Calendarul gradinarului vesel - 11

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns canuta-om-sucit spune:

Ibelciug, hortensia nu se inmulteste prin butas (se face dar mult mai greu se prinde) ci prin separarea tufei nu stiu cum se numeste exact precedeul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

LeeLoo, ramane cum am discutat.
Succes la "prinderea" noilor achizitii. Despre Magnolie citeam undeva ca acest pomisor nu face frunze deloc, adica doar flori primavara si in rest ramane un bat gol - o fi adevarat?
Hehe, apropo de superstitii sa-ti zic si eu una: Daca pui in pamant patrunjel radacina, sa ai grija sa nu faci "ceva" cu sotul in ziua aceea caci nu se mai prinde.
Canuta, multam, dar tot de pe net am luat ideea cu butasii. Parerile par impartite, cred ca se inmulteste in diferite moduri. Zicea de ex cineva ca dupa taierea lastarilor i-a infipt in pamant si s-au prins toti, spre deosebire de cei lasati sa mustaceasca mai intai in apa.

Tala, am citit pe un alt forum ca:
"daca pui muraturi si-ti ramane zeama, n-o arunca, fa un sentulet in jurul bradutilor si toana 1-2 litri la o planta. zeama aia e acid malic si e buna ptr plante."
Poti te rog sa o intrebi pe socra ta daca e adevarat? Multumesc.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
My Family

Mergi la inceput

Eu asa le-am inmultit, am incercat si cealalta varianta si nu a prea dat roade, dar asa cu separarea tufei in doua mi-a iesit perfect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Pai si prima tufa cum ai obtinut-o? Eu n-am nici una.

Citat:
citat din mesajul lui canuta-om-sucit

Eu asa le-am inmultit, am incercat si cealalta varianta si nu a prea dat roade, dar asa cu separarea tufei in doua mi-a iesit perfect.

Aura si samburelu' Dimitrie
Don't argue with an idiot. They'll drag you down at their level and beat you with experience.

My Family

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Liviana, nu am "facut" nimic aseara... acum sa vedem daca se prinde! Cit despre magnolie, primavara ii dau mai intii florile si e un pom plin de flori - cred ca ai vazut prin oras - si apoi, dupa ce se cam trec florile, apar frunzele - nu ramine bat gol decit din toamna cind ii cad frunzele... Ai mei fiind puieti mititei, o sa infloreasca abia peste citiva ani (probabil multi...), dar eu astept sa vad frunzele ca sa fiu sigura ca s-au prins!

Eu nu sunt lamurita cu mazarea - femeia care vine la mine sa faca curat mi-a spus ca mazarea nu creste pe arac (stupid me!) - ci se intinde pe pamint - acum pe net vad totusi ca se ridica si pe arac - or fi mai multe soiuri?

Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Liviana am intrebat-o pe soacra despre zeama de muraturi pusa la brad, n-a mai procedat asa dar a zis ca suna logic, deci o voi aplica.
Leeloo si eu stiam ca nu se urca mazarea pe araci (anul trecut a crescut bine merci fara plus ca asa stiu de la aceeasi soacra)
p.s.: eu o tot citez pe soacra pt ca este de meserie inginer horticultor si a avut sute de hectare in responsabilitatea ei toata viata
Azi am luat din Brico o Vinca minor (saschiu) miiica mica (si ieftina) pt ca este frumoasa, perena, vesnic verde si ii place la umbra (am o zona de umbra in care nu prea stiam ce sa pun) si un ienupar (tot mic mic) pt ca se zice ca trebuie sa ai asa ceva in curte ca sa te pazeasca de hoti (probabil sa-i intepe....). Sunt bucuroasa ca au iesit plantutele semanate in curte desi pamantul e tot o crusta (l-am mai maruntit eu azi) si astept ploaia cu interes caci e chiar vizibil cum cresc plantele deupa o ploaie in comparatie cu o udatura cu furtunul.
Saptamana asta m-am abtinut de la orice presupune gradinarit (indor/outdoor) pt ca o vecina pusa la punct cu sarbatorile si superstitiile m-a informat ca a fost Saptaman Sacra si nu se prinde nimic din ce lucrezi - n-am riscat (plus ca nici n-aveam cand). Dar saptamana viitoare trebuie sa schimb pamantul la plantele din casa (plus la cele noi pe care le-am primit), sa seman o gramada in gradina si sa repic rasadurile, asa ca, tzin-te nene!
spor si voua!

http://tabloute.blogspot.com/
Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Citat:
citat din mesajul lui lbelciug

LeeLoo, ramane cum am discutat.
Succes la "prinderea" noilor achizitii. Despre Magnolie citeam undeva ca acest pomisor nu face frunze deloc, adica doar flori primavara si in rest ramane un bat gol - o fi adevarat?
Hehe, apropo de superstitii sa-ti zic si eu una: Daca pui in pamant patrunjel radacina, sa ai grija sa nu faci "ceva" cu sotul in ziua aceea caci nu se mai prinde.

Hai ca pe asta nu o stiam,,dar am impresia ca v-am molipsit cu superstiile,!
Mie mi-au rasarit begoniile mele dragi.Am o achizitie recenta una Picotee de culoarea caisului(zice poza!).
Nu mi-a iesit(inca) figura cu combinatia de narcise si lalele pt. ca desi pe plicuri scria ca infloresc in aceeasi peroioada iata ca narcisele ies primele.
Sunt incantata de niste lalele mici,le zice Tarda,care au iesit in buchet si florile au dimensiuni putin mai mari ca zambilele,cand vor iesi si celelalte(am comandat mix)am sa cer ajutor si poate va pun poze,.
Frittilaria are un pui!I-am multumit de cred ca vecinii zic ca am luat-o razna si vorbesc singura prin gradina.
Sa vedeti o isprava din ideea mea cu aranjatul pe culori,am uitat ca in aranjamentul portocaliu:narcise,lalele(s-au pierdut,,erau asa de frumoase in poza!),am pus si niste crini pitici,de culoarea caisului,pe care i-am luat in vara trecuta de la Kaufland si care au rasarit cu niste pui pe langa ei de nu stiam ce creste acolo.
Sunt incantata ca se pare ca o sa am coacaze dintr-un coacaz achizitionat anul trecut.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui lbelciug

Pai si prima tufa cum ai obtinut-o? Eu n-am nici una.

Citat:
citat din mesajul lui canuta-om-sucit

My Family

Am cumparat-o!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruscus spune:

buna

am si eu o intrebare, de vreo luna am cumparat si eu o hortensie, si am plantat-o in plin soare peste zi varfurile sunt cam suparate, dar peste noapte isi revine, ar trebui sa o mut mai la umbra?

citisem pe undeva zilele aste ca impotriva melcilor care mananca legumele sau florile se pune in jurul plantelor coji de oua saramitate sau zat de cafea, operatiounea trebuie repetata dupa fiecare ploie.

prin gradina nu am facut mare lucru, astept ca razadurile sa fie suficient de mari pt a putea fi plantate, ieri am cumparat un hibiscus cu flori mari rosi, acum asteptam doar pasarile colibri sa ne viziteze
in rest va citesc cu placere si visez cu ochi deschisi la timpul din romania si la gradina parintilor, acum cred ca e minunat, copacii incep sa infloreasca, albinele sa zumzaie, apropo papadiile au inflorit?
imi e dor....
ma opres aici altfel pic in oala cu melancolie
numai bine si spor la gradinarit

Mergi la inceput

Ruscus, hortensia trebuie sa fie plantata intr-un loc fara soare direct pe ea si ii trebuie umiditate.

Mergi la inceput