Calendarul gradinarului vesel - 11

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irinai spune:

Liviana, vezi ca gladiolele se planteaza mai tarziu,prin luna mai, cand temperatura depaseste 15 grade.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Liviana, da, din motive de mizerie am pregatit recipientele pt rasaduri afara pe terasa (adica am pus in ele nisip, pamant, nisip, pamant, iar in casa semintele) si DEGEABA mi s-au umflat mainile de la frig de zicei ca tocmai ce-am taiat lemne in padure, caci spre final, dupa ce le-am mutat in casa m-am impiedicat si am imprastiat 2 prin tot livingul
Vezi ca floarea soarelui se planteaza mult mai tarziu (nu asa tarziu cum scrie pe plic, dar nici acum)
Irinai, cred ca Liviana se referea la plantatul in ghivece ca mai tarziu sa le mute afara deja plantute.
Eu voi tine bulbii de zambile si narcise in beci si ii pun la toamna.

PS de ce apare numele meu la initierea subiectului? ma simt de parca am furat ceva (si e nou sentimentul)

mamica de sef mic (08.09.2006)
Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

irinai, multumesc.
La fel si tie Tala. Ma gandeam sa pun seminte de floarea soarelui din astea normale, nu planta decorativa. Vreau sa fac un fel de gard viu din ea, mai exact sa delimitez proprietatea poate asa nu vor mai fi trecatori tentati sa-mi atace viitoarea gradina.. (noi nu avem gard)
Uf, ce ghinion cu impiedicatul... imi pare rau.
O sa pun si eu bulbii la rece, banuiesc ca mai intai trebuie sa le tai mustatile si frunzele/florile uscate si sa le las un pic la uscat.

Am o RECOMANDARE pt cine e interesata. E vorba de un articol pe site-ul ziarul copiilor. com rubrica Mama Zice.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
My Family

Mergi la inceput

Liviana nu taia nimic!!!!! lasa florile si frunzele sa se usuce singure. Ia ghivecele si du-le undeva la intuneric si nu le mai uda, dar nu le taia (si in gradina cand le vei pune va trebui sa procedezi la fel, de asta ziceam ca trebuie puse undeva unde sa nu fie f vizibile in perioada in care se usuca)
M-am abtinut cat am putut, dar pana la urma am dat iama in raftul cu seminte de la Brico si am luat tot ce am gasit planta aromatica si inca multe floricele, am mai luat un trandafir si seminte de cactus (eu eram cam 'pentru contra' cactusului dar am auzit ca e singura planrta care contracareaza efectele negative ale aparaturii electrice asa ca ma pun pe treaba)
Ah, abia astept cele 20 de grade de duminica!!!!

Bucurie!

Mergi la inceput

Tala, ce m-as face eu fara sfaturile tale? Gata, nu mai tai bulbii. Daca stiam ca vrei cactusi iti aduceam eu; pe ai mei i-am abandonat in mansarda si nu i-am mai udat deloc. Nu prea imi plac pt ca nu fac deloc flori si se inmultesc repede, imi era teama sa nu se intepe baietii in ei...
Habar nu aveam de treaba cu contracararea efectelor negative ale aparaturii electrice.
Mmmm, si ce de arome vor fi la tine in gradina la vara!

My Family

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Eu n-am inteles de ce nu plantati bulbii de narcise si zambile acum si asteptati toamna...
Ce daca nu infloresc decat la anul? Le rezervati de pe acum locul in gradina, il insemnati pe plan, planificati si puneti restul in functie de ele...
Va tot citesc si va admir vointa , eu inca astept zile mai calde ca la noi inca nu s-a topit toata zapada!

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Mergi la inceput

Liviana, am luat practic tot ce am gasit planta aromatica (nu ca as stii despre fiecare ce gust are), adica: tarhon, coriandru, menta, cimbru, cimbrisor, patrunjel, telina (si) de frunze, leustean, ceapa subtire decorativa (dar si comestibila), busuioc aveam, marar (de la tine), oregano, rucola, rosmarin, creson de gradina (habar nu am ce e asta, si nici rucola) si cred ca asta-i tot (la capitolul asta)
Am mai luat si plante medicinale (lobelia, limba mielului medicinal)...In fine, le-am trecut pe toate in calendarul meu de activitati si le-am etichetat (asa cum fac si cu recipientele cu rasaduri si cu etichetele din curte) si am constatat ca am cam 60 de sortimente de seminte (imi spune si mie cineva unde o sa le pun???)
Olimpia, eu nu pun bulbii acum pt ca nu vreau sa vad tije si frunze uscate si pentru ca nici nu m-am hotarat la ce spatiu sa le rezerv (mi-am mai lasat putin ragaz)
Liviana, cat despre cactusi, mie chiar nu-mi plac, dar pozele aratau unii destul de prietenosi, cu floricele colorate...O sa-i pun 'strategic' langa computer-e si televizoare si frigider etc, iar puiul mic stie f clar ca nu e bine sa socializeze cu ei (cu retul plantelor mai vorbeste, le imbratiseaza si chiar le da pupici)
Revin cu o precizare pt mazare - informatia este dintr-o revista de anul trecut 'gradina mea' si acolo spune ca se rupe varful lastarului (si era desenata o planta cu 2 frunze mai mari si 2 mai mici in interior - se rup cele mici) - asta pentru o productie mai bogata. Eu n-as pune in cuiburi pentru ca din ce am vazut de anul trecut ele cresc f bogate si s-ar sufoca/irosi multe plante aiurea. Le-am pus in linie una cate una si au iesit f frumos.

Bucurie!

Mergi la inceput

Da, Tala, confirm si eu ce ai zis apropo de mazare. Am citit aseara in cartea ABC-ul Palntelor ca mazarea e bine sa fie plantata asa: in randuri, un bob la fiecare 3 cm distanta de celalat si la 3-5 cm adancime. In w-e pun si eu mazarea.
Sunt super toate semintele, poti sa le pui pe terenul vecinului care a fost de acord sa-i deztelenesti pamantul.
Olympia, si eu cred ca e mai buna solutia sa nu plantez bulbii acum - ar exista sanse mari sa uit unde i-am pus exact. In w-e asta cred ca si la tine va fi cald.

My Family

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Liviana, scuze, dar ieri am avut o zi plina de sedinte la birou si nu am putut intra pe forum...daca mai e ok cu tine, ramine sa ne vedem azi - eu ajung in zona Cismigiu in jur de ora 17 (poate 16:50, cam asa) - stai, vad acum ca am un mesaj pe PM, ma duc sa-l citesc ca poate e de la tine si revin...

Cit despre mazare - eu am plantat-o asa pt ca asa am citit si asa mi-a spus si o ruda de la tara - nu conteaza, cind iese, banuiesc ca mai pot sa o repic - daca nu, asta e, restuld e boabe o sa le plantez cum ziceti voi!

De ieri m-am apucat sa plantez gardul viu pentru ca mi-a sosit miercuri (ulmul) - am plantat doar 17 buc ieri...si am de plantat 200!!! Am taiat si partea a doua de gard viu - lemnul ciinesc, pe care l-am plantat asta toamna - acum am pe linga gard citeva bete... abia astept sa le dea muguri verzi!
Si inca ceva - cum ciinele imi rupsese o bucata dintr-un trandafir - la momentul respectiv l-am pus in pamint - si acum constat ca s-a prins - are mugurasi!!

Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Uf, imi pare asa rau ca nu mai gasesc documentul despre incompatibilitatile dintre legume. Zicea ceva de genul ca fasolea si mazarea nu trebuie plantate una langa alta de ex ca nu se suporta. Il are cineva sa mi-l trimita please?

Editez ca am gasit pe net ceva:
Combinatii bune: morcovi-mazare, semanate alternativ; ceapa-morcov, semanate alternativ; ceapa-sfecla rosie-gulie; cartof timpuriu-mazare; cartof-fasole sau ridiche de luna cu fasolea.

Combinatii rele: ceapa-usturoi; morcov-patrunjel; mazare-fasole; castravete-cartof;

Spor la gradinarit in w-e!

My Family

Mergi la inceput