Pepenasi de iulie-august 2008 (178)
Raspunsuri - Pagina 12
katalyna spune:
moni sotul e bine, i s-a stabilizat tensiunea, dar ia tratament si mananca fara sare, incusiv painea.nu stim de la ce a fost asa. dr a zis ca are nush ce vena ingrosata si trebuie sa tina regim. colesterolul i-a iesit la limita. a fost la medicul e familie (cred ca am mai zis) si cand a vazut ca nu i-a luat niciodata tensiunea a zis: mea culpa
ce idioata, nu? acum ii da sa faca fel si fel de analize ca sa-si spele pacatele, dar se muta de la ea
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Scrisori pt Mos Craciun&page=1" target="_blank">k1.jpg
katalyna spune:
da kamelya, ne vedem cand vreti voi. ideal ar fi in cursul saptamanii intr-o dimineata poate sa mergem prin parc la brancoveanu, vine si caldurica de-acum
asa ca invitatia ramane deschisa si altor mamici din zona si nu numai
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Scrisori pt Mos Craciun&page=1" target="_blank">k1.jpg
iriss27 spune:
Salutare pepenime!
N-am mai intrat de mult, am fost f ocupata. Am reusit sa o inscriu pe Yvo la cursuri de dans si de pictura, la Genesis cultural. Sunt f draguti, cam 4-5 copii in grupa. Ei ii place, profesoarele sunt tinere si foarte calde.
Am mai descoperit, pt copii mai maricei, ma rog, merge si pt 3 ani: www.ftk.ro sunt niste cursuri, super tari, pt nivelul lor de dezvoltare, sunt pe module, cu aplicatii practice. Pt Yvo mi se pare putin cam mult sa stea 2h la curs, dar ei i-a palcut. Am fost la cursul demo. Cred ca dupa Paste o sa ne inscriem si la asta, tot la Genesis, ca urmeaza modulul de Biologie.
Am gasit si cursuri de inot, la Casa Victor (gugaliti ca are site),
costa 20 ron/sedinta. O sa vad dac apot sa il duc si pe Dav, tare mi-ar placea sa il pot duce si pe el.
Pana atunci o sa caut gradinite, trebuie sa merg la vizionare. Sunt f derutata, nu prea stiu ce sa fac, de stat, particulara, langa mine, langa mama ... si pt Dav si pt Yvo sau pe el sa-l las la mama. Complicat rau :))
David este pe zi ce trece mai bestial, sunt amorezata complet de el. Vorbeste monosilabic si numai ce are stricta nevoie, restul comunica prin limbajul semnelor: die=lapte, ba=apa, ate=jos zice un mama nazal, e mortal. Deci pur chineza
Danseaza f mult, facem puzzle de lemn cu animale (d-ala de pune animalul in locul lui), puzzle de carton (sa lipeasca 2 piese la animale nu prea ii ies). Se catara pe orice, este umbra Yvonnei, asta face extrem de multe traznai si evident el trebuie sa faca la fel.
Mananca f multe chestii (exact meniul nostru), desi al cruditati nu prea se inghesuie, oricum, carne sa fie
Mananca numai singur si asta de pe la 10-11 luni cred.
Asta ma cam deranjeaza pt ca Yvo nu mananca, si cand ea pleaca de la masa, o intinde si David, desi lui ii mai e inca foame
Citim pe carti mereu, nu vrea sa stea pe olita decat imbracat, cum i-am dat pampersul jos, cum trage de toate hainele sa i le pun la loc.
Eu m-am apucat de Montignac, ca nu se mai poate, trebuie sa arat si eu intr-o forma de om mai normal :)) Asa ca toata ziua caut indici glicemici, fac paine integrala, paste si placinte cu faina integrala si tarate (care mi se par mult mai gustoase decat cele cu faina alba). Am senzatia ca nu mai apuc sa mai fac curat si ordine in casa in vec, parca mereu spal pe jos (asta pt ca varsa ei diverse), si mereu e praf si sunt urme :))
Voi ce luati cadouri de Paste? Eu am scos dulciurile din meniul nostru si al copiilor, asa ca nu stiu ce sa le mai iau. Yvo vrea role (dar cred ca le las mai pe la vara), acum mai exersam cu bicicleta.
Fetele cu copii mai mari, ce fel de role recomandati?
Cu rotile pe o singura linie, cu rotile pe 2 linii?
http://www.insportline.ro/1624/role-worker-butterfly
http://www.insportline.ro/628/role-copii-polly-worker
http://www.insportline.ro/186/role-copii-worker-tri-skate-rosu
As fi vrut sa-mi iau si eu role, dar barbate-miu ma bate la cap sa nu-mi iau, ca nu are bani sa ma tina in spital cu picioarele rupte :))
Sutn eu sarita dupa fix?? Nu prea stiu sa merg cu role, adica nah, nu stiu deloc :)) Am sanse sa invat ceva? Sau chiar imi rup picioarele?
Scriti mare si rosu daca propuneti o intalneala
Pup toata pepenimea!
Bazarul meu
MissJJ spune:
Iriss ce fain ca ai inscris-o la atatea abia astept sa reusim si noi sa o trimitem pe Ari la mai multe da maj is de la 4 ani in sus deci de pe la vara incolo.
role si Ari vrea, dulciuri chiar nu le trebe, nu stiu ce sa le iau nici io.
Oricum pt varsta lor creca alea cu trei, acuma na depinde si cat de serios vreti sa va tineti, alea ultimele cu trei is f bune cas inalte ca alea normale si ii tin glezna.
Pt tine inline, is super ok si nu e mare scofala, dai oleaca de pamant pana te inveti sati mentii echilibru si sa franezi klumea, eu am de la rosignol sis f bune, si nu genunchierel leam gasit esentiale ci www.rawk.com/product/wrist-guards-roces-wrist-guards/396/" target="_blank">astea pt maini is f bune, ca na cant te duci jos pui mainile astai reflexul. Mie imi plac tare nu prea am mai mers cu ele da sa mai creasca fetele si merg cu ele ca e super.
Pt tine www.rawk.com/product/roces-s254-womens-white-inline-skates/938/" target="_blank">uite asa ceva si iti da gratis si alea de mana si de genuchi si de coate.![]()
Si pt Yvo www.rawk.com/product/sfr-racing-storm-adjustable-roller-skates-white-pink/281/" target="_blank">asa ceva is reglabile si is pt 4 marimi tin si glezna locului cum trebuie da is stabile cas cu 4 roti.
www.rawk.com/product/sfr-cyclone-adjustable-triskate-inline-skate/264/" target="_blank">Uite de aia cu 3 roti de copii care apoi se transforma in inline dupa ce invata sa mearga si e si adjutable pt 4 marimi.
_
Just living is not enough. One must have sunshine, freedom and a little flower.
Mami de A
& A 
iriss27 spune:
mada, merci de raspuns
Si eu ma gandeam sa ii iau setul ala cu 3 roti. La noia re si aparatoare, deci, zic ca e ok pt ea. Problema cred ca e masura, ca ea are cam 25 si alea sunt de la 27, ce zici?
Si pt mine, am probat unele in Decathlon si mi s-au parut super tari, am probat si aparatori d-alea. Dar eu as vrea s ama instruiasca cineva, o sa caut sa vad daca exista instructor :))
Bazarul meu
MissJJ spune:
Iriss sa stii ca alea trebe luate pe probate mai ales la copii, marimile difera de la firma la firma, nu tre sa fie fixe de aia zic alea pe probate si vezi ca alea de inchis sa nu fie din rahat de ala de plastic, ca alea isi dau drumu cand merge cu ele, nu ii sustin glezna si daca si-o suceste e naspa rau, is de alea cheap, sa fie cu inchizatoare care trebuie deblocata nu cu rizuri de alea de le tragi sus jos. Nu stiu cum sa explic mai bine.
Mai instructor nu stiu, ar trebui sa fie, e relatively simplu, pacat ca nu suntem mai aproape ieseam impreuna cu rolele, ca niste curscre respectabile ce suntem.![]()
Tre sa fie tari, da vezi sa fie breatheable ca daca nu is klumea trasnpiri mult in ele sii naspa, bine oricum transpiri da dacas breathable e alta treaba, ti-am zis sistemul de inchidere sa fie bun, rotile sa le verifici tre sa aiba roti de schimb si imbus la ele, vezi rotile sa fie klumea de silicon nu de alea de plastic sau ceva, ca sunt multe de copii cares de plastic si se rod rapid si nici nus tare safe, alea de silicon dau un smooth ride si sa verifici frana.
La marime la noi vad ca multe sunt reglabile alea de copii, ca ei cresc rapid si vezi cand i le strangi pe picior tre sa fie bine stranse sa nui joace glezna, ca nu merge bine cu ele daca joaca si e risc de injury.
Oricum la skates pretul conteaza si firma, roces, rollerblade is firme bune, alea care is cheap deliver cheap, sa fie de calitate desi is mai scumpe is mai bune la mers si mult mai safe si e bine sa mergi la un magazin specializat, sa probeze mai multe modele sa vezi ce i se potriveste mai bine.
E super fain sa mergi cu ele si faci un workout de nuti vine sa crezi ce te dor picioarele dupa prima tura.
Btw nu e prea complicat cu dieta asta? Ca stiu ca de buna e buna da mi se pare tare complicata.
_
Mami de A
& A 
MissJJ spune:
Acu am vazut pe linkul tau ca sunt reglabile alea ultimele, is 23-26, da mai bine zic probate ca altfel de simt in picior, vezi si cat is de grele ca depinde de firma si model, alea de reglat sa fie cauciucate asta vroiam sa zic nu de plastic, din cate se vede din poza par cauciucate.
La marime ca am uitat sa zic iarasi depinde firma sunt unele care is tight fit si atunci trebe o marime mai mare decat cea de la papuci.
_
Mami de A
& A 
Didi81 spune:
Gally, si eu vreau sa ne intalnim
. Macar noi ca stam aproape, si tot vreau sa imi mai intalnesc copilul cu altii
.
Chiar ma gandeam ca noi nu prea avem prieteni cu copii de varsta asta, si Aidel nu prea are cu cine se juca. Mai sunt pe afara copii mici, dar nu mereu. Cel putin iarna era cam pustiu pe afara, Aida s-a obisnuit mai mult singura la locul de joaca si acum cand am fost la Valcea in weekend si acolo era plin de copii, ea s-a cam isterizat. Imi faceam probleme ca de ce e ea singura asa isterica si tipa la toti copiii, se urca sus la tobogan si nu lasa pe nimeni sa treaca. Parca o enervau toti si facea un scandal si se ratoia! Dar am vazut apoi ca tipa mai ales la cei care se tem de ea, si daca vre-o fetita vine sa se joace CU ea, devine mai sociabila. La fel, daca vede vre-un copil mic ca plange, se duce la el sa ii faca mai-mai, deci nu e neaparat rea cu ceilalti copii, doar ca s-a obisnuit sa fie mereu mai mult singura la locul de joaca si nu prea concepe sa se dea si altii in leagan sau in tobogan. Asa ca trebuie sa ii facem cunostinta cu mai multi copii, sa invete si ea sa se joace cu altii ![]()
Didi
de Aida Maria
(03.07.2008)
Didi81 spune:
Cred ca si noi vom fi in Bucuresti weekendul cu Floriile.
Intalnire?
Didi
de Aida Maria
(03.07.2008)