Scoala in Romania, plusuri si minusuri
Raspunsuri - Pagina 8
simali spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui happiness Impartit voi,cei care ne considerati gramezi de stomacuri,un salariu de 10 milioane ,platiti tot ce trebuie platit,iarna,de exemplu,si spuneti-mi ce ramane pentru mancare si ceva pentru copilul meu.Pentru ca oricat de mult as iubi copiii altor oameni,pe al meu il iubesc cel mai tare si asa e si normal.Nu e normal sa fie copiii nedreptatiti sau neglijati ca ne plangem noi de salarii,asta da,dar de aici si pana la a dori inghetarea salariilor profesorilor pentru 100 de ani...Avem si noi copii,si ei vor jucarii,si ei au nevoie de o copilarie fara lipsuri. |
Imi pare foarte rau happiness ca nu ai inteles postarea mea asa cum trebuia. Precizez:
- am spus ca sunt dispusa sa-mi reconsider pozitia fata de inghetarea salariilor pe 100 de ani in ziua in care voi vedea macar o situatie din 10 in care profesorii picheteaza guvernul pentru imbunatatirea conditiilor lor de munca.
- am afirmat ca un om fara ideal (orice om, nu numai profesor) este un simplu stomac. Prin urmare nu-i consider pe profesori stomacuri ci ii consider asa pe toti cei ce presteaza o munca, oricare, fara sa le pese de lucrul bine facut, renuntand la ideal.
"Calea de mijloc este calea ZEN"
Alice
simali spune:
Si nu uita Happy ca spre deosebire de un profesor, om liber, care daca vrea poate sa nu mai lucreze in sistem pentru ca nu-i convine salariul, eu parintele (si tu parinte) SUNT OBLIGAT sa-mi dau copilul pe mana profesorului, orcine este el. Statul nu-mi da nicio alternativa. Daca de maine toti romanii zic "eu platesc destule meditatii asa ca nu-mi mai dau copilul la o scoala unde toata lumea se face ca munceste" statul vine si ne ia copiii cu forta. Deci ne baga , noua parintilor, pe gat un sistem infect si apoi ne da una sub barbie ca sa-l inghhitim.
Si acum sa ne gandim cine este adevartul abuzat?
Alice
flower-power spune:
Accept, intelege ca nu parintii au dorit ca notele astea sa conteze atat. Ci legiutorul.Cum era inainte de revolutie, cand nota conta doar ca nota? Ai vazut tu parinti disperati pt nota copilului? Asa-i ca nu era dezastrul care e astazi?
Guvernul a pus in mana profesorilor parghiile, si s-a facut apoi ca-i plateste. El sta acum si chibiteaza de pe margine[a se citi isi vede de ale lui, comisioane, una, alta] in timp ce noi ne spargem capetele...
"Parents need to fill a child's bucket of self-esteem so high that the rest of the world can't poke enough holes in it to drain it dry." --Alvin Price
accept92 spune:
| citat din mesajul lui flower-power Accept, intelege ca nu parintii au dorit ca notele astea sa conteze atat. Ci legiutorul.Cum era inainte de revolutie, cand nota conta doar ca nota? Ai vazut tu parinti disperati pt nota copilului? Asa-i ca nu era dezastrul care e astazi? |
Pai stai un pic, e absolut normal ca nota sa conteze la departajarea copiilor. Si inainte de revolutie erau parintii disperati pentru notele copiilor. E vorba de mentalitatea aceea conform careia toti isi vad copiii medici, avocati, directori. Exista atatea meserii frumoase si utile societatii care din pacate nu sunt vazute cu respect, de aceea toti parintii alearga disperati dupa note. Cati se pot multumi cu ideea ca au un copil de 6-7 si asta este? Logic ne dam seama ca nu toti copiii pot fi de 10, numai ca aia de 9 trebuie sa fie ai altora nu ai nostrii.
Llaura spune:
E gresit zic eu sa luam ca model sistemul lui nea nicu...producea analfabeti pe banda rulanta. In sistemul ala de referinta deja au terminat reforma, e mai asta sistemul de acuma.
De ce nu incercati ceva presiuni pt homeschooling? in situatia de fata ar fi foarte binevenita introducerea lui: se intentioneaza o reforma profunda a sistemului deci mari schimbari oricum, lumea e pe drept cuvant nemultumita (meditatii, frauda etc), exista chiar si atentie internationala (familii de nemti care solicita si primesc azil in US si Canada pt ca in Germania homeschooling e interzis). Poate o petitie la vreun parlamentar din comisia de educatie?
sunnyday07 spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui accept92
Pai stai un pic, e absolut normal ca nota sa conteze la departajarea copiilor. Si inainte de revolutie erau parintii disperati pentru notele copiilor. E vorba de mentalitatea aceea conform careia toti isi vad copiii medici, avocati, directori. Exista atatea meserii frumoase si utile societatii care din pacate nu sunt vazute cu respect, de aceea toti parintii alearga disperati dupa note. Cati se pot multumi cu ideea ca au un copil de 6-7 si asta este? Logic ne dam seama ca nu toti copiii pot fi de 10, numai ca aia de 9 trebuie sa fie ai altora nu ai nostrii. |
Eu as zice ca nu prea erau, pentru ca nu contau notele din timpul anului (doar daca tineai mortis sa iei premiu sau trese
In rest, conta nota de la examen.
Se dadea examen la intrarea in liceu (treapta 1), la sfarsitul clasei a 10-a (treapta a doua), bacalaureat (la care trebuia sa iei min 6 ca sa-i iei, nu conta in continuare) iar la faculate alt examen unde nu conta vreo alta nota.
Nu zic ca era mai bine atunci, dar nu alerga nimeni dupa note (exceptie tocilarii clasei).
Si eu as zice ca ne deranjeaza mai mult ca un coleg care-i de 6-7 dar ia 10 pentru ca face meditatie cu profesorul pe care il are si la clasa decat un 6 luat pe bune de catre copilul nostru.
Sper sa nu fi aberat prea tare, fata mea merge la scoala abia la toamna si eu nu m-am lovit inca de aberatiile sistemului.
Tonnia spune:
Si cand iti dai seama ca e de 6-7? In clasa I sau in a II-a, cam cand tragi concluzia si se pogoara linistea asupra ta?
Sa nu se intelega ca pledez pentru presiune, eu chiar n-am de gand sa ma imprietenesc cu sistemul, doar ca nu cred ca un copil e de 6-7 si atat. Nu un copil in scoala generala, copilul de nota 6-7 si care e sanatos a avut ghinion pur si simplu, a pierdut niste trenuri in intelegere si pe nimeni nu a interesat asta, a avut ghinion de niste profesori prea infometati ca sa-l vada, ca sa-i deschida apetitul, a avut niste parinti care s-au infratit cu sistemul, ceva s-a rupt. Sau e de 6-7 ca vrea el in anumite arii si de 12 in altele si n-ar trebui sa conteze sasele sau e de 6 primavara si de 10 toamna. Cum e de 6 in general si atat?! Eu nu cred in copii de 6, ei sunt copii care nu si-au gasit zecele.
simali spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui accept92
Pai stai un pic, e absolut normal ca nota sa conteze la departajarea copiilor. |
Da dar sa conteze numai notele de la teste scrise. Singurul cu care te poti duce in justitie pentru neindreptatirea copilulu este SCRISUL. Si profesorii stiu bine acest lucru. Ar trebui ca singurele note care se iau in considerare pentru admniterea in liceu sa fie cele ce pot sa fie obtinute la lucrari scrise (ideal grila). Nu se poate scris la sport, nu se pune sportul. Altfel, noi, parintii, nu avem nicio parghie in mana noastra. Daca ti se spune raspicat in fata "cucoana copilul tau e de 6 ca asa zic eu" tu cam ce poti sa faci?
Alice
simali spune:
| citat din mesajul lui Tonnia Eu nu cred in copii de 6, ei sunt copii care nu si-au gasit zecele. |
O gradina de flori pentru aceasta afirmatie!

Alice
simali spune:
| citat din mesajul lui Llaura exista chiar si atentie internationala (familii de nemti care solicita si primesc azil in US si Canada pt ca in Germania homeschooling e interzis). Poate o petitie la vreun parlamentar din comisia de educatie? |
Si au perfecta dreptate. Parintii romani nu inteleg in ce hal ne umileste si abuzeaza sistemul acesta care nici sa se reformeze nu vrea si nici sa luam problema pe cont propriu nu ne lasa. Este o noua fata a comunismului, in care initiativa celor ce vor si pot sa faca mai mult este complet ingradita de o lege idioata. Imi veti spune ca exista scoli particulare? Praf in ochi. In provincie aceste scoli nu exista.
Alice