este si tv LCD in camera, mobilier nou, renovat, ...

Ruxi 30 + cu
AMR ... cine stie?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui bubu30

Da Carla exista rezerve, dar din pacate nu au baie.
La etajul 2 pe sectia operate sunt saloane doar cu 2-3 paturi si baie in camera si e f. curat la baie si salonul e lux, ca la privat, dar acolo nu avem cum sa prindem fiind doar cele operate.
Eu am fost intenata acolo acum 2 ani, este si tv LCD in camera, mobilier nou, renovat, ...

Ruxi 30 + cu
AMR ... cine stie?

si daca aveti parte de cezariana nu aveti noroc sa ajungeti acolo?

AMR - 3 saptamani

Doamne Ajuta sa ajungem cu bine la capatul drumului si sa se nasca fetele sanatoase.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu30 spune:

Aaa , si pe mine nu ma incalzesc rezervele daca tot nu am baie CURATA.
mie numai de baie mi-este
nu ai nici unde sa iti pui prosop , halat , haine pana faci dus ca ti- e scarba sa le pui oriunde in baia aia.
as prefera baie curata(nu moderna) si saloane vechi, decat rezerva si fara baie in camera

Ruxi 30 + cu
AMR ... cine stie?

Mergi la inceput

Sa inteleg ca in Cluj exista totusi si o maternitate privata. Acolo nu se practica sistemul coplata? Stiu ca in provincie spre deosebire de Bucuresti preturile sunt super acceptabile, o cezariana undeva in jur de 25-3 de milioane, ceea ce mi se pare ok ca bani. Pana la urma si intr-un spital de stat cotizezi pe masura, iar avand in vedere jegul pe care il descrieti dupa parerea mea exista risc enorm de infectii intraspitalicesti atat pentru mama, dar mai ales pentru nou nascuti.

AMR - 3 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theophillina spune:

Buna dimineata fetelor si de la mine la ora asta, pana acum am spalat geamuri si perdele!

Ruxi, ma bucur pt vestile bune de la eco, o sa stea bebeii pana la 36 de sapt cel putin!

Taty_ana, ai vazut ca te-ai panicat degeaba? Intr-un fel te inteleg saracuta de tine, dar bebelina o sa mai stea acolo cateva saptamani, sunt sigura, sa le aratati voi doctorilor recorduri!!! Hai, curaj, mult a fost, putin a ramas!

Nati, imi pare rau ca ai contractii, sa stai cumintica-cumintica!

Marylenac, felicitari si tie pt vestile bune de la eco, din pacate, nu prea stiu nici eu cum sta treaba cu placenta ca sunt la prima sarcina si novice in treburi de-astea, am citit si eu link-ul pus de Nati si m-am mai dumirit putin. Si daca era ceva grav cu acest grad IV, cred ca iti spunea dr.

Cristina, imi pare rau ca si tu ai avut contractii (ca si Nati), sa stai cumintica! Inteleg ca e stresant, mai ales ca tu stii cum sta treaba ca esti la a 2 sarcina, dar cum nici o sarcina nu seamana cu alta....si eu m-as stresa in locul tau, ca si eu sunt asa mai panicoasa de felul meu!

Sabina, multumim de informatii, foarte bune. Si eu citesc tot felul de din astea despre nastere, cum debuteaza travaliul etc. Si ma intreb cand m-or apuca durerile facerii am sa reusesc sa-mi dau seama ce si cum?!? Sper sa da.......

Carla, bucura-te de week-end (sper ca e si vremea frumoasa) si nu te mai gandi la nimic, decat sa nasti cat mai tarziu si sa fie bebelinele bine. O atitudine pozitiva le face bine si bebelinelor tale si tie! Curaj!

Fetelor, mai ales cele la a 2 sarcina, am si eu o problemuta, ca sa zic asa, ieri si azi bebelul meu nu s-a miscat prea mult, in sensul ca el si asa nu e vreun agitat, misca cam de 3-4 ori/zi cate 10-15 min. (in capul meu exista ideea ca un bebe ar trebui sa miste toata ziua in burtica). Si azi, bineinteles ca m-am intrebat oare de ce ieri si azi a miscat mai putin, si am intrat in panica, normal. Am mancat ceva dulce (stiu ca bebeii reactioneaza la dulce) si s-a miscat de 2-3 ori imediat ca si cand mi-ar fi spus: “sunt aici mami, fii fara grija!”, insa eu nu stiu ce sa fac, oare e ceva in neregula? Ar trebui sa sun dr.? Cateodata cand gandesc asa negativ ma gandesc ca sunt tampa rau! Voi ce ma sfatuiti sa fac? Nu am nimic, nu ma doare nimic, sunt foarte ok, altfel. Week-end placut sa aveti!

Theodora 25+ Stelios

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns taty_ana spune:

Citat:
citat din mesajul lui theophillina

Buna dimineata fetelor si de la mine la ora asta, pana acum am spalat geamuri si perdele!

Ruxi, ma bucur pt vestile bune de la eco, o sa stea bebeii pana la 36 de sapt cel putin!

Taty_ana, ai vazut ca te-ai panicat degeaba? Intr-un fel te inteleg saracuta de tine, dar bebelina o sa mai stea acolo cateva saptamani, sunt sigura, sa le aratati voi doctorilor recorduri!!! Hai, curaj, mult a fost, putin a ramas!

Nati, imi pare rau ca ai contractii, sa stai cumintica-cumintica!

Marylenac, felicitari si tie pt vestile bune de la eco, din pacate, nu prea stiu nici eu cum sta treaba cu placenta ca sunt la prima sarcina si novice in treburi de-astea, am citit si eu link-ul pus de Nati si m-am mai dumirit putin. Si daca era ceva grav cu acest grad IV, cred ca iti spunea dr.

Cristina, imi pare rau ca si tu ai avut contractii (ca si Nati), sa stai cumintica! Inteleg ca e stresant, mai ales ca tu stii cum sta treaba ca esti la a 2 sarcina, dar cum nici o sarcina nu seamana cu alta....si eu m-as stresa in locul tau, ca si eu sunt asa mai panicoasa de felul meu!

Sabina, multumim de informatii, foarte bune. Si eu citesc tot felul de din astea despre nastere, cum debuteaza travaliul etc. Si ma intreb cand m-or apuca durerile facerii am sa reusesc sa-mi dau seama ce si cum?!? Sper sa da.......

Carla, bucura-te de week-end (sper ca e si vremea frumoasa) si nu te mai gandi la nimic, decat sa nasti cat mai tarziu si sa fie bebelinele bine. O atitudine pozitiva le face bine si bebelinelor tale si tie! Curaj!

Fetelor, mai ales cele la a 2 sarcina, am si eu o problemuta, ca sa zic asa, ieri si azi bebelul meu nu s-a miscat prea mult, in sensul ca el si asa nu e vreun agitat, misca cam de 3-4 ori/zi cate 10-15 min. (in capul meu exista ideea ca un bebe ar trebui sa miste toata ziua in burtica). Si azi, bineinteles ca m-am intrebat oare de ce ieri si azi a miscat mai putin, si am intrat in panica, normal. Am mancat ceva dulce (stiu ca bebeii reactioneaza la dulce) si s-a miscat de 2-3 ori imediat ca si cand mi-ar fi spus: “sunt aici mami, fii fara grija!”, insa eu nu stiu ce sa fac, oare e ceva in neregula? Ar trebui sa sun dr.? Cateodata cand gandesc asa negativ ma gandesc ca sunt tampa rau! Voi ce ma sfatuiti sa fac? Nu am nimic, nu ma doare nimic, sunt foarte ok, altfel. Week-end placut sa aveti!

Theodora 25+ Stelios

eu zic ca n-ai de ce sa te ingrijorezi...eu am zile cand bebe e foarte activa si zile cand abia o simt..nu cred ca ai motive de ingrijorare dar poti suna dr

30+ cu

Mergi la inceput

teo si eu zic sa stai linistita. pericolul apare in luna 8 si 9. am avut o fata la odiseea naostra cu alexandra careia i-a murit bebe in burt ala 9 luni, nu l-a simtit si cand a ajusn la medic era deja prea tarziu. la carte zice ca daca nu il simti intr-o zi deloc sau f slab sa anunti medicul, dar repet in luna mare. sa ne fereasca Dumnezeu de nenorociri.

AMR - 3 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocurban spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ioana5255

Sa inteleg ca in Cluj exista totusi si o maternitate privata. Acolo nu se practica sistemul coplata? Stiu ca in provincie spre deosebire de Bucuresti preturile sunt super acceptabile, o cezariana undeva in jur de 25-3 de milioane, ceea ce mi se pare ok ca bani. Pana la urma si intr-un spital de stat cotizezi pe masura, iar avand in vedere jegul pe care il descrieti dupa parerea mea exista risc enorm de infectii intraspitalicesti atat pentru mama, dar mai ales pentru nou nascuti.

AMR - 3 saptamani

Exista o maternitate privata, unde tariful pentru sarcina gemelara ajunge spre 90 milioane (2000 si ceva de euro), nefiind nimic dedus. Partea si mai proasta e ca nu te primeste sub 36 saptamani si, in caz de orice complicatii cu bebelusii, esti dus de urgenta la maternitatea de stat de care tocmai vorbeam. Asa ca...

Carla, 32+
in asteptarea Sofiei Maria si a Nataliei Emilia. Inca putin... !

Blogul mazarichilor

www.jocurban.ro" target="_blank">Blog de mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

Neata,

ah, ce noapte; ma dor ingrozitor gambele, desi nu sunt umflate! Probabil e de la kg in plus, nu stiu; dar ma ustura/ard/dor si toate astea in interior nu se vede nimic de-afara!
Si acum, dim, as mai fi dormit ca mi-e somn de nu mai pot insa tot din cauza picioarelor m-am trezit; cred ca mi-ar prinde bine un masaj...

Laurita, iti sunt alaturi cu consumul de dulciuri; daca mancare nu prea pot manca, o cioco tot consum zilnic, orice as face. Pana pe la ora 16 sunt ok (ieri mancasem doar o felie de paine cu telemea) insa dupa aia ma apuca si foamea (de regula manac ceva, nu mult si mi se face rau) apoi mananc un dulce;
Macar am scapat de mancat seara. La cat imi e de greata mai mult de cateva felii de mar/portocala sau cateva linguri de iaurt nu pot servi.

Acum incerc sa indes un pahar de suc de mere.

Nu stiu ce am, mi-a casunat pe mere; adica imi doresc strudel cu mere; nu am gasit nimic care sa ma bucure asa ca azi am in plan strudele cu mere si cu branza dulce la gatit. Sper sa imi iasa.

Ieri mi-a pus mama la posta ring-sling-ul; am numar de track insa sunt curioasa cam cat dureaza oare pana ajunge??? Ca vine cu avionul nu cu pescarusii.

Sabina, imi place cum comanzi tu de pe net, si mie imi place sa primesc colete, scrisori, vederi. Nu imi plac desigur facturile.
Despre rezervele din spitale asa stiu si eu, ca sunt gestionate de regula de dr cu functii mai mari;
La Pantelimon am stat doar in rezerve de 1 si de 2, cu baie. Insa asta doar ptr ca eram pacinta "profesorului". Asa si la Municipal, am stat dupa nastere tot in rezerva de 2 (super renovata), cu baie insa tot ptr ca eram pacienta "sefului". Din pacate asa functioneaza.

Carla, deci tu cand te internezi?

Theodora, urmareste-ti un pic burta si o sa vezi ca bebe mai misca si fara sa te deranjeze pe tine; o surprind si eu pe bebe uneori ca are exercitii insa fara sa ma zguduie pe mine.

Ioana,
Philip 6ani, Yann 6ani, Sabina 33+

Mergi la inceput