Viatza in Germania (59)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Noi primim kindergeld din momentul in care ne-am mutat in Germania. Regula spune ca daca copilul este nascut in alta tara unde a primit alocatie, acea tara continua sa plateasca alocatia (pt ca sotul lucreaza in Olanda) iar Germania completeaza diferenta in cazul in care alocatia in Germania este mai mare decat in tara de origine. Dar daca eu as lucra in Olanda am pierde dreptul de alocatie din Germania.
La tine Adriana, ma mir ca statul American nu va acorda alocatie de copil, sau da? Normal ar trebui sa primiti de la America daca sotul tau lucreaza pt America iar Germania ar trebui sa completeze diferenta daca alocatia e mai mica acolo. Asta pt ca voi locuiti in Germania si copilul locuieste aici. Nici eu nu lucrez in Germania, sotul lucreaza in Olanda, locuim oficial aici dar nu platim taxe in Germania si noi primim alocatie din amandoua tari. Trebuie neaparat sa ceri alocatia pt copilul tau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

buna fetele , voi ce stiti ca un copil de 3 ani sa mearga la gradinita de stat trebuie ca ambii parinti sa lucreze? Adica daca eu nu am servici nu-l pot inscrie la stat? Trebuie doar la particulara? Stiu ca a trecut ziua de inscrieri, a fost in februarie dar poate mai am noroc pe undeva sa-l inscriu , pentru septembrie, el face 3 ani in august.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Amonar, in America nu exista alocatie si nu am primit niciodata dn Romania ca nu am aplicat. Ah deci puteam lua si pt Aidan? Acum e prea tarziu face 5 ani in iunie si am inteles ca ai 4 ani la dispozitie sa faci cerere. Din cate am inteles dureaza 6 luni sa fie procesata?

Adriana 16w si Aidan Alexander - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier

Mergi la inceput

Roxy, noi l-am inscris pe Aidan la gradi de stat la 3 ani jumate, dupa ce incepuse anul de gradi, era decembrie. Nu m-a intrebat nimeni daca lucrez doar mi s-a spus sa aduc fisa de vaccinuri si o copie dupa certificatul de nastere.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui blackpanterro

Amonar, in America nu exista alocatie si nu am primit niciodata dn Romania ca nu am aplicat. Ah deci puteam lua si pt Aidan? Acum e prea tarziu face 5 ani in iunie si am inteles ca ai 4 ani la dispozitie sa faci cerere. Din cate am inteles dureaza 6 luni sa fie procesata?

Nu am stiut ca in America nu exista.....In orice caz trebuie sa o ceri pe cea din Germania, orice copil are dreptul la ea. Chiar as fi curioasa pe ce motiv v-ar refuza...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui roxy

buna fetele , voi ce stiti ca un copil de 3 ani sa mearga la gradinita de stat trebuie ca ambii parinti sa lucreze? Adica daca eu nu am servici nu-l pot inscrie la stat? Trebuie doar la particulara? Stiu ca a trecut ziua de inscrieri, a fost in februarie dar poate mai am noroc pe undeva sa-l inscriu , pentru septembrie, el face 3 ani in august.

roxy mamica lui Alex (17 august 2007)si Cristi (05 iunie 2000)

Nu am stiut ca in Germania exista gradinita particulara si de stat. Am crezut ca toate apartin de stat. Nu are nimic de-a face cu faptul daca lucrezi sau nu. Daca gradinita are locuri, orice copil are dreptul la un loc, da? Sa ma corecteze fetele care stau mai de mult in Germania. Eu nu lucrez, doar sotul, si asta nici macar in Germania. Ar fi insemnat ca baiatul meu sa nu aiba dreptul la gradinita in Germania, ceea ce e absurd. Du-te linistita la gradinita si intereseaza-te.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Roxi, numai la cresa e o conditie ca ambii parinti sa fie ocupati.
Gradinitza e un drept al copilului, dar gradinitzele nu sunt obligate sa ti-l primeasca. Oricum il poti da din moment ce implineste 3 ani.
numai la prescolari sunt obligate sa iti de-a loc.
Ce ai facut cu dr pe care il cautai?

Amonar, nu toti copii primesc alocatie. De ex, copii de stundeti straini nu au acest drept.

Edit: ca am scris in acelasi timp. locul de gradinitza il ai prin locuinta/domiciliul. Nu are legatura cu activitatea parintilor (daca au sau locul unde se desfasoara ea.)
io mi-am scos acu vreo 4 ani toate gradinitzele din cartierul meu si l-am inscris doar la cea care mi-a placut cel mai mult. Si, acolo am primit si locul.
Depinde de sat..la unele sunt mai multe locuri..la altele mai putine.
Daca as fi acu la inceput m-as uita asa:
cate edu sunt la copil (de ex la noi sunt 11 edu la 62 de copii de gradinitza si ) daca e in sistem deschis sau nu (adika nu e in grup fix)..daca il pot duce cand vreau io si il pot ridica la fel. Nu imi convine sa ajung l gradi si sa aiba usa inchisa..

Mergi la inceput

OK, am scris la Familienkasse in Stuttgart si am primit raspuns inapoi ca nu trebuie sa ma duc ci numai sa trimit cererea si actele celelalte. Pun o copie dupa certificatul de nastere si ce mai trebuie?

Aici e ce am primit pe mail:
"die Antragsvordrucke erhalten Sie im Internet unter www.Familienkasse.de. Ein persönliches Erscheinen bei uns ist nicht erforderlich. Die Antragsvordrucke nebst erforderlichen Bescheinigungen senden Sie bitte an die Familienkasse Stuttgart, 70146 Stuttgart."

Am o prietena ce ma ajuta cu traducerile. Le trimit indata ce sunt completate. Vreau sa cer si pt Aidan apoi cand nasc o sa il pun si pe bebe pe acte.
Multumesc mult de ajutor!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yasmine spune:

Citat:
citat din mesajul lui roxy

roxy mamica lui Alex (17 august 2007)si Cristi (05 iunie 2000)

Nu este obligatoriu ca ambii parinti sa lucreze pt. ca copilul sa mearga la gradinita de stat.

>>Daruieste lumii un zambet shi toata lumea iti va zambi!<< Charlie Chaplin
Corinna, Andreas Noël, Yasmin Serena si Mara Letizia

Mergi la inceput

Didi, banuiesc ca sunt situatii in care copiii nu primesc alocatie. Probabil fiindca studentii straini nu au drept de sedere....nu stiu. Eu am crezut ca toti copiii au dreptul asta.

Chiar sant curioasa, exista si gradinite particulare? Daca da, de ce isi duc parintii, copiii acolo? Ce diferenta este ?

Mergi la inceput