Viatza in Germania (59)
Raspunsuri - Pagina 4
Yasmine spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui angipangi
eu i-au 164 si 158 pentru baiat,ca cica ei nu au de unde sa stie daca baiatul primeste pensie alimentara de la tatal natural blackpanterro ,Aidan,merge la gradinita??? intalnire angi album www.onetruemedia.com/my_shared?z=28994027d3010e142ed60e&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">angi www.onetruemedia.com/shared?p=902af51d5dde832c319fba&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">sensapolis |
Angi, de la Familienkasse ai dreptul pt fiecare copil la Kindergeld, egal daca primeste de la tata Unterhalt sau nu, anume 164 de copil. Pt. copilul care NU primeste Unterhalt de la tata, mai ai dreptul sa ceri de la Jugendamt Unterhaltsvorschuß care se calculeaza in functie de varsta copilului si la care ai dreptul timp de 8 ani de la divort. Eu primesc pt. ambii copii pt. care tatal lor nu plateste Unterhalt (dupa ce am facut declaratie la Jugendamt ca nu primesc) Unterhaltsvorschuß, am sa ma uit in dosarele copiilor si iti spun exact cit e suma pe luna.
>>Daruieste lumii un zambet shi toata lumea iti va zambi!<< Charlie Chaplin
Corinna, Andreas Noël, Yasmin Serena si Mara Letizia
DidiAlex spune:
Adriana, revin cu info despre inscrierea la scoala, la noi a fost miercuri. Nici nu stiam ca tre sa am copilul, cu mine la inscriere. Am plecat in gradinitza si am revenit apoi.
Copilul are o intrevedere cu directoare, singur. il verifica inclusiv la limba cam 10 minute.
La noi a durat mai mult, ca cica copilul e apt de scoala, pan la urma m-a intrebat care-i dorintza mea, si i-am spus ca nu il dau la scoala, pt ca a pierdut deja 3 luni de schuki, face 6 ani punct in sept, si cred ca e mai bine sa astepte un an. Totul difera!
Daca mai ai intrebari, iti raspund.
alina, da is ca ziua si noaptea, un sigur lucru e in comun, ca-s atomici amandoi.
Aschiutza, noi scanam extrasele, pt ca uneori imi e mai usor sa caut, o data
De ex mi s-a intamplat sa pierd niste chitantze de garantie si am cautat in extras, ca platisem cu cardul, apoi am mers cu cardul la magazin si i-am pus data si asa am putut sa schimb produsul. La saturn si MediaMarkt parca a fost.
Io am citit mult si inca citesc. Nu spun ca nu vorba de instinct si increderea in el, dar uneori te relaxezi cand citesti ca e ceva normal, sau ai info mai vasta si triezi info cum crezi tu. Asa cum io dupa primul copil credema ca le stiu pe toate, dupa al doilea am constatat ca nu stiu mai nimic.
De ex. Cartea: "cum sa spui NU" autor Marie Haddou, te invata multe lucruri despre consecintzele negative ale acestui nu, sau iti explica logic/stiintific de ce, in general, fetitzele scapa mai repede de pampers decat baietii.
sau de la Cartea "Warum unsere Kinder Tyrannen werden" mi-a ramas doar faptul ca: copii devin tirani pt ca li se dau prea multe drepturi,
un autor apreciat mai e Jasper Jules, in lumea educatie sau Steve Biddulph cu "Das geheimnis glücklicher Kinder".
si, pe mine m-a ajutat, chiar daca eram la al doilea copil, grupul de suport de la Odisee, de aci dupa Dc. Am intalnit acolo cateva persoane, pe care mi le-am adus ulterior in viata reala, si cu care am impartasit si impartasesc info si experienta
Edit: de ce sa iti blocheze contu?
DidiAlex spune:
Yasmine, nu stiu exact cum e legislatia, doar o completare.
Nu e o conditie ca copilul sa fie nascut in Germania.
Exemplu nostru. Robert s-a nascut in Bucuresti in 12,09,2004. si am aterizat in Germania in decembrie 2004. Atunci, in decembrie, am facut cererea pt Kindergeld si am primit inclusiv septembrie, luna nasterii, pt ca tatal lui, in acel moment lucra in Germania.
blackpanterro spune:
Didi, deci la voi tatal lucra in DE si platea taxe...
Multumesc de update-ul cu scoala, e bine ca si paritele poate decide sa mai tina copilul un an in gradi. La noi nu se pune problema ca Aidan abia face 5 ani in Iunie.Am vb la gradi si i-am spus invatatoarei ca s-ar putea sa ramanem aici si ca ii pot da un raspuns mai incolo in an si a zis ca nu e nici o problema ca poate sa fie testat si mai tarziu ca e oricum la midis si nu la maxis.
Adriana 16w si Aidan Alexander - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier
DidiAlex spune:
Adriana, din graba lipsa timpului, s-a inteles putin diferit, de realitate. Robert e Musskind, pt ca e nascut pana pe 30,09,2004, e obligatoriu sa fie inscris la scoala. Dar, in decembrie 2009, educatoarele de la el au decis ca nu e apt e scoala, asta pt ca nu are destula incredere in el, ca se pierde in grupuri mari, din puct de vedere al interesului. si trecut la alta grupa. el e oricum in sistem deschis, la gradinitza, nu sunt bariere intre grupa, doar face niste excursii lunare cu acel grup prescolari, stateau la masa de pranz impreuna si ave o intalnire lunea.
Asa ca io am fost la inscriere, dar le-am spus la directoare si edu ca R al meu nu e prescoalr in gradinitza, din decembrie. Si ele incercau sa ma convinga ca e apt de scoala. si cel putin la incredere in incredere, nu se verifica, adika are, si inca destula. Asa ca io cu nu, ele cu da, pan la urma directoarea m-a intrebat care-i dorintza mea, pt ca daca io ziceam Da, ea trece peste educatoarele din gradinitza, pt ca pt un copil de 5,3 luni e mik si trebuiau sa mai astepte cu evaluarea pro si contra.
mai sus am zis varianta scurta :)
angipangi spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui Yasmine
Angi, de la Familienkasse ai dreptul pt fiecare copil la Kindergeld, egal daca primeste de la tata Unterhalt sau nu, anume 164 de copil. Pt. copilul care NU primeste Unterhalt de la tata, mai ai dreptul sa ceri de la Jugendamt Unterhaltsvorschuß care se calculeaza in functie de varsta copilului si la care ai dreptul timp de 8 ani de la divort. Eu primesc pt. ambii copii pt. care tatal lor nu plateste Unterhalt (dupa ce am facut declaratie la Jugendamt ca nu primesc) Unterhaltsvorschuß, am sa ma uit in dosarele copiilor si iti spun exact cit e suma pe luna. >>Daruieste lumii un zambet shi toata lumea iti va zambi!<< Charlie Chaplin Corinna, Andreas Noël, Yasmin Serena si Mara Letizia |
Eu sunt casatorita si nu pot primi Unterhaltsvorschuß
blackpanterro din cate stiu daca copilul merge la gradinita are dreptul la alocatie
Yasmine spune:
Citat: | ||||||
citat din mesajul lui angipangi
Eu sunt casatorita si nu pot primi Unterhaltsvorschuß blackpanterro din cate stiu daca copilul merge la gradinita are dreptul la alocatie intalnire angi album www.onetruemedia.com/my_shared?z=28994027d3010e142ed60e&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">angi www.onetruemedia.com/shared?p=902af51d5dde832c319fba&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">sensapolis |
Mama lor de nemti .
>>Daruieste lumii un zambet shi toata lumea iti va zambi!<< Charlie Chaplin
Corinna, Andreas Noël, Yasmin Serena si Mara Letizia
angipangi spune:
da ,mama lor de nemti,m-am uitat si eu pe extractele de cont si este 184 euro alocatia
albertje spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Yasmine
Ai dreptul la Kindergeld, si anume din momentul in care s-a nascut copilul, daca e nascut in Germania, eu asa stiu. De exemplu dupa ce l-am nascut pe Andreas nu i-am luat certificat de nastere decit pe la 10 luni, din niste motive juridice, si in momentul in care i-am scos certificatul de nastere, am primit din urma, din luna in care s-a nascut tot Kindergeld. Tre sa faci cerere la Familienkasse de pa langa Arbeitsamtul din orasul tau. >>Daruieste lumii un zambet shi toata lumea iti va zambi!<< Charlie Chaplin Corinna, Andreas Noël, Yasmin Serena si Mara Letizia |
nu conteaza daca e nascut sau nu copilul in germania .al meu e nascut in ro ,si beneficiaza de kindergeld din prima zi de rezidenta in De!