alaptat+lapte praf

alaptat+lapte praf | Autor: ralu76

Link direct la acest mesaj

Buna !Am un bebelus de 3 luni ; cum lapticul meu a inceput sa scada , am inceput sa ii dau si lapte praf, cam 2-3 mese pe zi; exista vreo regula referitoare la intervalul de timp dintre mese?adica dupa ce i-am dat lp cat trebuie sa treaca pana la urmatoarea masa?voi cum procedati?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns doxinu spune:

Daca este alaptat nu exista interval la care trebuie sa-i dai,i se da la cerere.daca ii dai lapte praf la 3 ore,cel putin asa mi-a spus mie cand am plecat din spital cu el.Formula se digera in 3 ore.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns avstef spune:

Tot asa am facut si eu: alaptat la cerere, lapte praf formula la 3-4 ore.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu76 spune:

multumesc pt raspuns ; uff e destul de greu; el e invatat sa manance des ; abia are 3 luni ; incerc sa il mai pacalesc cu ceai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaRusu spune:

Parerea mea este ca ceaiul nu e indicat la bebei - doar in caz de boala cu un scop precis. Daca primeste lapte e suficient. Primul copil a fost alimentat mix pana la 5.5 luni, al doilea san. Nici acum nu beau ceai - doar apa, sucuri naturale cu masura...
Daca vrea sa pape des, sa primeasca des - nu neaparat la 3-4 ore. Incearca sa-i gasesti ritmului lui - fiecare dintre noi avem apetit specific.

www.la-taclale.ro" target="_blank">Oana, mami de Ana Maria (intr-o zi de 13... 13 iunie 2008) si Paul-Victor (ziua cea mai lunga: 21 iunie 2006)
Priveste partea buna a lucrurilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nerantula spune:

Cum ti-ai dat seama ca nu mai e lapte suficient?
In jurul varstei de 3 luni (si nu numai) bebelusii au primul puseu de crestere, mananca foarte des, de unde senzatia mamei ca sanul nu mai ajunge. De fapt in acest fel este stimulata lactatia, care in cateva zile va spori astfel incat sa faca fata nevoilor in crestere ale sugarului.
Deci, nu ii da ceai, pune-l la san ori de cate ori cere si incearca sa scoti laptele praf, astfel incat organismul tau sa se poata adapta cererii bebelusului. Tine-l la san mai ales noaptea, atunci este stimulata lactatia foarte bine, tu hidrateaza-te din plin, ia ce suplimente simti ca ai nevoie pentru stimulare lactatie si, mai ales, relaxeaza-te. Asta daca vrei sa alaptezi cat mai mult. Si bine.

Mami fericita de steluta Gruia (16.09.2008) si neghinita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu76 spune:

Pai se goleste sanul imediat ; se umple greu la loc cu laptic (cateva ore bune ) ; bebe nu cere mancare mai des , dar la urmatoarea masa nu gaseste mai nimic;el suge si curg doar cateva picaturi;chiar si asa il pun si la san la fiecare masa pt ca vreau sa il alaptez cat mai mult

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coraly spune:

Din pacate cei mai multi bebelusi alimentati mixt renunta la san in cele din urma.
In primul rand trebuie sa stii ca sanul nu un depozit de lapte. La 3 luni cantitatea de lapte produsa s-a adaptat cererii, sanii nu mai sunt tari, produc doar cat e nevoie. Intre supturi, in san este depozitata o cantitate mica de lapte. Restul SE PRODUCE IN TIMPUL SUPTULUI. Asadar acesta nu e un criteriu ca tu sa apreciezi ca nu mai ai lapte destul.
Ca sa poti aprecia asta, iei in considerare mai multi factori:
- bebelusul plange dupa ce suge?
- i se face foame foarte repede?
- uda minim 6 scutece pe zi?
- creste satisfacator in greutate?
In functie de asta poti spune daca laptele ajunge sau nu... nu dupa cat se umple sau nu sanul...

Daca vrei sa alaptezi ca mai mult, raspunde la intrebarile de mai sus, apoi procedezi functie de situatie. Daca ai lapte suficient, scoate laptele praf si pune-l la san de n-spe ori pe zi daca vrea, la cerere. Daca nu ai, la fel pune-l la san intotdeauna inainte de a-i da vreun supliment, si lasa-l sa suga cat de mult, sa stimuleze. Daca nu sta asa mult la san, pompeaza tu dupa ficare supt ca sa maresti productia.
Succes si daca mai ai nevoie de sfaturi poti sa intri la linkul din semnatura mea!

Coraly, Sergiu (3 ian 2005) si Dominic (11 mai 2009)

www.flickr.com/photos/13756075@N03" target="_blank">poze

Alaptatul - Help Line

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nerantula spune:

Sunt intru totul de acord cu ce a spus Coraly
Cel mai bun indicator este cat ia in greutate, aprecierea ta asupra sanului poate fi foarte eronata, sa nu te gandesti la proba suptului.
Eu inca alaptez acum, la 1 an si 6 luni, si sanii mei sunt 2 carpe, insa de cate ori scapa sanul din guritza copilul il vad mustind de lapte. Nu mai am niciodata senzatia de plin, nu mai simt intepaturile de la let-down, insa stiu sigur ca acolo e atata lapte cat are el nevoie. Diversificat in sensul de mai mult de 3 alimente si 300 gr pe zi de altceva decat laptele meu a fost dupa un an, si acum mananca solide destul de putin, insa ia bine in greutate, toata lumea il vede chiar grasun si asta e numai din laptele care s-a tot adaptat nevoilor lui, atat ca si cantitate, cat si consistenta, desi, ti-am zis, daca e sa ma iau dupa sani, ar fi intarcat de mult.
Ai mai multa incredere in tine .. si in el .. e mult prea micut sa ii introduci lapte praf atata vreme cat el e foarte ok cu sanul tau!

Si inca ceva, important: sunt extrem de putini pediatri la noi care chiar se pricep la alaptat, in facultate nu au existat cursuri specifice si pur si simplu, in lipsa unei instruiri si experiente adecvate, plus o spalare de creier pe subiect mostenita din timpul comunismului, cand mamele nu erau incurajate sa alapteze pentru ca trebuiau sa fie productive in campul muncii, cei mai multi pediatri dau sfaturi foarte nepotrivite tinerelor mamici, care nu au sansa unei informari corecte.

Mami fericita de steluta Gruia (16.09.2008) si neghinita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

ralu,, daca ar muri de foame ar cere mai des.
pararea mea e ca ai lapte exact cat trebuie.
mai ai nevoie de inc redere in tine, in coprul tau si in bebelusul tau.

Eu cred ca poti renunta la biberoane, care sunt o mare bataie de cap consumatoare de nervi in cazul tau, ca tu ai lapte la san.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaRusu spune:

Asa si la noi - cea mica are 1 an si 9 luni, nu vrea nici un fel de lapte decat de la tzitzi. Am perioade in care suge mai des (poate mai putin din varii motive, da' insista pana are ce vrea) si n-am muls din sanul meu veci mai mult de 50 ml - ai fi zis ca n-am laptic prea mult. Insa a crescut constant - desi nu spectaculos (in prima luna a stagnat 2-3 sapt) apoi luna de luna 600gr, nu mult pe luna dar multe luni la rand. La 1 an si 9 luni are 84-86 cm inaltime si in jur de 11,5 kg - pt fetitze e ff bine. Si, cel mai important, umbla de la 11 luni singura, alearga si se joaca de toate, vorbeste... mananca in general foarte bine dar are si zile in care numai suge.

Rezumat - dc e prea lunga povestea - in primele 5 luni am fost zombi ca sugea nonstop, dusurile le faceam cu ea in brate la tati, pe "tron" stateam de multe ori cu ea in brate, am facut mancare cu ea in brate si cu cel mare agatzat de picior de n-shpe mii de ori pentru ca primii ani de viata copii ne solicita mult.

A, sa nu uit, Anei i-am dat ocazional supliment - era foarte-foarte cald afara si urasc ceaiul, dc tot era sa-i dau lichide am preferat laptele praf - dar pe la 5 luni imi plesnea biberonul cu mana sa nu i-l mai dau din sticla manca in jur de 60ml - poate sa fi fost cazuri cu 90 (putine) ea n-a preferat deloc biberonul.

www.la-taclale.ro" target="_blank">Oana, mami de Ana Maria (intr-o zi de 13... 13 iunie 2008) si Paul-Victor (ziua cea mai lunga: 21 iunie 2006)
Priveste partea buna a lucrurilor

Mergi la inceput