***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007(117)***
Raspunsuri - Pagina 11
Florentina Roman spune:
Doxinu,
nici prin cap nu mi-a trecut sa te combat, ceea ce am scris e un fel de...concluzie- completare, facuta prin prisma experientei personale.
M-am uitat peste programa celor mici, in unele cazuri depinde de cum este inteleasa de educatoare/invatatoare. La clasa pregatitoare, de pilda, la matematica se cere invatarea cifrelor de la 1 la 10. O educatoare ii invata pur si simplu doar sa le caligrafieze, pe cand alta ii invata si cum se compune/descompune nr respectiv. Ce vreau sa spun este ca gradinita sau scoala pot avea o oferta educationala foarte stufoasa, dar noi, parintii alegem pentru ei, asa cum spui si tu.
In ultimii ani nu se mai face calculator decat eventual la vreo gradi particulara.La scoala generala nu exista in programa, daca sunt parinti care totusi vor, trebuie sa faca contract cu firme care ofera baza materiala si profesorii(care nu sunt din scoala), contracost. Am vazut ca in priectul noii legi a educatiei se vrea introducerea competentelor digitale la gimnaziu, iar la ciclul primar poate fi optional.
Didi, nu pot spune ca stie Tudor engleza, sa zicem ca... se descurca
, de multe ori intuieste traducerea...
Era o perioada cand ma tot batea la cap sa-i traduc mesajele de la calculator, pana a descoperit pe net un programel care face traduceri si asa am mai scapat si eu.
Au avut la gradi un optional de engleza, in fiecare an au facut cu alt profesor, cum spuneam mai sus, la informatica, si aici e aceeasi situatie, nu este in programa de gradinita, dar daca parintii platesc, gradinita face contract cu persoane sau firme autorizate care ofera acest lucru.
Cred ca l-a ajutat faptul ca fiecare profesor venea cu alte metode de invatare...
Au si la scoala o ora pe saptamana. Tot asa, discuta pe teme, saptamana trecuta au invatat despre imbracaminte, i-a pus doamna sa-si descrie hainele in care erau imbracati.Lui ii place si nu i se pare greu,dar alti parinti au spus ca li se cere prea mult copiilor de clasa I.
De asemenea, in pachetul de afterschool intra si 2 ore pe saptamana de engleza, dar tot asa, prin joaca, si numai daca vor.
Poti incerca cu englezoaica, vezi daca-i place. E altceva cand e limba vorbita de nativi,in urma cu cativa ani am facut niste cursuri la British Counsil si se vedea diferenta.
Liviana,[pup] m-ai facut sa ma umflu in pene, deh, cioara din mine...
E un copil mai linistit, nu i-a placut niciodat sa joace fotbal, de exemplu, prefera sporturile mai...pasnice si pe perioade scurte. Face cateva ture cu bicicleta sau rolele si gata, isi gaseste altceva de lucru, mai degraba citeste ceva. Am gasit o carte cu experimente si le-a luat la rand, w-e asta a pus un far la masinuta lui Cip, facut dintr-o baterie, o sarmulita si un bec.
Hai ca l-am laudat destul.
Betty, esti o fericita ca mananca spanac, ai mei nu pun gura.
Si ai mei se bat, Ciprian e capul rautatilor, cum il prinde pe Tudor, pac, una-n cap sau il musca...Noroc ca Tudor e un monument de rabdare, ca altfel nu stiu ce faceam.
Vas, daca i-ai da o mica recompensa cand o iei de la gradi, oare ar merge? Pana se obisnuieste iar si nu mai face scandal...
doxinu spune:
Fetelor nici nu m-am gandit la combatatut
,insa dupa raspunsul pe care mi l-a dat fiecare dintre voi am inteles ca mi-ati perceput altfel mesajul decat am vrut io sa-l exprim.
Madi spune:
Buna.
Multumesc cu intarziere celor care mi-au raspuns legat de aparatul de aerosoli si celor care ne-au urat sanatate.
Din pacate nu s-a rezolvat asa de usor.
Sotul meu a cumparat pana la urma in acea zi aparat de aerosoli dar nu am mai apucat sa il testam pentru ca seara ne internam de urgenta cu febra 39.5 si diagnostic de pneumonie virala acuta. De-abia azi la pranz ne-am externat si mai continuam tratamentul acasa. Nu am vazut-o pe Ana niciodata atat de rau. In ziua in care ne-am internat aproape ca a dormit continuu, nu se ridica...Acum e mai bine, nu mai face febra dar inca mai tuseste si e speriata.
Am adus-o acasa si nu a vrut in patutul ei, desi inainte de incident nu suporta sa doarma in alt pat decat in al ei.
Experienta cu spitalul nu a fost chiar groaznica (referitor la conditii - se poate si mai rau decat ce am vazut eu) insa psihic m-a cam daramat. Cred ca o sa "aud" inca mult timp de acum incolo copii urland de durere sau frica. In plus, cand Ana si-a mai revenit si inceput sa fie mai vioaie nu puteam face nimic. Si mie si ei ne venea sa urcam pe pereti de plictiseala. Mai mult, am luat si eu viroza de la ea si acum trag si eu, dar nu atat de rau, ca am inceput sa iau repede pastile.
Bine ca am ajuns acasa, sper sa o pun repede pe picioare si imi doresc si va doresc sa nu (mai) treceti prin asa ceva!
vas spune:
Ceau.
Doxinu, stiu ca imi trebuie mult#259; rabdare, incerc cat mai mult sa fiu calma.
Florentina sa stii ca m-am gandit la recompensa si doua zile i-a adus cate ceva cand a asteptat-o mama mea la gradi. Sper sa-si revina dar stiu ca vor mai fi probleme, saptamana viitoare e vacanta, iar o sa fie greu pana ne urnim.
surpriza......m-a sunat printesa mea acum "MAMIIII, eu plec la gradi!!!!!!!!" ......deci totul are rezolvare.
Didi, eu ma contrazic singura acum cu unul , la al doilea nu stiu ce o sa mai fac.....ca eram atat de buna la dat sfaturi si sigura pe mine ca asa e bine si asa va fi cum zic eu.....pana am descoperit ca nu e asa deloc. Experienta e singura care te poate invata ceva.
Eliza sa stiti ca vorbeste maghiara binisor, stie cuvintele de baza #351;i a inteles ca doar cu tatal meu poate vorbi asa.
In schimb mie daca imi spune un cuvant in maghiara imediat il si traduce. intr-o zi canta Vine vine primavara dar in maghiara...nu intelegeam ce zice pana mi-a zis ca asa canta "ovoneni" adica doamna educatoare...nu stiu daca am scris bine.
Si sa stiti ca aveti dreptate cu invatatul de la nativi. Eu vad diferenta cum pronunt eu un cuvant si cum pronunta Eliza, chiar daca e inca mica si le poceste are un alt accent fata de mine care ma chinui sa repet un cuvant spus de tata.
va pup.
Andreea , mamica Elizei
poze
13.05.2007
lbelciug spune:
Am luat pulsul targului de Pasti de la Sala Dalles, produsele erau cele la care ma asteptam: ob de decor cu specific pascal, oua incondeiate (10 lei), carti pt copii si nu numai, ceramisa, vase de sticla pictate, multe dulciuri cu specific. N-am luat decat un fel de iepuras pe bat, decoartiv. In Cismigiu e tot un soi de targ de Pasti cu obiecte similare, dar si de exterior gen scaune si mese de lemn, ceramica multe, haine cu specific traditional si muuulte flori in ghivece. Mi-am luat o Violeta africana cu 7 lei.
Vas, isteata foc Eliza ta cum a prins ea maghiara, bravo bunicului ca vorbeste cu fata exclusiv in limba asta.
Madi, imi pare teribil de rau pt pneumonia fetei, imi inchipui ca ai fost devastata, dar bine ca a trecut, sanatate si putere va doresc! Cand ne-o mai arati pe Ana cea frumoasa? Cum mai are parul?
Florentina, eu raman la parerea anterioara, baiatul chiar are aptitudini, nu mi-l pot scoate din cap cand l-am vazut cum vorbea in reclama aia pt Windows. Cum se cheama mai exact cartea cu experimente de care ziceai?
BettyR, da, nici baietii mei nu mananca spanac, f rar Matei si numai dupa ce-i amintesc de Popay.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
My Family
alynta27 spune:
Salutare!
Eu v-am dus dorul, dupa o saptamana fara net! RDS-ul bata-i vina! Cred ca nu veneau nici azi daca nu-i intreba sotul daca nu putem renunta la contract ca daca tot nu merge....Mda... Traim in Ro!
Matei exerseaza mersul in picioare! Nu merge tot timpul! Azi a traversat camera! E asa comic! Face pasi mici! Si merge ca un betiv! David face mereu la oala, cand nu are scutecul(noaptea si afara)! La ziua nepotelului a fost frumos, scurt si obositor! Ma rog intreaga deplasare! Am avut si o patanie cu tortul! Se vroia a fi ceva de post, dar nu a iesit! Asa ca o fuga la cofetarie ne-a salvat!![]()
E Saptamana Mare si as vrea si eu sa merg la denii, macar cate putin, dar am fost aseara si ne-au foit toata biserica! Matei ma plimba peste tot de o mana! Tragea de femei, se sprijinea de ele! Mai radea! david inspecta si el!
Curatenia inca nu e gata! Dar ne apropiem! De fapt la noi nu e gata nici in ziua de Paste ca mereu ne d-au treaba!
Alina-Mirela cu
DAVID (27.06.2007) si
MATEI (15.05.2009)
POZE
www.totsites.com/tot/davidipate" target="_blank">pagina lui David
Cum a aparut Printul!
Un ingeras in viata noastra
alynta27 spune:
Multumesc de urari fetelor! Statuie nu-mi ridica nimeni, dar parca ma simt mai bine sa stiu ca am scos cat de cat praful din casa! Si asa ca apuc destul de rar sa le punem in ordine!(E si sotul implicat bineinteles!)![]()
Madi prin ce ati trecut... Ma bucur ca sunteti bine acum!
Alina-Mirela cu
DAVID (27.06.2007) si
MATEI (15.05.2009)
POZE
Cum a aparut Printul!
alynta27 spune:
Poze noi, de primavara:
http://community.webshots.com/album/577180114AWiUzO
Alina-Mirela cu
DAVID (27.06.2007) si
MATEI (15.05.2009)
POZE
Cum a aparut Printul!
andradap spune:
Buna Dimineata,
Am intrat pe fuga inainte de a pleca la spital ca sa va urez un Paste Fericit pe plantatie si nu in ultimul rand sa-i urez ELTEKAI multa sanatate si sa aduca pe lume un bebelus sanatos, frumos si necolicos!!! Stiu ca minunea era asteptata acum de Paste si nu am vrut sa pierd momentul!
Gata, am fugit! O zi buna!
Tot eu...
Mami de
ANTONIO (12.05.2007) si
34+ www.pregnology.com/preggoticker2/777777/000000/My%20pregnancy/05/11/2010.png" target="_blank">
DOMINIC
Dumnezeu a vrut ca el sa existe
vas spune:
Andrada......ce mai faci? Zic ca bine daca inca mergi la lucru. Sa fiti sanatosi si voi si sa aveti Paste fericit.
ELteka, eu sper din suflet ca tot ne vei da o veste cand va veni puiul nr.2 pe lume.
Alynta, mi se pare ca tare seamana baietii tai intre ei. Ce frumos stau ei la baita.
Eu nu ma mai stresez cu atata curatenie. Oricum nu e vorba de curatenie in sine cat despre dezordine. Eliza are in fiecare camera un sac cu jucarii, iar uneori le intoarce pe toate. Si la noi mai e o problema, nu este spatiu suficient si atunci am impresia ca nu e curatenie cum trebuie.
Si eu am fost cu Eliza la impartasit (Liviana
). O aglomeratie in biserica, de abia a avut Eliza rabdare...dar am reusit. Ii place de parinte. Nu puteam sa stau jos cu ea ca ea vroia sa-l vada pe popa.
Andreea , mamica Elizei
poze
13.05.2007