Calendarul gradinarului vesel - 11

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Citat:
citat din mesajul lui ellinia

Buna tuturor!
As vrea sa cumpar niste capsuni agatatori si niste zmeura. Cum e prima data cand fac chestia asta, nu as vrea sa iau vreo teapa. Asa ca va intreb daca aveti vreo sursa cat de cat sigura? Nu as da comanda de prin reviste, etc.
Multumesc anticipat!

Cu capsunii cataratori ar trebui sa te abtii!Sunt diferiti de reclame,isi pierd energia prin "puii:stolonii" lor si nu o sa obtii chiar ceeace vezi in reclame.
Eu am avut mari satisfactii cu capsuni cumparati,la pret modic,dar la care am observat ca productia era buna atunci cand nu emiteau stoloni(adica acele ramificatii care apar in reclamele cu capsuni "cataratori").
Despre zmeura,pot sa-ti recomand un soi care are productivitate pe tot timpul verii;trimite PM,pt. ca nu vreau sa fac reclama.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Si eu am muncit in weekend. Am stropit pomii cu Confidor, i-am sapat la radacina si am plantat cateva Pyracantas alaturi de o alta mai veche pentru ca vreau sa obtin o tufa mai mare. A fost o zi de vis. Noi asteptam autorizatia de constructie de la primarie sa incepem sapaturile la fundatie.

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Alina71, multumesc pt explicatie.
micha08, am si eu o primula e care o voi muta afara, cu ghiveci cu tot, la inaltime caci imi e teama sa nu o strice cainii.
Carmenbr, eu am pus mranita (balegar fermentat) in toamna peste toata supraf gradinii, acum doar sap un pic ca sa fac insamantarile.
LeeLoo, ce gard viu ai pus? Lemnul cainelui?
Tala, ce mai faci, esti busy la gradina?

Sambata am fost si eu gradinareasa, am pus morcov (LeeLoo daca vrei si morcov sa-mi zici caci am destul si pot sa-ti dau) ridichi, mazare, fasole 3 feluri, dovlecei, rizomi de dalii. Ma gandesc ca w-e viitor sa pun direct in gradina castraveti caci rasaduri am destule multe in casa, semintele de patrunjel, ceva seminte de flori. Ah, ce imi plac activitatile astea!

Intrebare: A vazut cineva pe la vreun magazin seminte de floarea Limba Mielului? Am inteles ca alunga daunatorii rosiilor si as vrea sa pun in gradina.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
My Family

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Citat:
citat din mesajul lui lbelciug

Intrebare: A vazut cineva pe la vreun magazin seminte de floarea Limba Mielului? Am inteles ca alunga daunatorii rosiilor si as vrea sa pun in gradina.

I se mai zice si Borago(officinalis).Stiati ca florile(frumoase,violete) ca si frunzele,se mananca?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puiul11 spune:

Ieri am plantat si eu niste ghiocei gasit in padure. Intrebarea mea este au sanse sa mai rasara la anul daca i-am plantat langa gardul de Tuia, sub acestia? (Pamantul in care i-am plantat este acoperit cu rindenmulch( un strat de aschi din lemn)).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Liviana, ai ghicit - deja am mainile ca nea' Tache, ma dor toate salele (am febra musculara), dar am curatat si semanat cam 20% din curte. Sunt putin suparata ca desi am dat anul trecut cu ierbicid pt ca ma doborasera buruienile acum am scos o roaba de radacini de uler si pir din maxim 5mp (bietul meu bradut era inconjurat de asa ceva).
Limba mielului am luat eu din H dar nu mai stiu daca anul asta sau anul trecut.
Eu am semanat deocamdata leustean (am facut un experiment, pun si eu si pune si soacra-mea sa probam superstitia lui B.nica), patrunjel de frunze si de radacina, morcovi, alyssum, sapunarita, in salbatic, praz, floarea miresii. Am mutat primulele afara si le merge super. Mi-a incoltit usturoiul din jurul trandafirilor.
Cine mai face comanda la Siebertz? poate ne combinam la taxele postale pt ca imi doresc f tare 2 floricele de la ei...
spor in continuare, acum iar ma duc la prietena mea ...sapa (nici n-as fi crezut acum cativa ani)

mamica de sef mic (08.09.2006)
Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

puiul11, s-ar putea sa le mearga bine ghioceilor. Daca i-ai luat din padure inseamna ca le place umbra.

Hehe, Tala, daca ai sti ce as vrea sa fiu in locul tau! Azi am o zi lejera la munca si stau cu ochii pe ceas ca sa plec catre casa; ma asteapta de 2 zile niste corzi de vitza lasate in apa din lipsa de timp pt plantare. Nu mai zic de alte seminte care ma asteapta.
Cum se pune pastrunjelul si leusteanul?
Buna prietena ta, pe a noastra a rupt-o socrul meu in w-e. Ia o aspirina sa treaca febra si da cu crema pe maini, eventual mai foloseste si manusile.

Cred ca si Olympia e tot in gradina caci nu mai da nici ea semne.

Vroiam sa va mai zic de stufat, l-am pus in toamna la adancime cam mare si cred ca de asta nu mi-a iesit deloc. Usturoiul insa a luat avant.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
My Family

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Da, mai Olympia e si ea in gradina!
Si prin toata casa ca de obicei, face treaba ca femeia-caracatita, nu mai raspunde la mailuri , profita din plin de soare si de primavara...
Incerc sa configurez si sa aplic asa la fata locului un oarecare plan de amenajare. Am renuntat la o zona pe care anul trecut au fost rosii si am redestinat-o gazonului. Am sapat-o dar nu inca destul de marunt si n-am terminat de pregatit pamantul ca sa si seman. Mi-am cernut niste nisip, ca asa adaug eu anual nisip amestecat cu ingrasamant...

Am mutat si eu niste usturoi, ca am o brazda permanenta din care tot raresc si mut pe unde cred eu ca ar fi bine. Mi-am divizat o tufa de in decorativ si una de salvie si le-am pus pe conturul zonei cu gazon, inspre marginea din vale care e bordata cu pietre. Plantele plus pietrele sper sa mai fixeze pamantul un pic. Printre in, si salvie am pus seminte de craite si vreau sa pun si levantica , ca sa lesin de parfum cand deschid fereastra!!!

Am mai risipit si niste seminte de regina-noptii si ochiul boului, ca tot am umblat la punga, dar astea le-am pus in alta zona a curtii unde am ca plante principale doua hortensii roz si doi trandafiri alb-roz cataratori, flancati de o cortina de caprifoi, iasomie si crini portocalii pusi pe langa gard, iar pe langa trotuarul aceleiasi parcele am primule si clopotei galbeni. Sa va mai zic?

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Olympia, am semanat si eu zilele trecute in decorativ, arata super frumos pe punga; e pretentios? sper din suflet sa-mi iasa si mie.
ma duc sa aspir si apoi sa lesin.....

mamica de sef mic (08.09.2006)
Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Tala, nu e deloc pretentios, se inmulteste rapid, mereu trebuie divizate tufele, iar dupa inflorire daca-l tunzi mai face o tura de flori.

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Mergi la inceput