Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (150)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aldaesme spune:

Citat:
citat din mesajul lui Andrada79

jozsaerika acum citeam din urma si am vazut ca m+ai citat! Cred ca ai inteles gresit tonul cu care am scris acele cuvinte.

Andrada scumpa acum am citit si eu din urma, adica am cautat sa vad ce te-a suparat. Ai dreptate insa, Erika a inteles gresit ce ai vrut sa spui...din cauza unei virgule sau doua..

Citat:
citat din mesajul lui jozsaerika

buna fetelor,

iaca mai dau pe aici ca iara mi-a atras atentia ceva ce a scris Andrada
Imi venea sa rad si sa plang. Nu l-am batut, ca deobicei, dar l-am pus jos si am plecat si i-am spus ca m-a suparat ff tare si cum ii spuneam asta incepea sa planga ca si cum ar stii ca nu e bine. Oricum cert e ca m-a batut nene!

asta daca totusi am deschis cutia Pandorei cu discutii despre batai la copii

Erika , Andrada nu a vrut sa spuna ca "de obicei" si-ar bate copilul si ca acum nu l-a batut ci, ca deobicei (adica totdeauna) nu il bate si deci pastradu-si bunul obicei nici acum nu l-a batut.

Discutia despre bataia la copil NU trebuie sa fie o cutie a pandorei, trebuie sa fie deschisa altfel nu se va eradica. Nu cred ca printre noi sunt mari batause, insa poate reusim sa le influentam pe altele care ne-or citi sau prietene carora le-om povesti.

Sa va zic si eu patanie de inca mi-e inima cat un purice...din ciclu asa NU:

Dumininca ne jucam cu copila de-a trasul, ridicatul, aruncatul...stiti voi, jocurile alea fizice. Ei ii place grozav sa fie tinuta de maini si sa suspende ea asa tinuta doar de maini daca se mai si invarte careva cu ea e si mai bine, sau sa ne plimbam ea tinandu-se de maini si apoi brusc ea se lasa cu toata greutatea la pamant timp in care parintele trebuie sa o tina de mana...tot suspendat asa...Ma rog...duminica am facut suspensia asta de cateva ori pana cand a durut-o...in asa hal ca nici nu a mai vrut sa isi foloseasca mana dreapta. Evident am palpat toate oasele, incheieturile, m-am uitat dupa entorse sau intainderi, dupa contuzii, etc. N-am zarit nimic...am vrut sa duc copila la urgente dar al meu zicea ca nu are nimic ca altfel s-ar vedea si ar plange mai mult. Am facut in restul zilei toate activitatile gen, pictat, plastelina, sapat, mancat, etc. doar cu stanga. Luni a continuat sa nu isi foloseasca dreapta asa ca am dus-o la doctor...cica nu are nimic grav, probabil a fost o intindere care a durut-o tare si apoi de frica nu si-a mai miscat mana. Azi deja nu mai avea probleme...Eu insa sunt sechelata rau...si e clar un joc pe care l-am sters de pe lista de jocuri fizice. Mi-e o ciuda pe mine de mor! Ma stresez sa nu se dea cu capul, sa nu pice nu stiu cum, sa nu se içntepe sa nu se arda sa nu se aia si cealalta si EU, ma-sa ii nenorocesc manutza...GROAZNIC!

Pentru a mia oara insa m-a surprins rapiditatea cu care copii se adapteaza schimbarilor. Cu siguranta au un insinct de conservare si adaptare mai bun ca al nostru. Din momentul in care a inceput sa o doara manutza dreapta nu a mai folosit-o DELOC. Ma gandesc la noi daca sa zicem ne taiem la o mana si trebuie sa evitam sa o folosim...de cate ori defapt o tot ducem si pe ea in pozitie functionala?

Ma duc sa mai imi trag cateva palme...

esme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui Doloress

Am vazut poze frumoase cu nora mea draga Victoria, cu Julia cea simpatica in parc cu Robert in prima vizita la gradi si cu funduletul in chiuveta, un scump!

Magdone Ai vreo presimtire, baiatel, fetita? Ce hainute ii pregatesti, ce culoare?

Crina bravo pentru intarcat! La cat mai multe nopti linistite.

Of, din ce in ce mai mult copilasi incep gradinita, iata ca au trecut si 2 ani din viata piticlor nostri, nici nu stiu cand!

Al meu pitic e indragostit lulea, imi povestea Gabi ca ieri s-a dus direct al Coralie a lui si a inceput sa o pupe, dar asa incet si finut ca un indragostit, cu capul intr-o parte, cica mureai de ras daca il vedeai. Cica se iau de mana, se privesc in ochi si se pupa cu foc. Apoi cica alearga si canta si face tumbe de fericire. Gata am baiat mare. In plus a inceput sa spuna minciunele ! Il intreb Patrick cine a mazgalit peretele si zice Maxim! sau tata! daca il intreaba taica-su, zice Mama! Cica s-a invatat de la gradi, zice doamna educatoare, ca asa fac ceilalti. Ca doar nu are nici un motiv ca nu-l pedepsim niciodata.

Mami de pitic Patrick (29.04.2008)

Noh, stai sa-i zic la Victoria

_
Mami de Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

esme, andrada, joserica, evident internetul nu e cea mai buna metoda de comunicare. Eu nu am remarcat nota de reprosh si nici de agresivitate la nici unul din mesaje (bine, eu citesc pe sarite, e posibil sa fi citit numai cuvintele care mi s-au parut simpatice). Si evident, suntem in 2010, unde agresivitatea este blam-ata.

Chiar vorbeam cu tati zilele trecute, ca io la tzara am prins cazuri cand copilu mare (de 14 ani) a fo pedepsit - dezbracat in curu gol, batut si lasat in curte. Am zis ca asta e la tzara acolo, in nord. Ei, tati bucureshtean get beget a prins si el un caz sdin asta, nu in Bucuresti dar intr-o zona 'educata' , daca mi-as aduce aminte as zice brasov, dar sunt senila si nu pot sa va zic exact ce a zis tati. SI am realizat amandoi, ca educatia cu bataie este moshtenire din moshi stramoshi. A se vedea atat de mult citata povestea cu ostasii lui stefan cel mare, care se intorc de la lupta, si le da Stefan cel mare nishte pamant, si ii face razeshi. Si astia isi bat copiii atat de tare incat sa nu uite niciodata ziua aia. No, cu asha moshtenire - ar trebui sa tacem si sa ne mai radem de mutilarile si limitarile pe care le au de ex. femeile la unele popoare arabe. Nu e nicio diferentza.

Si mai stateam noi doi si ne gandeam, de unde apare mizeria in Buc? de unde apare ideea de shpaga, de munca prost facuta si alte 'picanterii' ale vieii la noi ?. Din lipsa de respect fata de noi, natura, si ecilalti. Din educatie.

Cum putem face diferentza fatza de romanii lui Stefan cel mare? (eu ash zice moldoveni, dar s epare ca bataia era si in muntenia..).? Sau fatza de arabi? Prin educatie. Si educatia incepe de acasa, de la primele zile din viatza. Incepe cu noi, mamicile. Romania va creste si se va dezvolta prin noi. Noi putem schimba lumea. Nu copiii nostri, nu ceilalti, nu parlamentarii, sau angajatii de la stat. NOI!

o soarele din viatsa noastra mamica natanga de pe 9.05.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

ESME cred ca te-ai speriat cu manuta..Adevarul e ca toti facem jocul asta.

cat despre incurcatura de scriere din mesajul ANDRADEI,imi amintesc ca atunci cand am citit ,si am vazut ca se intelege asta,am mai citit odata si am ajuns la concluzia ca se referea la faptul ca de obicei nu isi bate copilul,adica niciodata,nu ca il bate ca de obicei,pt ca am luat-o logic:nimeni nu ar spune sub forma asta:de obicei il bat.
asa ca mie mi-a fost clar ca a vrut sa spuna ce zice si ESME.
daca nu imi era clar,o intrebam intai.

asa ca va rog eu,cand un mesaj vi se pare ciudat,intrebati inainte sa se supere cineva.
e mai simplu:mai,ai vrut sa spui asta?Sau ailalta?
ca din graba se fac greseli,dar logic le putem descifra.

mi-a placut cu Luminel m-a intrebat odata,cand eu am scris ceva neclar intr-un mesaj la repezeala.ce ar fi fost daca se supara si eu nici nu stiam?

haideti sa incepem cu a avea incredere una in alta,ca ne cunoastem de mult timp,si sa ne intrebam cand avem nelamuriri.

19+
Sofía (2ian2007) ,Andrés(22mai2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

Andrada, draga mea ca ai fost inteleasa gresit...
Sincer si eu citind (ca m-am dus in urma si am scotocit sa vada si okiu meu despre ce e vorba) tot aiurea am inteles, vorba lui Esme din cauza virgulelor, vorba lui cleo din cauza internetului... Apoi zdrang, mi-a picat centrala cu fisa cu tot ce ai vrut sa spui, adica ceva de genul: ca de obicei, nu l-am batut. Eu recunosc ca am pierdut postarea initiala.
Si la fel cum spune Belleane, nu cred ca e nicio mamica batausa printre noi. Poate urlatoare da eu recunosc primaaaa....... Si ptr asta imi pare rau.

YLARI

EVA mea

ticker

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorich spune:

Mai...spunea Lily o data ca un caca a facut-o asa de fericita, cand i-a zis Julia....Doamne cat de adevarat e... era Robert in dormitor si m-am dus, ca-s stresata ca se baga in patut si a inceput sa sara peste si poate cadea ff urat si statea zambitor si l-am intrebat ce afce si mi-a raspuns "cacam". El pune un "m" la sfarsitul unor cuvinte...demential! Bon, l-am pus pe wc si guess what a facut caca!! E prima data cand e pus pt ca spune, in rest doar pe ghicite si nu mi se parea mare progres ca eu il ghiceam si el facea. So..un caca made my day!

Esme cum zice Aelita toti facem jocurile astea, pt ca piticii sunt lesinati dupa ele si noi nu rezistam, dar stiu cum te simti, am fost si eu pe acolo (ca sa zic asa) in diverse momente. Asa ca

Lori, mami de Robert din 9.06.2008

Copilul nu datoreaza parintelui viata, ci cresterea (N.Iorga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

LORICH,ba era mare progres si asa,sa stii,ca facea kk chiar si la nimereala,pana la 2 ani e mare lucru!
noi avem doar 2-3 pishu kk nuuu stiu cand va fi asa o minune si la noi!
ieri m-am dus sa ii caut chilotei si nu am gasit,aveau doar de fete,i-am mai luat Sofie 10 ,si de baieti aveau numai de la 4 ani in sus,ori am fost eu chioara..
deci copilul meu e fara chiloti hahhaaa
traiasca pampersul!
dar cand incepem sa il dam jos mai des,e nevoie de chilotei,ca altfel imprastiem kk pe crac prin toata casa.am experienta de la Sofia.si e nevoie de chiloti care sa tina bine hahaha sa nu cada pe crac!

19+
Sofía (2ian2007) ,Andrés(22mai2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaser spune:

Citat:
citat din mesajul lui BELLEANE
Niciuna dintre noi nu cred ca suntem abuzatoare de copii. Altfel nu ne mai pierdeam vremea pe la forumuri desprecopii.

Foarte corect ce ai spus!

Va pup pe toate!

Mergi la inceput

Ylari, multumesc de complimente

Io nu va spun ca-s senila? Acum am citit si nu mai stiu cine ne-a complimentat... Ma iertati, asa? Cred ca-s incantata ca mai 2 zile si plecaaaaaaaaam cu la dar o sa facem multe sa va aducem si voua un picut de soare. O saptamana am scapat de si gatit, ca la asta nu am gasit emoticon...
Cum nu sunt sigura ca o sa am vreme sa intru maine ca merg si la Tribunal, va dulce, dulce pe toate si va asigur ca o sa-mi fie dor de voi. Nici nu am pretentia ca o sa recuperez ce scrieti intr-o saptamana

_

Mergi la inceput

Nu pot pleca panma nu spun: Andrada, incearca sa nu te superi pe Erica, si eu tot asa intelesesem, dar nu am zis nimic; drept e ca putea sa te intrebe, dar uite ca s-a pripit un pic. va pup pe amandoua.

_

Mergi la inceput